Bartın'daki maden faciasında yaşamını yitirenlerin sayısı 41'e ulaştı - Son Dakika
Güncel

Bartın'daki maden faciasında yaşamını yitirenlerin sayısı 41'e ulaştı

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden faciasında yaşamını yitirenlerin sayısı 41'e yükseldi. Çalışmalara ilişkin son durumu bölgeye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aktardı.

15.10.2022 11:46  Güncelleme: 15:58

Dün akşam saat 18.00 sularında Bartın'daki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'ne bağlı maden ocağında patlama meydana geldi. Patlamanın yerin 350 metre aşağısında meydana geldiği ve yer altında işçilerin mahsur kaldığı öğrenildi. Ekipler, işçileri kurtarmak adına acilen çalışma başlatırken maden ocağında toplamda 400 işçinin çalıştığı ve patlamanın 4-12 vardiyasındaki işçilerin çalışmaları sırasında meydana geldiği kaydedildi.

Maden ocağındaki patlama sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Amasra'ya ulaştı ve bölgede inceleme yaptı.

CAN KAYBI 41 OLDU

Öğle saatlerinde programlarını iptal edip Bartın'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölgedeki incelemelerinin ardından konuşma yaptı. Erdoğa,n açıklamasında bir madencinin daha cansız bedenini ulaşıldığını belirterek, "Merhumlarımızın sayısı 41 oldu, çok yönlü soruşturma başlatıldı" dedi.

Bartın'daki maden faciasında yaşamını yitirenlerin sayısı 40'a ulaştı

BAKAN DÖNMEZ: İLK BELİRLEMELERE GÖRE GRİZU PATLAMASI

Daha önce patlamanın nedenine ilişkin açıklama yapan Dönmez, "Havalandırma tertibatı sağlıklı olarak çalışıyor, kısmi göçükler var. İlk değerlendirmeye göre grizu patlaması oldu. Bütün arama kurtarma ekipleri görev başında, herhangi bir eksiklik yok. İçeride bir devam eden yangın yok. Ama olumsuz bir şey gelişir, anında müdahale etmek icap eder, o maksatla bulunduruluyor. Şu anda net bir netice yok. Biraz önce ifade ettim, ilk değerlendirmeler grizu patlaması şeklinde" demişti.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı da patlamayla ilgili harekete geçti. Savcılık tarafından patlamaya ilişkin soruşturma başlatılırken 3 savcıya görevlendirme yapıldı.

Bartın'daki maden faciasında yaşamını yitirenlerin sayısı 40'a ulaştı

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Patlama ile ilgili bilgiler veren Bakan Soylu, hayatını kaybedenlerden 26 kişinin isimlerini açıkladı. İşte Bartın'daki maden kazasında vefat edenlerin isimleri:

Ali Doğru
Aziz Köse
Berkay Pınarcıoğlu
Emrah Kaval
Enes Aydın
Ercan Akdeniz
Fikret Kansız
Gökhan Mercan
Murat Ergin
Rahman Özçelik
Ramazan Özer
Selçuk Ayvaz
Serkan Nakaş
Şuayip Okul
Yener Saygın,
Mehmet Kara
Rasim Bulut
Sabri Akdere
Murat Öztan
Serhat Kahraman
Suat Demirkıran
Yasin Çelik
Gürdal Serenli
Orhan Altun
Emrah Kaya
Rıdvan Acet

Bartın\'daki maden faciasında yaşamını yitirenlerin sayısı 41\'e ulaştı

Son Dakika Güncel Bartın'daki maden faciasında yaşamını yitirenlerin sayısı 41'e ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Erkan Çaçen: RABBIM rahmet eylesin inşallah üzücü bir olay mekanları cennet olsun. 45 1 Yanıtla
  • Metin Koç: HAYATLARINI KAYBEDEN MADENCİLERİMİZE ALLAH’TAN RAHMET, YARALI MADENCİLERİMİZE DE ACİL ŞİFALAR, AİLELERİNE VE SEVENLERİNE SABIRLAR DİLERİM. RUHLARI ŞAD, MEKÂNLARI CENNET OLSUN. 23 1 Yanıtla
  • Ahmet Kçk: Hayatini kaybeden madencilerimize allahtan rahmet yaralı madencilerimizr acil şifalar diliyorum. Acılı ailelere allahtan sabir diler mekanları cennet olsun ruhlari şad olsun inşallah milletimizin basi saolsun 0 0 Yanıtla
  • Murat Ercan: Hayatını kaybeden kardeşlerime Allah tan rahmet, geride kalanlarına da sabırlar dilerim. Temennim odur ki, şayet varsa bir ihmal sorumluları hakkında en hızlı şekilde gerekli işlemin yapılmasıdır. 0 0 Yanıtla

Advertisement