Sevgi Evleri'ne Bilim Göçü - Son Dakika
Güncel

Sevgi Evleri'ne Bilim Göçü

Sevgi Evleri\'ne Bilim Göçü

– Young Guru Academy'nin (YGA), çocuklara bilimi sevdirmek için başlattığı sosyal kalkınma projesi Anadolu'ya Bilim Göçü, ilk kez Yapı Kredi desteğiyle Sevgi Evleri'ndeki çocuklara ulaşacak.

12.10.2017 16:23

– Young Guru Academy'nin (YGA), çocuklara bilimi sevdirmek için başlattığı sosyal kalkınma projesi Anadolu'ya Bilim Göçü, ilk kez Yapı Kredi desteğiyle Sevgi Evleri'ndeki çocuklara ulaşacak.

Proje, Mardin'in Savur ilçesinde doğan ve kalabalık bir evde yetişen Nobel Ödüllü bilim insanı Aziz Sancar'ın hikayesinden ilham alarak yeni Aziz Sancarları Anadolu'da keşfetmeye hazırlanıyor.

Öğretim yılı boyunca, Adana, Ankara, Çanakkale, Denizli, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Kayseri olmak üzere 8 ilde gerçekleştirilecek olan "Anadolu'ya Bilim Göçü" projesinde Sevgi Evleri'ndeki binden fazla çocuğa ulaşılması hedefleniyor. Proje kapsamında 50 bin başvuru arasından özenle seçilen YGA gönüllüleri ve Yapı Kredi çalışanlarının, Sevgi Evleri'ndeki çocuklarla bilim seansları gerçekleştireceği duyuruldu.

Projenin basın toplantısı Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yapı Kredi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Gökmen Uçar, YGA Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman, YGA Başkanı Asude Altıntaş ve YGA gönüllüleri ile Koç Holding ve Yapı Kredi yöneticilerinin katılımıyla Rahmi M. Koç Müzesi'nde gerçekleşti.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yapı Kredi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, toplantıda yaptığı konuşmada, "Memleketimizin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşması için hepimize önemli sorumluluklar ve ödevler düştüğüne inanıyorum" derken, sözlerini şöyle sürdürdü, "Bu sorumlulukların en önemlisi ise ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz çocuklara sahip çıkmak. Tarih boyunca geleceği hep teknolojik ve bilimsel gelişmeler şekillendirdi. Ancak şu da bir gerçek ki, tarihin hiçbir döneminde teknoloji böylesine baş döndürücü bir hızda değişmedi.

"Peki bu teknolojiyi, bilimi ülkemizde kim üretecek?" diyerek sözlerini sürdüren Ali Y. Koç, şöyle devam etti, "OECD'nin geçtiğimiz ay yayınlanan 2017 Eğitim Raporu, Türkiye'de eğitimde eşitsizliğin ilkokul seviyeleri kadar erken zamandan başladığını ve eğitim seviyesi yükseldiğinde bile bu farkın kapatılamadığını tespit ediyor. Üstelik Türkiye'deki öğrenciler bilim, matematik ve okumada OECD ortalamasının oldukça altında kalıyor. Dolayısıyla bilimi gençlere erken yaşta sevdirmemiz ve eğitimin niteliğini toplumun tüm kesimleri için yükseltmemiz gerekiyor.

"Anadolu'ya Bilim Göçü projesi de ülkemizin geleceği için umut tohumları atmayı hedefliyor. Bu projeden yetişen ve başarılı olan öğrencilerin Sevgi Evleri'nde yaşayan diğer çocuklar için de doğru birer rol model olacaklarına inanıyorum."

YGA Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman ise konuyla ilgili olarak, "YGA'nın amacı özgürce sorgulayan, özgün projeler üreten, özgüvenli gençler yetiştirmek. Her sene 6 aşamalı bir sürecin sonunda 50 bin başvuru arasından 50 YGA'lı seçiyoruz. Sevgi Evleri'ndeki devlet koruması altındaki çocuklarımıza bu özenle seçilen üniversiteliler rol model olacaklar. YGA'lılar, deney ve oyunu birleştirerek Sevgi Evleri'ndeki çocuklara bilimi sevdirecek." dedi.

Anadolu'ya Bilim Göçü Projesi kapsamında gerçekleştirilecek bilim seanslarında karmaşık görünen teknolojilerin özünde ne kadar anlaşılabilir olduğunu gösteren deneyler ve projeler yapılacak. Bilim seanslarına katılan öğrencilerden seçilenlerin gelişimi YGA yaz kampları ve YGA mezunlarının mentorluğu ile üniversiteye kadar takip edilecek. Üniversite aşamasına gelen çocuklar birer YGA gönüllüsü olarak yeni öğrencilerin yetişmesinde sorumluluk alacak. "Anadolu'ya Bilim Göçü" projesinin önümüzdeki yıllarda tüm Türkiye'yi kapsaması planlanıyor. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sevgi Evleri'ne Bilim Göçü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement