Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 4

1- SÖZCÜ GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ VE YAZARLARINDAN AÇIKLAMASözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz, "Operasyon yapılacak diye duyuyorduk.

19.05.2017 15:41

1- SÖZCÜ GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ VE YAZARLARINDAN AÇIKLAMA

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz,

"Operasyon yapılacak diye duyuyorduk. Ama inanmıyorduk"

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz ile yazarlar Uğur Dündar, Yılmaz Özdil ve Soner Yalçın basın toplantısı düzenledi.

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz, "Bizim beklemediğimiz bir şeydi. Daha önceden böyle haberler alıyorduk. Operasyon yapılacak diye duyuyorduk. Ama inanmıyorduk" dedi.

"DÜNYANIN HER YERİNDE HABERDİR"

"Bu iktidarın böyle bir şey yapacağına aklımız ermiyordu, düşünemiyorduk" diyen Yılmaz, "Çünkü burası bildiğimiz kadarıyla demokratik hukuk devleti. Böyle bir şey yapacaklarına anlam veremiyoruz. Bir cumhurbaşkanının bir yerde tatil yapması 1 hafta ortadan kaybolduktan sonra onun bulunması gazetenin görevidir. Muhabir araştırır ve bulur. Bundan evvel Demirel  ve Özal'da da oldu. Bu arkadaşımıza da Marmaris'te eşinden dostundan bilgi geliyor. Deneyimli bir arkadaşımız. Arkadaşları telefon ediyor 'sayın cumhurbaşkanı burada dinleniyor' diye. O da haber almak için gidiyor ve esnafla, vatandaşla konuşuyor. Hatta vatandaşlar, 'biz dışarı çıkamıyoruz. Trafikten yandık' diye şikayetlerde bulunuyor. O gün haberi geçiyor. O gece de talihsiz şekilde darbe oluyor. Şimdi ertesi gün yandaş dediğimiz gazeteler de bizim patronumuzu hedef alan 'Kaçacak. Yakalayın, tutuklayın. Cumhurbaşkanının yerini bildirdi' diye bu tür haberler çıkmaya başlıyor. Dünyanın her yerinde haberdir. Zaten bunu yapamazsanız gazetecilik yapmayın" diye konuştu.

YAZARLARDAN AÇIKLAMA

Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil ise, " Bu operasyonun yapılış tarihi bile arkasındaki hedeflenen niyeti gösteriyor" dedi.

Yazarlardan Uğur Dündar da, " Bu çamur bize hiçbir şekilde yapışmaz. Yanımda oturan Soner Yalçın, FETÖ'cülerin kumpasıyla zindanda güzel yıllarını geçirmiş bir kalem erbabıdır. Çok değerli bir yazardır. Ben her türlü iftiralarına, kumpaslarına maruz kalmış, atılmadık çamur bırakılmamış, çok şükür yapışmamış Atatürk'ün yolunda ilerleyen, yaşasın Cumhuriyet diyecek bir vatanseverim. Eğer bu suçsa suçluyum" diye konuştu. Soner Yalçın da, "Biz kendimizi iktidarlara anlatmak zorunda değiliz. Biz, FETÖ'yle olan mücadelemizi sadece sorumluluk duyduğumuz halkımıza anlatırız. Biz bunun mücadelesini verdik, vermeye de devam edeceğiz. Sadece bu operasyonda benim elde ettiğim sonuç şudur; kandırılanlar kandırılmaya devam ediyor" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Yılmaz'ın konuşması

-Özdil'in konuşması

-Dündar'ın konuşması

-Yalçın'ın konuşması

-Detaylar

=========================

2- SÖZCÜ GAZETESİ AVUKATI ÜLGEN: BURADAN KESİNLİKLE BİR FETÖ'CÜ ÇIKMAZ

Sözcü Gazetesi avukatı Celal Ülgen,

"Buradan kesinlikle bir FETÖ'cü çıkmaz. Sözcü Gazetesi'nde FETÖ yandaşı çıkmaz. FETÖ'nün karşıtlarını, düşmanlarını aramak istiyorlarsa buradayız"

"Biraz önce sayın başsavcı, bir açıklama yaptı. Sözcünün sahibini firari olduğunu söyledi. ya sayın başsavcı ceza muhakemesi usul kanunundaki firari tanımını bilmiyor ya da kasıtlı davranıyor kamuoyu yaratmak istiyor"

"Daha 5 gün önce Burak Akbay Türkiye'deydi"

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ- Ersan SAN - Hakime TORUN - İSTANBUL DHA

Sözcü Gazetesi avukatı Celal Ülgen, açıklamalarda bulundu.

Sözcü Gazetesi binası önünde konuşan Ülgen, " Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarken çıkış yolunu başlattığı gün, böyle bir günde Sözcü Gazetesi'nin sahibi, sayın Burak Akbay ve Sözcü Gazetesi'nde 3 kişi hakkında arama ve el koyma uygulanırken haberimiz oldu. Derhal olay yerine gittik.  Kararı okudum. Son derece absürt, akla ziyan ve hukuki yönden tartışılacak hiçbir yönü olmayan mantığa aykırı bir karar ile karşılaştım. Kararda, dijital belgelere el koyulması hükmü de vardı. Bu kapsamda Burak Akbay'ın evinde yapılan aramada hiçbir şey bulunmadı. Sadece mini ipad bulundu ve el konuldu. Arabası arandı herhangi bir şeye el konulmadı. Eş zamanlı olarak Sözcü Gazetesi'nin mali işlerden sorumlu müdürü Yonca hanım hakkında ve ayrıca internet sorumlu müdürü hakkında ve bir muhabir hakkında aynı amaçlı kararlar çıktığını öğrendik" diye konuştu.

"BURADAN KESİNLİKLE BİR FETÖ'CÜ ÇIKMAZ. FETÖ'NÜN DÜŞMANLARINI ARAMAK İSTİYORLARSA BURADAYIZ"

Celal Ülgen, "Açıkça söyleyebilirim. Buradan kesinlikle bir FETÖ'cü çıkmaz. Sözcü Gazetesi'nde FETÖ yandaşı çıkmaz. FETÖ'nün karşıtlarını, düşmanlarını aramak istiyorlarsa buradayız. FETÖ'nün düşmanı olduğumuz için FETÖ'ya bu kadar zaman kök söktürdüğümüz için bize el koymak istiyorlarsa buradayız" açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NDE MUSTAFA KEMAL ÜLKÜSÜNÜ SÜRDÜRMEK SUÇSA BURADAYIZ"

Avukat Ülgen, "Türkiye Cumhuriyeti'nde Mustafa Kemal ülküsünü sürdürmek, yaşatmak bir suçsa bunu sorguluyorlarsa, buradayız. Biz, Sözcü yıkılmayacak. Sözcü'nün Mustafa Kemal sevdası, aşkı,  FETÖ düşmanlığı yıkılmayacak. Kimi kripto FETÖ'cülerın Sözcü'yü hedef göstermesi, Sözcü'yü bugüne kadar taşıdığı işlevinden yıldırmayacak. Devam edeceğiz" dedi.

"KENDİ AYAĞINIZA KURŞUN SIKTIĞINIZ ORTAYA ÇIKACAK MAHCUP OLACAKSINIZ"

Celal Ülgen, "Arama, el koyma operasyonun sonucunda ortaya kocamaman bir hiç çıkacağını düşünüyor ve inanıyorum. Abdestimizden eminiz kendimize güveniyoruz. Bu ülkede anlatmak istediğimiz önemli bir husus var; eğer bize yaptığınız uygulamayı FETÖ'cülere da yapıyorsanız kendi delilinizi kendiniz karatıyorsunuz dedik polislere. Çünkü dijital verilere el konulurken imaj mutlaka alınması gerekir. Ama polis arkadaşlar imaj gerekli olmadığı kanısında. Cumhuriyet savcılarının ve yargıçların bu konuda titiz olması gerekir. Çünkü ileride bu işin AİHM, AYM çıktığında o kanalda imajı alınmamış deliller ile FETÖ'cüleri mahkum etmeniz halinde kendi ayağınıza kurşun sıktığınız ortaya çıkacak mahcup olacaksınız" açıklamasında bulundu.

"POLİSLERİ, SAVCILARI UYARIYORUM, KENDİ AYAĞINIZA KURŞUN SIKMAYIN"

Celal Ülgen, "Polisleri, savcıları uyarıyorum; bizden bir şey çıkmaz. Bir şey  çıkacak olanlarda da delillerinizi karartmayın. Kendi ayağınıza kurşun sıkmayın" dedi.

"ŞU ANA KADAR GÖZALTI KARARI YOK. FİİLİ BİR GÖZALTI KARARI UYGULAMASI VAR"

Avukat Ülgen, "Şu ana kadar gözaltı kararı yok. Fiili bir gözaltı kararı uygulaması var. Gözaltı kararını savcılar verir. Ama bize ulaşmış olan Yonca hamın evine giden arkadaşlarda gözaltı kararı görmedik" dedi.

"5 GÜN ÖNCE BURAK AKBAY TÜRKİYE'DEYDİ"

Celal Ülgen, "Murat beyin evine gelen arkadaşlar da gözaltı kararı görmedik. Biraz önce sayın başsavcı, bir açıklama yaptı. Sözcünün sahibini firari olduğunu söyledi. ya sayın başsavcı ceza muhakemesi usul kanunundaki firari tanımını bilmiyor ya da kasıtlı davranıyor kamuoyu yaratmak istiyor. Herhangi bir hakkında yakalama kararı olmayan kimseye karşı  firari kelimesi kullanılması suçtur. Daha 5 gün önce Burak Akbay Türkiye'deydi.  THY'den giriş ve çıkışlarını kontrol etmesini öneririm.  Türkiye'ye rahatça gelen, giden bir kişini kaçak olarak nitelendirilmesini kamuoyunun ve basının takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

Görüntü dökümü

-----------------

-Celal Ülgen'in açıklaması

-Detaylar

19.05.2017 - 14.27 Haber Kodu : 170519148_

==============================

3- İSTİKLAL CADDESİ'NDE TARAFTAR KAVGASI : 1'İ BIÇAKLA 6 YARALI, 10 GÖZALTI

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL - Özgür EREN - İSTANBUL DHA

Final Four için İstanbul'a gelen Olympiakos taraftarlarıyla bir grup taraftar arasında İstiklal Caddesi'nde kavga çıktı. Bu kavga anı ise bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

YARALILAR VAR, GÖZALTILAR OLDU

Final Four için İstanbul'a gelen ve Taksim'deki bir otelde kalan Olympiakos taraftarlarından bir bölümü öğlen saatlerinde İstiklal Caddesi'nde meşale yakıp "Konstantinopolis" şeklinde sloganlar attı. Bunun üzerinde çevrede bulunanlar ile Yunan taraftarlar arasında kavga çıktı. Kavga sırasında havai fişekler de kullanıldı. Kavgaya polis müdahale etti. Olaylarda Yunan taraftarlardan 1 'i bacağında bıçaklanırken 5 kişide darp sonucu yaralandı. Yaralı taraftarlar olay yerine gelen ambulanslar ile Şişli Hamidiye Etfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.İlk etapta kavgaya karışan 4 kişi ise polis merkezine götürüldü. Hastanede tedavileri yapılan 6 Yunan taraftarı taburcu edildi. Taraftarlar hastane çıkışında polis tarafından gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Polisin olay ile ilgili soruşturması devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-------------------

-İstiklal Caddesindeki polislerden görüntü

-Gözaltına alınan kişilerin polis otosuna bindirilmesi

-Yaralı yunan taraftarlarının otelden çıkışı

-Kavgaya karışan Yunan taraftarlarında detay görüntü

-Kavga anının güvenlik kamerası

-Kavga anının cep telefonu görüntüsü

-Kavgada kullanılan havai fişek ve meşalelerden görüntü

-Gözaltına alınan 4 kişinin polis merkezine getirilmesi

-Hastaneden çıkartılan Yunan taraftarlarından detay görüntü

-Kavganın sosyal medyada paylaşılan görüntüsü

19.05.2017 - 14.25 Haber Kodu : 170519147

=======================

4- İSTİKLAL CADDESİ'NDEKİ TARAFTAR KAVGASI GÜVENLİK KAMERASINDA

Haber: Zeki GÜNAL - İSTANBUL DHA

Final Four için İstanbul'a gelen Olympiakos taraftarlarıyla bir grup taraftar arasında İstiklal Caddesi'nde çıkan kavga güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde meşale yakan Yunan taraftarlarla çevredekiler arasında kavga çıktığı ve kovalamaca yaşandığı görülüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Güvenlik kamerası görüntülerinden kavga anı

19.05.2017 - 14.40 Haber Kodu : 170519156

19.05.2017 - 13.20 Haber Kodu : 170519092

========================

5- USTA OYUNCU PAYİDAR TÜFEKÇİOĞLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Haber-Kamera: İdris TİFTİKCİ/İSTANBUL,

Usta oyuncu Payidar Tüfekçioğlu, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Tüfekçioğlu için Çengelköy Kerem Kerem Aydınlar Camii'nde cenaze töreni düzenledi. Cenazede taziyeleri Tüfekçioğlu'nun eşi Mine Tüfekçioğlu ve  kızı  Tılsım Tüfekçioğlu  kabul etti.

Cenazeye Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile Kenan İmirzalıoğlu, Musa Uzunlar, Can Gürzap ve Erkan Can'ın da aralarında bulunduğu dizi ve sinema oyuncuları  katıldı. Cuma namazının ardından Payidar Tüfekçioğlu için cenaze namazı kılındı.

Daha sonra Tüfekçioğlu'nun tabutu cenaze aracına taşındı. Tüfekçioğlu, Çengelköy Mezarlığı'na defnedildi.

Bakan Avcı yaptığı açıklamada, " Aileye, sevenlerine ve sanat camiasına başsaglığı diliyorum" dedi.

Kenan İmirzalıoğlu  ise, "Hepimizin başı sağ olsun. Payidar abi hepimizin sevdiği kişiydi. Ben bu sektöre başladığımda 4 yıl Miroğlu'nu  seslendirdi. O nedenle bende hakkı büyüktür" dedi

Görüntü Dökümü

--------

Törenden detay

Tabuttan detay

Cenaze namazı

Avcının acıklaması

Kenan İmirzalıoğlu röp

Genel ve detaylar

19.05.2017 - 15.18  Haber Kodu : 170519167_

=========================

(HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE)

6- ATATÜRK İÇİN DALDILAR, BİSİKLETE BİNDİLER

Haber-Kamera: Ali AKSOYER/İSTANBUL,

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programları çerçevesinde Kadıköy, Atatürk parkı önünde "Ata'ya Saygı Gençlik Dalışı" yapıldı. Dalgıçların, "Atatürk'ün Gözleri" tablosunun bir kopyası  ve Türk bayrağı ile sudan çıkışları sahilde toplanan kalabalık tarafından alkışlandı. Kadıköy Belediyesinin 19 Mayıs  ile ilgili düzenlediği 12 kilometrelik bisiklet turuna ise yüzlerce bisikletli katılırken etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

12 KİLOMETRELİK BİSİKLET TURU DÜZENLENDİ

Kadıköy Belediyesi'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Kalamış, Atatürk parkında düzenlediği "19 Mayıs Gençlik ve Spor Şöleniö renkli görüntülere sahne oldu. Kutlamalar kapsamında düzenlenen 12 kilometrelik bisiklet turunun startını Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu verdi. Yüzlerce bisikletlinin, Türk bayrakları ve balonlarla süsledikleri bisikletleriyle katıldığı bisiklet turunda vatandaşlar, Bağdat Caddesi, Selamiçeşme, Kadıköy minibüs yolu, Bayar caddesi üzerinden Bostancı'ya ulaşıp, tekrar Bağdat Caddesi üzerinden Kalamış'a geri döndüler.

ATATÜRK İÇİN DALDILAR

Kutlamalar kapsamında gerçekleştirilen "Ata'ya Saygı Gençlik Dalışıö ise kıyıda toplanan vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Derinlere Saygı Dalış Topluluğu, Bahçeşehir ve Koç Üniversiteleri su altı kulüplerinden sporcuların katıldığı dalışta su altında Türk bayrağı ile resim çektiren dalgıçlar, daha sonra ellerindeki su altı meşaleleri ile yüzeye çıktı. Bu sırada Atatürk'ün gözleri tablosunun bir kopyası  ve Türk bayrağı açan dalgıçlar kıyıda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı. Dalgıçlar denizin içinde hep birlikte "İzmir marşı" nı söyledi  Öte yandan Derinlere Saygı Dalış Topluluğu üyesi Japon işadamı Yoshinori Mariwaki de etkinlik sırasında Japon bayrağı açtı. Yoshinori Mariwaki'nin Atatürk hayranı olduğu ve bu nedenle etkinliğe katıldığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-------

-Etkinliklerin havadan görüntüleri

19.05.2017 - 14.57 Haber Kodu : 170519163_

19.05.2017 - 14.58 Haber Kodu : 170519164

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement