İzmir CHP'de "Milli ve Yerli" Çıkışı - Son Dakika
Güncel

İzmir CHP'de "Milli ve Yerli" Çıkışı

İzmir CHP\'de "Milli ve Yerli" Çıkışı

CHP'de "milli ve yerli" çıkışı İZMİR'de CHP örgütünün, yaklaşık 200 kişinin katıldığı bayramlaşma töreninde AK Parti hedef alındı.

22.09.2015 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'de "milli ve yerli" çıkışı

İZMİR'de CHP örgütünün, yaklaşık 200 kişinin katıldığı bayramlaşma töreninde AK Parti hedef alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yerli ve milli milletvekili istiyorum" sözüne tepki gösterildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, 'Bana izah etsinler milli, yerli hangisi! Onun gibi düşünenler milli ve yerli, onun dışındakiler değil. Kürtler, Çerkezler milli değil mi' Balkanlar'dan gelen milli değil mi? Bunlar görmediğimiz duymadığımız şeyler" dedi.

Kültürpark İzmir Sanat'ta gerçekleştirilen törene İzmir milletvekilleri Ali Yiğit, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Tacettin Bayır, Aytun Çıray, Musa Çam, Kamil Okyay Sındır, Özcan Purçu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, 1 Kasım için aday gösterilenler arasında yer alan Atila Sertel, Nurgül Uçar, Muhsin Kurt, Ali Hıdır Uludağ ve Emir Cömert, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın yanı sıra ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişi katıldı.

"CHP'Lİ OLMAK NAMUSLU ADAM OLMAKTIR"

Bayramlaşma töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, CHP'li olmanın namuslu olmak anlamına geldiğini belirterek, şunları söyledi:

'Ülke ne zaman sıkıntıya düşse can simidi CHP'dir. CHP'li olmak başlı başına bir olay. Bir CHP'li her zaman ülkesinin toplumunun milletinin menfaatini partisinin menfaatinin üstünde görür. Güzel bir arazi gördüğü zaman onu 'nasıl ranta çeviririm' diye düşünmez. 'Bunu halka nasıl mal ederim' diye düşünür. Toplumu ayrıştırmaz, toplumun her kesimini samimiyetle kucaklar, hiçbir yöntemle bölücülük yapmaz. CHP'li olmak namuslu adam olmaktır. CHP'li olmak 1922'de Belkahve'den, yanan İzmir'e bakarken Atatürk'ün yanındaki büyük devlet adamı İsmet Paşa'nın söylediği bir söz var. Paşa 'Başka işlerimize bakalım' der. O başka işler bağımsızlık, cumhuriyet, halkçılıktı. O başka işler bizim işimiz artık. Ülkemizi gerçekten tam bağımsız laik, vatandaşlık duygularıyla bağlı millet yapmadan bizim görevimiz bitmez. CHP yeri geldi mi partisini ülkesi için feda eder."

"CUMHURBAŞKANI DEMEK İÇİMDEN GELMİYOR"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Aydoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Milli ve yerli milletvekili istiyorum" sözünü hatırlatarak, tepkisini şöyle dile getirdi: "Görmediklerimizi duymadıklarımızı duyuyoruz. Din mezhep bölünmüşlüğü yoktu. Şimdi benden senden olayları başladı. Bakınız bir cumhurbaşkanı, içimden öyle gelmiyor ama söylemek zorundayım 'milli ve yerli milletvekili' istiyor. Böyle bir şeyi düşünebiliyor musunuz' Böyle bir lafı düşünebiliyor musunuz? Bana izah etsinler milli yerli hangisi! Onun gibi düşünenler milli ve yerli, onun dışındakiler değil. Kürtler, Çerkezler milli değil mi? Balkanlar'dan gelen milli değil mi? Bunlar görmediğimiz duymadığımız şeyler. Bugün bağımsız tarafsız cumhurbaşkanı, meclis başkanı parti mitingleri yapıyor. Bir şey kazandırmaz ama bunlar tarihe geçecek. 13 yıldır iktidardaydınız elinizi tutan mı vardı?"

"İZMİR'E YAN GÖZLE BAKIYORLAR"

Aydoğan, AK Parti'nin İzmir'i yerli ve milli görmediğini bu nedenle düz değil yan gözle baktığını ileri sürerek, şöyle konuştu:

'İzmir yerli ve milli değil onlar için. İzmir onlar için yerli ve milli değil, bize yan gözle bakıyorlar, düz gözle bakmıyorlar. Mezbaha çürüyor, bize mezbahayı vermiyorlar. Hangi milletvekili hangi bakan biri bir laf etti mi 'bu belediyenin malı' dedi mi' İl Genel Meclisi'nin malları dağıtılırken bir çöp verilmedi. Biri çıkıp 'ayıp günah bu yerelin malı' dedi mi? Şimdi 'İzmir'i kalkındıracağız' diyorlar. Karışmasınlar kardeşim. Oyumuz bugün yüzde 25 olabilir ama yüzde 60 bizi seviyor, destekliyor. 'Milletvekilleri milli ve yerli olacak' sözüyle her şey bitmiştir. Türkiye köpek dolabına girmiştir. Doğu'yu ABD'ye vermiştir. Ama bu dolaptan çıkacağız. Açıkça ortada görülen bölücülüğe karşı birlik içinde olmalıyız. Kimse bizi bölemeyecek. Bir partinin başarısı ilçede olur. İlçesi sağlam olan bir partinin ili sağlamdır. Politikamızı ilçelerde yapalım. Bölünmeye, kepazeliğe son verelim."

'400 VEKİL İÇİN KAOS"

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ise iktidarın 400 milletvekili uğruna ülkeyi kaosa sürüklediğini ileri sürerek, "Bu iktidar sahiplerinin, kendi iktidarlarının devamı için ülkeyi getirdikleri durum malumunuzdur. Şimdi, sanki Türkiye'yi bu duruma başkaları getirmiş gibi, sanki kendilerinin hiç kabahati yokken bunca olaylar yaşanmış gibi, kanal kanal dolaşıp bu olayı çözeceklerini söylüyorlar. Bunlar sorun yaratıp sorundan nemalanan kitleler, ama halkımız buna artık yeter diyecek. Bunu görüyoruz, bunu insanlarımızdan dinliyoruz ve bize düşen görevi de yerine getirmeye tüm kadrolarımızla hazırız. Halkımızın gerçeği anladığını, 400 vekil uğruna ülkenin sürüklendiği kaos ortamını gördüğünü ve artık milletimize bunları reva görenlerden hesap sormaya hazır olduğunu biliyoruz" dedi.

"EL SIKIN, KAPI ÇALIN"

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, örgütte bayram ziyareti yaparak, el sıkıp, kapı çalma talimatı verdi. Serter, "Şimdi daha çok çalışmamız gerekiyor. Daha çok el sıkmalı, daha çok kapı çalmalı, daha fazla insana dokunmalı, gidilmedik köy bırakmamalıyız. CHP'nin bu ülkenin huzuru için yaptıklarını, kendi ikbali uğruna her yolu mübah görenlere karşı dimdik durduğunu anlatmalıyız. Bunları anlatmak bizlerin vatan borcudur. Seçimlere kalan kısa süre, ülkemizin geleceği için hayati bir zaman dilimidir. Bu zaman diliminde tek bir saniyeyi bile heba etme lüksümüz yok. Bunca seçim, bunca çalışma dönemi göstermiştir ki, yapılacak en etkili çalışma, bire bir, yüz yüze yapılacak çalışmadır. Hiç vakit kaybetmeden hemen bugünden itibaren, en yakınımızdaki komşularımızdan başlayarak çalışmaya, anlatmaya ve yolları aşındırmaya başlayacağız. Artık bizim gibi sorumlu ve ülke sevdalısı CHP'lilerin şikayet etme, isyan etme lüksü yok. Bizler için şimdi çalışma vakti. Sizlerden ricam, bu bayram tatilinde kapısı çalınmadık komşu, uğranmadık esnaf, gidilmedik köy ve mahalle bırakmayalım. Hem bayramlaşın, hem de bizi anlatın" diye konuştu.

Konuşmaların ardından partililer, milletvekilleri ve adaylarıyla el sıkışıp, sıkıp kucaklaşarak bayramlaştı.

Elif DEMİRCİ/ İZMİR, (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir CHP'de 'Milli ve Yerli' Çıkışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement