Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

VİNCİN DEVRİLMESİNDEN DAKİKALAR SONRA...Ramazan EĞRİ / İstanbul DHA Yoğun yağış ve rüzgar nedeniyle Haydarpaşa Limanı'nda dev vinçlerin devrilmesinin hemen ardından yaşanalar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

28.07.2017 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VİNCİN DEVRİLMESİNDEN DAKİKALAR SONRA...

Ramazan EĞRİ/ İstanbul DHA

Yoğun yağış ve rüzgar nedeniyle Haydarpaşa Limanı'nda dev vinçlerin devrilmesinin hemen ardından yaşanalar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde yaşanın yıkımın ardından henüz yangın çıkmadığı ancak dumanların yükseldiği görülüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Devrilen vinçlerin cep telefonu görüntüsü

================

YILDIRIM DÜŞMESİ SONRASI YANAN DEPODA BÜYÜK MADDİ ZARAR

Enver ALAS/ İstanbul DHA

Eyüp'te bir depoda, dün yıldırım düşmesi sonrası çıkan ve yaklaşık 3 buçuk saat sonra kontrol altına alınan yangının ardından soğutma çalışmaları halen devam ediyor. Ardiyecilik hizmeti verilen ve içinde kauçuk, parke çeşitli ham madde malların bulunduğu depoda büyük maddi zarar var.

Eyüp Halit Paşa Caddesi üzerinde bulunan depoda, yıldırım düşmesinin ardından çıkan yangında, içinde bulunan malların büyük bir kısmı yandı. Yaklaşık 3 buçuk saat sonra kontrol altına alınan yangının söndürülmesinde yoğun çaba harcayan itfaiye ekiplerinin gece boyunca devam eden soğutma çalışmaları bugün de sürüyor. Ardiyecilik hizmeti verilen depoda, büyük maddi zarar olduğu bildirilirken, hasar tespit çalışmalarının ardından maddi zararın ne kadar olduğu tam olarak ortaya çıkacak.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Yanan depodan görüntüler

-Soğutma çalışmaları

- İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışması

-Yanan ürünler

-Genel ve detaylar

================

SALÇA KOVALARINDA YARIM TON ESRAR

Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kocaeli il sınırında 2 TIR'da salça kovalarına gizlenmiş yaklaşık 500 kilo esrar ele geçirdi.

TIR'LAR DURDURULDU, "PANZER" İÇERİ SOKULDU

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu ticaretinden kaydı bulunan bazı şüphelileri Mart ayından itibaren fiziki ve teknik takip ile izledi. Polis ekipleri şüphelilerin geçtiğimiz Salı günü Diyarbakır'dan hareket etmesi üzerine operasyon kararı aldı. Polis, dün Kocaeli il sınırında mobilya yüklü olduğu belirtilen 2 TIR'ı durdurarak arama yaptı. Aramalara narkotik köpeği 'Panzer' de katıldı.

SALÇA DOLU KOVALARA GİZLENMİŞ ESRAR

Panzer'in ketçap kovalarına tepki vermesi üzerine kovalar açıldı. Kovaların arka sıraya dizilmiş olanlarında esrar bulundu. Toplam  500 kilo esrar maddesi ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşurucunun piyasa değerinini 6 milyon lira olduğu belirtildi.   Ele geçirilen uyuşturucu maddeler Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü avlusunda basın mensuplarına gösterildi. Polis ekipleri olayla ilgili 2'si TIR sürücüsü toplam 5 şüpheliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Görüntü Dökümü

------------

-Ketçap kovalarının görüntüsü

-Narkotik dedektör köpeği Panzer'n görüntüsü

-Ketçap kovalarından çıkan uyuşturucu maddeler

-Genel ve detaylar

================

GÜNDÜZ GÖRÜNTÜLERİYLE İSTANBUL'UN YAĞIŞTAN ETKİLENEN KRİTİK NOKTALARI

Ramazan EĞRİ - Özgür EREN - Ali KEREM BENGİ - Hakan KAYA/ İstanbul DHA

(Haydarpaşa Limanı)

Limanının havadan görüntüleri

Limanın kardan görüntüleri

Röportajlar

(Haydarpaşa)

Haydarpaşa Protokol Camii'nin görüntüsü

(Karacaahmet Mezarlığı)

-Kökünden devrilen ağaçlar

-Dallarından kırılan ağaçlar

-Devrilen ağaçların zarar verdiği mezar taşları

(Katolik Mezarlığı)

-Çalışma alanın bariyerler kapatılması

-Yeni yapılan duvarın gündüz görünümü

-Latin Katolik Kabristanın yıkılan duvarın gündüz görünümü

- Ergenekon caddesi araç trafiğine açılması

-Yayaların caddenin kenarında yürümeleri

-Belediye işcilerin bariyerleri taşıması

28.07.2017 - 10.35 Haber Kodu : 170728040

================

HAYDARPAŞA LİMANI SAVAŞ MEYDANI GİBİ

Ali AKSOYER/ İstanbul DHA

İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olan fırtına ve dolu yağışının verdiği zarar sabah gün ışıdığında ortaya çıktı. Haydarpaşa limanı devrilen vinçler ve ardından çıkan yangının ardından adeta bir savaş meydanına döndü. Liman şu anda kullanım dışı kalırken, hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Kötü hava koşullarının en fazla zarar verdiği Haydarpaşa limanında ortaya çıkan zarar gün ışıklarıyla birlikte ortaya çıktı. Devrilen vinçler ve ardından başlayan yangın nedeniyle limanda şu anda yükleme ve boşaltma yapılamıyor. Liman sahasında şu anda zarar tespit çalışmalarının sürdüğü tamamlanmasının ardından enkazların kaldırılma işlemlerine geçileceği öğrenildi. Liman bölümünde bazı konteynırlarında  hasar gördüğü görüldü.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Haydarpaşa Limanı'nın havadan görüntüleri

==============

O UÇAK BÖYLE İNDİ...

Murat ÇAKIR - İbrahim YILDIZ/ İstanbul DHA

Dün akşam Atlasglobal Hava Yolları'nın İstanbul-Ercan seferini yapan uçağı Atatürk Havalimanı'ndan kalkışından kısa bir süre sonra dolu yağışı yüzünden hasar görünce uçak geri dönmek zorunda kaldı. Airbus A 320 tipi uçak Atatürk Havalimanı'ndan kalktıktan sonra 5000 feet (1,5 km) yükseklikte dolu yağışına rastladı.  Uçağın radom denilen kompozit maddeden müteşekkil olan burun kısmı hasar görünce uçak geri dönerek Atatürk Havalimanı'na indi. Uçağın  Atatürk Havalimanı'na inişi Doğuş Bulut isimli bir çalışanın kamerasına takıldı. Uçağın inişi sırasında itfaiye hazır olarak beklerken inişinden sonra uçak bakım için hangara alındı.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Atlasglobal uçağın havalimanı üzerinde görüntüsü

-Uçağın inişi

-İtfaiyenin beklemesi

-Uçağın görüntüsü

===============

GÜNDÜZ GÖRÜNTÜLERİYLE BEYOĞLU VE BEŞİKTAŞ

Haber-Kamera: Özgür EREN-Akın ÇELİKTAŞ/ İstanbul DHA

Dün akşam saatlerinde İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağmur ve dolunun oluşturduğu hasar gün yüzüne çıkıyor. Beyoğlu'nda yağmur nedeniyle bir ağaç park halindeki bir otomobilin üzerine devrildi. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken otomobilde maddi hasar meydana geldi. Otomobil sahibi Halil  Muhammed, "Yağmur yağdı, araç arabanın üstüne düştü. Yağmurdan dolayı ağaç arabanın üstüne devrildi" diye konuştu. Beyoğlu'nda bazı sokaklarda da yağmur nedeniyle ağaçlar devrildi.

TRT'nin Beyoğlu Tepebaşı'nda bulunan stüdyo binası çatısının bir bölümü yağmur ve rüzgar nedeniyle yerinden çıkarak caddeye savrulduğu görüldü. Dün yağan dolu nedeniyle ağaçların yaprakları ve dalları  koparak cadde ve sokakları kapladı. Gezi Parkı'ndaki bazı ağaçlarda yağmur ve doludan zarar gördü. Kopan  ağaçların dalları Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından temizlendi. Beşiktaş'ta ise bir kaldırım tamamen kopan yapraklar ile kaplandı.

Taksim Meydanı'ndaki yağmurdan zarar gören dev Türk Bayrağı ise sabah saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yenisi ile değiştirilerek göndere çekildi. Dolu yağışına yakalanan bazı araçlarda maddi hasarlar oluştu. Bazı araçlarında camları çatlarken bazı araçların tavanlarında dolu izleri görüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Devrilen ağaçlardan detay görüntü

-Arabanın üzerine ağaç devrilmesi

-Araç sahibi Halil Muhammed ile röportaj

-Uçan çatıdan detay görüntü

-Gezi parkında zarar gören ağaçlardan ve işçilerin çalışmasından detay görüntü

-Taksim Meydanında zarar gören  dev Türk Bayrağının yenisi ile değiştirilmesi

-Cadde ve sokakların kopan ağaç yaprakları ile kaplanmasından detay görüntü

-Dolu isabet eden aracın camı ve tavanından detay görüntü

28.07.2017 - 11.09 Haber Kodu : 170728049

===============

KARACAAHMET MEZARLIĞI'NDA AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Haber - Kamera: Ramazan EĞRİ/ İstanbul, DHA

Dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağan dolu ve ardından yağan yağmur sonrası oluşan hasar ortaya çıkmaya başladı. Üsküdar'da bulunan Karacaahmet Mezarlığı'ndaki birçok ağacın kökünden devrildiği, bazı ağaçların dallarının kırıldığı ve mezar taşlarına zarar verdiği görüldü.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Kökünden devrilen ağaçlar

-Dallarından kırılan ağaçlar

-Devrilen ağaçların zarar verdiği mezar taşları

-Genel ve Detay

===============

LATİN KATOLİK KABRİSTANI'NIN YIKILAN DUVARINI KALDIRMA ÇALIŞMALARI GECE DE DEVAM ETTİ

-GÖÇÜK NEDENİYLE TRAFİĞE KAPATILAN YOL AÇILDI

Murat DELİKLİTAŞ - Erhan TEKTEN-Hakan KAYA-Ali Kerem BENGİ/ İstanbul, DHA

İstanbul'da, akşam saatlerinde başlayan şiddetli dolu ve yağmur, birçok yerde hayatı olumsuz etkiledi. Şişli'deki, Latin Katolik Kabristanı'nın duvarı yıkıldı. Bir taksi şoförü ile yağmurdan kaçmak için kulübe kenarına sığınan biri kadın 2 kişi olmak üzere 3 kişi yaralandı.

Olay, saat 18.30 sıralarında Pangaltı Ergenekon Caddesi üzerinde meydana geldi. Akşam saatlerinde aniden bastıran şiddetli dolu ve ardından gelen yağmur, Latin Katolik Kabristanı'nın duvarının yıkılmasına neden oldu. Duvarın 10 metre eninde, 5 metre yüksekliğindeki kısmı büyük bir gürültüyle çöktü. Bu sırada cadde üzerindeki bir taksi, kısmi olarak toprak altında kaldı.

Taksi sürücüsü ile yağmurdan kaçmak için bir kulübe kenarına sığınan biri kadın 2 kişi olmak üzere 3 kişi yaralandı. Çevredekiler tarafından kurtarılan yaralılar Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastenesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Çöken duvar altında kalan olabileceği ihtimali üzerine, vatandaşlar seferber oldu. Vatandaşlar, çevreden buldukları kovalarla toprak ve taş taşıyarak enkazın altına ulaşmaya çalıştılar. İtfaiye ve vatandaşların yaklaşık 3 saatlik çalışması sonucu enkaz tamamen kaldırılırken, duvarın altında kimsenin kalmadığı tespit edildi.

ARAÇ TRAFİĞNE AÇILDI

Yıkılan Latin Katolik Kabristanı'nın duvarını onarma çalışmalarına sabah saatlerinde de devam edildi. Çalışmalar nedeniyle araç trafiğine kapatılan Ergenekon Caddesi çalışmaların yapıldığı duvarın çevresinin bariyerlerle kapatılmasının ardından sabah saat 06.30'dan itibaren araç trafiğine açıldı.

Belediye ekipleri tarafından yıkılan duvar kaldırılırken, sabaha karşı yeni duvar yapımına başlandı. İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan yağış nedeniyle Şişli Kurtuluş'ta bulunan Latin Katolik Kabristanı'nın duvarı yıkılmış 3 kişi de yaralanmıştı. Olayın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye ekipleri yıkılan duvarı kaldırmak için başlattığı çalışma gece de sürdü.  Yıkılan duvar İş makineleri yardımıyla hafriyat kamyonlarına yüklenerek kaldırılırken sabaha karşı yıkılan alana beton dökülerek yeni duvar yapımına başlandı. Ekiplerin çalışması sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-İş makinaların çalışması

-Belediye işcilerin çalışması

-Duvar yapımı için taşları üzerine beton atılması

-Duvar yapımı için taşlar

-Caddeden detay

-Çalışma alanın bariyerler kapatılması

-Yeni yapılan duvarın gündüz görünümü

-Latin Katolik Kabristanın yıkılan duvarın gündüz görünümü

-Ergenekon caddesi araç trafiğine açılması

-Yayaların caddenin kenarında yürümeleri

-Belediye işcilerin bariyerleri taşıması

(AMATÖR KAMERA)

-Çöken duvar,

-yaşanan panik,

-koşuşturan insanlar

(AKTÜEL)

-Olay yeri

-Yıkılan duvar

-Enkaz üstündeki vatandaşların taşları atması

-Sessizlik

-Sessizlik diye bağırılması

-İtfaiye ekipleri

-AFAD ve AKUT ekiplerinin çalışmaları

-Kovalarla taşların atılması

-İş makinalarının çalışmaları

-Güvenlik önlemleri

-Vatandaşların uzaklaştırılması

-Güvenlik şeritleri

-Mezarlardan görüntü

-Polis ekipleri

-Belediye ekipleri

27.07.2017 - 19.25 Haber Kodu : 170727197

27.07.2017 - 19.27 Haber Kodu : 170727198_

27.07.2017 - 20.10 Haber Kodu : 170727219

27.07.2017 - 20.40 Haber Kodu : 170727227

27.07.2017 - 22.49 Haber Kodu : 170727250

28.07.2017 - 05.32 Haber Kodu : 170728020

28.07.2017 - 07.18 Haber Kodu : 170728021

====================

GAZETECİ CEM KÜÇÜK'ÜN 2 YIL 4 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Serpil KIRKESER, İstanbulDHA

Gazeteci Cem Küçük hakkında 2016 yılının Temmuz ayında katıldığı bir televizyon programında Sanatçı Gülben Ergen'e hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.  İddianame kabul edilirse Cem Küçük önümüzdeki günlerde Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

KÜÇÜK: ELEŞTİRİ MAHİYETİNDE DÜŞÜNCELERİMİ AKTARDIM

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede Gülben Ergen'in avukatı aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.  Suç duyurusunda Cem Küçük'ün 27 Temmuz 2016 tarihinde katıldığı bir televizyon programında  Gülben Ergen'e küfür, hakaret ve iftiralarda bulunduğu iddia edildi.  Suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında şikayete konu programın CD'sinin RTÜK'ten temin edilerek bilirkişi marifetiyle çözümünün yapıldığı kaydedilen iddianamede, Cem Küçük'ün savunmasına da yer verildi.  Küçük savunmasında  söz konusu programa konuk olarak katıldığını,  eleştiri mahiyetinde düşüncelerini aktardığını, atılı suçlamaları kabul etmediğini belirtti .

"KÜÇÜLTÜCÜ SÖZLERİN KULLANILMAMASI GEREKİR"

"Hakaret" suçunun uzlaşma kapsamında olduğundan evrakın uzlaşmacıya verildiği ancak uzlaşmacı tarafından hazırlanan raporda bir uzlaşmanın sağlanamadığı vurgulanan iddianamede şu ifadelere yer verildi,  "Basının görevi, geneli ilgilendiren ya da ilgilendirmesi gereken tüm olaylar hakkında halkı objektif ve gerçekleri yansıtacak biçimde aydınlatmak, içinde yaşadığı toplumun ve tüm insanlığın sorunları konusunda bireyi ve toplumu bilinçlendirmektir. Temelini Anayasa'nın 28. Maddesi'nden alan basın özgürlüğünün de tüm  özgürlükler gibi başkalarının kişilik haklarına aykırı şekilde kullanılamayacağı açıktır. Basın yoluyla işlenen suçlarda hukuka uygunluk nedenini oluşturan hakların kabulü için açıklama, eleştiri veya değer yargısı biçimindeki bilginin gerçek ve güncel olması, açıklanmasında kamunun ilgi ve yararının bulunması, açıklanış şekli ile konusu arasında düşünsel bir bağ bulunması açıklamada küçültücü sözlerin kullanılmaması gerekir. Bu unsurlardan birinin dahi gerçekleşmemesi haber verme ve eleştirme hakkını ortadan kaldırır ve fiili hukuka aykırı kılar."

"KİŞİLİK HAKLARI KİŞİNİN KENDİ HÜR VE BAĞIMSIZ VARLIĞININ BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAĞLAR"

İddianamede  "Kişilik hakları kişinin kendi hür ve bağımsız varlığının bütünlüğünü sağlar. Hayat beden ve ruh tamlığı, vicdan, düşünce ve ekonomik çalışma özgürlüğü, şeref, haysiyet ve itibar, ün, ad, sır ve resim hep kişisel varlıklardır. Yalın bir ifade ile şeref ve haysiyet, dahil olduğu toplumun gerekli saydığı ahlaki niteliklere sahip olduğu ya da böyle kabul edildiği için kişiye verilen değeri ifade eder. Kişinin onuru, şerefi ve saygınlığı onur, toplum içindeki tüm manevi değerlerinden oluşur" denildi.  Cem Küçük'ün programda sarf ettiği ifadelerin Gülben Ergen'i kamuoyu ve toplum önünde küçük düşüren, şeref, onur ve saygınlığını zedeleyen  nitelikte olduğu ifade edilen iddianamede,   hakaret suçunun yasal unsurlarını oluşturduğu kanaatine varıldığı kaydedildi.  İddianamede şüpheli Cem Küçük'ün "Sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret" suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapsi talep edildi.  İddianame kabul edilirse Cem Küçük önümüzdeki günlerde Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement