(Özel Haber) Çeçenistan'da Kutsal Emanetler Sevgisi - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Çeçenistan'da Kutsal Emanetler Sevgisi

(Özel Haber) Çeçenistan\'da Kutsal Emanetler Sevgisi

Rusya Federasyonu Çeçenistan Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, Çeçenistan ve Türkiye ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

16.07.2012 12:27

Rusya Federasyonu Çeçenistan Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, Çeçenistan ve Türkiye ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Rusya Federasyonu Çeçenistan Özerk Bölgesi, Ramazan ayı öncesi bölgede bulunan Müslümanların, manevi duygularını daha iyi yaşamaları açısından Birleşik Arap Emirlikleri'nden, Çeçenistan'da sergilenmek üzere 16 adet kutsal emanet getirdi. 'Çeçenistan'ın Kalbi' olarak adlandırılan Türklerin yaptığı ve Ankara'daki Kocatepe Cami'nin birebir örneği olarak tasarlanan Hacı Ahmet Kadirov Cami'nde kutsal emanetler 11 Temmuz'da sergilenmeye başladı. Birleşik Arap Emirlikleri'nden Şeyh Ahmet Al-Hazraci getirdiği kutsal emanetler içerisinde Peygamber Efendimizin saçı, örgülü saçı, saçının alın kısmı, peygamberimizin ilk 17 beyazlamış saçından 5 adet saç teli, Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali'nin saçları, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin saçları, özel kutusuyla peygamberimizin kızı Hz. Fatma'nın gözüne sürdüğü sürme, Hz. Muhammet (s.a.v) efendimizin Miraç'a yükseldiği zaman üzerinde bulunan kıyafeti, aynı zamanda peygamberimizin gömleklerinden birinin kol kısmı ile ayak izi yer aldı.

BEŞ GÜNDE 1 MİLYON KİŞİ ZİYARET ETTİ

24 saat Kuran-ı Kerim'in okuduğu camide başta Rusya'da bulunan Müslümanlar olmak üzere, çevre özerk cumhuriyetlerde bulunan Müslümanlar, kısa bir süre içinde gördükleri kutsal emanetleri görme fırsatı oldu. 7'sinde 70'ine kadar her yaştan kadınlı-erkekli gruplar bin 400 yıldır sadece Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan kutsal emanetleri görme imkanı buldu. Ellerinde cep telefonları ile kutsal emanetleri kaydedenler, duygulu anlar yaşadı. Özelikle ziyaret sırasında sakat, engelli ve çocuklar, Sakal-ı Şerif'i öpmek istedi. 15 Temmuz'a kadar sergilenen kutsal emanetleri 5 gün içerisinde yaklaşık 1 milyon kişi ziyaret etti.

"TÜRKİYE İLE BİR AİLENİN ÇOCUKLARI GİBİYİZ"

Kutsal emanetleri Çeçenistan'a getiren Rusya Federasyonu Çeçenistan Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, vatandaşlarla beraber camide yer aldı. Çeçenistan Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, kutsal emanetleri bölgede bulunan Müslümanlara göstermenin ve böyle bir imkanı yaşamalarının büyük bir huzur ve iman gücü doğurduğunu belirtti. Türklerin kendileri için değişilmez dost olduğunu belirten Kadirov, "Biz Türkiye ile bir ailenin çocukları gibiyiz. Her zaman Türkiye'den beklenilen desteği, ilgiyi ve anlayışı bulduk. Bu bizim ayrılmaz birliğimiz ve bütünlüğümüz ile dostluğumuzun ispatıdır. Kutsal emanetlerin halka sunulması çok büyük bir sevap. Katılım sadece Çeçenistan'dan değil. Rusya, çevre

bağımsız devlet ülkeleri ile Avrupa'dan çok sayıda Müslüman, Çeçenistan'ın kalbi sayılan ve Türkler tarafında yapılan camimize adeta akın etti. Böyle bir olaya ev sahipliği yaptığımız için binlerce kez şükrediyoruz. Kutsal emanetlerin tüm Müslümanlara sunulma fikrinin doğmasına Türkiye Cumhuriyeti neden oldu. Daha önce Türkiye'den Çeçenistan'a hediye edilen Sakalı-ı Şerif bunun başlangıcı ve vesilesidir. Sakalı-ı Şerif, Türk ve Çeçen halklarının dostluğunun daimi olmasını dualarla perçinleştirmiştir" dedi. Her koşulda Türk halkının yanında olduğunu belirten Çeçenistan Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, "Kutsal emanetlerin Ramazan öncesine gelmesi çok anlamlı. Samimi olup inananlara, bu mübarek ayda tüm günahlarının bağışlanması sunulmaktadır. Kutsal bir atmosferin yaratılmasında Ramazan öncesi maneviyat daha da pekiştirmiştir. Topkapı Sarayı'ndaki kutsal emanetleri de sergilemek isteriz.

Türk halkı, kendinin büyüklüğünü peygamber efendimizin tüm kutsal emanetlerini bir arada tutarak kanıtlamıştır. İstanbul'daki kutsal emanetlerin yurtdışında diğer Müslümanların ziyarete açılması bereketi daha da arttıracaktır. İslam alemine ait olan değerlerin yurtdışında sürekli ziyarete açılması çok yerinde bir faaliyet olacaktır.

Böyle bir faaliyete öncülük eden kimseler kuşkusuz cennete gitme fırsatını yakalamış olacağına inanıyorum. İstanbul'daki kutsal emanetlerin burada şu andaki gibi ziyarete açılması, Türkiye ile sadece Rusya Müslümanlarının değil, dünya Müslümanların kaynaşmasını pekiştirecektir" ifadesini kullandı.

"YANLIŞ BİR İMAJ SERGİLENİYOR"

Türkiye ve dünyada Çeçenistan'a karşı yanlış bir imaj sergilendiğini sert dille eleştiren Çeçenistan Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, "Bakın görün, işte gerçek Müslümanlar, işte gerçek iman sahibi ve samimi olanlar. İddia edildiği gibi, hiç burada Cihat edeni görüyor ya da Cihat havası seziyor musunuz? Böyle bir şey olabilir mi? Ne yazık ki, Türkiye'de belli bir kesim, dini kullanan kendi kötü emellerine alet eden bazı Çeçen kimseleri desteklemektedir. Bu bizim açımızdan Türkiye'nin büyük bir eksikliğidir. Türkiye'de bir grup çevre, maalesef teröristleri desteklemeye halen devam etmektedir. Udugov ve Basayev'i onların yandaşları halen Türkiye'de bulundukları yerde teröristleri yönlendirmeye devam etmektedirler. Müslümanları öldüren ve halen öldürmeye devam eden terörist Umarov'un kardeşleri Türkiye'de bulunuyor. Aşağıda gördüğünüz samimi Müslümanlara yani Çeçen halkına gidin sorun, Umarov size lazım mı? Onlardan cevap yerine lanet alacaksınız" diye konuştu.

"ADALETE TESLİM ETMEDİLER"

Türkiye'de saklanan teröristlerin adalete teslim edilmesini defalarca talep ettiklerini belirten Çeçenistan Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Ramzan Kadirov, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maalesef onları adalete teslim etmediler. Movladi Udugov önderliğindeki teröristler, halen Müslümanları katletmeyi sürdürüyor. Söz konusu teröristler, şu anda Türkiye'de bulundukları yerde Kafkasların merkezi oluşumu vasıtasıyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Teröristler kendi yayınlarında milyonlarca Müslüman'ın burada mücadele etiğini iddia ediyor. Şimdi siz söyleyin gördüğünüzü. Gerçek ve samimi Müslümanlar burada. Dağlarda ve ormanlardaki Udugov ve Umarov'un yanında ise üç-beş terörist bulunmaktadır. Onların yanında gerçek Müslümanlar yok. Şu anda kutsal emanetlerimizin sergilendiği yeri günde 100 bin kişiden fazlası ziyaret ediyor. Ziyaretçiler hepsi de bu gerçeklerin farkında. Hepsi şükranlarını ve desteklerini yönetimimize sunuyorlar. Şu anda burada sabah namazı öncesi bir vakitte bulunuyoruz. Burası Rusya Federasyonu Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti. Burada kimse İslamiyet'e karşı değil. İslamiyet'e karşı olan varsa herkesten önce ben onların karşısındayım. Yemin ediyorum. Müslümanları bir kılına zarar verilmesine müsaade etmem. Ben Müslümanlara karşı olanın katledenlerin düşmanıyım. Ben gerçek inanan hakiki Müslüman'ım. Tarihte peygamber efendimizin aile yakınlarını katleden Vahabilerin devamı olan teröristler, Çeçenistan'dan kaçtılar. ve Türkiye'ye sığındılar. Şu anda o teröristler Türkiye'de en iyi şartlarda yaşamaktalar. Biz sözkonusu teröristlerin Türkiye'den defedilmesini veya adalete teslim edilmesi üzere defalarca talep ettik. Bu teröristler bize rahat vermiyor. Gördüğünüz gibi muhteşem camiler inşa ediyoruz. Gördünüz bu camiyi de Türkler inşa etti. Türkiye'de bulunan bir caminin birebir kopyasını burada yaptık. Bununla beraber Çeçenistan'da 17 cami yapılmaktadır. Biz resmi olarak din eğitimi veriyoruz. Burada kimsenin dinine ibadetine ve eğitimine kesinlikle karışılmıyor. Burada Yüksek İslam Üniversitesi de hizmet vermektedir. Teröristleri adalete teslim edin. Lütfen bu mesajımı yetkililere ve kardeş Türk halkına aynen iletiniz. Türkiye'de buluna teröristler 10 binlerce insan öldürdü. Onların katlettikleri insanlarla beraber yüz binlerce insan mağdur oldu. Bunun yanında Çeçenistan yerle bir oldu. Çeçenistan'ı kim ayağa kaldırdı. Tabi ki bizler ayağa kaldık. Yani samimi hakiki Müslümanlar. Teröristlerin mutlaka hak ettiği gibi cezalandırılması gerekmektedir. Biz, Vahabi teröristleriyle mücadele ediyoruz. Türkiye de teröristlerle mücadele etmektedir. Türkiye, ne yazık ki her gün kayıplar

vermekte. Terör belasıyla uğraşan bir ülke olarak Türkiye'nin bizi anlamasını ve desteklemesini bekliyoruz.Bu durumdan Rusya Federasyonu ve Çeçenistan olarak çok rahatsız oluyoruz. Artık gerçekleri görme ve gafletten uyanma zamanı. Türkiye'deki Çeçen teröristler kendi arasında para paylaşımı konusundaki anlaşmazlıklardan dolayı birbirini öldürmeye başladı. Bir de utanmadan 'Kadirov adamlarını yollayıp onları öldürüyor' diye iftira atıyorlar. Biz niye öldürelim? Biz onlar gibi binlerce teröristi affettik. Şu anda onlar bizlerle birlikte yaşıyor. Aftan yararlananlar yanlış yolda olduklarını anladılar. Burada gerçek Müslümanlığı yaşandığını gördüler. Türkiye'deki Çeçen teröristlerin tek derdi kendi aralarında para kaynaklarını paylaşamama. Teröristleri affeden bir lider olarak Türkiye'de bulunan Çeçen teröristleri niye öldürteyim? Rahmetli babam Ahmet Kadirov, Duma'nın (Rus meclisi) karşı çıkmasına rağmen teröristlerin affedilmesini sağladı. Biz de aynı yoldayız. 7-8 bin teröristi veya eşkıyayı affetmiş bulunmaktayız. Bunların hepsi Türkiye'deki Çeçen teröristler tarafından Gürcistan üzerinden ülkemize sokulmuştur. ve Türkiye'deki Çeçen teröristler tarafından desteklenmektedir. Neden Türkiye yönetimi, söz konusu Çeçen teröristlerin faaliyetlerine göz yunmaktadır. Neden Türk halkı, Çeçen teröristlerin Türkiye'de faaliyetlerini sürdürmesine ses çıkarmamaktadır. Biz buna bir Türlü anlam veremiyoruz. Bu durum bizi çok üzüyor."

ÇEÇENİSTAN'IN KALBİ OLAN CAMİDE ZİYARETE AÇILDI

Rusya Federasyonu Çeçenistan Özerk Bölgesi Diyanet İşleri Başkanı Sultan Mirzayev ise, Grozni'de bulunan kutsal emanetler başta Rusya Federasyonu, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri Müslümanları olmak üzere tüm Avrasya bölgesi Müslümanlarının ziyaretine sunulduğunu belirtti. Mirzayev, "Şu anda bölge ülkelerinden çok önemli dini liderler de bu kutsal emanetlerin ziyaretine gelmiş bulunmakta. İlk 24 saat içerisinde Grozni caminde kutsal emanetleri 150 binden aşkın Müslüman ziyaret etmiştir. Ziyaretçilerin sayısı giderek artmaktadır. Misafirlerimiz kutsal emanetleri 24 saat boyunca ziyaret etmektedirler. Kutsal emanetler Çeçenistan'ın kalbi olan camide Müslümanların ziyaretine açılmıştır. Kutsal emanetlerin bulunduğu mekanda muhteşem manevi atmosfer gelenleri kuşatmaktadır. Bu etkinlikle sadece Çeçenistan değil, Kafkasya ve tüm Rusya Federasyonu Müslümanları peygamberimiz

Hz. Muhammed'e (S.A.V) duyduğu samimi sevgiyi, saygıyı ve ilgiyi örneğine çok az rastlanacak biçimde sergilemektedirler. Onların kutsal emanetleri görme hevesi ve ihlası tüm dünya Müslümanlarını sevindirmiş ve gururlandırmıştır. Kısmet olursa gelecek sene Çeçenistan'da kutsal emanetler sergisini daha çok zamana yaymayı ve daha da kapsamlı organize etmeyi amaçlamaktayız. Ziyaret süresince katılımcıların hiç biri aldığı doyumsuz manevi hazdan dolayı uyumamaktadır ve sürekli cami etrafında zaman geçirmektedir, ibadet etmektedirler. Din büyüklerinin de vurguladığı üzere, nerede kutsal emanetler sergilenmekteyse, orası tüm olumsuzluklardan arınmaktadır. Kutsal emanetler bulundukları yerin bereketini arttırmaktadır. Kutsal emanetlerin sergilendiği ortamda, kutsal emanetlerin oluşturduğu kutsal atmosferde tüm Müslümanlara ve dünyadaki tüm inananlara sonsuz iman gücüyle sevgi, hoşgörü, barış diliyorum. Bu kutsal atmosferin özellikle de, maalesef daha çok Müslüman ülke ve toplumlarda karşılaşılan din istismarlarının yaşandığı yerlerde insanların arasında hoşgörünün gelişmesine, öncelikle Müslümanların kendi aralarında karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı ilişkileri geliştirmesine vesile olmasını diliyorum. Kutsal emanetlerden aldığımız manevi hazzı İslam alemindeki olumsuzlukları giderme anlamında değerlendirmeliyiz. Böylece tüm dünyada barışın ve hoşgörünün hakim kılınmasını sağlayabiliriz" dedi.

Ziyarete gelen vatandaşlar ise, gördükleri kutsal emanetler ile neredeyse kendilerini Hac'da zannettiklerini ve tüylerinin diken diken olduğunu söyledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Çeçenistan'da Kutsal Emanetler Sevgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement