Küba ve Venezuela, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarını kınadı - Son Dakika
Güncel

Küba ve Venezuela, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarını kınadı

ABD ve İngiliz savaş uçaklarının Yemen'e düzenlediği hava saldırılarına iki ülkeden kınama geldi. Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez, "ABD ve NATO müttefiklerinin Yemen'de uluslararası hukuku ihlal eden askeri saldırılarını kınıyoruz. Bu tür eylemler, Gazze'de soykırımı cesaretlendiriyor" derken Venezuela Dışişleri "Bakanlığı ise Uluslararası hukuku ihlal eden ve bölgede sadece daha fazla istikrarsızlığa yol açan yasa dışı bombalamaları kesin olarak reddediyoruz" açıklamasında bulundu.

14.01.2024 07:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küba ve Venezuela yönetimi, ABD ve İngiliz savaş uçaklarının Yemen'e düzenlediği hava saldırılarını kınadı. Küba ve Venezuela Dışişleri Bakanları, uluslararası hukuku ihlal eden bu saldırıları reddettiklerini açıkladı.

KÜBA: BU TÜR EYLEMLER SOYKIRIMI CESARETLENDİRİYOR

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez, sosyal medya hesabı X'teki açıklamasında, "ABD ve NATO müttefiklerinin Yemen'de uluslararası hukuku ihlal eden askeri saldırılarını kınıyoruz. Bu tür eylemler, Gazze'de soykırımı cesaretlendiriyor. Filistin topraklarındaki ateşkes çağrımızı yineliyoruz." ifadesini kullandı.

Küba ve Venezuela, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarını kınadı

VENEZUELA: YASA DIŞI BOMBALAMALARI REDDEDİYORUZ

Venezuela Dışişleri Bakanlığı internet sitesinden yapılan açıklamada da "Venezuela olarak ABD, İngiltere ve müttefiklerinin Yemen'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıları kınıyoruz. Uluslararası hukuku ihlal eden ve bölgede sadece daha fazla istikrarsızlığa yol açan yasa dışı bombalamaları kesin olarak reddediyoruz." değerlendirmesi yer aldı.

Küba ve Venezuela, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarını kınadı

KIZILDENİZ'DE YAŞANANLAR

Son dönemlerde Yemen'deki Husilerin, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına karşılık ticari gemilere yönelik eylemlerinin ardından çok sayıda gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı almıştı. Pentagon, 6 Aralık 2023'te Yemen'deki Husi güçlerinin Kızıldeniz'deki ticari gemilere yönelik saldırılarına karşı uluslararası "Deniz Görev Gücü" kurulması için görüşmeler yaptıklarını bildirmiş, 18 Aralık 2023'te de "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu misyon oluşturulduğunu duyurmuştu.

Husilerin saldırıları, Akdeniz'i Kızıldeniz'e bağlayarak Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rotayı sunan ve küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12'sinin yapıldığı Süveyş Kanalı'ndan geçişleri tehlikeye atarken, Kızıldeniz'de ticari gemilerin uğradığı saldırılar ve şirketlerin peş peşe aldığı kararlar, küresel ekonomide yeni bir "tedarik zinciri krizi"nin başlayacağına ilişkin endişeleri artırmıştı.

Küba ve Venezuela, ABD ve İngiltere\'nin Yemen\'e yönelik saldırılarını kınadı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Küba ve Venezuela, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarını kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Mehmet Coşkun: Gerçek solcular nasıl mazlumu savunuyor, bizim çakma solculardan ise tık yok. 56 3 Yanıtla
    EKREM Korkmaz: Çakma solcular ABD ve İngiliz kontrolünde 23 2
  • EKREM Korkmaz: Bizden nedense ses Seda yok ! 31 5 Yanıtla

Advertisement