Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

31 - CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EDEP DIŞI DAVRANIŞLARI YAPANLAR BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEKHaber : Özgür ALTUNCU / Ezgi ÇAPA - Kamera : Güven USTACumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hollanda ile yaşanan diplomatik krize ilişkin konuştu.

12.03.2017 16:13

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 3

1 - CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EDEP DIŞI DAVRANIŞLARI YAPANLAR BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEK

Haber : Özgür ALTUNCU/ Ezgi ÇAPA - Kamera : Güven USTA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hollanda ile yaşanan diplomatik krize ilişkin konuştu. Erdoğan şunları söyledi, "Son birkaç gündür yaşanan olaylara, gördüklerimize dikkat edin, tamamen 'islamafobik' bir gelişmenin tezahürleridir. Batı gerçek yüzünü son birkaç gündür çok açık ve net ortaya koymuştur. Ben olaylar başladığında bunların faşizan birer baskı olduğunu söyledim. 'Nazizim yeniden hortladı' dedim. Ben nazizmin bittiğini zannediyordum ama aldanmışım.

KONSOLOSLUK KAPISINI KİLİTLEYİP KONSOLOSUMUZU DIŞARI ÇIKARMAYACAK KADAR İLERİ GİTMİŞLERDİR

Dün gece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Sayan kardeşime.. bir bayana.. kendi başkonsolosluk binasına maslahatgüzarı ve diplomatik bir araçla gitmesini engelleyen bir zihniyet bunu uluslararası diplomasiye ve dünyaya nasıl anlatacak. 'Biz davet etmedik ki' mi diyecek. Nereden çıktı bu ya? Ben istediğim ülkeye elimde pasaportum, her şeyim varsa istediğim gibi girerim. Uluslararası seyahat özgürlüğü çerçevesinde de giderim, bir diplomat olarak da giderim. Nereden çıktı bu adet? Ama nazizim, faşizm olduğu zaman 'benim dediğim doğrudur', 'benim yaptığım doğrudur', 'istediğime müdahale ederim, istediğime etmem' anlayışıyla bunlar orada konsolosluk kapısını kilitleyecek kadar ileri gitmişlerdir. Konsolosumuzu dışarı çıkarmayacak kadar ileri gitmişlerdir.

ÇARŞAMBA GÜNÜ YAPILACAK BİR SEÇİME TÜRKİYE HOLLANDA İLİŞKİLERİNİ FEDA EDİYORSAN BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEKSİN

Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız sabah 4'e kadar telefonda konuşuyoruz. Alınan cevaplar enterasan, 'çıkması lazım'. Şuna bak ya. Peki Hollanda Çarşamba günü yapılacak bir seçime Türkiye Hollanda ilişkilerini feda ediyorsan bunun bedelini ödeyeceksin. Daha biz olması gerekenleri yapmış değiliz. Fatma kardeşimiz bir Nene Hatun olarak, orada onların etten duvarına karşı her türlü girişimi yaptı. Artık en sonunda oradan ayrılmasını tavsiye ettik ve ayrıldı. 1,5 saat kendi topraklarında ayrıca kendisini sınır dışı etmeden önce de arabanın içinde durup otoparkta da 1,5 saat beklemişler. Hatta karakolda çay kahve ikram edelim falan demişler. Fatma kardeşimiz 'biz çay falan istemiyoruz' demiş. Şu hale bak. Bu duruş çok önemli.

AVRUPA IRKÇILIĞA GİDİYOR, NE DEMEK IRKÇILIK

Bundan sonraki süreç işleyecek. Çarşamba günü bakalım ne olacak. Hollanda'daki oy kullanacak Türk kardeşlerime sesleniyorum. Sizler zaten gereğini yapacaksınız. İsim vermeye gerek yok, bir tane ırkçı var. Şuraya bak ya, Avrupa ırkçılığa gidiyor, ne demek ırkçılık. Bu bölücülük, ayrımcılık nedir. Neredesin Avrupa Birliği? Ondan sonra Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği'ne çattığı zaman rahatsız oluyorlar. Rahatsız olacaksınız.

BU CEVAPSIZ BIRAKILAMAZ

Almanya'nın devlet televizyonu yalan yanlış program yapıyor. Adamlar bizim 18 maddelik paketi yalan yanlış anlatıyor. ve bu Almanya'nın devlet televizyonu. Yani 'biz hayır diyoruz' diyor. Sana ne ya? Çarşamba günü Hollanda'da yapılacak seçimden önce ve sonra gerekli değerlendirmeleri yapacağız. Nasıl bir tavır takınacağımızı ortaya koyacağız. Çünkü bu cevapsız bırakılamaz. Benim Bakanıma, Dışişleri Bakanıma, Ekonomi Bakanıma, milletvekillerime oralarda her türlü af edersiniz.. edep dışı davranışları yapanlar bunun bedelini ödeyecek. Benim Hollanda'daki vatandaşlarımızın üzerine atlarla yürüyen afedersiniz kendi içlerindeki hırslarını köpekleri sürmek suretiyle ortaya koyanlar bunun bedelini ödeyecekler. Bunların birçoğu Hollanda'nın vatandaşı. Çıkmış bir tanesi 'Türkler burayı terk edecekler' diyor. Terk etmeyecekler. Onlar buranın vatandaşı artık. Bu daha da gelişecek ve genişleyecek. Bunun bedelini her türlü ödeyecekler kusura bakmasınlar. ve diplomasi nedir onu da öğrenecekler.

//////////////////////////////////////////////////

2- HOLLANDA KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE HAREKETLİ DAKİKALAR

Konsolosluğun çatısındaki göndere Türk Bayrağı çekildi. Yaklaşık 15 dakika sonra gönderdeki Türk Bayrağı'nın yerine yeniden Hollanda bayrağı çekildi.

Hasan YILDIRIM/ Hakime TORUN, İstanbulDHA

Beyoğlu'ndaki Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu önündeki güvenlik önlemleri dün geceden bu yana arttırılarak sürdü. Çevik Kuvvet ekipleri, Özel Harekat polislerinin yanısıra 2 TOMA aracı da konsolosluk önünde konuşlandırıldı. Konsolosluk önüne bariyerler konuldu.

20 KİŞİLİK PROTESTOCU GRUP TÜRK BAYRAKLARIYLA BEKLİYOR

20 kişilik protestocu grup, Hollanda Başkonsolosluğu önünde ellerinde Türk Bayraklarıyla bekleyişini sürdürüyor. Protestocular sık sık "Kahrolsun Hollanda, Faşist Hollanda" şeklinde slogan atıyor.

KONSOLOSLUK ÇATISINDAKİ GÖNDERE TÜRK BAYRAĞI

Hollanda Başkonsolosluğu çatısındaki gönderde dalgalanan Hollanda Bayrağının yerine saat 10.50 sıralarında Türk Bayrağının çekildiği görüldü. Türk bayrağının gönderde dalgalandığı anda kimliği açıklanmayan 25-30 yaşlarında bir kişi kendini habercilere gösterip ellerini kaldırdı, tekbir getirdi daha sonra da gözden kayboldu. Bu arada Konsolosluğun bitişiğindeki kitapevinin penceresine de Türk Bayrağı asıldı.

"KONSOLOSLUĞUN İNİSİYATİFİYLE ÇEKİLDİ"

Yetkililer Türk Bayrağının Hollanda konsolosluk görevlilerinin inisiyatifiyle çekildiğini bildirdi

Görüntü Dökümü

--------------------------

sabah saatlerinde gönderdeki Hollanda Bayrağı

gönderdeki Türk Bayrağı

yeniden göndere çekilen Hollanda bayrağı

konsolosluk yanındaki binanın penceresine Türk Bayrağı asılması

konsolosluk önünde bekleyişini sürdüren protestocu grup. Slogan atmaları

12.03.2017 - 12.20 Haber Kodu : 170312062

12.03.2017 - 13.20 Haber Kodu : 170312077

////////////////////////////

3 - İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: HOLLANDA İLE İLGİLİ BİR MADDE DEĞİŞİKLİĞİ Mİ VAR...

Ümit TÜRK, İstanbulDHA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hollanda ile yaşananlara ilişkin olarak, "Bu ülkenin diplomatik krizi göze alacak kadar bu işe muhalif olmalarının sebebi nedir? Hollanda ile ilgili bir madde değişikliği mi var bu teklif içerisinde? Almanya ile ilgili bir madde değişikliği mi var?" dedi.

"ONLAR GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE DEĞİL, YÖNETİLEN BİR TÜRKİYE İSTEMEKTEDİRLER"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayrampaşa'da Rumeli Balkan Dernekleri temsilcileri, spor kulüpleri temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen programda Hollanda'da yaşanan diplomatik krize değinen Soylu, "Evet tercihini anlatmak için giden bakanlarımıza yapılan muameleye ve bu konuya gösterilen reaksiyona birlikte dikkat edelim. Bu ülkenin diplomatik krizi göze alacak kadar bu işe muhalif olmalarının sebebi nedir? Hollanda ile ilgili bir madde değişikliği mi var bu teklif içerisinde? Almanya ile ilgili bir madde değişikliği mi var? Batının bu işten bu kadar rahatsız olması, Türkiye'nin menfaatine olan bir değişikliği sürekli kendilerine uğraşılacak bir mesele olarak görmesinin nedeni nedir? Batı, Türkiye'nin gelişmesini kendi istediği kadar, kendi arzu ettiği kadar, sınırlarını çizmek istediği kadar belirlemek noktasında bir hareket tarzı ortaya koymakta. Dünyanın ortasında kendisine kendi sözünü söyleyebilecek bir Türkiye tablosu istemiyorlar. Onlar güçlü bir Türkiye değil, yönetilen bir Türkiye istemektedirler" ifadelerini kullandı.

"YA HER ON YILDA BİR ARKAMIZA BAKACAĞIZ, YA DA ADIM ATACAĞIZ"

Türkiye'nin dünya üzerinde en pahalı araziye sahip olduğunu dile getiren Soylu, "Bu aziz millet elbetteki bunun diyeti olarak sürekli bir mücadelenin içerisinde olmuştur. Bu diyet çok partili sisteme geçtikten sonra ödetilmeye başlanmıştır" dedi. Türkiye'de, ne zaman bir gelişme kaydedilse, bunu engellemeye çalışanların olduğunu belirten Soylu, "Türkiye'nin son 300 yılında en güçlü olduğu dönem olan 2002 yılı sonrasında başımıza gelen 15 Temmuz hain girişim bir tesadüf müdür? Hemen hemen 10'ar yıllık ara ile gelen bu tezgahlı işler elbetteki tesadüf değildir. Elbetteki tek bir elden kumanda edilen, belli bir amaca yönelik, ükemizin üzerinde oyun oynanan işlerdir" dedi. Soylu, "Ya sürdürdüğümüz bu pratiği kabullenip her on yılda bir sürekli arkamıza bakacağız, geri gideceğiz. ya da bu sistemi değiştirmek bizden sonraki nesillere daha güçlü, ayakları üzerinde durabilen, geleceği okuyabilen, birlik ve beraberliği tesis edebilen, nifaklara fırsat bırakmayan bir adım atacağız" diye konuştu.

"PATRON MİLLETTİR"

Soylu devamla, "Bir gün patron sermaye, bir gün patron uluslararası kuruşlar, bir gün patron İMF... İşte 16 Nisan'daki haykırışımız tam anlamıyla şudur; Patron ne Danıştaydır, ne Yargıtaydır, ne Anayasa Mahkemesidir, ne medyadır, ne İMF'dir, ne de uluslararası kuruluşlardır. Patron millettir" dedi.

GÜVENLİK POLİTİKALARI...

Geçen günlerde Diyarbakır'ın Lice ilçesine gittiğini belirten Soylu, "Evlatlarımız 5 Mart'tan beridir orada operasyonlar yapıyorlar. 20 yıldan beri girmediğimiz yerlere giriyorlar. 19 terörristi etkisiz hale getirdiler. Bilmenizi isterim uzun sürecek. Ama çok net söylüyorum. Dağların etrafında bu ülkeye ihanet etmek isteyenleri arıyor ve cezasını veriyoruz" şeklinde konuştu.

"7 HAZİRAN SEÇİMLERİ SONRASI ÖZERKLİK İLAN EDENLER..."

7 Haziran seçimlerinden sonra " Nusaybin'de, Cizre'de, Şemdinli'de, Varto'da, Yüksekova'da özerklik ilan edeceğiz diyorlardı. Madem cesaretiniz o kadar yüksek, o gün yüksekten konuşuyorduz, milletin size vermiş olduğu, bir kısmını baskıyla aldığınız o oylarla, her tarafta afralarla, tafralarla özerklik ilan ediyordunuz. Hani cesaretiniz yetiyorsa bugün özerklik ilan edin de görelim boyunuzun ölçüsünü" diye konuştu.

"TERÖRÜ ELEŞTİRMEYEN SENDİKALAR..."

Bölgede yaşayan insanların rahat olduğunu belirten Soylu, "Neymiş 'belediyelerine el konulmuş' hangi belediyelerine el konulmuş. Evet orada teröre yataklık eden, yardım eden... Orada çalışan her bir kişiden para kesildiğini belirten Soylu, sendikacıların bu konuda ses çıkarmadığını da eleştirdi. Soylu, "Sendikacılar kafalarını kuma gömdüler. Milletin rızkını kesenlere karşı, terör örgütüne karşı bir tek cümle söylememelerini affedilir bulmuyorum. Şimdi milletimiz oralarda hizmet görüyor" dedi.

SOYLU'DAN CHP ELEŞTİRİSİ

CHP lideri KIlıçdaroğlu'nu PKK ile aynı dili konuşmakla suçlayan Soylu, "Milletvekillerini onların temsilcileriyle, Almanya'da, Hollanda da, aynı konferansta konuşturmak, onlarla teşkilatlarını Güneydoğu'da Doğu'da kol kola yürütmek tarihi hüsran olacaktır" dedi. Kılıçdaroğlu'nun kasetle genel başkan olduğunu, kaseti de FETÖ'nün yaptığını söyleyen Soylu, "Madem FETÖ bunu yaptı. Neden bugün FETÖ ile kol kola? Ben İçişleri Bakanıyım sorsun bana? Sayın Deniz Baykal sana da sesleniyorum. Sen de gel sor bana, sana da anlatayım nasıl yaptıklarını. Ama ürküyorsunuz. Korkuyorsunuz. Gerçeklerle yüzleşmekten korkuyorsunuz. At Tayip Erdoğan'ın üzerine gitsin" şeklinde konuştu. Soylu daha sonra Beykoz'daki programa geçmek üzere otelden ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Bakan Soylu'nun konuşması

Genel ve detaylar

12.03.2017 - 11.50 Haber Kodu : 170312058

12.03.2017 - 14.14 Haber Kodu : 170312090

//////////////////////////////////////

4- ABDULLAH GÜL: BAKANLARIMIZIN HİÇBİR ŞİDDET İÇERMEYEN TOPLANTILARINI KABACA ENGELLEMELERİ KENDİLERİ İÇİN UTANÇ VERİCİDİR

Haber: İstanbul DHA

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda ile yaşanan diplomatik krizle ilgili Twitter'dan açıklama yaptı. Abdullah Gül şu ifadeleri kullandı: "Bazı Avrupa ülkelerinin, bakanlarımızın hiçbir şiddet içermeyen toplantılarını kabaca engellemeleri kendileri için utanç vericidir. İslam ve Türk düşmanlığını Avrupa'da hiçbir dönemde görülmediği kadar körükleyen yeni popülist partiler ve azgın liderleri, Avrupa için büyük tehdit oluştururken, onlara fırsat verecek her türlü taşkınlıktan uzak durmalıyız. Unutmayalım ki başta ekonomik, güvenlik, bilim, kültür ve insani konularda karşılıklı büyük çıkarlarımız vardır."

////////////////////////////////////////

5 - AİLE BAKANI SAYAN: HOLLANDA'NIN YAPTIĞI NE İNSAN HAKLARINA, NE DEMOKRASİYE, NE ÖZGÜRLÜKLERE UYMUYOR

Haber: İbrahim Yıldız - Ezgi ÇAPA/ İstanbul DHA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Hollanda ile yaşanan diplomatik krizin ardından dönüş yaptığı İstanbul Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Almanya'nın Köln-Bonn havaalanından kalkan özel uçakla İstanbul'a hareket eden Sayan ve beraberindeki heyet saat 12: 00 sularında İstanbul'a vardı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile basın mensuplarının karşısına geçen Bakan Sayan dün gece yaşananları anlattı.

"HOLLANDA'YA SEÇMENLERİMİZLE BULUŞMAK İÇİN GİTTİM"

16 Nisan Referandumuna ilişkin çalışmalarda bulunmak üzere Hollanda'ya gittiklerini anlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Diplomatik pasaporta sahip bir bakan olarak Hollanda'ya seçmenlerimizle buluşmak için gittim. Vatandaşlarımızla kendi topraklarımız sayılan konsolosluk binasında buluşmak üzere gittim, bunun için izin almamız gerekmiyor. Konsolosluk toprakları ülkenin kendi toprakları sayılır. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin topraklarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı seçmenlerimizle buluşmak ve 16 Nisan referandumunun, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin neler getirdiğini anlatmak için gittim. Hollanda'nın içişlerine karışmak gibi bir niyetimiz elbette yok" dedi.

"POLİSLER ÖNÜMÜZDE ETTEN BİR DUVAR ÖREREK GEÇİŞİMİZE İZİN VERMEDİ"

Bakan Sayan Kaya, dün gece yaşananları şöyle anlattı: "Vatandaşlarımızla buluşmak üzere konsolosluğumuza gittik, 30 metre kala bizi araçlar durdurdu. Polis konsolosluk binamıza giriş yapmamıza izin vermedi. Konsolosumuzun da konsolosluk binamızdan çıkarak yanımıza gelmesine izin verilmedi. Saatlerce o şekilde, polisler önümüzde etten bir duvar örerek bizim oradan konsolosluğumuza geçmemize ya da geriye çıkmamıza izin verilmedi. Ancak Almanya'ya onlar eşliğinde gidersek çıkmamıza izin verildi. Gayri insani, gayri ahlaki bir muameleyle karşı karşıya kaldık. Demokrasiden, özgürlüklerden, ifade özgürlüğünden bahseden Hollanda'da gerçekten acı bir gece yaşadık. Maslahatgüzarımız gözaltına alındı. Danışmanım, 5 kişilik ekibim gözaltına alındı. Hollandalı polisler eşliğinde Almanya sınırındaki polis merkezine götürüldük. Orada polis merkezinde 1,5 saat bekletildik" dedi.

"ÇOK KABA VE SERT BİR MUAMELEYE MARUZ KALDIK"

Bakan Sayan Kaya konuşmasına şöyle devam etti: "Çok kaba ve sert bir muameleye maruz kaldık. Her zaman kadın haklarından bahseden ve Türkiye'de kadınlara nasıl davranmamız gerektiğini bize öğretmeye kalkışan Avrupa'nın bir kadın bakana bu şekilde müdahalesi de çok çirkin. Sınırda 1,5 saat bekletildikten sonra Almanya başkonsolosluğunun aracına geçerek Almanya'ya geçtik, uçağa binerek buraya geldik. Bu tavrın gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu anti demokratik bir uygulama. Oraya vatandaşlarımızla buluşmaya, başkanlık sistemi neler getirecek onu anlatmaya gidiyoruz. İfade özgürlüğü, toplanma hakkı ayaklar altına alındı. Hollanda'da dün gece özgürlükler askıdaydı. Bizimle buluşmak üzere gelen insanlara gayri insani müdahalede bulunuldu. Üzerilerine atlarla, köpeklerle saldırıldı. Basın mensuplarına da kötü muamelede bulunuldu. Hollanda dün gece bir günde OHAL ilan edildi. 15 Temmuz'da hain bir darbe teşebbüsü yaşadık. 15 Temmuz sonrası olağanüstü hal ilan ettik. Kanunlara uygun bir şekilde ilan edilen olağanüstü hali batı sürekli sorguladı, hala da sorgulamaya devam ediyor. Darbe teşebbüsü sonrası ilan edilmiş OHAL'i sorgulayan batı, bir gecede bir kadın bakanın vatandaşlarıyla, kendi toprakları sayılan konsolosluk binasında buluşması üzerine olağanüstü hal ilan etti. Vatandaşlarımıza şiddetle muamelede bulundular. Bütün bu yaşananları kınıyoruz. Batının da duyarlı, hassas, vicdanlı siyasetçilerinin bu yaşananları gördüklerini ve içtenlikle kınadıklarını sesli olarak da dile getirmelerini, hem diplomatik hem insani teamüle uymayan bu davranışın dünya genelinde kınanması gerektiğini düşünüyoruz. En temel insani ihtiyaçlarımızın karşılanmasına izin verilmedi. Bir kez daha Hollanda'nın yaptığı ne insan haklarına, ne demokrasiye ne özgürlüklere uymuyor. Her türlü özgürlüğümüz dün askıya alındı. Bir ülkenin bakanını olmayacak şekilde sınırdışı ettiler. Bir kez daha kınıyorum."

"HOLLANDA BÖYLE BİR UYGULAMA İLE BÜYÜK BİR YANLIŞIN İÇİNE GİRMİŞTİRö

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise "Dün akşam yaşanan olayların Türkiye özelinde değil dünya özelinde değerlendirmek lazım. Hollanda için, Avrupa demokrasisi için insan hakları ve özgürlükler noktasında bir utanç gecesi yaşandı. Demokrasinin beşiği denilen bir kıta uluslararası teamüllere, uluslararası hukuka aykırı ne varsa ayaklar altına alıp çiğneyerek tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirdi. Tüm bu gerçeği faşizan, Nazi mantığı bir noktada değerlendirmek yeterli olabilir mi bilmiyorum ama bunu kamuoyunun taktirine bırakmak çok daha doğru olacaktır. Yıllardır Türkiye'ye bu manada ders verdiğini ifade eden Hollanda böyle bir uygulama ile büyük bir yanlışın içine girmiştir. Çarşamba günü gerçekleşecek seçimlerin malzemesi olarak yorumlamak gerekçi değildir. Oradaki meslektaşlarımız kendi hükümetlerini eleştirdiler. Daha sıkıntı verici olan nedir. Bu meslektaşlarımızın birçoğunun bunu kamuoyu önünde açıklamaktan endişe ve kaygı duymalarıdır" ifadelerini kullandı. Bakan Sayan Kaya'ya geçmiş olsun dileklerini ileten Albayrak, "Türkiye olarak 16 Nisan'da referandum gerçekleştirecek bir ülke olarak yaklaşık 5 milyon vatandaşını demokrasinin en temel kuralı olarak yerinde bilgilendirme olarak anlatıp en basit temel haklarını kullanabilmek için yapmak istedikleri ziyareti iptal etmek, insanlara anti-demokratik uygulamalarla müdahale etmek çok ama çok ağır bir süreçtir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Vatandaşlarımızın Avrupa ilişkileri üzerinde değil ama Hollanda'nın yaptığı bu hukuksuz uygulamaya karşı resmi çok net gördüklerini düşünüyorum. Bu manada 16 Nisan seçimlerinin hem Türkiye'deki hem Avrupa'daki yurttaşlarımız açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördüklerini düşünüyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Bakan Sayan Kaya'nın konuşması

-Bakan Albayrak'ın konuşması

-Toplantıdan görüntüler

-Genel ve detaylar

12.03.2017 - 13.30 Haber Kodu : 170312083

12.03.2017 - 13.31 Haber Kodu : 170312084

////////////////////////////////////////////////////

6 - DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ'DEN HOLLANDA'YA TEPKİ, PAPA'YA ÇAĞRI

" Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya karşı işlenen hukuksuzluk ve nezaketsizliği bir din gönüllüsü olarak reddediyorum"

" Başta Papa Franciscus olmak üzere batıdaki bütün din adamlarını, kilise mensuplarını islamofobik kin, öfke ve nefrete karşı ses vermeye davet ediyorum"

Haber: Özgür ALTUNCU/ Kamera: Güven USTA, İstanbulDHA

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İyilik Ödülleri töreninin açılış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Hollanda'ya tepki gösterdi.Görmez konuşmasına, " Sözlerimin başında bugün aziz İstanbulumuzdan bu iyilik salonundan, iyilik kahramanlarımızla birlikte yükselteceğimiz iyiliklerin, iyilik niyazlarının başta Hollanda olmak üzere batı muhitlerinde akıl tutulmasına yol açan islamofobik nefretlerin doğurduğu bütün kötülüklerin ortadan kalkmasına vesile olmasını diliyorum"diye başladı.Görmez, " Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya karşı işlenen hukuksuzluk ve nezaketsizliği bir din gönüllüsü olarak reddediyorum" dedi.

AVRUPA'DAKİ HUKUKSUZLUK

Avrupa'daki Diyanet İşleri Görevlilere yönelik suçlamalara değinen Görmez," Daha dün aynı hukuksuzluk 40 yıldır yurtdışındaki millet varlığımızın dini ve manevi hayatına hizmet eden, herbiri aynı zamanda birer barış elçisi olarak birlikte yaşama ahlak ve hukukundan taviz vermeyen din gönüllülerimize karşı yapıldı. Akla hayale gelmeyecek yalan ve iftiralarla casus ilan edilip evlerine baskınlar düzenlendi.

Daha birkaç yıl önce bu nefrete öncülük yapan siyasetçi, eğer İslam peygamberi hayatta olsa, Hollanda'dan vize istese vermezdim diyecek kadar ileri giden bu insanlara, İslam'ın rahmet peygamberinin insanlığa takdim ettiği rahmet eczanesinden nasip alarak şifayab olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum"şeklinde konuştu.

PAPA'YA ÇAĞRI

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Papa'ya da çağrıda bulunarak, " Buradan, bu iyilik salonundan, iyilik toplantısından başta Papa Franciscus olmak üzere batıdaki bütün din adamlarını, kilise mensuplarını islamofobik kin, öfke ve nefrete karşı ses vermeye davet ediyorum"dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------

Görmez'in konuşması

12.03.2017 - 15.17 Haber Kodu : 170312102

////////////////////////////////////////////

7- FERYAL GÜLMAN'IN ZİYNET EŞYALARINI ÇALAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI

HIRSIZ EN YAKININDA ÇIKTI, 3 MİLYON TL DEĞERİNDE ZİYNET EŞYASI ÇALAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Söz konusu çalınan ziynet eşyalarının da Feryal Gülman'a ait olduğu öğrenildi.

Haber: Ezgi ÇAPA/ Kamera: İstanbul, DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı güven timleri, Fatih'te bulunan Tarihi Kapalıçarşı içerisinde hareketlerinden şüphelenilen Türkmenistan uyruklu Z.T. (29) isimli erkek ile E.K. (21) isimli kadının çantalarında arama yaptı.İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Şüphelilerin çantalarında dün yapılan aramalarda 1500 Dolar, 1600 Euro, 3000 TL para,15 gram altın, 21 adet farklı cins ve modellerde küpe, 1 adet altın takı seti, 1 adet pırlanta takı seti, 1 adet pırlanta künye, 5 adet farklı cins ve modellerde bileklik, 8 adet farklı cins ve modellerde yüzük, 2 adet farklı cins ve modellerde kolye,1 adet pırlanta broş, 1 adet zümrüt set, 4 adet değerli taşlı bilezik, 2 adet altın zincir, 3 adet farklı markalarda saat, 1 adet telefon ele geçirilmiştir. Ele geçilen telefonda kayıtlı bulunan ev numarası arandığında, telefona cevap veren şahıs telefonun kendilerine ait olduğunu ve bahse konu şahısların kendi çalışanları olduğunu beyan etmesi üzerine gerekli işlemler için Polis Merkezine davet edilmiş ve yaklaşık 3 milyon TL değerindeki ziynet eşyalarının teslimi sağlanmıştır. Konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir" denildi. Söz konusu çalınan ziynet eşyalarının da Feryal Gülman'a ait olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Şüphelilerin emniyete getirilişi

Genel ve detaylar

12.03.2017 - 14.22 Haber Kodu : 170312092

///////////////////////////////////////////////

8- EMRE SALTIK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Haber - Kamera: Hayati KILIÇ/ İSTANBUL,

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden halk müziği sanatçısı Emre Saltık(57) son yolculuğuna uğurlandı.Sanatçı Emre Saltık için Büyükçekmece Cem Evi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, CHP milletvekilleri Ali Şeker, Oğuz Kaan Salıcı, Erdoğan Toprak ve Gürsel Tekin ile halk müziği sanatçısı Ferhat Tunç da katıldı. Cenaze töreninde Emre Saltık'ın eşi Firaz Saltık ayakta güçlükle durdu. Firaz Saltık eşinin Türk Bayrağı'na sarılı tabutunun başında gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazının ardından, Emre Saltık'ın Türk Bayrağı ve karanfillerle donatılmış tabutu, alkışlar arasında cenaze arabasına konuldu, Güzelce Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü dökümü:

---------------------

-Canaze namazı

-Tabutun başında ağlayan eşi

-Tabutun cenaze arabasına konulması

-Genel ve detaylar

12.03.2017 - 16.00 Haber Kodu : 170312118

/////////////////////////////////

9- KARTAL'DA İKİ MİNİBÜS ÇARPIŞTI: 7 YARALI

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN/ İstanbul DHA

Pendik- Yakacık arasında çalışan iki hatlı minibüs kafa kafaya çarpıştı. Minibüslerin içerisinde bulunan yolculardan 7'si yaralandı.

7 KİŞİ YARALANDI

Kaza, Kartal Hürriyet Mahallesi Takdir Sokak'ta saat 11.30 sıralarında meydana geldi. Pendik - Yakacık hattında çalışan Erhan Kırsaçlı yönetimindeki 34 M 4391 plakalı minibüs ile Ali Ukav yönetimindeki 34 M 3157 plakalı minibüs park halindeki 50 DN 022 plakalı TIR'ın yanından aynı anda geçmeye çalıştı. Sokağın dar olması nedeniyle süratli olduğu belirtilen içi yolcu dolu iki minibüs kafa kafaya çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle minibüslerin içerisinde bulunan 7 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve 112 sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken sağlık ekipler içerisinde sürücülerin de bulunduğu 7 yaralıyı ambulanslar ile Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Hafif yaralı yolculara ise olay yerinde müdahale edildi. Kaza sırasında minibüste olan küçük Aysima panikli halinde "Bilerek gelip çarpıştılar. Çok korktum. Çok hızlılardı" dedi.

"MİNİBÜS AŞIRI SÜRATLİYDİ"

Bir başka yolcu ise, "Pendik minibüslerinin önüne geçmek mümkün değil. Aşırı süratliler. Biz hep binmeye korkuyoruz" ifadelerini kullandı. Kazayı görenler ve yolcular ise minibüslerin aşırı süratli olduğunu iddia etti. Kaza nedeniyle trafiğe kapanan yol, kazalı araçların çekilmesiyle tekrar trafiğe açıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Kazalı araçlar

-Yaralılar

-Küçük kızın korku dolu anları

-Kazaya karışan TIR

-Görgü tanıkları

-112 Sağlık ekipleri

-Polis ve itfaiye

-Sağlık ekiplerinin müdahalesi

-Röportajlar

-Genel ve detay

12.03.2017 - 11.51 Haber Kodu : 170312060

12.03.2017 - 12.38 Haber Kodu : 170312065

//////////////////////////////////////

10- (Ek Bilgilerle Geniş Haber) YGS MARATONU SONA ERDİ

Bazı öğrenciler sınavın kolay olduğunu söylerken bazıları da sınavın kötü geçtiğini belirtti.

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN/ İstanbul DHA

Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) saat 10.00'da başladı. İstanbul'da adaylar, sınava girecekleri binanın kapısında, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için saat 09.00'da hazır bulundu. Beyazıt'ta bulunan İstanbul Üniversitesi'ne giden öğrenciler, kimlik kontrollerinin ardından salonlara alındı. Adaylar sınavda ter dökerken, aileler de dışarıda heyecan yaşadı. Saat 10.00'da başlayan sınav 160 dakika sürdü.

GEÇ KALAN ÖĞRENCİ SINAVA ALINMADI

Bu sene ilk defa uygulanan 09.45'ten sonra gelen öğrencilerin sınavın yapılacağı binaya alınmaması kuralı nedeniyle geç kalan öğrenciler sınava giremedi. Dışarı çıkan bir kız öğrenci gözyaşları içinde annesine sarılarak "Almadılar anne. 45 geçiyordu almadılar" dedi. Kendilerini çeken basın mensuplarına tepki gösteren öğrenciyi yakınları teselli etti.

09.46'DA GİREMEDİ

Bir öğrenci de "46 geçiyordu. Almayacağız dediler. Almadılar. 2 sene öncesine kadar böyle bir şey yoktu" şeklinde konuştu.

MATEMATİK ÖĞRETMENİ DE GEÇ KALDI

Evden biraz geç çıktığını ve kendisinde de suç olduğunu söyleyen Okan Şimşek, " Ama normal şartlarda gelen ve sınava giremeyen arkadaşlar vardı. Kuralı biliyorduk ama saat 10.00'da bizi almalarını bekliyorduk. Geçen sene böyle bir şey yoktu. 50 geçe kapıdaydım. Polis memurları vardı. Güvenlik vardı. Kuralın böyle olduğunu söylediler. Mecburen birşey yapamadık. Tepki gösterdik ama gürültü olduğu için bizi oradan uzaklaştırdılar" dedi. Matematik öğretmeni olduğunu söyleyen Şimşek, "Bir kere daha girecektim. Olmadı bu sene. Benim için olmadı ama başka arkadaşlar vardı onlar için üzücü bir durum" diye konuştu.

İLK KEZ UYGULANDI

Bu yıl ilk kez uygulanan düzenlemeye göre, adayların YGS başlamadan 15 dakika önce sınava gireceği binada olması gerekiyor. Bu uygulamaya göre adaylar, 10.00'da başlayacak oturum için 09.45'te sınav binasında bulunulmalı. Geç kalanlar YGS'ye alınmadı.

ÇOCUKLARINI YAĞMUR ALTINDA BEKLEDİLER

Öğrenciler içeride sınav sorularını çözerken, dışarıda da ailelerin ve yakınlarınheyecanlı bekleyişi sürdü. Yağan yağmur altında ailelerin bekleyişi sınavın sonuna kadar sürdü. Okuldan çıkan öğrenciler ilk olarak aileleri ile kucaklaştı. Bazı öğrenciler sınavın kolay olduğunu söylerken bazıları da sınavın kötü geçtiğini belirtti.

İKİNCİ AŞAMA LYS

YGS sonuçları ise 28 Mart'ta açıklanacak. YGS'de 150 olarak belirlenen baraj puanını geçenler ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girmeye hak kazanacak. LYS başvuruları 4-17 Nisan arasında alınacak. Haziran ayında beş oturumda düzenlenecek LYS'lerin sonuçları da 11 Temmuz'da açıklanacak. LYS tarihleri şöyle:

LYS-4 (Sosyal Bilimler): 10 Haziran

LYS-1 (Matematik): 11 Haziran

LYS-2 (Fen Bilimleri) ve LYS-5 (Yabancı Dil): 17 Haziran

LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya): 18 Haziran

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Sınava giren öğrenciler

-Öğrenciler ile röp

-Güvenlik görevlileri

-Sınava alınmayan öğrencilerin çıkışı

-Sınava alınmayan öğrenciler ile röp

-Bir kız öğrencinin ağlayarak çıkması

-Annesine sarılması

-Ağlaması

-Annesinin güvenlikle konuşması

-Matematik öğretmeni ile röp

-Sınavdan çıkan öğrenciler

-Aileleri ile sarılan öğrenciler

-Sınavdan çıkan öğrencilerle ile röp

-İstanbul Üniversitesi kapısı

-Genel ve detaylar

12.03.2017 - 10.57 Haber Kodu : 170312045

12.03.2017 - 11.03 Haber Kodu : 170312046

12.03.2017 - 11.16 Haber Kodu : 170312049

12.03.2017 - 13.38 Haber Kodu : 170312086

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

11-GAZİ OLAYLARININ YILDÖNÜMÜNDE 10 KİŞİYE GÖZALTI…

İstanbul, DHA

İstanbul polisinin gerçekleştirdiği operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı. 2 pompalı tüfek tüfeklere ait fişeklerin ele geçirildiği operasyonla ilgili açıklama yapıldı.İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada şöyle denildi. "12-15 Mart 1995 tarihlerinde ilimiz Gazi Mahallesi ve Ümraniye ilçelerinde meydana gelen olayların yıldönümü olması sebebiyle bahse konu olayların yıldönümünde halkı internet ve sosyal medya hesapları üzerinden provoke eden ve terör örgütlerinin propagandalarını yaptığı tespit edilen 13 hedef şahsın yakalanabilmesi ve olaylarda aşırı sol terör örgütleri tarafından kullanılacak silah ve mühimmatların ele geçirilebilmesi adına ilimiz Sultangazi (18) ilçesi başta olmak üzere, Eyüp (3), Avcılar (1), Güngören (1) ve Bahçelievler (1) ilçelerinde bulunan toplamda (24) adrese 12.03.2017 tarihinde, saat 04.00 sıralarında yapılan eşzamanlı çalışmalarda A.K., C.T, M.Ö, O.K., A.K., O.K., D.D., E.T., E.Ş., D.B. isimli 10 şahıs yakalanmıştır. Yapılan aramalarda (2) adet pompalı tüfek ve tüfeğe ait çok sayıda fişeğe, aynı zamanda çok sayıda dijital malzemelere incelenmek üzere el konulmuştur"

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement