Ahlat'ta "Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması" Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Ahlat'ta "Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması" Düzenlendi

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce, İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen "1.Bölge Hafızlık ve Ezanı Okuma Yarışması" Ahlat'ta yapıldı.

09.04.2012 15:40

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nce, İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen "1. Bölge Hafızlık ve Ezanı Okuma Yarışması" Ahlat'ta yapıldı.

Ahlat Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Bitlis, Siirt, Hakkari ile Van'daki İmam Hatip Liselerinden birinci olan öğrencilerin katıldığı yarışma, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Erciş Merkez Cami İmam Hatibi Emrullah Koçak'ın, Kur'an-ı Kerim okumasından sonra, yarışmanın açılış konuşmasını Ahlat İmam Hatip Lisesi Müdürü Yılmaz Koçak yaptı.

Bu tür yarışmaların amacının, öğrencilerin başarısını, özgüvenini artırmak, mesleğe yönelik çalışmaları teşvik etmek olduğunu anlatan Koçak, İmam Hatip Liseleri'nin 1924'ten bu yana, halkın teveccühünü kazandığını dile getirdi.

Konuşmasında Kur'an-ı Kerim'in önemini vurgulayan Koçak, herkesin İslam'ın kutsal kitabını kendisine rehber olarak seçmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından, Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel'in başkanlığındaki jüri önünde, ilk olarak hafızlık yarışması yapıldı.

Hafızlık yarışmalarının ardından, ezan okuma yarışmasında, 9 öğrencinin okuduğu ezan, büyük beğeni topladı.

Hafızlık yarışması sonunda Bitlis'i temsilen katılan Tatvan İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Rıza Subaşı birinci, Diyarbakır İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Mücahit Çiçek ikinci, Şanlıurfa İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Sait Baybostancı üçüncü oldu.

Ezan Okuma Yarışması'nda ise, Mardin İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yasin Özdemir birinci, Şanlıurfa- Bozova İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ali Aksoy ikinci, Hakkari- Yüksekova İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Ümit Bartın ise üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Etkinlikte, Ahlat İmam Hatip Lisesi İlahi Korosu tarafından ilahiler okundu ve İmam Hatip Liselerini anlatan slayt gösterisi izletildi.

- BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ahlat'ta 'Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement