Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

Dha İstanbul Bülteni - 3

(AKTÜEL GÖRÜNTÜLERLE)1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ŞEHİTLER TEPESİ'NDEHaber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Güven USTA - İstanbul DHACumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hain terör saldırısının gerçekleştiği Şehitler Tepesi'ni ziyaret etti.

12.12.2016 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(AKTÜEL GÖRÜNTÜLERLE)

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ŞEHİTLER TEPESİ'NDE

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Güven USTA - İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hain terör saldırısının gerçekleştiği Şehitler Tepesi'ni ziyaret etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'la birlikte olay yerine gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar karşıladı. Patlamanın olduğu noktaya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan burada dua etti.

Erdoğan'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman eşlik etti. Erdoğan ziyaret ardından Mabeyn Köşkü'ne geçti.

Görüntü Dökümü:

-----------

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişi

Cumhurbaşkanının karşılanması

Cumhurbaşkanı ve beraberindekilerin dua etmesi

Erdoğan'ın konvoyunun olay yerinden ayrılışı

Cumhurbaşkanının ayrılması

12.12.2016 - 15.38 Haber Kodu : 161212138_

12.12.2016 - 15.20 Haber Kodu : 161212125

================================

(AKTÜEL GÖRÜNTÜYLE)

2- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ŞEHİT POLİSİN CENAZESİNE KATILDI

Haber-Kamera: Çağatay KENARLI - Yaşar KAÇMAZ - İSTANBUL DHA

İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Haşim Usta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Usta için öğle vakti Fatih Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanısıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da katıldı. Erdoğan'ın cenaze namazı öncesinde öğlen namazı kılmak için Fatih Camii'ne girdi. Erdoğan'ın Kuran-ı Kerim okuması avluda bulunan hopörlerden vatandaşlara dinletildi.

Öğle namazının ardından cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı.

Namazın ardından Usta'nın cenazesi Çevik Kuvvet tören kıtası tarafından omuzlara alınarak araca taşındı. Şehit Haşim Usta'nın cenazesi, defnedilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Törene katılanlardan görüntü

-Şehidin kızının görüntüsü

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuran-ı Kerim okuması (00'33")

-Özel Harekat ekiplerinden görüntü

-Ahmet Davutoğlu'nun şehidin babası ve kardeşine taziyesini iletmesi

-Cumhurbaşkanı'nın gelişi

-Cumhurbaşkanı ve Enerji Bakanı'nın aileye taziyelerini iletmesi

-Cenaze namazı

-Cenazenin taşınması

12.12.2016 - 14.13 Haber Kodu : 161212091

12.12.2016 - 14.15 Haber Kodu : 161212092_

=======================

(AKTÜEL GÖRÜNTÜYLE)

3- BAŞBAKAN YILDIRIM, ŞEHİT EMNİYET AMİRİNİN CENAZESİNE KATILDI

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHA

Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit düşen Emniyet Amiri Kadir Yıldırım, Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Yıldırım'ın cenazesi ilk önce Fikirtepe'de baba evine getirildi. Şehidin evinin önünde toplanan kalabalık Türk bayrağı açtı. Kalabalık, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Hepimiz polisiz, hepimiz askeriz" sloganları attı.

Evinin önünde helallik alınmasının ardından şehit Yıldırım'ın tabutu, Kadıköy Fikirtepe Mahallesi'ndeki İhsaniye Camii'ne getirildi

Şehit Yıldırım'ın annesi Perihan, babası Mustafa ve eşi Gülümser ile çocukları Buğra ve Dilara Yıldırım taziyeleri kabul ettti

Başbakan Yıldırım, camiye geldiğinde şehit Emniyet Amiri Yıldırım'ın ailesine taziyelerini iletti.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Başbakan Yıldırım, vatandaşlarla birlikte şehit Yıldırım'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna omuz verdi. Şehit Yıldırım'ın cenazesi, defnedilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

---------

-Şehidin cenazesinden görüntü

-Helallik alınması

-Dua edilmesi

-Cenazenin camiye getrilmesi

-Eşi ve annesinin görüntüsü

-Kızı ve oğlunun tabuta sarılması

-Cenazeye gelenlerden görüntü

-Başbakan Binali Yıldırım'ın cenaze gelmesi

-Cenaze namazının kılınması

-Başbakanın cenaze sonrası aile ile konuşması

-Cenazenin camiden götürülmesi

-Genel ve detay görüntüler

12.12.2016 - 14.48 Haber Kodu : 161212112

=====================

4- ŞEHİT KOMİSER YARDIMCISI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Haber-Kamera: Ersan SAN - İSTANBUL DHA

İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik (28) son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Özçelik için Başakşehir Şamlar Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da katıldı. Kurtulmuş, anne Mukaddes ile baba İsmet Özçelik ve yakınlarına taziyelerine iletti. Şehit Özçelik için öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından vatandaşlara seslenen Kurtulmuş, "Hepimiz gözyaşlarımızı içimize akıtacağız ama asla bu hainlerin bu yaptıklarını unutmayacağız, bunların hesabını soracağız. Başımız sağ olsun." dedi.

Sanatçı Metin Şentürk'in de katıldığı ı törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail

Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de aralarında olduğu çok sayıda kişi ve kurum çelenk gönderdi. Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik'in cenazesi, defnedilmek üzere Başakşehir Kayabaşı Mezarlığı'na götürüldü.

Görüntü Dökümü:

---------

-Cenaze töreninden görüntüler

-Kurtulmuş'un açıklamaları

-Tabutun götürülmesi

12.12.2016 - 14.49 Haber Kodu : 161212113

==============================

5- TANGO YAPMAK İÇİN YOLA ÇIKTI ŞEHİT OLDU

O DA "O DOLMUŞ" UN YOLCULARINDAN BİRİYDİ

Arkadaşlarının "Bir yaşam tutkunu" olarak tanımladığı İsmail Koç için tangonun yanısıra Fenerbahçe, motosiklet ve kayak sporu da vazgeçilmezler arasındaydı

Onu son yolculuğuna 3 aylık hamile eşi, ayakta durmakta zorlanan annesi, yakınları ve arkadaşları gözyaşları arasında uğurladı

Haber/ Kamera: Enver Alas, İstanbulDHA

Beşiktaş'taki terör saldısında hayatını kaybeden 35 yaşındaki reklamcı İsmail Koç da sarı renki dolmuşun yolcularından biriydi. Koç'un ölüme yakalandığı dolmuşa Taksim'de düzenlenen bir tango etkinliği katılmak için bindiği ortaya çıktı. Koç, bugün, ailesi, yakınları ve arkadaşlarının katıldığı cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

4 yıllık evli İsmail Koç'un Türk Bayrağına sarılı tabutu ilk olarak helallik alınması için annesinin yaşadığı Gaziosmanpaşa'daki evine getirildi.

3 AYLIK HAMİLE EŞİ VE AİLESİ TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Burada taziyeleri, Koç'un 3 aylık hamile eşi Gamze Karadağ Koç, annesi Güler Koç ile kardeşi İbrahim Koç kabul etti. Koç'un cenazesi sokağa gözyaşları arasında girdi. Anne Güler Koç'un ayakta durmakta güçlük çekince bir sandalye bulunup oturtuldu.

"ARKADAŞLARI TELEFONLA ULAŞAMAMIŞLAR"

Kardeş İbrahim Koç, terör saldırısının yaşandığı geceyi anlattı.. Ağabeyinin reklam sektöründe görsel yönetmenlik yaptığını söyleyen Koç, "O gece, oradan geçen Beşiktaş'tan Taksim'e giden dolmuşun içindeydi. Kendisini bekleyen arkadaşları ulaşamamışlar. Sonra olaydan bizim haberimiz oldu" diye konuştu.

CENAZEYE KATILANLAR AVLUYA SIĞMADI

İsmail Koç'un cenazesi Yeni Mahalle'de bulunan Poligon Camii'ne getirildi. Cenazeye katılan Koç'un başta ailesi olmak üzere yakınları ve arkadaşları tabutun başında göz yaşı döktü.

TÜRK BAYRAĞI, FENERBAHÇE FORMASI

Türk bayrağına sarılı tabutun üzerine İsmail Koç'un gönül verdiği Fenerbahçe'nin forması da konuldu. Cemaat, cami avlusuna sığmadı. Tabut sokağa çıkarılırken, cemaat de namazı burada kıldı. İsmail koç, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Sultançiftliği'ndeki Yayla Mezarlığı'nda toprağa verildi. İsmail Koç'un tangonun yanı sıra motosiklet ve kayak tutkunu da olduğu öğrenildi. Ondan geriye tutkuyla bağlı olduğu anlar kaldı. Onlardan biri de tango yaparken çekilen bir fotoğraf oldu. Koç bu anın fotoğrafını sosyal medyada arkadaşlarıyla paylaşmıştı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Evin önünde bekleyenler

-Ailenin taziyeleri kabul etmesi

-Kardeşi İbrahim Koç ile röp

-Anne Güler koç'un üzüntülü hali

-Annenin Sandalyeye oturtulması

-cenaze aracının gelişi

-Evin önünde helallik alınması

-Camiye getirilişi

-Tabutun musalla taşına konması

-Ağlayan yakınları

-Gözyaşı dökenler

-Tabutun sokağa taşınması

-Cenaze aracının çıkışı

tango yaparken fotoğrafı

-Genel ve detaylar

=============================

6- İLBER ORTAYLI ŞEHİTLER İÇİN OLAY YERİNDE DUA OKUDU

Şehitler Tepesi'nde anmalar sürüyor

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Güven USTA - İstanbul

Hain terör saldırısının gerçekleştiği Şehitler Tepesi'nde şehitler için anmalar sürüyor. Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı bugün taksi ile olay yerine geldi. Patlamanın olduğu noktada Fatiha okuyan Ortaylı, "Hepimizin başı sağolsun. Genç insanlarımız gitti. İnşallah son olur" dedi.

ESRA EROL PROGRAMI İPTAL EDİP OLAY YERİNE GELDİ

Terör saldırısı nedeniyle televizyon programını iptal ettiğini söyleyen yapımcı ve sunucu Esra Erol da olaye yerine gelen isimler arasındaydı. Bölgede görevli polislere başsağlığı dileğinde bulunan Erol, "Duygularımızı yaptığımız programlarda dile getiriyoruz. Yayını iptal ettik. Evde olmak yerine ben buraya gelmeyi tercih ettim. Birlik ve bütünlük mesajını vermek ve emniyet mensuplarına başsağlığı dileğinde bulunmak için buradayım" diye konuştu.

TARAFTAR GRUPLARI BİR ARADA YÜRÜYECEK

Çevredeki otellerin çalışanları, birçok dernek ve sivil toplum örgütü üyeleri de birbirlerinin ardına Şehitleri Tepesine gelip çiçek bırakıyor. Beşiktaş Belediyesi tarafından patlamanın olduğu yere konulan pano trafiği engellediği gerekçesiyle kaldırıldı. Pano önüne bırakılan çiçekler de kaldırıma taşındı. Akşam saatlerinde taraftar gruplarının bir arada terörü protesto yürüyüşü yapması bekleniyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Otel çalışanlarının olay yerine gelişleri

Çiçeklerin taşınması

İlber Ortaylı'nın dua etmesi

Ortaylı'nın açıklamaları

Erol'in polislerle konuşması

Erol'un açıklamaları

Dernek ve STK'ların anmasından genel ve detay görüntüler

12.12.2016 - 15.47 Haber Kodu : 161212142

==============================

7- 'SOSYAL MEDYA' OPERASYONU: 9 GÖZALTI

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

Beşiktaş'taki terör saldırısının ardından İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptığı öne sürülen kişileri yakalamaya yönelik çalışma başlattı.

TEM ekipleri, yaptıkları tespitler sonrası 9 kişiyi belirleyerek gözaltına aldı.

=================================

8- BABAANNE VE İKİ TORUNU, HAFRİYAT KAMYONUNUN ALTINDA KALDI

FECİ KAZA GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Haber-Kamera: Mustafa ÖZDABAK- Hasan YILDIRIM- Özgür EREN/İSTANBUL,

Sarıyer'de babaanne biri kız diğeri erkek iki torunu ile yolun karşısına geçerken hafriyat kamyonunun altında kaldı. Kazada 5 yaşındaki Yaren Aluç, hayatını kaybederken babaanne Hatice Aluç yaralandı. Erkek torun ise kazadan yara almadan kurtuldu. Kaza sonrası olay yerinden kaçan şoför Erdal Yavuz, daha sonra polis merkezine giderek teslim oldu.

Kaza, Ferahevler Mahallesi Menekşe Sokak üzerinde saat 13.30 sıralarında meydana geldi. Hatice Aluç iki torunu ile yolun karşısına geçerken hafriyat kamyonunun altında kaldı. Kazayı görenler olay yerine sağlık ekibi çağırdı. Bir yandan da kamyonun altında kalan babaanne Hatice Aluç ile torunu, Yaren Aluç'a yardım etti. Kamyonun altından çıkarılan babaanne ile torunu ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen 5 yaşındaki Yaren Aluç kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Babaanne ise ameliyata alındı. Kazadan yara almadan kurtulan erkek torun ise yakınları tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı. Kaza sonrası olay yerinden kaçan hafriyat kamyonu şoförü polis merkezine giderek teslim oldu.

Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Olay yerindeki güvenlik kamera kayıtları da incelenmek üzere toplandı.

KAZA GÜVENLİK KAMERASINDA

Yaşanan kaza bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından an be an kaydedildi. Görüntülerde babaanne ve iki torunu elele tutuşmuş şekilde yolun karşısına geçerken hafriyat kamyonunun altında kalması görülüyor. Kazayı gören vatandaşlar yaralılara yardım ediyor.

ÇOCUKLARIMIZ GÜVENDE DEĞİL

Mahalle sakini Kevser Erden "Kamyon aniden girdi. Babaanne ve torunları yolun ortasındaydı. Bir anda kamyonun altında kaldılar. Babaanne ile bir erkek bir de kız çocuk vardı. Kız çocuğu hayatını kaybetmiş. Çoluğumuz çocuğumuz okula gidiyor. Bugün böyle yaparlarsa yarın ne olacak? Bugün bir çocuk, bir can gözümüzün önünde gitti. Bizim çocuklarımız güvende değil" dedi.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü:

---------

OLAY ANININ GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜSÜ

Babaanne ve iki torununun yoldan geçmesi

Hafriyat kamyonunun altında kalmaları

Vatandaşların yardıma koşması

////AKTÜEL GÖRÜNTÜ

Olay yerinden görüntü

Kaza yapan hafriyat kamyonu

Yerdeki ayakkabı

Polis ekiplerinden görüntü

Polisin kaza yerinde ölçüm yapması

Olay yerinde bekleyen meraklı vatandaşlar

Yerdeki gazete kağıtları

Vatandaşlarla röp.

12.12.2016 - 15.23 Haber Kodu : 161212127

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement