Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 4

1- SEDAT ŞAHİN TUTUKLANDI (1)Haber: Özden ATİK / İstanbul, DHA17 Mayıs'ta Beykoz'da bir villaya düzenlediği operasyonda gözaltına organize suç lideri Sedat Şahin ve iki adamı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.

30.05.2017 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- SEDAT ŞAHİN TUTUKLANDI (1)

Haber: Özden ATİK/ İstanbul, DHA

17 Mayıs'ta Beykoz'da bir villaya düzenlediği operasyonda gözaltına organize suç lideri Sedat Şahin ve iki adamı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.

Sedat Şahin ile adamları Halis Kocaman ve Tahir Çerçi, 14 gün gözaltında kaldıktan sonra polis tarafından yoğun güvenlik önlemleri altında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Savcılık tarafından ifadeleri alınmayan Şahin ve adamları, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve üye olma", "İzinsiz olarak ateşi silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme, satma", "Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme"  suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildiler.

"BABA" DİYEREK ALKIŞLADILAR

Nöbetçi İstanbul 13. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Sedat Şahin ve adamları sorgularının ardından tutuklandı. Tutuklanmasının ardından polisler eşliğinde salondan çıkarılan Sedat Şahin için adliye katında bekleyen onlarca kişi "Baba" diyerek alkış tuttu.

Görüntü Dökümü

-------------

-Sedat Şahin'in emniyetten çıkartılması

-Şahin'in zırhlı araca bindirilmesi

-Zırhlı aracın polis eskortuyla emniyetten çıkışı

-Yoldan görüntüler

-Zırhlı aracın adliyeye otoparktan girmesi

-Alınan yoğun güvenlik önlem

-Ele geçirilen silahlar sergi

-Lav silahları

-Tüfeklerin görüntüsü

-El bombaları ve sis bombalarının görüntüsü

-Tabancalardan görüntü

-Sahte pasaport ve AB ülkelerine ait kimliklerin görüntüsü

-Genel ve detaylar

30.05.2017 - 11.15 Haber Kodu : 170530046

30.05.2017 - 11.35 Haber Kodu : 170530056

30.05.2017 - 11.41 Haber Kodu : 170530060_

==========================

2- KADİR DEMİREL İÇİN YENİ AKİT GAZETESİ ÖNÜNDE TÖREN

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: İdris TİFTİKCİ/ İstanbul DHA

Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel için gazetenin Halkalı'da bulunan binası önünde tören düzenlendi, helallik alındı.  Damadı tarafından bıçaklanarak öldürülen Demirel'in cenazesi saat 14.00 sıralarında gazetenin Halkalı'da bulunan binası önüne getirildi. Burada düzenlenen törene, Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Yeni Akit yazarları Hüseyin Öztürk ve Ali İhsan Karahasanoğlu, Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı, Haber Müdürü Murat Alan, eski devlet bakanı Hasan Aksay ve gazete çalışanları katıldı.

HELALLİK İSTENDİ

Törende konuşan Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, "Kadir gerçekten inançlarına bağlı, dürüst ve sakin bir arkadaşımızdı. Takdir böyleymiş. Kendisini dün akşam saat 19.00'a gelirken asansörden inerken gördüm. 'Hayrola' dedim, iftara gittiğini söyledi, 'Allah yolunu açık etsin' dedim, gitti. Bir buçuk saat sonra ölüm haberini aldık. Hayat bu kadar pamuk ipliğine bağlı" diye konuştu..

Gazetenin yazarlarından Ali İhsan Karahasanoğlu da kısa bir konuşma yaparak, "Allah mekanını cennet etsin. Bir Ramazan günü oruçluyken vefat etti. İnşallah allah hepimizi cennette buluşturur" diye konuştu.  Konuşmaların ardından Kadir Demirel için dua okundu ve helallik istendi. Demirel'in cenazesi daha sonra Fatih Camii'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Demirel'in odasından görüntüler

-Cenazenin getirilmesi

-Mustafa Karahsanoğlu'nun konuşması

-Ali İhsan Karahasanoğlu'nun konuşması

-Dua okunması

-Helallik istenmesi

-Cenazenin gidişi

30.05.2017 -15.39  Haber Kodu : 170530144

==========================

3- TUZLA PİYADE OKULU İDDİANAMESİ TAMAMLANDI

Ümit TÜRK, İstanbulDHA

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Tuzla Piyade Okulu'ndaki darbe girişimi öncesi ve darbe girişimi sırasındaki eylemlere ilişkin iddianame hazırlandı. Savcılık, 35'i tutuklu 40 rütbeli askerin, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarını işlediğini iddia etti ve sanıkların her biri için 3 'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istedi..

382 SAYFALIK İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan 382 sayfalık iddianamede 2'si binbaşı, 2'si yüzbaşı, 6'sı üsteğmen, 28'i teğmen, 1'i astsubay, 1'i uzmançavuş olmak üzere 40 kişi şüpheli olarak yer aldı.

DARBE GİRİŞİMİ GÜNÜ TOPLANTI YAPILDI

İddianamede 2. Zırhlı Tugay Komutanlığında yapılan toplantıda darbe teşebbüsü kapsamında sivil kişilerin enterne edilmesi ve E-5 karayolu ile bağlantı yollarının kontrol edilmesi görevinin Tuzla Piyade Okuluna verildiği, Tuzla Piyade Okulundaki faaliyetleri de bizzat okul komutan vekili Albay Rıfkı Keser'in organize ettiği belirtildi. Bu görevlendirme doğrultusunda Rıfkı Keser'in, darbe girişimi günü mesai saatleri icerisinde gece kullanılacak silahlar ile enterne edilecek kişilerin ellerini ve ayaklarını bağlamak icin 50 adet plastik kelepce ve 15 adet koli bandı aldırdığı, bu kapsamda göreve çıkacak kursiyer teğmenler ve üsteğmenler ile birebir görüşmeler gerçekleştirdiği ve toplantı yaptığı kaydedildi.

SİVİL ARAÇLARLA ÇIKTILAR... BAŞARISIZ OLUNCA KAMUFLAJLARI ÇIKARDILAR...

İddianamede Tuzla Piyade Okulundan çıkış yapan dokuz adet sivil aracın başlarında şüpheliler Servet Kartal, Efraim Yılmaz ve İbrahim Karakuş' un bulunduğu, 5 araçlık konvoyun Kadıköy sahile, 2 araçlık konvoyun Kartal köprüsüne, 2 araçlık konvoyun ise Üsküdar Ünalan sapağına gittikleri belirtildi. İddianamede darbeci askerlerin, trafiğin artması, güvenlik güçleri ile vatandaşların müdahele etmeleri, darbe girişiminin başarısızlığa uğradığının anlaşılması üzerine, kamuflajlarını çıkartarak sakladıkları, silahlarını araçta ayaklarının altına koydukları ve 02.00 sıralarındda Tuzla Piyade Okuluna ve ikametlerine geri dönüş yaptıkları belirtildi.

DARBE GİRİŞİMİNİ ORGANİZE EDEN ALBAY FİRARİ...

İddianamede yer verilen tanık beyanlarında darbe girişimi faaliyetlerini organize eden Okul Komutan Vekili Albay Rıfkı Keser'in 18 Temmuz'dan bu yana firari olduğu kaydedildi.

=============================

4- EYÜP'TE KAÇAK İLAÇ OPERASYONU

Çin'den kaçak yollarla getirdikleri cinsel güç artırıcı ilaçları, cilt bakım ürünlerini ve zayıflama haplarını internet üzerinden sattığı belirlenen 2 kişi gözaltına alındı.

Haber-Kamera: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Çin'den Türkiye getirilen cinsel gücü artıran ilaçları, cilt bakım ürünlerinin ve zayıflama haplarının internette satıldığı yönündeki ihbarı değerlendirerek çalışma başlattı. Polis ekipleri yaptığı çalışmalar sonucu ilaçların internet üzerinden Türkiye'nin her yerine satış yapıldığını belirleyerek operasyon kararı aldı. Polis ekipleri dün ilaçların yollandığı Eyüp'te bulunan 3 katlı bir depoya operasyon düzenledi. Yapılan baskında İstanbul Sağlık Müdürlüğü ve İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden izni olmayan 15 bin kutu kaçak ilaç ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınarak Vatan Caddesi'ndeki Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilen B.O. ve E.Y. hakkında işlem başlatılarak savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyon polis kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde polis ekiplerinin depoda yaptığı aramalar ve ürünleri incelemeleri görüntülendi.

Görüntü Dökümü

-------

(POLİS KAMERASI)

-Polis ekiplerinin depoda inceleme yapması

-Ürünleri inceleyen polis ekipleri

(AKTÜEL GÖRÜNTÜ)

-Sergiden görüntü

-Ele geçirilen ürünlerin görüntüleri

-Genel ve detay görüntüler

30.05.2017 - 15.09 Haber Kodu : 170530140_

==========================

5- İHH'DAN MAVİ MARMARA'NIN YILDÖNÜMÜNDE "FİLİSTİN'DE İNSANİ DURUM RAPORU"

Haber-Kamera: Enver ALAS - İstanbul DHA

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, Filistin ve Gazze'deki insani durumu ele alan 'Filistin'de İnsani Durum Raporu'nu açıkladı. Oruç, "İşgalci İsrail yoğun bir şekilde ablukayı sıkılaştırdı. Bütün Gazze halkını hep birlikte cezalandırıyor" diye konuştu.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Gazze Destek Derneği, Filistin ve Gazze'deki insani duruma yönelik hazırladıkları iki ayrı raporu İHH'nın Fatih'teki genel merkezinde düzenledikleri basın toplantısıyla kamuoyuna paylaştı. Basın toplantısına, İHH adına Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, Gazze ile Gazze Destek Derneği adına Genel Müdür Abdalmajed Alaloul katıldı.

İHH'nın hazırladığı "Filistin'de İnsani Durum Raporu' hakkında açıklamalarda bulunan Hüseyin Oruç, Filistin ve Gazze'deki ambargonun onbirinci, Mavi Marmara saldırısının ise yedinci yılında bulunduklarını hatırlatarak, Gazze'de insanlık dramının en üst seviyede olduğunu söyledi. Gazze'ye yönelik 2008, 2012 ve 2014'te üç büyük saldırının yaşandığının altını çizen Oruç, "Bu saldırılar sonrası 4 bine yakın kardeşimizi kaybettik. 58 - 60 bin ev tamamen yıkıldı ya da kullanılamaz hale geldi. Gazze altyapısı tamamen yıkıldı" diye konuştu.

"İŞSİZLİK 43,2'E YÜKSELDİ"

Hüseyin Oruç, saldırılar sonrası Gazze'nin ekonomisinin tamamen silindiğini kaydetti. Oruç, "Gazze'nin küçük de olsa işletmeleri, atölyeleri vardı; 5 bin 800 işletme direk hedef alındı. Bu sürede işsizlik oranı yüzde 43,2'ye yükseldi. Yoksulluk oranı yüzde 72 oldu. Gazze'de yaşayan 2 milyon insanın, ki bunların 1,3 milyonu mültecilerden oluşuyor. Bunların hayatı uluslararası yardım kuruluşlarının yardımlarına bağlı. Bu yardımların ülkeye girişleriyle ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor" dedi.

"GAZZE HALKINI HEP BİRLİKTE CEZALANDIRIYOR"

Gazze'nin rehabilitesi için 2014'te Kahire'de  uluslararası bir toplantıdan  yapıldığından bahseden Hüseyin Oruç,  bu toplantılarda uluslararası kamuoyunun yıkılan Gazze'nin tekrar ayağa kaldırılacağının sözünü verdiğini hatırlattı. Oruç, şunları söyledi:

"Katılan ülkeler 5,4 milyar dolar vaat etmişlerdi. Geçen 3 yılda bu paradan 300 milyon doları Gazze'de kullanılabildi. Gazze'nin yıkılan alt  yapısının hiçbir kısmı yapılamadı. Gazze şimdi çok büyük bir felaketle karşı  karşıya. İşgalci İsrail yoğun bir şekilde ablukayı sıkılaştırdı. Bütün Gazze halkını hep birlikte cezalandırıyor. Bütün uluslararası hukuka ve baskılara rağmen İsrail istediği gibi Gazze'yi kontrol altında tutmaya, çocuklarımızı öldürmeye devam ediyor. Yaşanan bu sıkıntılar sonrasında insanlar çok yoğun bir şekilde ilaç, temiz su, yakıt ve gıda ile ilgili büyük problemlerle karşı karşıya. Bugün biz İHH ve Gazze Destek Derneği olarak birlikte tekrar dünyaya Gazze'deki problemlerin gün geçtikçe büyüyerek devam ettiğini hatırlatmak istedik."

Hüseyin Oruç'un ardından Gazze Destek Derneği tarafından hazırlanan "2016 yılı Gazze Şeridi İnsani Durumu Yıllık Raporu", Abdalmajed Alaloul tarafından okundu. Raporda, Gazze'de su kirliliği oranının yüzde 95'e ulaştığı, elektrik kesintilerinin de günde 12 ila 24 saat arasında değiştiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Toplantıya katılanlar

-Hüseyin Oruç'un konuşması

-Basın mensupları

-Abdalmajed Alaloul'un açıklamaları

-Genel ve detaylar

30.05.2017 - 14.51 Haber Kodu : 170530138

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement