Belediye Tiyatrosu Oyuncusuna Seyirci Ödülü - Son Dakika
Yerel

Belediye Tiyatrosu Oyuncusuna Seyirci Ödülü

Belediye Tiyatrosu Oyuncusuna Seyirci Ödülü

Gönüllülük esasında tiyatro yapan şehir, belde, köy ve gençlik tiyatrolarının gelişimine katkı sunmak amacıyla çalışan Direklerarası Seyircileri, 15 il ve KKTC'de 2012 seyirci ödüllerini belirledi."Halk Jürisi" olgusu ile İstanbul, Ankara, İzmir,...

29.05.2012 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gönüllülük esasında tiyatro yapan şehir, belde, köy ve gençlik tiyatrolarının gelişimine katkı sunmak amacıyla çalışan Direklerarası Seyircileri, 15 il ve KKTC'de 2012 seyirci ödüllerini belirledi.

"Halk Jürisi" olgusu ile İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Bartın, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Konya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van ve KKTC'de sahne açan tiyatroların oyunlarını izleyen seyirciler, 10 yıl önce başlatılan seyir ve değerlendirme projesinde; bugüne kadar 1481 oyun izleyip, 670 ödül verdi.

İzmir'deki değerlendirmede ise Gaziemir Belediye Tiyatrosu eğitmeni ve oyuncusu Mustafa Seyhan Kurağ, "Haybeden Gerçeküstü Aşk" adlı oyundaki rolüyle en iyi erkek oyuncu seçildi. Yenikapı Tiyatrosu'ndan Nazlı Masatçı Kadından Çığlıklar oyunuyla en iyi yönetmen, aynı oyundan Özlem Öztürk ise en iyi kadın oyuncu ödülü kazandı.

BAŞKANLARA ÖZEL ÖDÜL

Bu yıl Direklerarası Seyircileri Jüri Özel ödülleri, düzenledikleri tiyatro festivalleri ile seyircilerle oyuncuları buluşturan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a verilecek.

Direklerarası Seyircileri Koordinatörü Ömer Şahinbaş, tiyatro oyunlarını seyir, değerlendirme ve ödüllendirme projesini 10 yıldır devam ettirdiklerini belirterek, son olarak Direklerarası Tiyatro Seyircileri Derneği'ni de kurduklarını, çalışmalarına dernek çatısında devam edeceklerini söyledi. İzmir tiyatrolarının, ödüle değer görülen sanatçılarının ödülleri Ekim ayı içinde Eskişehir'de düzenlenecek törenle verilecek.

29.05.2012 14: 07: 24

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Tiyatrosu Oyuncusuna Seyirci Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement