DHA YURT BÜLTENİ-14 - Son Dakika
Güncel

DHA YURT BÜLTENİ-14

Trakya'da şehitler dualarla anıldı Trakya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle şehitlik ziyaret edildi, şehitler için mevlit okutuldu.

15.07.2019 15:47

Trakya'da şehitler dualarla anıldı

Trakya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle şehitlik ziyaret edildi, şehitler için mevlit okutuldu.
Edirne'nin en büyük mezarlığı olan Buçuktepe, Yenişehir, Bademlik, Yıldırım ve çeşitli köylerde yatan 25 şehit için eş zamanlı olarak gerçekleştirilen anma törenlerinde, şehit mezarlarına karanfiller bırakılarak, dualar edildi. Şehitler için ayrıca Selimiye Camii'ne de mevlid okutuldu. Ardından vatan savunması uğruna hayatını kaybeden tüm şehitler için dua edildi.
Tekirdağ'da Şehitlikte düzenlenen törende şehitler için Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi ve şehit mezarlıklarına Tekirdağ protokolü tarafından karanfil bırakıldı. Programa, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Şahin Karakaş, İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve kurum müdürleri katıldı
Çorlu ilçesindeki etkinlikler ise Halk Eğitim Merkezi 15 Temmuz Salonu'ndaki resim sergisi ile başladı. Ardından şehitlikte düzenlenen törene Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, 5'inci Kolordu Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehit mezarlığında dualar okundu. Kaymakam Cafer Sarılı, 15 Temmuz hain kalkışmasının 3'üncü yılında şehitlerin anıldığını belirterek, "Hain kalkışmanın 3'üncü yılını yaşıyoruz. Çok kötü bir gündü, ülke olarak birlik ve beraberlik içerisinde bu hain kalkışmanın üstesinden geldik. Bugün törenlerimizde de şehitlerimiz için Kuranı Kerim okuduk ve dualar ettik. Katılan herkese teşekkürşer ediyorum" dedi.
Kırklareli'de de Vali Sayın Osman Bilgin ile il protokolü ve vatandaşların katılımıyla şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakılarak, dualar okundu.

Görüntü Dökümü
----------
(Edirne)
Şehitlerin kabri başında dua okunması
Şehit yakınlarından detay
Şehitlikten detay
Selimiye Cami'nde okunan dua
Cami içinden detay
(Çorlu)
Şehitlikten görüntü
İstiklal Marşı Saygı duruşu
Duaların okunması
Farklı açılardan detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN-Olgay GÜLER/EDİRNE,TEKİRDAĞ, -

==================

Hatay'da 15 Temmuz'da şehitler mezarı başında anıldı

HATAY'da 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, şehitler kabirleri başında dualarla anıldı.
Antakya Şehitliği'nde düzenlenen törene Hatay Valisi Rahmi Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Oral, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, polisler, askerler, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol üyeleri şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek kabirlere karanfil bırakıp ailelerine başsağlığı diledi. Şehitlikteki tören Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu'nun duasıyla son buldu.

Görüntü Dökümü
------------
Tören alanından genel ve detay
Saygı duruşus ve İstiklal Marşı'nın okunması
Protokolün kabir ziyaretleri
Kuran okunması
Dua okunması
Şehitlikten genel ve detay

SÜRE: 01'40" BOYUT: 187 MB

Haber-Kamera: Hüseyin BOZOK/HATAY,

===================

Adıyaman'da şehitler için mevlit okutuldu

Adıyaman'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Haftası etkinliklerinin 3'ncü yıldönümü kapsamında, şehitler için mevlit okutularak 15 Temmuz konulu resim sergisi açılışı yapıldı.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Haftası etkinlikleri kapsamında öğle namazın ardından Yeni Pınar Cami'nde mevlit programı düzenlendi. Programa, Vali Aykut Pekmez, Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Gürfidan, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper ile şehit aileleri ve gaziler katıldı. Mevlit programının ardından protokol ve vatandaşlar Demokrasi Pakı'nda düzenlenen 15 Temmuz fotoğraf sergisi açılışına katıldı.
Vali Pekmez burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz tarihin ülke için önemli dönüm noktası olduğunu belirterek, "15 Temmuz tarihimizde önemli dönüm noktalarından birisi. Aziz milletimiz tarih boyunca olduğu gibi 15 Temmuz 2016'da vatan, bayrak, ezan, söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan şahadete yürüdü. Milletimiz, bu ülkenin işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya meydanları doldurarak ellerinde sadece Türk bayrakları varken tanklara uçaklara bombalara siper olarak gösterdi" dedi.
Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise, "Bu hainler içimize hiçbir zaman bitmeyecek toplum olarak 15 Temmuz'da  darbeye geçit vermedik. Vatandaşlar olarak elimizden gelen her şeyi yaptık. Ülkeyi bu hainlere cuntacıları teslim etmedik. 4 tarafımızın düşmanlarla çevrili olduğunu her zaman görüyoruz. Ama biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak güçlü bir devletiz. Kim nereden bizi yıkmak istese bile onların önüne dur diyebilecek Türk halkı olduğunu da bilmelerini isteriz. Bugün yine meydanlarda olup demokrasiye nasıl sahip çıktığımızı göstereceğiz" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
---------------
Yeni Pınar Cami
Mevlide katılanlar
Dua edilmesi
Mevlit okunması
Demokrasi Parkı
Vali Aykut Pekmez'in konuşması
Belediye Başkanı Süleyman Kılınç'ın konuşması
Resim sergisinin gezilmesi
Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 240 MB

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

=====================

Alacağını isteyen akrabası ile kavgayı ayırmaya çalışan 2 kişiyi bıçakladı

Karaman'da, Yunus Olgun, kendi üzerinden televizyon satın alan ve borcunu ödemeyen akrabası Cengiz K. ile karşılaşınca aralarında tartışma çıktı. Tartışmada Cengiz K., Yunus Olgun ile kavgaya ayırmaya çalışan Olgun'un eniştesi Mehmet Özünal (48) ve Mehmet Atasever'i (71), vücutlarının çeşitli yerlerinden bıçakladı. Cengiz K. ve olaya karıştığı öne sürülen kardeşi Hakan K., gözaltına alındı.
Olay, saat 10.30 sıralarında, Ahmet Yesevi Mahallesi 964 Sokak'ta meydana geldi. Cengiz K., iddiaya göre, akrabası olan Yunus Olgun'un adını kullanarak televizyon satın aldı. Cengiz K., bir süre televizyonun parasını ödemeyince Olgun'un evindeki eşyalar için haciz işlemi başlatıldı. Olgun, bugün oturdukları sitenin önünde Cengiz K. ile karşılaşınca parayı ödemesini ve hakkında başlatılan icra işleminin kapatılmasını istedi. İkili arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesiyle, Cengiz K., Yunus Olgun ve o sırada yanında olan eniştesi Mehmet Özünal ile Özünal'ın kayınpederi Mehmet Atasever'i bıçakladı. Cengiz K., olayın ardından kaçarken, vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan ve kanlar içinde kalan Olgun, Özünal ve Atasever, çevredekilerin ihbarıyla gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalelerinin yapılmasının ardından Karaman Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Polis ekiplerince başlatılan çalışmayla Cengiz K. ile olaya karıştığı öne sürülen kardeşi Hakan K. kısa sürede yakalanıp, gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Muammer ŞEN/KARAMAN, -


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA YURT BÜLTENİ-14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement