Dünyanın 120 Farklı Ülkesinden 10 Bin Dişhekimi 101.Dünya Dişhekimleri Kongresi İçin İstanbul'da... - Son Dakika
Güncel

Dünyanın 120 Farklı Ülkesinden 10 Bin Dişhekimi 101.Dünya Dişhekimleri Kongresi İçin İstanbul'da...

Dünyanın 120 Farklı Ülkesinden 10 Bin Dişhekimi 101.Dünya Dişhekimleri Kongresi İçin İstanbul\'da...

Prof.Dr.Yücel; "Yüzyıllık geleneğe sahip olan, dünyanın en prestijli dev organizasyonunu ülkemize kazandırmış olmaktan dolayı gururlu ve heyecanlıyız" dedi.

27.08.2013 15:33

Prof. Dr. Yücel; "Yüzyıllık geleneğe sahip olan, dünyanın en prestijli dev organizasyonunu ülkemize kazandırmış olmaktan dolayı gururlu ve heyecanlıyız" dedi. Yücel; konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu anda dünyanın en uzman en yetkin dişhekimleri İstanbul'da; bu sayı 120 ülkeden katılımla birlikte 10 bini buldu. İnanıyorum ki FDI 2013 İstanbul, sadece katılım rakamlarıyla değil içerik, mesleğe fayda ve sonuçları açısından da bugüne dek yapılan dişhekimliği kongreleri içinde en büyüğü olacak. Kongremize başvurusu yapılan 1200 bilimsel bildirinin, dünya dişhekimliği literatüründe önemli bir referans kaynağı olacağını umuyorum." Dişhekimlerine İstanbul Deklarasyonu sürprizi

TDB ve FDI başkanları; Dünya Diş Hekimleri Birliği Genel Kurulu tarafından onaylanan İstanbul Deklarasyonu'na imza atarak özet metni açıkladılar. Buna göre;

?\tFDI ve üye birlikleri, diş hekiminin sağlıktaki rolünün genişletilmesi, genel sağlık ve refahın geliştirilmesindeki sorumluluklarının yeniden tanımlanması ihtiyacının altını çizmektedir.

?\tBu nedenle FDI, ağız sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir bileşeni olarak tanınması ve bu konudaki güçlendirilmiş işbirliği yaklaşımının global ve ulusal politikalar geliştirilerek desteklenmesi için çağrıda bulunmaktadır.

"İstanbul Deklarasyonu"nun İstanbul'dan dünyaya ilan edildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Taner Yücel; sözlerini şöyle sürdürdü: 'İstanbul Deklarasyonu ülkemiz açısından çok önemlidir; tüm dünya dişhekimlerinin her zaman anacağı, referans alacağı önemli bir belge olacak. Dişhekimleri sadece ağız ve diş hastalıklarında değil; genel sağlıkla ilgili konularda, bazı hastalıkların erken teşhisinde de sorumlu olacak. Unutulmamalı ki kötü ağız sağlığı; diyabetten kalp hastalıklarına, kansere kadar birçok sistemik hastalığa neden olabiliyor. Bu deklarasyonla birlikte dünya çapında bütün dişhekimlerinin tıp bilimleri ile multidisipliner bir yaklaşım içerisinde sorumlulukları yeniden tanımlanacaktır.' FDI Başkanı Orlando Monteiro da Silva ise "FDI, tüm dünyada 1 milyondan fazla dişhekimini temsil etmekte, özellikle DSÖ ve BM işbirliğiyle ağız sağlığı konusunda önemli çalışmalar yürütmektedir. FDI'ın misyonu; dünyayı en uygun ağız sağlığına yönlendirmektir" dedi.

RAKAMLARLA FDI 2013 İSTANBUL

?\t31 Ağustos'a dek sürecek kongre kapsamında 71 konferans, 7 panel, 54 sözlü bildiri oturumu, 29 kurs, 16 uzmanla buluşma toplantısı düzenlenecek.

?\tKongre kapsamında 2 gün sürecek Dünya Ağız Diş Sağlığı Forumu'nda FDI 2020 Vizyonu tartışılacak.

?\tAvrupa ve Amerika'nın önde gelen eğitim kurumlarında öğretim üyesi olan 40'ın üzerinde yabancı konuşmacı katılacak.

?\tUluslarararası platformda başarılı Türk akademisyenler ile ülkemizin çeşitli diş hekimliği fakültelerindeki 60'ın üzerinde öğretim üyesi ve başarılı diş hekimi konuşmacı olacak.

?\tFDI 2013 İstanbul Kongresi'nde yapılacak olan FDI Parlamentosu'nda, üye olan ülkelerin ve uluslararası derneklerin yaklaşık 350 temsilcisi bir araya gelerek diş hekimliği meslek politikalarını tartışacaklar.

?\tDiş Hekimliği Fuarı Expodental 2013'e 300 yabancı firma katılacak; dişhekimliği endüstrisindeki yeni teknolojiler yaklaşık 6 bin 500 metrekarelik alanda sergilenecek.

?\t3. Komşu Ülkeler Dişhekimleri Birlikleri İşbirliği Platformu diş hekimliği mesleği alanında Türkiye'nin liderliğini üstlendiği; Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Filistin, Irak, İran, Kazakistan, Kerkük, KKTC, Kırgızistan, Kosova, Lübnan, Mısır, Özbekistan, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ürdün ve Yunanistan gibi ülkelerin de içinde bulunduğu 'III. Komşu Ülkeler Dişhekimleri Birlikleri İşbirliği Platformu Toplantısı" ülkemizin bilimsel ve ekonomik işbirliği sürecine katkı sağlamak üzere kongre kapsamında gerçekleştirilecek.

'\tDünya Kadın Dişhekimleri Forumu kongre kapsamında düzenlenecek en ilginç forumlardan biri. Her yıl FDI kongrelerinde gerçekleşen formun bu yılki teması "kadınlarda bağımlılık" olacak.

'\t101. FDI 2013 İstanbul Kongresi'nde sunulan bilimsel bildiriler arasından 'En iyi Kadın Araştırmacı' seçilecek.

'\tKadın dişhekimleri arasında düzenlenen "uzun bir çalışma günü sonunda en sevdiğim rahatlama yöntemi" başlıklı fotoğraf yarışması ile 'En İyi Fotoğraf Ödülü' de sahibini bulacak.

?\t(Bilgi için: http: www.fdi2013istanbul.org/TR/default.aspx

(Tür: İstanbul)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünyanın 120 Farklı Ülkesinden 10 Bin Dişhekimi 101.Dünya Dişhekimleri Kongresi İçin İstanbul'da... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement