Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

DOĞAN HEPER SON YOLCULUĞU'NA UĞURLANIYOR (1) Haber: Enver ALAS - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA Usta gazeteci Doğan Heper son yolculuğuna uğurlanıyor.

12.06.2017 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DOĞAN HEPER SON YOLCULUĞU'NA UĞURLANIYOR (1)

Haber: Enver ALAS - Kamera: Güven USTA/ İstanbul DHA

Usta gazeteci Doğan Heper son yolculuğuna uğurlanıyor. Tedavi gördüğü hastanede 80 yaşında yaşamını yitiren usta gazeteci Heper için ilk tören Milliyet Gazetesi önünde düzenlendi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Törenden görüntüler

Detaylar

=================

HANEFİ AVCI'YI YARGILAYAN HAKİM VE SAVCILARA 23'ER YILA KADAR HAPİS İSTEMİ…

İddianameden,

"Şüphelilerin açık, bağlayıcı, mevcut hukuk kurallarına aykırı olarak müşteki Hanefi Avcı aleyhinde mütalaada bulundukları, şüphelilerin Avcı hakkında  kasten karar verdiklerinin anlaşılmıştır"

Şüpheli hakim ve savcılar hakkındaki "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçuyla ilgili dosya da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Haber: Serpil KIRKESER/ Kamera: İstanbul DHA

Devrimci Karargah Davası sanıklarından eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı hakkında hukuk kurallarına aykırı olarak karar ve mütaala verdikleri iddia edilen dönemin özel yetkili savcıları Sadrettin Sarıkaya ve Ufuk Ermertcan  ile eski hakimler Nurettin Ak, Osman Kaya ve Eşref Aksu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Kapatılan Özel Yetkili 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görev alan şüphelilerin, "Görevi Kötüye kullanma", "İftira", "Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", "Suç uydurma" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 5 yıl 6'şar aydan 23'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları istendi. Şüphelilerin "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçuna ilişkin soruşturma dosyası ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan 87 sayfalık iddianamede, eski savcılar Sadrettim Sarıkaya ve Ufuk Ermertcan ile eski hakimler Nurettin Ak, Osman Kaya ve Eşref Aksu 'şüpheli' sıfatıyla, Hanefi Avcı ise 'müşteki' sıfatıyla yer aldı. Kapatılan Özel Yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma savcısı Sadrettin Sarıkaya'nın 4 Şubat 2013 tarihli duruşmada Hanefi Avcı yönünden, açık yasal düzenlemelere aykırı olarak esas hakkında cezalandırma yönünde mütalaa verdiği belirtilen iddianamede, Savcı Ufuk Ermertcan'ın da iddia makamını temsilen katıldığı 21 Haziran 2013 tarihli duruşma ve diğer duruşmalarda Sadrettin Sarıkaya tarafından bildirilen esas hakkındaki mütalaayı aynen tekrar ettiği kaydedildi.

MAHKEME YARGILAMA SONUCUNDA 15 YIL HAPİS CEZASI VERDİ

Mahkeme heyetini oluşturan Başkan Nurettin Ak ile üye hakimler Osman Kaya ve Eşref Aksu'nun ise Henefi Avcı 12 Aralık 2013 tarihinde "Yargı görevi yapanı etkileme", "Soruşturmanın gizliliğini ihlal", "Yasa dışı silahlı Devrimci Karargah Terör Örgütü ve mensuplarına yardım etmek", "6136 sayılı Kanuna Muhalefet" suçlarından 15 yıl hapis cezasına çarptırdığı,  ancak Yargıtay tarafından kısmen bozma, kısmen onama kararı verildiği iddianamede hatırlatıldı.

"KASITLI OLARAK CEZALANDIRILMASI İSTENMEKTEDİR"

İddianamede Hanefi Avcı'nın dilekçe ve savunlarına da yer verildi. Kitabının Ankara'da basıldığını ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildiği belirten Avcı, "basın yoluyla işlenen suçların dava zamanaşımının 4 ay olmasına, açılan iddianamenin 4 Şubat 2011 tarihinde kabul edilmesine göre isnat edilen suçların dava zaman aşımına uğradığı hususunun da esas hakkında mütalaa verilirken dikkate alınmamıştır. Mesleki tecrübesi ve kıdemi olan cumhuriyet savcısının bilgisizlik ve tecrübesizlik sonucu bu yönde mütalaa vermediği, mütalaasını cezalandırılması için kasıtlı olarak bu şekilde verdiğini düşünülmektedir. İkametimde ele geçen OHAL Kanunu çerçevesinde ruhsata bağlanan ve ruhsatları aramanın yapıldığı tarihte geçerli olan, eşi ve kendi adıma ruhsatlı silahlar yönünden vahim silah bulundurduğum iddiasıyla esas hakkındaki mütalaada cezalandırılmasının kasıtlı olarak istenilmektedir' ifadelerine yer verildi.

4 AYLIK DAVA AÇMA SÜRESİ DİKKATE ALINMADIĞI BELİRTİLDİ

İddianamede, müşteki Hanefi Avcı'nın yazdığı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na 19 Ağustos 2010 tarihinde teslim ettiği " Haliç'te Yaşayan Simonlar,  Dün Devlet Bugün Cemaat" isimli süresiz eser ile, "Yargı görevi yapanı etkileme", "Soruşturma gizliliğini ihlal",  "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermeö suçlarım işlediği iddiasıyla iddianamenin hazırlandığı belirtilerek,  24 Ocak 2011 tarihi iddianamenin, 4 Şubat 2011 tarihinde kabul edildiği belirtildi.

SUÇ YERİNİN ANKARA OLDUĞU BELİRTİLDİ

Basın yoluyla işlenen suçların dava zamanaşımının 4 ay olmasına, açılan iddianamenin 4 Şubat 2011 tarihinde kabul edilmesine göre isnat edilen suçların dava zamanaşımına uğradığı belirtilen iddianamede dava açmak için 4 aylık sürenin dolduğu  belirtildi. Cumhuriyet Savcısının kamu davasını açmaktan ibaret yetkisinin ortadan kalktığı belirtilen iddianamede kitabın  Ankara'da basıldığı ve  suç yerinin de Ankara olduğunun altı çizildi. İddianamede, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Hanefi Avcı hakkında anılan  kitap nedeniyle çok sayıda şikayet yapıldığı, dava açıldığı yönündeki yetkisizlik  itirazının değerlendirilmediği ifade edildi.

BASIN KANUNUNA DEĞİNİLDİ

"Yargı görevi yapanı etkilemeö, "Soruşturma gizliliğini ihlal" ve "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermeö suçlarının cezasının üst sınırının 5 yıldan fazla olmadığı vurgulanan iddianamede, "05 Temmuz 2012 tarihinde Basın Yayın Yoluyla İşlenen Suçlara İlişkin Dava ve Cezaların Ertelenmesi  Hakkında Kanunu'nun yürürlüğe girdiği kaydedildi. Bu kanunla  31 Aralık 2011 tarihine kadar basın ve yayın yoluyla işlenen suçlarda adli para cezası  ya da üst sınırı 5 yıldan fazla olmayan hapis cezasını gerektiren bir suçtan dolayı soruşturma evresinde kamu davasının açılmasının  ertelenmesine, kovuşturma evresinde kovuşturmanın ertelenmesine, kesinleşmiş olan mahkümiyette ise hükmünün infazının ertelenmesinin zorunlu olduğu anımsatıldı.

"HUKUK KURALLARINA AÇIKÇA AYKIRI UYGULAMA YAPTIKLARI ANLAŞILMIŞTIR"

İddianamede, "Müşteki Avcı'nın yazdığı "Haliç'te Yaşayan Simonlar Dün Devlet Bugün Cemaat"isimli kitabı ile işlediği kabul edilen; "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme" suçundan kovuşturmanın 05 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6352 sayılı Yasa uyarınca  ertelenmesine karar verilirken, " Yargı görevi yapanları etkileme " suçundan 2 yıl 6 ay, "Soruşturmanın gizliliğinin İhlal suçundan 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezaları ile cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar vererek mevcut bağlayıcı hukuk kurallarına açıkça aykırı uygulama yaptıkları anlaşılmıştır" denildi.

"KASTEN" KARAR VERDİKLERİ BELİRTİLDİ

Hanefi Avcı'ya "6136 Sayılı Kanuna Aykırılık" suçundan verilen 5 yıl hapis cezasına da değinilen iddianamede, Hanefi Avcı'nın konutunda yapılan aramada silahlara el konulduğu hatırlatıldı. İdarece silahların ruhsatlarının iptal edildiğine ilişkin tebligatın Hanefi Avcı tutukluyken yapıldığı belirtilen iddianamede ruhsatlı silahlar nedeniyle "6136 Sayılı Kanuna Aykırılık" suçunun oluşmayacağının gözetilmediği kaydedildi.

"KİŞİ HAKLARINI İHLAL EDER BİÇİMDE MÜTALAA VERİLDİ"

Bağlayıcı hukuk kurallarına aykırı, kişi haklarını ihlal eder biçimde mütalaa verildiği belirtilen iddianamede,  "Müştekinin özel hayatına yönelik ağır bir müdahale gerçekleştiği, lekelenme ve masumiyet karinesinin zedelendiği düşünülmüştür" denildi. Şüphelilerin açık, bağlayıcı, mevcut hukuk kurallarına aykırı olarak müşteki Hanefi Avcı aleyhinde mütalaada bulundukları öne sürülen iddianamede, şüphelilerin Avcı hakkında kasten karar verdiklerinin anlaşıldığı belirtildi.

"ÖRGÜT HANEFİ AVCI'YI ZECİR TOKADIYLA CEZALANDIRMAK İÇİN KAMU DAVALARI AÇMIŞTIR"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınan FETÖ/PDY'nin kurucusu ve lideri Fetullah Gülen'in de aralarında olduğu 73 sanık hakkında hazırlanan iddianamede Hanefi Avcı'yla ilgili olarak yapılan değerlendirmeye de iddianamede yer verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, "Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı Devrimci Karargah örgütü ile ilişkilendirilip hakkında dava açılmıştır. Bu davada da iddia ve delil irtibatı zayıf olduğu halde Hanefi Avcı sırf örgütün iç yüzünü ortaya koyan kitap yazması nedeniyle hedef alınmıştır. Örgüt tarafından sahte delilerle birçok dava kurgulanıp soruşturmaya dönüştürülerek dava açılmıştır. Eskişehir'de Hanefi Avcı'nın makam odasındaki aramada içeriye sahte delil konulduğu tespit edilmiştir. Fetullahçı Terör Örgütü, eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'yı hedef haline getirip örgütlü olarak suçlamaya çalışmıştır. Hanefi Avcı'nın Fetullahçıların devlet içindeki kadrolaşması ve faaliyetlerini deşifre eden bir kitap yazması üzerine örgüt onu zecir tokadıyla cezalandırmak için birçok soruşturma yürüterek hakkında kamu davaları açtırmıştır" ifadelerine yer verildi.

23'ER YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENDİ

Şüphelilerin, "Görevi Kötüye kullanma", "İftira","Kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kullanma" ve "Suç uydurma"  suçlarından 5 yıl 6'şar aydan 23 'er yıla kadar ayrı ayrı hapisleri istendi. İddianame kabul edilirse şüpheliler önümüzdeki günlerde Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşına çıkacak.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ DOSYASI AYRILDI

Öte yandan 1 Temmuz 2016'da yürürlüğe giren 6723 sayılı yasada, Terörle Mücadele Kanunu(TMK) kapsamına giren suçlara ilişkin açılan davaların suçun işlendiği yerin bağlı olduğu ilin adıyla anılan Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi gerektiğinin belirtildiği kaydedilen iddianamede şüpheliler hakkında "Silahlı Terör Örgütüne üye olma" suçuyla ilgili dosya da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

DAVADA 17 MAYIS'DA KARAR ÇIKMIŞTI

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da sanıkları  arasında bulunduğu ve Yargıtay'dan dönen Devrimci Karargah silahlı terör örgütü davası 17 Mayıs 2017'de karara bağlanmıştı. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Hanefi Avcı "Örgüt üyeliği" ve "Ateşli silahlar kanununa muhalefet" suçundan beraatine karar vermişti. Avcı, "Yayın yoluyla yargı görevini etkilemeye teşebbüs" ve "Gizliliğin ihlali suçundan" ise yargılamanın ertelemesine hükmedilmişti.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Hanefi Avcı'nın arşiv görüntüsü

Sadrettin Sarıkaya'nın arşiv görüntüsü

Genel ve detaylar

==================

(Geniş Haber) ÜNLÜ FUTBOLCULARIN DA İFADE VERDİĞİ LÜKS ARAÇ OPERASYONUNUN DETAYLARI...

Operasyonda Fransa'dan gemiyle İstanbul'a getirilen olarak adlandırılan 1 gyrocopter de  (hava aracı) ele geçirildi.

2'si kamu görevlisi 13 kişi tutuklandı. 10 kişi  aranıyor.

İhsan YALÇIN, İstanbulDHA

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin geçtiğimiz mayıs ayında, yurda kaçak yollarla ve sahte belgelerle lüks araç soktuğu belirtilen şebekeye yönelik düzenlediği operasyonun detayları ortaya çıktı. Çetenin kaçakçılıkta boyut atladığı, Türkiye'ye kaçak yollarla 21 lüks araç, 10 iş makinesi ve 560 bin sigaranın yanısıra 1 gyrocopter (hava aracı) dahi getirdikleri belirtildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, yurda kaçak yollarla ve sahte belgelerle lüks araç soktuğu iddia edilen şebekeye yönelik 23 Mayıs Salı günü operasyon yapmıştı. Operasyonun detayları bugün ortaya çıktı.

SORUŞTURMA GENİŞLETİLDİ

Söz konusu soruşturma aylar öncesinden başladı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, sigara kaçakçılığından dolayı bir kısım şüphelilere fiziki ve teknik takip yaptı. Daha sonra takip edilen şüphelilerin, lüks araçları yurt dışından yasa dışı yollarla Türkiye'ye getirdiği ortaya çıktı ve soruşturma genişletildi. Yaklaşık 6 ay süren takibin ardından da şebekeye operasyon düzenlendi, çok sayıda kişi gözaltına alındı.

13 KİŞİ TUTUKLANDI

Jandarmadaki sorguları tamamlanıp adliyeye sevke edilen ve örgüt lideri belirtilen N.E, 1 polis memuru ve 1 vergi memurunun da aralarında bulunduğu 13 kişi tutuklandı, 10 kişi ise halen aranıyor.

HAVA ARACI, LÜKS ARAÇ, İŞ MAKİNESİ...

Çetenin kaçakçılıkta boyut atladığı; Türkiye'ye kaçak yollarla sokulan 21 lüks araç, 10 iş makinesi ve 560 bin sigaranın yanısıra 1 gyrocopter (hava aracı) dahi getirdikleri belirtildi.

Fransa'dan gemiyle getirilen gyrocopterin Pendik Limanı'nda yapılan operasyonda ele geçirildiği; 21 aracın da piyasa değerinin 20 milyonun üzerinde olduğu öğrenildi.

FUTBOLCULAR DA İFADE VERMİŞTİ

Operasyon kapsamında eski futbolcu Tayfur Havutçu ile futbolcular Ozan Tufan, Emre Belözoğlu ve Volkan Şen Maslak'taki İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda ifade vermişti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Jandarma Kamerası

//////////////////////////////////

-Operasyon anı

-Bir evde yapılan arama

-Gözaltına alınan şüpheliler

-Ele geçirilen gyrocopterin fotoğrafları

Aktüel Görüntü

///////////////////////////

-Lüks araçların jandarmada sergilenmesi

-Genel ve detaylar

12.06.2017 - 10.14 Haber Kodu : 170612033

==================

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NDE ÇALIŞMA BAŞLADI (1)

Haber - Kamera: Hasan YILDIRIM/ İstanbul DHA

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 2,5 ay sürecek bakım-onarım çalışmaları gece 00.00'dan itibaren başladı. Gece dubalarla her iki yönde de çalışmaları için birerer şeridinin kapatıldığı köprüde trafik yoğunluğu görülüyor.

İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Trafik Kontrol Merkezi'nden yapılan açıklamada, "15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde mevcut asfaltın kaldırılması, çelik tabliye yüzeyinin kumlanması, tabliye izolasyonunun ve yeni asfalt tabakalarının serilmesi ile köprü tabliyesinin her iki ucundaki mevcut genleşme derzlerinin sökülerek yerine yeni derzlerin montajları yapılacaktır. İstanbul halkını en az etkileyecek şekilde azami özen gösterilerek çalışmalar 24 saat, 3 saat vardiya esasına göre yapılacaktır. " denildi.

Çalışmalara, 12 Haziran 2017 bugün başlanacağı ve 31 Ağustos 2017 tarihinde bitirilmesinin planlandığının belirtildiği açıklamada, "Trafik akışı diğer şeritlerden sağlanmak suretiyle, çalışmalara Asya-Avrupa istikameti kuzey yönünde 1. ve 2. şeritler kapatılarak başlanacaktır. Çalışma süresince trafik akışı Anadolu-Avrupa yönünde 2 şerit, Avrupa-Anadolu yönünde 2 şeritten sağlanacaktır. Söz konusu çalışmalar esnasında gerekli olan tüm emniyet tedbirleri alınacak ve işaretlemeleri yapılacaktır. Sürücülerin yol üzerindeki trafik işaret ve işaretçilerine titizlikle uymaları önemle rica olunur." ifadeleri kullanıldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Köprüden görüntüler

-Detaylar

==================

AVCILAR'DA 'RUGBY HEYECANI' KISA SÜRDÜ

İhsan DÖRTKARDEŞ/ İstanbul DHA

Avcılar'da bir süre önce kurulan Firuzköy Rugby (Ragbi) takımı 1'inci Ligi'ne çıkmak için Ottomans takımı ile oynadığı Play-Off rövanş maçını 15-20 yitirince umutları tükendi.

Farklı sporların yaygınlaştırılabilmesi amacıyla Avcılar'da belediyenin desteği ile yapılan çalışmalar kapsamında Firuzköy Mahallesi'nde rugby takımı oluşturuldu. Anavatanı İngiltere olan Avustralya, Yeni Zelanda, Galler, İrlanda, Güney Afrika, Fiji ve İskoçya'da da 15'er kişilik iki takım arasında oval bir topla oynanan rugby için öncelikle sert bu spora uygun vücut yapısı bulunan sporcular seçildi. Firuzköyspor Rugby Takımı'nın Başkanı Recep Baş, takımı ağırlıklı olarak minder güreşçilerinden oluşturduklarını, Türkiye Rugby Ligi'nde yer alabilmek için yaptıkları başvuruların ardından rakip takım Ottomans ile Firuzköy Atatürk Stadı'nda oynadıkları ilk Play-Off maçını önde kapattıklarını söyledi. Recep Baş, aynı rakiple aynı sahada oynayacakları rövanş maçını 17-14 önde kapattıklarını ancak şansız biçimde rövanş maçını 20- 15 kaybedince 1'inci Lig umutlarının tükendiğini söyledi. Baş, Türkiye Rugby 1'inci Ligi'nde hatta Avrupa'da iddialı olmak için kadrolarında 8 milli, 2 İranlı, 2 de Gürcistanlı sporcuya sahip olduklarını ancak, hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.

Play-Off'tan istediği sonucu alarak 1'inci Lig'e çıkma hakkı elde eden Ottomans taraftarları ve sporcuları uzun süre sevinç gösterileri yaptı. Firuzköy ile Ottomans Rugby takımları arasında kıran kırana geçen karşılaşmayı mahallede oturan bir grup ile çeşitli üniversitelerde yüksek öğrenim gören çoğu Kamerunlu Afrikalı öğrenciler de izledi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Ragbi takımlarından ve mücadelelerinden görüntüler

-İzleyicilerden görüntüler ve röportajlar

-Afrikalı taraftarlar maçı izlerken

-Ottomans taraftarları ve play-off'u geçen sporcuların sevincinden görüntüler

=====================

ZABITADAN SAHİLDE 'SEYYAR DENETİMİ'

İhsan DÖRTKARDEŞ/ İstanbul, DHA

Havaların ısınması ile birlikte sahillerde sayıları hızla artan seyyar satıcılar ve motorlu araç yasağına uymayan motosiklet kullanıcılarına karşı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) zabıta ekipleri denetimlerini arttırdı.

Sahillerin denetimini elinde bulunduran İBB'ye bağlı zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerin yetersiz kaldığı yolundaki şikayetler üzerine Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, İBB yöneticileri ile temasa geçti. Kaymakam Doğan, denetimlerin arttırılmasını isterken, olası direnişlere karşı Emniyet Müdürlüğü ekiplerini de birlikte hareket etmek üzere zabıta ile birlikte hareket etmelerini sağladı. Geçen hafta yapılan etkili denetimde sahilde seyyar köfte, kokoreç satan, sahil bandırda semaverle çay pişirip servis yapan, müşterilerine yanlarında getirdikleri koltuk ve döşeklerle bunları satan, havalı tüfekle balonlara atış yaptıran, kuru yemiş ve mısır satanlara yönelik denetim yapılırken, motorlu araç yasağına uymayan motosikletlere ceza uygulandı. Bu denetimde 4 komyonet seyyar malzemeye el konulurken, yoluna giren 12 motosikletin sürücüsüne eksik evrakları nedeniyle 1920 TL para cezası kesildi, 1 motosiklet trafikten alıkonuldu. Emniyet Müdürlüğü'nün 4 ekibi ile Edirnekapıdan İBB Zabıta'dan 50 görevlinin yaptığı bu denetimde 200 kadar tabure 50 masa, 27 semaver ve çok sayıda malzemeye el konuldu.

İKİNCİ DENETİM

Bu denetimin ardından dün gece İBB'den 50 zabıta ile Avcılar Emniyet Müdürlüğü'nden 14 asayiş ve trafik ekibi 6 kilometrelik Avcılar sahilinde denetim yaptı. Bir önceki denetimin aksine zabıta araçlarını uzaktan gören seyyar satıcılar kısa sürede malzemeleri ile kayalıkların alt tarafı veya piknik yapan ailelerin arasına karışarak izlerini kaybettirdi. Denetimler sırasında iki semavere el konulurken, bir motosiklet sürücüsüne de ceza uygulandı. Sahildeki denetimlerin kısa aralıklarla yineleneceği ifade edildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Zabıta ve polis ekipleri denetimden önce sahilde

-Denetim sırasında el konulan semaver ve sahibinin karşı çıkması

-Motosikletli denetimi

-Sahilden görüntüler

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement