Gaziantep 25 Aralık Resepsiyonunda Buluştu - Son Dakika
Güncel

Gaziantep 25 Aralık Resepsiyonunda Buluştu

Gaziantep 25 Aralık Resepsiyonunda Buluştu

"Gaziantep aklını, imanını ve cesaretini birleştirdi, bizlere ikinci bir Kurtuluş Savaşı, ikinci bir Çanakkale zaferi yaşattı" dedi.

26.12.2017 09:54  Güncelleme: 09:55

Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 96'ncı yıldönümü kapsamında gün boyu süren etkililikler, 25 Aralık resepsiyonuyla son buldu. Divan Otel'deki resepsiyona Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ev sahipliği yaptı.

Konukları salon girişinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve eşi İzzet Şahin, Vali Ali Yerlikaya, eşi Hatice Nur Yerlikaya, Gaziantep Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor karşıladı. Resepsiyonda, canlı heykellerin, 3 saat boyunca nefes almadan öylece ayakta durması görenlerin dikkatinden kaçmadı.

ŞAHİN: YENİ BİR TARİH YAZILDI

25 Aralık resepsiyon programını TRT spikerlerinden Tunç Tuncel sundu, düşman işgalinden kurtuluşun kısa filminin izlenmesiyle başlayan resepsiyonda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 25 Aralık gününün Gaziantep'in onurlu ve şerefli bir günü olduğunu belirterek, "Kanlarıyla tarih yazan ecdadımızla onur duyuyoruz. 96 yıl önce bugün yeni bir tarih yazıldı. Bu tarih benim ecdadımın kanıyla yazıldı. Gaziantepli demek; hür ve özgür olmak demektir. Gaziantep aklını, imanını ve cesaretini birleştirdi, edayla, selayla, duayla 96 yıl önce ikinci bir Kurtuluş Savaşı, ikinci bir Çanakkale zaferi, ikinci bir Plevne yaşattı. Bu ecdadın torunları olarak onlarla onur ve şeref duyuyoruz. Onlardan aldığımız güç ve ilhamla yolumuz aydınlanıyor.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK GÖSTERİLDİK

Yakın zamanda yaşadığımız hain 15 Temmuz askeri darbe girişimi bize, 'biz bir ölür, bin diriliriz' dedi. Mustafa Kemal Atatürk, Gaziantep'in kurtuluş mücadelesinde tek başına duran, imanından, yüreğinden, memleket aşkından başka hiçbir şeyi olmayan yoksulluk ve açlıkla mücadele eden bu güzel vatanın kahramanlığını, Türkiye'nin bütün köylerine, kasabalarına, şehirlerine örnek gösterdi. 'Ben Gazianteplinin gözlerinden nasıl öpmem ki' diyen Mustafa Kemal'den aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz.

2023 HEDEFİNE ONURLU BİR İMZA ATACAĞIZ

Artık tankla tüfekle savaş yok. Artık bilim ve teknolojide siber savaşlara karşı çocuklarımızı yetiştirmemiz lazım. Çocuklarımız öyle yetiştirmeliyiz ki bilimde ve teknolojide silikon vadilerinde var olalım, hakikatten vicdanıyla insanlığıyla Dünya'ya örnek olsunlar. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un her cümlesini, her noktasını her virgülünü yaşamış bir ilin belediye başkanı olarak, 'ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım' diyerek milli şairimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Bir olacağız, iri olacağız, bir ve beraber olacağız, nasıl geçmişe unutulmaz bir imza attıysak, 2023 ve 2071 hedefine aynı şekilde onurlu bir imza atacağız" diye konuştu.

YERLİKAYA: GÖZYAŞLARINI TUTAMAYACAKLAR

Vali Ali Yerlikaya konuşmasında, şunları bildirdi: "İki hafta önce Kurtuluş Destanımızı taçlandırmak için Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaptırılan Panorama Müzemizin temelini attık. Elinden fikrinden yüreğinden bu işin başarılması için ne geliyorsa ortaya koyan hemşehrilerimiz, Büyükşehir belediye başkanımızın liderliğinde bu projeyi hayata geçirmemizi sağladılar ve temelini attık. İnşallah gelecek yıl hep birlikte bugün hizmete açmayı diliyorum. Bugün kurtuluşun en cesaretli mücadelesinin yaşandığı yerde Milli Mücadele Müzemizi hizmete açtık. İnanıyorum ki bu müzelerimize giren misafirlerimiz çıkarken gözyaşlarını tutamayacaklar. Bu müzeler gelecek neslimize ve misafirlerimize kendimizi anlatabileceğimiz en modern mekanlar olacak. Arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Onlar büyük gayretlerle 14 yaşında annesine yan bakan Fransız askerine engel olmaya çalışırken süngülenerek şehadete eren Şehit Kamilimizin yaşayan tek kardeşi Kemal Dilek ağabeyimizi bugün bizlerle buluşturdular."

ŞEHİT KAMİLİN YAŞAYAN TEK KARDEŞİ

Şehit Kamil'in yaşayan tek kardeşi 90 Yaşındaki Kemal Dilek, ağabeyi Kamil'in şehadetine ilişkin olayı anlattı, şehitler için Fatiha istedi. Kemal Dilek'in "Gaziantep'e Değer Katanlar" ödülü Vali Yerlikaya tarafından verildi.

MİLLETVEKİLLERİ KONUŞTU

Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, "96 yıl önce hem şehrimizde hem Türkiye'de büyük bir onur mücadelesi verildi. Gaziantepli olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Burası öyle bir şehir ki üreterek tüketmeyi kendisine şiar edinmiştir" dedi.

Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise, şunları bildirdi: "İnanıyorum ki 96 yıl önceki milli mücadele ruhu yaşamaya devam ediyor. Bunu 15 Temmuz'da tüm dünyaya gösterdik. Bu ruhu ekonomik kalkınma ve refaha yönelterek Türkiye'nin kalkınmasına katkı sağlıyoruz. Hemen her konuda ilk onda olan bir şehriz. Yaptığımız her işi güzel yapıyoruz. Bu şehirde 6317 şehidin torunları olarak üreten, istihdam yapan, her anlamda bu şehre sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum."

Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, "Bugün gerçekten duygu dolu bir gün yaşıyoruz. Ama bu bizim hakkımız. Dedelerimizle babalarımızla ne kadar övünsek azdır. İnanıyorum ki onların nesli aynı kahramanlığı her zaman gösterecektir. Babalarımızın dedelerimizin bizlere anlattıkları aziz hatıralarla büyüdük. 81 şehrin arasında ne kadar kıymetli bir şehrimiz olduğunu onlardan öğrendik" diye konuştu.

Resepsiyonda "Gaziantep'e Değer Katanlar" ödül töreni düzenledi. Buna göre, Dr. Samet Bayrak, Akten Köylüoğlu, Olcay Külah ve Halit Ziya Biçer'e ödülleri verildi.

Program, Enbe Orkestrası tarafından sunulan müzik ziyafetiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gaziantep 25 Aralık Resepsiyonunda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement