Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Aeş(eş)(22.11.CUMHURİYET Halk Partisi'nin (CHP), 24-25 Kasım'da İstanbul'da 12 ülkeden temsilcilerin katılımıyla gerçekleştireceği, 'Değişen Zamanlarda Sosyal Demokrasi.)

22.11.2012 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aeş(eş)(22.11.2012)

/////////////////

uluslararası konferansa Adanalı koordinatör

CUMHURİYET Halk Partisi'nin (CHP), 24-25 Kasım'da İstanbul'da 12 ülkeden temsilcilerin katılımıyla gerçekleştireceği, 'Değişen Zamanlarda Sosyal Demokrasi: Balkanlar'da Dayanışma ve Refah' konulu uluslarası konferans, Adanalı olan Soner Anafarta'nın koordinesinde yapılıyor.

KILIÇDAROĞLU DA KATILACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da etkinliğe katılacağın anlatan Konferans Genel Koordinatörü Soner Anafarta, "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan'dan katılımcılarla buluşacağı konferansta, Balkan ülkelerindeki sosyal demokrasi masaya yatırılacak" dedi.

ÖNEMLİ İSİMLER GELİYOR

CHP'nin daha önce gerçekleştirdiği, 'Değişen Mevsimler ve Arap Baharı Konferansı' ve CHP Kadın Kurultayı'nın genel koordinatörlüğü görevini de üstlenen Soner Anafarta, uluslarası bir konferansta böyle bir görev almanın kendisini onurlandırdığını söyledi. Eski Yunanistan Başbakanı ve Sosyalist Enternasyonal Başkanı George Papandreou ile Sırbistan Cumhuriyeti Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Dr. Zarko Obradovic'in de konferansa katılacağını ifade eden Soner Anafarta, şu bilgileri verdi:

"Konferans kapsamında, 'Balkanlar'da Güven İnşasına Bir Yol Olarak Sosyal Demokrasi', 'Balkanlar'da Ekonomik Büyüme ve İstihdama Bir Araç Olarak Sosyal Demokrasi' ve 'Balkanlar'da Bölgesel İşbirliğine Bir Yol Olarak Sosyal Demokrasi' konulu üç ayrı panel gerçekleştirilecek."

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(22.11.2012, FOTOĞRAF)

//////////////

Çukurova'da vezneler hafta sonu açık

ADANA'nın merkez Çukurova İlçe Belediyesi, Emlak ve İşyeri Çevre Temizlik Vergisi tahsilatı yapan veznelerin 24-25 Kasım günlerinde açık olacağını açıkladı. Çukurova Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Emlak ile İşyeri Çevre Temizlik Vergisi 2'nci taksit ödeme süresinin 30 Kasım cuma günü mesai saatinde sona ereceği belirtildi. Mükelleflerin cezalı duruma düşmemesi için Çukurova Belediyesi tarafından önlem alındığı belirtilerek "Mükellefler ödemelerini hafta sonu da dahil olmak üzere belediye hizmet binasındaki vezneler, Barış Manço Bulvarı üzerindeki Doğal Park ve İller Bankası Kavşağı Adnan Kahveci Bulvarı girişindeki belediye tahsilat şubelerine yapabilecek" denildi.

Veznelere gidemeyen mükelleflerin www.cukurova.bel.tr internet adresinden yine sicil numaralarını girerek kredi kartı ile borçlarını ödeyebileceği kaydedildi.

ADANA,(DHA)

//////////////

Osmaniye'de engellilerin envanteri çıkartıldı

OSMANİYE'de 'Özürlü Envanteri Oluşturulması Projesi' çalışmaları tamamlandı. Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, il genelinde 9 bin 530 engelli vatandaş belirlendiğini söyledi. Öğretmenevi'nde basın toplantısı düzenleyen Kılıç, proje hakkında bilgi verdi. Kılıç, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) 35 bin TL destek verdiği proje ile engellilere yönelik politika, yatırım, planlama ve projelere bilgi kaynağı oluşturmanın amaçlandığını kaydetti.

Osmaniye nüfusunun yüzde 2'sinin engelli olduğunun belirlendiğini ifade eden Müdür Kılıç, 497 engelli ile yüz yüze görüşülerek anket yapıldığını anlattı. Kılıç, şöyle devam etti: "Osmaniye'de engellilerin yüzde 60'ının erkek, yüzde 40'ının kadın olduğu tespit edildi. Hiç okula gitmeyen ve yarıya yakınının temel eğitim almadığı yüzde 35'lik bir engelli potansiyelinin ise yüzde 30'unun bedensel, yüzde 19'unun hafif-zihinsel, yüzde 6'sının orta-zihinsel, yüzde 12'sinin ağır-zihinsel, yüzde 10'unun görme engelli, yüzde 8'inin işitme ve yüzde 15'inin down sendromlu, mongol, cüce gibi engelleri olduğu ortaya çıktı. Engellilerin, yüzde 50'sinin doğuştan engelli olduğunun tespit edildiği çalışmada yüzde 28'inin hastalık, yüzde 5'inin kaza, yüzde 2'sinin irsi-genetik bozukluk ve yüzde 15'inin diğer (yatalak hastalık gibi) şeylerden kaynaklandığı belirlendi. Osmaniye'deki engellilerin yüzde 39'unun kişisel bakım ve gereksinimlerini karşılayabildiği ancak yüzde 22'sinin karşılayamadığı, yüzde 39'unun da kısmen karşılayabildiği tespit edildi"

Kılıç, engellilerin yüzde 59'unun rehabilitasyon, bakım ve sağlık hizmetlerinden yararlanamadığının belirlendiğini sözlerine ekledi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(22.11.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////

Fotoğraf ustası Gazianteplilerle buluştu

TÜRKİYE'nin en eski fotoğrafçılarından Sıtkı Fırat, Gaziantep Amatör Fotoğraf Sanatı Derneği'nin (GAFSAD) davetlisi olarak geldiği kentte 65 yıllık fotoğrafçılık tecrübesini paylaştı.

Fotoğraf sanatının ulusal ve uluslararası alanda önemli temsilcisi olması, özgün çalışmaları, üretimleri ve alana yaptıkları katkılarından dolayı 2011 yılının Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü alan Sıtkı Fırat, GAFSAD'da düzenlenen etkinlikte, 'Yedigöller', 'Sıladan gurbete', 'Fotoğrafın ardında 65 yıl', 'Kemaliye', 'Myanmar', 'Kamboçya' konulu fotoğraf sunumları yaptı. Fırat, kalıcı olmasından dolayı belgesel fotoğrafçılığını tercih ettiğini söyledi.

GAZİANTEP, (DHA)

(22.11.2012)

///////////

Buzağı başına 75 TL

OSMANİYE'de anaç manda, buzağı ve besilik erkek sığır desteklemelerinde doğan her buzağı için üreticilere 75 TL ödeme yapılıyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, destekleme başvurularının devam ettiğini belirterek "Yararlanmak isteyenler 31 Aralık 2012 tarihi mesai bitiminde müracat edebilir. Anaç manda için yetiştiricilerin bağlı bulundukları il veya ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine bizzat dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir" dedi.

Sağlam, suni tohumlama sonucu doğan buzağı desteklemesinden faydalanmak isteyen yetiştiricilerin dişi buzağılarına Brusella S-19 aşısı yaptırmak zorunda olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Erkek buzağılar için aşılama şartı aranmamaktadır. Yetiştiricilerimizin; herhangi bir birliğe üye ise üyesi olduğu birliğe, hiçbir birliğe üye değil ise İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine dilekçe ile 31 Aralık gününe kadar başvurmaları gerekmektedir. 2012 yılında yetiştiricilerimize suni tohumlama sonucu doğan her buzağısı için 75 TL destekleme ödemesi yapılacaktır. Besilik Erkek Sığır Desteklemesi kapsamında yetiştiricilerimizin 2012 yılı içerisinde Bakanlığımızdan ruhsatlı kesimhanelere kestirmiş olduğu erkek sığırlarına ait destekleme başvurularını en geç 28 Mart 2013 tarihi mesai bitimine kadar bağlı bulundukları İl veya İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yapmaları gerekmektedir."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(22.11.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

Dağ: Cinsel şiddet kadını yalnızlaştırıyor

ADANA Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi (AKDAM) Müdürü ve Sığınmaevi Derneği Başkanı Münire Dağ, cinsel şiddete maruz kalan kadınların yalnızlaştırıldığını söyledi. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde '25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Günü' nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Dağ, kadına yönelik her türlü şiddetin ortadan kaldırılması için yasaların yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. Dağ, "Cinsel şiddete uğrayan kadınlar yalnızlaştırılıyor. Onlara herhangi bir destek sağlanmıyor. Bu nedenle de dava süreçleri ya hiç başlamıyor ya da kesintiye uğruyor" dedi. Son yıllarda kadına yönelik şiddetin yüzde bin 400 artığını anlatan Dağ, "Biz kadınlar, bedenimiz emek ve kimliğimiz üzerindeki saldırılar sürdükçe sesimizi her geçen gün daha da yükselteceğiz. Dayağa, tacize, tecavüze, küçük yaşta evlendirilmeye, bekaret kontrolüne, namus cinayetine, ensest ve her türlü kötü muameleye artık boyun eğmeyeceğiz" diye konuştu.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(22.11.2012, FOTOĞRAF)

//////////////////////

Şebnem Kartal Adana'da okuyucuları ile buluşacak

UZMAN psikolog Şebnem Kartal, memleketi Adana'da okuyucular ile buluşarak kitaplarını izmalayıp, söyleşilere katılacak. 3P Yayıncılık Psikoloji Serisi'nden "Sarı Sıcak Bir Yolculuk" adlı psikoterapi romanı ile gerçek hayat hikayelerinden oluşan "Kağıt Kayıklar" adlı kitabın yazarı Kartal, 29 Kasım günü saat 19.30'da Riva Otel'de düzenlenen etkinliğe katılacak. Etkinliği Adana THYKE Okumu Grubu düzenliyor. Şebnem Kartal, 30 Kasım saat 19.00-20.00 arasında ise Seyhan Oteli'nde 'Sözcüklerin Gücü' konulu söyleşinin konuğu olacak. Yazar, 1 Aralık günü saat 14.00 - 18.00 arası Adana Real D&R'da imza gününe katılacak. Kartal'ın Çağ Üniversitesi konferans salonunda üniversite öğrencileri ile buluşacağı söyleşi ise 3 Aralık'ta 11.00 - 12.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Adana Anadolu Lisesi ve ODTÜ Psikoloji bölümü mezunu olan Şebnem Kartal, yazdığı

psikoterapi içerikli kitaplar ile tanınıyor.

ADANA,(DHA)

/////////////

Gazeteci Hazım Kılıç'ın anne acısı

ADANA, (DHA) - HÜRRİYET Gazetesi Çukurova Eki Yazı İşleri Müdürlerinden Hazım Kılıç, annesi Meliha Kılıç'ı kaybetmenin acısını yaşadı.

Bir süredir hastanede tedavi gören 75 yaşındaki 4 çocuk annesi Meliha Kılıç, önceki gün vefat etti. Meliha Kılıç'ın cenazesi merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Kazım Karabekir Mahallesi 4198 Sk. No.20'deki evinden alınıp, merkez Sarıçam İlçesi'ndeki Buruk Mezarlığı'na götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Annesini sonsuzluğa uğurlayan Gazeteci Hazım Kılıç ile ailesinin acısını akrabaları, mesai arkadaşları, meslektaşları ve komşuları paylaştı.

(22.11.2012, FOTOĞRAF)

//////////////////

Gümüşdamla anılıyor

ÇUKUROVA Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Genel Sekreteri ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şubesi Başkanı Mustafa Gümüşdamla, ölümünün 1'inci yıldönümü nedeniyle 24 Kasım 2012 Cumartesi günü törenle anılacak. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından "Gazeteci Mustafa Gümüşdamla Caddesi" adı verilen caddenin (ÇGC önündeki cadde) saat 09.30'da açılışı yapılacak. Saat 10.00'da kabri başında anılacak olan Mustafa Gümüşdamla için aynı gün saat 16.00'da Aksantaş TOKİ'deki evinde mevlüt okutulacak.

ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement