Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

1)HAKKARİ'DE GÜVENLİK KORUCULARINA SALDIRI: 1 ŞEHİTHAKKARİ'nin Şemdinli İlçesinde göreve giden güvenlik korucuların bulunduğu minibüse PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi.

15.07.2017 08:47

1)HAKKARİ'DE GÜVENLİK KORUCULARINA SALDIRI: 1 ŞEHİT

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesinde göreve giden güvenlik korucuların bulunduğu minibüse PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 güvenlik korucusu şehit olurken, 2 güvenlik korucusu ise yaralandı. Olay dün akşam saatlerinde Şemdinli İlçesine bağlı Aktütün bölgesinde meydana geldi. Görev için sivil minibüsle nöbet yerine giden koruculara PKK teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Saldırının hemen ardından çatışma çıktı. Çatışmada 1 güvenlik korucusu şehit olurken 2 güvenlik korucusu ise yaralandı. Güvenlik güçleri tarafından bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Haber: Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, -

===========================================================

2)SURİYE SINIRINA ASKERİ SEVKİYAT

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütü PYD kontrolündeki Suriye'nin Afrin İlçesi'ne komşu Kilis sınırına askeri araç ve personel sevkiyatı yapıldı. Suriye'nin Halep kentine bağlı terör örgütü PYD kontrolündeki Afrin'in sınır komşusu Kilis'e gönderilen 7 obüs ve tank taşıyan çekiciler ile içerisinde askeri personel bulunan araçtan oluşan konvoy, gece saatlerinde kente ulaştı. Askeri konvoy, güvenlik önlemleri arasında konuşlandırılmak üzere sınır hattına ilerledi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Askeri konvoy

Araçların geçişi

Çekicilerdeki obüs ve tanklar

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU/ KİLİS,

=========================================================

3)DÜĞÜN İÇİN İZNE GELEN ASKERE, TRAFİK TARTIŞMASINDA BIÇAKLI SALDIRI

KONYA'da, kız kardeşinin düğünü için askerden izne gelen 20 yaşındaki Osman Berrak, trafikte tartıştığı 30 yaşındaki Ramazan Temel tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı. Kısa sürede yakalanan ve 1.60 promil alkollü olduğu belirtilen Temel'in ilk ifadesinde, "Gereğini yaptım" dediği öğrenildi.  Olay, saat 02.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Tren Garı önünde meydana geldi. İddiaya göre Murat Zeybek idaresindeki 07 MHF 45 plakalı otomobil, cadde üzerinde seyir halindeyken, Ramazan Temel idaresindeki 34 TE 8739 plakalı otomobil gar içerisinden aniden yola çıktı. Temel, aracından aldığı ekmek bıçağı ile aşağıya inerek küfür etmeye başladı. Bıçağı gören Zeybek ve araçta bulunan arkadaşları Veli Mıngır ile Osman Berrak kaçmaya başladı. Ramazan Temel, bir süre kovaladığı Osman Berrak'ı gar önünde yakalayarak göğsünden bıçakladı. Temel, daha sonra Zeybek'in aracının lastikleri kesip, kontak anahtarını alarak kaçtı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Osman Berrak, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahelesinin ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Berrak'ın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Osman Berrak'ın haftasonu evlenecek olan kız kardeşinin düğünü için Şırnak'taki askeri birliğinden izin alarak, olaydan hemen önce Konya'ya geldiği öğrenildi.

"GEREĞİNİ YAPTIM"

Olaydan sonra çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, aracın kiralık olduğunu tespit etti. Aracın, merkez Karatay ilçesi Yeni Mahalle yönünde seyir halinde olduğunu belirleyen polis, yaşanan kovalamaca sonucu Ramazan Temel ve yanında Ayşe Y'yi (31)yakalayarak gözaltına aldı. Ramazan Temel'in, ilk ifadesinde, "Otomobili önüme kırdılar. Ben de gereğini yaptım" dediği öğrenildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerden Temel'in, 1.60 promil alkollü olduğu öğrenildi. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

Yaralının ambulansla hastaneye getirilişi

Olay yeri detay

Şüphelelilerin sağlık kontrolünden geçirilmesi

Genel ve detaylar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA,

===================================

4)HİLVAN'DA AKRABALAR ARASINDA SİLAHLI KAVGA: 2 ÖLÜ, 9 YARALI

ŞANLIURFA'nın Hilvan İlçesi'nde, akraba iki aile arasında aralarındaki husumet nedeniyle çıkan, tabanca ve tüfeklerin kullanıldığı kavgada 2 kişi öldü, 2'si sokakta oynayan çocuk 9 kişi de yaralandı. Olay, akşam saatlerinde Bağlar Mahallesi'nde meydana geldi. Aralarında kız alıp verme nedeniyle husumet bulunan ve birbirleriyle akraba Olzunga ile Küçükyavuz ailelerinin fertleri arasında çıkan tartışma, yakınlarının da katılımıyla kısa sürede büyüdü. Taraflar birbirlerine tabanca ve tüfeklerle ateş açtı. Olayda silahlarla ateş açılan 24 DT 770 plakalı otomobilde bulunan taraflardan Hüseyin Kaya olay yerinde yaşamını yitirdi.

SOKAKTA OYNAYAN 2 ÇOCUK DA YARALANDI

Kavgada sokakta oyun oynayan 9 yaşlarındaki Mehmet Emin Atakay ve Bahoz Atakay isimli çocuklar ile taraflardan Servet Küçükyavuz, Mehmetnur Küçükyavuz, Musa Küçükyavuz, Mahmut Küçükyavuz, İsa Küçükyavuz, Halil Küçükyavuz ve Halil Akbaş ise kurşun ve saçmalarla yaralandı. Birbirlerine tabanca ve tüfeklerle ateş açan tarafların kavgasına çok sayıda polis ekibi müdahale etti. Yaralılar, sağlık görevlilerince ambulanslarla Hilvan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil servislerde ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildi. Şanlıurfa'daki hastenelere sevk edilen yaralılardan Reşat NUri  Küçükyavuz da kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Olay yerinde zırhlı araçlarla önlem alan polis, boş kovan ve fişekler ile bazı silahlara el koydu. Jandarma ise hastanede güvenlik önlemi aldı. Yaşamını yitiren 2 kişinin cesetleri otopsi için morga konulurken, hasar gören otomobil de otoparka çekildi. Güvenlik güçleri, kavgaya karıştığı belirlenen 4 şüpheliyi gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Olay yeri

Acil önünde ambulas ve asker

Ambulansa yaralının alınması

Olay yerinde kurşunlanan otomobil

Olay yeridne ceset

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Mustafa Ufak - Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

=======================================================

5)KIRIKHAN'DA ORMAN YANGINI

HATAY'ın Kırıkhan İlçesi'nde çıkan orman yangınında yaklaşık 5 hektar ormanlık alan zarar gördü.Yangın, akşam saatlerinde Kireçocağı mevkiindeki ormanlık alanda başladı. Çıkış nedeni henüz bilinmeyen yangın, saatte 35 kilometre hızla esen rüzgar nedeniyle kısa sürede çevreye yayıldı. Kırıkhan İlçe Merkezinden de görülebilen yangın nedeniyle, gökyüzünü duman kapladı. Yangına Kırıkhan Orman İşletme Şefliği'ne bağlı ekipler ile Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri müdahale etti. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, yangının çok geniş bir alana yayılmadan kontrol altına alındığını söyledi. Yangına 4 söndürme timi, 5 teknik personel, 1 dozer, 1 kepçe ve çok sayıda itfaiye aracıyla müdahalede bulunulduğunu kaydeden Ketmen, ekiplerin özverili çalışmaları sayesinde yangının 5 hektarlık alanda tutulup kontrol altına alındığını ve bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Cep telefonu kamerası

Yangın görüntü

Gözküyüzünü kaplayan dumanlar

Haber: Razaman ÇELİK - Kasım NARCI - Kamera: KIRIKHAN (Hatay),

======================================================

6)15 TEMMUZ AFİŞLERİNİ PARÇALAYAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

Serik'e bağlı Belek Mahallesi'nde Serik Belediyesi tarafından asılan 15 Temmuz afişlerini yırttıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ikiz kardeşler Yavuz Ergin ve Selim Ergin ile Ahmet Can Güventi polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler ifadelerinin ardından 'Cumhurbaşkanına hakaret', 'mala zarar verme' ve 'halkı kin ve düşmanlığa sevk etme' suçlarından tutuklandı.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Yırtılan billboard görüntü

Yerine tekrar takılması

Takılmış halde billboard

Emniyet genel görüntü

Emniyetten adliyeye sevk edilişleri

7GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber- Kamera: Namık Kemal KILINÇ/ SERİK (Antalya),

=================================

7)ÜZERİNE SÜT TANKERİ DEVRİLEN GENÇ ÖLDÜ

KONYA'nın Ereğli ilçesinde devrilen süt tankerinin altında kalan motosiklet sürücüsü 15 yaşındaki Özcan Kurt hayatını kaybetti. Kaza, Ereğli-Adana karayolunun 10'ncu kilometresinde meydana geldi. İddiaya göre, Ali Yiğit idaresindeki 60 ZJ 913 plakalı süt tankeri kontrolden çıkarak yol kenarında motosikletiyle bekleyen 15 yaşındaki Özcan Kurt'un üzerine devrildi. Tankerin altında kalan Kurt, güçlükle çıkarılarak ambulansla Ereğli Devlet Hastenesi'ne kaldırıldı. Özcan Kurt, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Kaza yeri detay

Gencin ambulansa alınması

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Atilla ATMACA/ EREĞLİ,

===============================================

8)OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI BİSİKLET SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

Konya' nın Seydişehir ilçesi'nde otomobilin çarptığı bisiklekt sürücüsü 16 yaşındaki Ahmet Dönmez hayatını kaybetti.Kaza, akşam saatlerinde Otogar Kavşağı'nda meydana geldi. İddiaya göre Muhittin Karaaslan (22) idaresindeki 34 AV 3067 plakalı otomobil, kavşakta bisiklet sürücüsü Ahmet Dönmez'e çarptı. Ağır yaralanan Dönmez ambulansla Seydişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ahmet Dönmez burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü Karaaslan ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Kaza yeri detay

Polis ekiplerinin incelemelesi

Parçalanan bisiklet detay

Genel ve detaylar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Yaşar COŞKUN/ SEYDİŞEHİR,

========================================

9)MİNİBÜS İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 7 YARALI

KONYA'nın Ereğli ilçesinde minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada her iki araçta bulunan 7 kişi yaralandı. Kaza, saat 01: 00 sıralarında Ereğli-Adana Karayolu Karayolla Kavşağı'nda meydana geldi. İ

ddiaya göre Mikail Günhan idaresindeki 63 F 0951 plakalı minibüs ile Fuat Karaköy idaresindeki 42 YJ 150 plakalı otomobil kavşakta çarpıştı. Kazada her iki araç sürücüsü ile birlikte toplam 7 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Kaza yeri detay

Yaralıların ambulanslara alınması

Genel ve detaylar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Atilla ATMACA/ EREĞLİ,

==========================================

10)BARİYERLERE ÇARPAN TIR'DAKİ 23 TON SARIMSAK YOLA SAÇILDI

ŞANLIURFA'da kontrolden çıkıp bariyerlere çarpan TIR'ın darsesindeki 23 ton sarımsak yola saçıldı. Kimsenin yaralanmadığı kazada yoldan geçen araçların sürücüleri, ezilen sarımsakların zemini kaygan hale getirmesiyle zor anlar yaşadı. Kaza, akşam saatlerinde Akabe Mahallesi'nde meydana geldi. Gaziantep'in Araban İlçesi'nden yüklediği sarımsakları Şanlıurfa'ya getiren 42 yaşındaki Ahmet A.'nın kullandığı 27 Y 9480 plakalı TIR, yokuştan inerken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarparak durdu. Kazada yaralanan olmazken, dorsede bulunan 23 ton sarımsağın büyük bölümü  yola saçıldı. Sarımsakların üzerinden geçen araçlar, yolun kayganlaşmasıyla yokuşta zor anlar yaşadı. ihbar üzerine gelen polisler, ulaşımıtek şeritten sağlarken bu arada yola dökülen sarımsaklar da temizlendi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Olay yerine sevk edilen ekipler

Kazaya karışan TIR

Yola saçılan sarımsaklar

Sarımsakların toplaması

Zor anlar yaşayan sürücüler

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA - DHA)

====================================

11)BAYRAMLAŞMAYA GİDEN SURİYELİLER'DEN 9 BİN 38'İ DÖNMEDİ

RAMAZAN Bayramı'nda ülkelerine geçiş yapan Suriyelilerin, Türkiye'ye dönmeleri için verilen süre sona erdi. Bayramı ülkesinde geçiren 68 bin 238 Suriyeli'den 59 bin 200'ü verilen süre içerisinde yeniden Türkiye'ye döndü, 9 bin 38'si ise dönmedi.

Kilis Valiliği tarafından izin verilen Suriyeliler, Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden 13- 23 Haziran tarihleri arasında ülkelerine geçiş yaptı. Suriyelilerin Türkiye'ye dönmek için verilen süre sona erdi. Suriyeliler, için valiliğin dönüş için tanıdığı son tarih olan 14 Temmuz'da, Halep'e bağlı Azez İlçesi'ndeki Babul Selam Sınır Kapısı'ndan yeniden Öncüpınar Sınır Kapısı'na geçti. Eşyaları ile üst aramaları yapılan Suriyeliler, Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından işlemleri yapıldıktan sonra Öncüpınar Sınır Kapısı'nda kurulan sağlık merkezinde bulaşıcı hastalıklara karşı önlem amacıyla tedavi edildi ve 0- 15 yaş grubundaki çocuklarının eksik aşıları yapıldı. Sınır kapısında otobüslere bindirilen Suriyeliler, Kilis'e geçti. Bayramı ülkesinde geçiren 68 bin 238 Suriyeli'den 59 bin 200'ü verilen sürede Türkiye'ye dönerken, 9 bin 38'i ise kalmayı tercih etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Sınır kapısı

Suriyelilerin gelişi

Kontrol

Çocukla röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU/ KİLİS,

======================================

12)İNŞAAT İŞÇİSİ SOKAKTA ÖLÜ BULUNDU

ANTALYA'da, 60 yaşındaki İrfan Uz, çalıştığı inşaatın önünde ölü bulundu.

Olay, saat 22.30'da Muratpaşa İlçesi Üçgen Mahallesi'nde meydana geldi. 92. Sokak'ta yapımı süren 5 katlı binanın inşaatından bir kişinin düştüğü ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerininin yaptığı müdahaleye rağmen sokakta kanlar içinde yatan yaşamını yitirdi. İnşaatın giriş katını marangoz olarak kullanan ve ismi açıklanmayan işletmeci, polise verdiği ifadesinde İrfan Uz'un inşaattan düştüğünü iddia etti. Ancak Uz'un düştüğü bölgedeki yağmurluk ve gölgeliğin zarar görmediğini belirleyen polis, marangozhane işletmecisini gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

Olay yerine gelen 2'nci bir ambulanstaki sağlık görevlileri ise aynı adreste saat 21.30 sıralarında büyük bir kavga olduğu, bir kişinin ağır yaralandığı yönünde çağrı aldıklarını ve yaşanan arbede nedeniyle sokağa dahi giremediklerini söyledi. Görevliler, yaralıya müdahale edemeden ayrılmak zorunda kaldıklarını belirttiler.

İnşaatın hemen karşısındaki bir apartman dairesinde oturan görgü tanığı ise İrfan Uz'un birkaç kişi tarafından inşaattan atıldığını gördüğünü öne sürdü. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, İrfan Uz'un cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Sağlık ekibinin müdahalesi

Polis ekiplerinden detay

Cesetten detay

Ambulans ve vatandaşlardan detay görüntü-

İnşaat görüntüsü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ ANTALYA,

=======================================

13)KONYA'DA FUHUŞ OPERASYONU: 10 GÖZALTI

KONYA'da para karşılığı anlaştıkları erkeklerle ilişkiye girdikleri öne sürülen 10 kadın, polis tarafından gözaltına alındı. Kadınların, 'Gözaltına alınmaktan bıktık. İşimizi yapamıyoruz' diyerek polislere sitem ettikleri görüldü. Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, bazı kadınların, merkez Karatay İlçesi Piri Esad, Mengüç, İstanbul ve Topraklık caddeleri ile Meram İlçesi Furkan Dede caddesine çıkıp para karşılığı anlaştıkları erkeklerle cinsel ilişkiye girdikleri bilgisine ulaştı. Yapılan fiziki takibin ardından harekete geçen polis, düzenledikleri operasyonla 10 kadını yakalayarak gözaltına aldı. Kadınların, 'Gözaltına alınmaktan bıktık. İşimizi yapamıyoruz' diyerek polislere sitem ettikleri görüldü. Sağlık kontrolünden geçirilen kadınlar hakkında işlem başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Kadınların toplanması

Kadınların şubeye getirilmesi

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA,

======================================

14)OTOMOBİLİ TAMİR EDERKEN BULDUĞU SİLAHLA KENDİNİ VURDU

KASTAMONU'nun İnebolu İlçesi'nde, otomobil tamiri dükkanında çalışan 15 yaşındaki Eren G., sürücü koltuğunun altında bulduğu tabancanın ateş alması sonucu kendini vurdu. Kasığından ağır yaralanan genç, hastanede tedavi altına alındı. Olay, akşam saatlerinde Kasım Usta Sokak'ta otomobil tamiri işi yapan Erol O.'ya ait iş yerinde meydana geldi. Erol O., çırağı Eren G. ile birlikte 34 K 9980 plakalı hasarlı otomobilin tamirini yapmaya başladı. Eren G., söktüğü sürücü koltuğunun altında tabanca buldu. Elinde aldığı tabancanın ateş alması sonucu Eren G., kasığından yaralandı. İş yerindekilerin haber vermesiyle gelen sağlık ekipleri Eren G.'yi ambulansla İnebolu Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Ağır yaralanan Eren G., ardından Kastamonu Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Eren G.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Olayla ilgili otomobil sahibi ve iş yeri sahibi Erol O., gözaltına alındı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Olayın yaşandığı iş yeri

-Hastane önünden görüntüler

-Yaralının sedye ile ambulansa taşınması

-Detaylar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Barış İLYASOĞLU/ İNEBOLU (Kastamonu),

=========================================

15) AK PARTİ İLÇE BAŞKAN YARDIMCISININ SUİKASTININ FAİLİ TUTUKLANDI

DİYARBAKIR'ın Lice ilçesinde 1 Temmuz gecesi evinin önünde PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında yaşamını yitiren Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan suikastının asıl faali olduğu belirtilen K.P. tutuklandı. Ak Parti Lice ilçe Başkan yardımcısı Orhan Mercan'ın 1 Temmuz günü evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesi ile ilgili gözaltına alınan ve olayın asıl faili olduğu belirtilen K.P. emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yapan Terör Suçları Soruşturma Savcısı tarafından ifadesi alınan K.P., daha sonra tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgulanan K.P.'nin tutuklanmasına karar verildi. Tutuklandıktan sonra cezaevine götürülen K.P'nin kendisini görüntüleyen gazetecilere gülümsemesi dikkat çekti.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Adliyeden detaylar

-Zanlının adliyeden çıkarılması

-Araca bindirilmesi

-Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber: Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR,

======================================

16)ER MEYDANI'NDA RESMİ AÇILIŞ

Edirne'de bu yıl 656'ncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin resmi açılışı Sarayiçi mevkiindeki Er Meydanı'nda yapılan resmi açılışla başladı. Programa Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, geçen yılın başpehlivanı Recep Kara katıldı.

Programda konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, tarihi Kırkpınar güreşlerinin Türlüğün bir parçası olduğunu ifade ederek, "656 yıllık Kırkpınar güreşleri bizim, Türklüğümüzün, medeniyetimizin, ve inancımızın bir parçasıdır. Yağlı güreş kuvvet ve zeki ile yapılır. Giyilen kıspette İslami usullere uygundur. Pehlivanlarımızın selamlamaları inancımızın bir parçası olduğunu gösterir. Yağlı güreş, bizim ata sporumuz, peygamber sporumuzudur. Bundan dolayı ki bu millet 656 yıldır bu spora sahip çıkmıştır. Bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir" dedi.

Kırkpınar Ağası işadamı Seyfettin Selim ise 8 yıldır Kırkpınar'a ağalık yaptığı için gururlu olduğunu belirterek, "Ata sporuna hizmet vermekten onur duyuyorum. İyi ki ağalık yapmışım, bundan sonra da hep Kırkpınar' hep takip edeceğim. Ağalığın onuruyla güreşlere destek olacağım. Edirne bizim ata sporunun doğduğu yerdir, buranın başpehlivanı, Türkiye'nin başpehlivanıdır" diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı CHP'ii Recep Gürkan da Er Meydanı'nın gelecek yıla hazırlanacak şekilde modernize edileceğini hatırlatarak şunları söyledi:

"657'nci Kırkpınar Güreşlerimizi yeni Er Meydanı'nda yapacağız. Bu en büyük hayalimiz ve arzularımızdan biri. İstiyoruz ki Kırkpınar'ın kalitesi bugünden daha iyi olsun. Ulu Önder, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti her türlü hain darbeye, her türlü kalkışmaya, her türlü fitne fesata, Türk milletini arkasına alarak başkaldırmaya, mücadele etmeye ve onları yerle yeksan etmeye devam edecektir. Bundan hiç kimsenin bir an dahi şüphesi olmasın"

Edirne Valisi Günay Özdemir, Kırkpınar'ın 656 yıldır devam ettiğini ve bunun çok zor bir iş olduğundan bahsederek, "656 yılı bu işi sürdürmek çok zor bir iş. Bu işi yapanlara teşekkür ederiz. Gelecekte güreşlerin çok daha güzel yapılması için Er Meydanı'mızın yenilenmesi konusunda gerçekten Gençlik ve Spor Bakanımız bu konuda çok büyük destekler verdi. Çünkü Kırkpınar yaşam biçiminin gelecek nesillere çok daha güzel bir şekilde aktarılması gerekiyor. Bunun içinde fiziki alt yapının mükemmel olması gerekiyor. Fiziki alt yapının günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Başpehlivan Recep Kara, Türk bayrağını göndere çekti. Belediye bandosu eşliğinde oluşturulan ve genç pehlivanların yanı sıra davul-zurna ekibi, cazgırlar ile hakemlerinde yer aldığı kortej protokol önünden geçiş yaptı. Açılış programının ardından güreşler alt kategorilerdeki müsabakalarla devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Er Meydanı ve güreşler

-Protokol üyeleri

-Musa Aydın'ın konuşması

-Seyfettin Selim'in konuşması

-Recep Gürkan'ın konuşması

-Vali Özdemir'in konuşması

-Recep Kara'nın bayrak çekmesi

-Resmi geçit

-Genel görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Mehmet YİRUN/ EDİRNE,

=====================================================

17)KIRKPINAR'DA VOLKAN KONAK ÇOŞKUSU

EDİRNE'de 656'ncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında konser veren ünlü sanatçı Volkan Konak, geceye katılanları coşturdu.

Edirne Belediyesi tarafından organize edilen 656'ncı Tarihi  Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali kapsamında Sarayiçi'nde konser veren ünlü sanatçı Volkan Konak, hayranlarına unutamayacağı bir gece yaşattı. Yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı konsere takım elbiseyle çıkan Konak, söylediği duygusal ve hareketli şarkılarla sevenlerinin gönlünü fethetti. Sahnede hayranlarıyla sık sık konuşan ünlü sanatçı sahneye çağırdığı bazı vatandaşlarla çalınan oyun havasıyla göbek attı. Yaklaşık 2 saat sahnede kalan Konak'a, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan çiçek verdi. Havai fişek gösterisi eşliğinde Recep Gürkan, sahneye çıkan Atatürk benzeri Göksal Kaya ve Volkan Konak hep berber İzmir Marşı söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Volkan Konak sahneden genel detay

Kalabalıktan genel detay

Volkan Konak sahneden konuşması

Konser alanından görüntü

Sahnede göbek atan vatandaşlar

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Volkan Konak'a çiçek vermesi

Göksel Kaya'nın sahneye çıkması

İzmir marşı söylenmesi

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/ EDİRNE,

========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement