YURTTA 23 NİSAN KUTLAMALARI - Son Dakika
Güncel

YURTTA 23 NİSAN KUTLAMALARI

ERZURUM'da Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kısıtlama nedeniyle evde kalan çocuklara sürpriz yapıp, onlara bayrak, kitap, şeker ve balon dağıttı.

23.04.2021 15:18  Güncelleme: 19:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERZURUM'da Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kısıtlama nedeniyle evde kalan çocuklara sürpriz yapıp, onlara bayrak, kitap, şeker ve balon dağıttı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kısıtlama nedeniyle evde kalan çocuklara Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar sürpriz yaptı. Bayrak, şeker, balon ve maske ile doldurulan minibüsü, ilçe merkezi ve bağlı köylere göndererek çocukları sevindiren Başkan Muhammet Sunar, "Bu yıl 101'incisini kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı aslında bugün bambaşka sürpriz yapmak istemiştik. İlçemizdeki billboardlara şekerler tutturarak sokağa çıkan çocuklarımıza küçük sürpriz yapacaktık. Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kısıtlama kararı nedeniyle olmadı. Durum böyle olunca 'madem çocuklarımız dışarıya çıkamıyor o halde biz çocuklarımıza gidip bayram coşkularını paylaşalım' dedik. Çocukların yüzünden tebessüm hiçbir zaman solmasın" dedi.

(DÜZCE)

DÜZCE Belediyesi bandosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kentte konserler verirken, çocuklar bayram coşkusunu yaşadı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Düzce Belediyesi bandosu şehrin çeşitli noktalarında mini konserler verdi. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinde bulunan çocuklar, site bahçelerine inerek, balkon ve pencerelere çıktı. Anne ve babalar çocuklarıyla birlikte Türk bayraklarını sallayıp şarkılar söyleyerek bayram coşkusunu yaşadı.

(VAN)

VAN Emniyet Müdürlüğü koordinasyonuyla, Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve Jandarma, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda mobil kortej düzenledi.Süslenen 40 araçlık korteji, havadan polis helikopteri takip etti. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ile Emniet Müdürü Atanur Aydın, korteji önünde duran öğrenci ve aileleriyle birlikte istiklal marşı okudu.

İl Emniyet Müdürlüğü Koordinasyonuyla Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve Jandarma, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda mobil kortej düzenledi.Vali Bilmez, ve kortejdeki görevliler, daha sonra öğrencilerle birlikte İstiklal marşı okudu.

Vali Bilmez,"Bayram nedeniyle çocuklarımızla yüz yüze etkinlikler düzenleyemedik. Sağolsun. İl Emniyet, Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve Jandarma ekipleri bir kortej oluşurdular. Sokak aralarında dolaşarak, apartmanlarda çocuklarımıza bayram heyacanını yaşatmaya çalıştılar. Kendilerine teşekkür ediyorum ve tüm çocuklarımızın 23 Nisan bayramı kutlu olsun" dedi.

(SİVAS)

ANDA Kardeşe Vefa Derneği Sivas İl Temsilciliği tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kentte yaşayan çocuklara çeşitli oyuncaklar dağıtıldı. Oyuncak dağıtımında kentte yaşayan mülteci çocuklar da unutulmadı.

Kentte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ANDA Kardeşe Vefa Derneği İl Temsilciliği tarafından kapı kapı gezilerek 150 çocuğa hediyeler dağıtıldı.Kentte belirlenen adreslere hediyeleri ulaştırılırken, mülteci çocukları da unutulmadı.

ANDA Kardeşe Vefa Derneği üyelerinden Halil Kaya, "Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına hediye etmiş olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Sivas'taki ailelerimize, mülteci ve Sivaslı çocuklara çam sakızı çoban armağanı hediyeler getirdik. Bugün 150 civarı çocuğumuzu mutlu edeceğiz. 'Dünyayı çocuklar yönetsin' lafını her zaman çok severim. O masumiyet, içtenlik ve duygusallığı çok farklı bir duygu. Çocuklar oyuncaklarını aldığı zaman dünyaları değişiyor. İyi ki çocuklarımız var." dedi.

(AĞRI)

AĞRI Valisi Osman Varol, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "Anadolu Masalları Projesi" kapsamında çocuklar için Tembelhane masalını okudu.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürlüğü ile UNESCO Türk Milli Komisyonu işbirliğinde, çocukları Anadolu kültürünü yansıtan masallarla buluşturmak, çocukları kendi kültürel kodlarımızı taşıyan, onlara farklı evrenlerin kapısını aralayan ve hayal güçlerini geliştiren Anadolu masalları ile tanıştırmak amacıyla hayata geçilen "Anadolu Masalları" projesi kapsamında 140 masal öğretmeni il genelinde 8 bin çocuğa masal okudu. Proje kapsamında Vali Osman Varol, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, beraberindeki öğretmenleri dün makamında kabul etti. Konuşmasının ardından çocuklar için Tembelhane masalını okuyan Varol, sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bayramlara anlam katan çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramını kutladı.

(BALIKESİR)

BALIKESİR Büyükşehir Belediye Başkan Yücel Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını öğrencilere emanet etti. Daire başkanı olan çocuklar için belediye basın birimi tarafından hazırlanan kısa film ilgiyle izlendi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koltuğunu Yarış Ortaokulu 6'ncı sınıf öğrencisi Efsa Sezin Akın'a bıraktı. Başkan Yücel Yılmaz, yine çocuklardan oluşan belediye daire başkanlarıyla toplantı düzenledi.

Kendisinin de öğrenciyken 23 Nisan'da başkanlık koltuğuna oturduğunu söyleyen Belediye Başkanı Yılmaz, yıllar sonra Balıkesir'e hizmet etmenin kendisine kısmet olduğunu söyledi.

Haber-Kamera:/BALIKESİR, (DHA)

YURTTA 23 NİSAN KUTLAMALARI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel YURTTA 23 NİSAN KUTLAMALARI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement