Dha İstanbul Bülteni  - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni  - 1

1 - ALTYAPI ÇALIŞMASI SIRASINDA DOĞALGAZ ANA BORU HATTI DELİNDİHaber-Kamera: Mustafa BAKIRHAN / İSTANBUL DHA - SARIYER Ayazağa'da işçilerin alt yapı çalışması sırasında iş makinesi kazara doğalgaz ana boru hattına zarar verdi.

04.05.2019 08:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 - ALTYAPI ÇALIŞMASI SIRASINDA DOĞALGAZ ANA BORU HATTI DELİNDİ

Haber-Kamera: Mustafa BAKIRHAN/ İSTANBUL DHA - SARIYER Ayazağa'da işçilerin alt yapı çalışması sırasında iş makinesi kazara doğalgaz ana boru hattına zarar verdi. Boru hattındaki onarım işlemleri İGDAŞ ekipleri tarafından devam ediyor.

Gece yarısı Ayazağa Kemerburgaz Caddesi üzerinde işçilerin iş makinesi ile alt yapı çalışması sırasında doğalgaz ana boru hattı zarar gördü. Bu sırada delinen borudan çevreye gaz yayılmaya başladı. İşçilerin haber vermesiyle olay yerine İGDAŞ, itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis, caddeyi çift taraflı trafiğe kapatırken, itfaiye ve sağlık ekipleri de tedbir amacıyla bölgede bekletildi. İGDAŞ ekiplerince doğalgaz hattındaki akım kesildi. Ardından boruda kalan doğalgazın boşaltılması için uzun süre tahliye çalışması yapıldı. Yapılan tahliye çalışması sırasında çevreye yoğun ses ve koku yayıldı. Zarar gören boru hattındaki onarım işlemleriyse sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-Ekiplerin çalışması

-Olay yerinden detaylar

-Doğalgazın tahliyesi

-Tahliye edilen doğalgazın görüntüsü

-Kapatılan caddeden detaylar

-Olay yerine konulan uyarı levhaları

========================

2- İSTANBUL GENELİNDE "YEDİTEPE HUZUR UYGULAMASI"

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ- Ramazan EĞRİ- Özgür EREN- Murat SOLAK- Gamze ŞİMŞEK/ İstanbul DHA

İstanbul genelinde pek çok farklı ilçede gerçekleştirilen Yeditepe Huzur uygulaması bu akşam yapıldı. Uygulamalara polis helikopteri ve hassas burunlu köpekler de destek verdi.

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde gerçekleştirilen 8'nci Yeditepe Huzur Uygulaması bu akşam yapıldı. Denetimlere özel harekat polisleri, yunus ekipleri, ilçe emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler, hassas burunlu köpekler ve polis helikopteri eşlik etti. Şüpheli görülen araçlar didik didik arandı. Araçta bulunan kişilerin kimlik sorgulamaları yapıldı. Kadıköy Altıyol'da  'Zoro' isimli hassas burunlu köpek, bir VİP minibüste arama yaptı. Polis ekipleri, Beşiktaş Kuruçeşme'de bir araçta kuru sıkı silah ele geçirdi. Denetimlerin gece 00.00'a kadar devam edeceği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Kadıköy'den görüntüler

-Beşiktaş'tan görüntüler

-Araçların aranması

-Hassas burunlu köpeğin araçları araması

-Kişilere kimlik kontrolü yapılması

-Araçta polislerin kuru sıkı silah bulması

-Polis helikopterinin denetime destek vermesi

-Genel ve detay

========================

3 - GAZETECİLİK BAŞARI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Haber-Kamera: İlkay DİKİCİ- Cemal YURTTAŞ/İSTANBUL

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) 60.sını düzenlediği Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri, Taksim de bulunan özel bir otelde sahiplerini buldu. 1 özel toplam 24 ödülün sahiplerini bulduğu gecede Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, "60 yıldır sizlerle birlikte olmaktan sevinçliyim" dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin 1959 yılından bu yana sürdürdüğü Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Taksim de bulunan özel bir otelde sahiplerini buldu. Ödül törenine çok sayıda basın mensubu katıldı.

"60 YILDIR SİZLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN SEVİNÇLİYİM"

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, "Başarı ödüllerinde 60'ıncı yılımızı doldurmuşuz. 60 yıldır sizlerle birlikte olmaktan sevinçliyim" ifadelerini kullandı. Gazeteciliğin saygın meslek ve onur duyulan meslek olduğunu belirten Olcayto törene gelenlere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

TÜRKİYE GAZETECİLİK BAŞARI ÖDÜLLERİ

Haber Kategorisi,

Siyasal dalda, Fırat Alkaç- Eyüp Serbest Hürriyet Gazetesi'nde 23 Ekim 2018 tarihinde yayınlanan "Sır Mercedes'i Nasıl Bulduk"

Ekonomi dalında, Hazal Ocak Cumhuriyet Gazetesi'nde 26-27 Ekim 2018 tarihlerinde yayınlanan "Emsalsiz İhanet"

Toplum dalında, Dinçer Gökçe Hürriyet Gazetesi'nde 18 Ocak 2018 tarihinde yayınlanan "Türkiye'nin Utanç Listesi"

Eğitim dalında, Seyhan Avşar Cumhuriyet Gazetesi'nde 22 Eylül 2018 tarihinde yayınlanan "Devlet Okulunda Öğretmen Borsası"

Sağlık dalında, Mert İnan Milliyet Gazetesi'nde 7-8-9 Şubat 2018 tarihlerinde yayınlanan "Halk Sağlığına Asbest Darbesi"

Kültür Sanat dalında, Aysel Alp Hürriyet Gazetesi'nde 3 Kasım 2018 tarihinde yayınlanan "Peri Bacaları Şaştı Bu işe"

Spor dalında, Atilla Türker Habertürk Gazetesi'nde 5 Nisan 2018 tarihinde yayınlanan "Karabükspor'u Böyle Bitirdiler"

Köşe Yazısı kategorisinde, Sedat Ergin Hürriyet Gazetesi'nde 24 Şubat 2018 tarihinde yayınlanan "Gazeteciler Darbecilikle Suçlanmasınlar Diye"

Araştırma kategorisi, İlker Akgüngör Vatan Gazetesi'nde 15-20 Ekim 2018 tarihlerinde yayınlanan "364 No'lu Esir"

Röportaj- Söyleşi kategorisi, Ceren Çıplak Drillat-Süleyman Tosunoğlu Cumhuriyet Gazetesi'nde 8-9 Aralık 2018 tarihlerinde yayınlanan "Sarı Yelekliler"

Sayfa Düzeni kategorisi,

Birinci Sayfa Düzeni dalında, Sinan Alemdar Star Gazetesi'nde 6 Mart 2018 tarihinde yayınlanan birinci sayfasıyla

İç Sayfa Düzeni dalında, Nevzat Akdere Posta Gazetesi'nde 20 Kasım 2018 tarihinde yayınlanan 7.sayfasıyla

Fotoğraf kategorisinde, Selahattin Sönmez Hürriyet Gazetesi'nde 30 Ekim 2018 tarihinde yayınlanan "Cumhuriyet Aşkı"

TV Haber Dalında,

Damla Söken ve Ayhan Dursun 18 Ekim 2018 tarihinde FOX TV'de yayınlanan "İhalesiz Et" başlıklı TV haberiyle

TV Haber araştırma dalında, Serkan Tahmaz 30-31 Mart 2018 tarihinde Habertürk TV'de yayınlanan "Türkiye'de Sürdürülebilir Balıkçılık: Deniz Bitti" başlıklı haber dosyasıyla

TV Haber programı dalında, Kenan Taş 6 ve 13 Ekim 2018 tarihlerinde CNN TÜRK'de yayınlanan "5N1K: Venezuela Özel Dosyası"  konulu haber programıyla

TV Belgesel dalında, Cem Fakir 10 Kasım 2018 tarihinde CNN TÜRK TV'de 32.Gün Programında yayınlanan "10 Kasım 1938: Atatürk'ün Son Yolculuğu" adlı belgeseliyle

TV Kültür Sanat dalında, Bora Talat Oyacı ve Yağız Şenkal 20-21 Ekim 2018 tarihlerinde NTV'de yayınlanan "Ara Güler-Islık Çalan Adam" programıyla

TV Spor Dalında,

Orhan Ayhan 3 Mayıs 2018 tarihinde TRT Spor TV'de yayınlanan "Musolini Kupası" başlıklı programıyla

TV Kamera çalışması dalında,

Berkcan Tuğu 2 Ağustos 2018 tarihinde FOX TV'de yayınlanan "Omuz Omuza" başlıklı görüntüleriyle

Radyo Haber - Program dalında,

Esin Yolçınar 15 Haziran 2018 tarihinde TRT Radyo 1'de yayınlanan "Karanlık Meseleler" adlı programıyla

İnternet kategorisi, İnternet Haber dalında,

İrem Köker 12-13-14 Eylül 2018 tarihlerinde www.bbc.com.tr  internet sitesinde yayınlanan "ABD Diplomatik Belgelerinde 12 Eylül" başlıklı haberiyle

İnternet Röportaj dalında,

Selin Girit 20 Nisan 2018 tarihinde www.bbc.com.tr sitesinde yayınlanan "Türkiye'de Deizm Tartışması: Muhafazakar Gençlik Dinden Uzaklaşıyor mu?" başlıklı röportajıyla

NEZİH DEMİRKENT ÖZEL ÖDÜLÜ

1982 yılından bu yana Ekonomi gazeteciliğine yaptığı katkı ve bunu yaparken gösterdiği özenli çalışma nedeniyle Ruhi Sanyer'e, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri Yönetmeliği kapsamında 2018 Nezih Demirkent Özel Ödülü'nü verdi.

Ödül töreninin ardından hatıra fotoğrafı çekinildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Protokolden detaylar

-Turgay Olcayto konuşması

-Ödül alanlardan detaylar

-Toplu fotoğraftan detaylar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni  - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement