Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Dha Yurt Bülteni - 15

HDP Siirt Milletvekili Besime Konca tutuklandı (2)MİLLETVEKİLİ KONCA TUTUKLANDIBatman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı 1'inci Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılan, ancak savcılığın...

29.05.2017 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Siirt Milletvekili Besime Konca tutuklandı (2)

MİLLETVEKİLİ KONCA TUTUKLANDI

Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı 1'inci Sulh Ceza Hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakılan, ancak savcılığın itirazı ile 13 Aralık 2016 tarihinde tutuklanan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, Batman 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 3 Mayıs günü görülen duruşmada adli kontrol şartı ile tahliye edildi. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tahliye kararına itiraz etmesi üzerine dosyayı değerlendiren üst mahkeme konumundaki Batman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 8 Mayıs günü Milletvekili Konca hakkında tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkardı.

Hakkına yakalama kararı çıkarılan Besime Konca, bugün sabah saatlerinde Batman Havaalanı'nda gözaltına alındı. Gözaltına alındıktan sonra yakalama kararını veren Batman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan Konca, mahkemenin yetkinin kendilerinde olmadığını söylemesi üzerine yargılandığı 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin ise tutuklama kararını kendilerinin vermediğini bildirmesi üzerine, Konca yeniden tutuklama kararını veren Batman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeler arasındaki uyuşmazlığın giderilmesi süresince 5 saat adliyede bekletilen Konca, 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklama kararının yüzüne okunması sonrasında tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Mahkemece tutuklandıktan sonra gazetecilere kısa bir açıklama yapan Besime Konca, "Mahkemeler bir birlerine paslaya paslaya, 5 saat sonra nihayetinde 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi beni hem üyelikten, hem propagandadan tutuklama kararı verdi. Beni 5 aydır yargılayan mahkeme üyelikten beraat vermişti. Propagandadan da ceza verilmesi için mütalaasını okumuştu. Sil baştan, bu mahkeme tekrar bu hukuksuzluğa, bu utanca imza atmış oldu" dedi.

HDP Siirt Milletvekili Besime Konca hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Besime Konca'nın adliye koridorunda otururken kısa açıklaması

Haber - Kamera: Reşat YİĞİZ/BATMAN,

====================================

İzmir'i yağmur vurdu (2)

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Izmir'de öğleden sonra etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Güzelyalı Semti'nde Mithatpaşa Caddesi üzerindeki birçok iş yerinde su baskınları yaşandı, araçlar sular altında kaldı. Vatandaşlar ve işyeri sahipleri su baskınları sonrasında belediye ekiplerinin duyarsız kalmasına tepki gösterdi. Ayakkabı dükkanı büyük hasar gören işyeri sahibi, "Yağmur Allah'ın takdiri ama sonrasında belediye ekip göndermiyor. Suyu kendi çabamızla boşaltıyoruz" dedi. Apartman girişinin su dolmasıyla evine giremediğini belirten bir kadın ise, "Çok yağmur yağdı evimize giremiyoruz. Her yağmur da böyle oluyor" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------

Su baskınlarının yaşandığı yerlerden görüntü

Vatandaşlarla röportaj

Genel ve detay görüntü

(Kj, Haber: Mehmet CANDAN - Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

=====================================

Belediye otobüsünde korkutan yangın: 5 yaralı

MALATYA Büyükşehir Belediyesine ait halk otobüsü hareket halindeyken motor kısmında yangın çıktı. 5 kişi yaralandı.

MalatyaElazığ karayolu üzerinde Çöşnük kavşağı civarında Üniversiteden merkez istikametine gitmekte olan körüklü diye tabir edilen belediye otobüsünün motor kısmından bir anda dumanlar  yükselmeye başladı. 44 AN 083 plakalı otobüs soförü Habey Karakaya otobüsü durdurarak yolcuları tahliye etti. Otobüsün motor kısmında duran yolcuların ayakları yanarken bazı yolcular da dumandan etkilendi.

Otobüstekilerin durumu sağlık ekiplerine bildirmesi ile olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Bazı yolcular ayakta tedavi edilirken, Hatice Babacan, İsmail Gündoğdu, Sümeyye Şahin, Mahmut Ferhat ve Pınar Baldız ise Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

İtfaiye ekipleri otobüsteki yangını söndürürken, otobüs içerisinde bulunan Üniversite öğrencisi Enes Özbakan, " arakadan takırdı sesleri geldi daha sonra otobüsün arkası alev almaya başladı. Arkadaşlar panik yapınca millet üst üste bindi. Otobüs bayağı kalabalıktı. Büyük ihtimalle çok kalabalık olduğundan dolayı birde çok sıcak olunca. 3 kişini ayağı yandı. Pansumanları yapılması için hastaneye kaldırıldılar.ö dedi. Olayla ilgili soruşturma başlattldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Mikail PELİT/MALATYA, -

=====================================

Otomobilin çarptığı genç 10 metre yüksekten yola düştü

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde otomobilin çarptığı genç yaklaşık 10 metre yükseklikten aşağıdan geçen yola düştü. Yaralanan genç ile otomobil sürücüsü tedavi altına alındı.

Kaza, Körfez Döküm kavşağında meydana geldi. İzzet Balay yönetimindeki 14 DM 090 plakalı otomobil yolun karşısına geçmeye çalışan 17 yaşındaki Tamer Çolak'a hızla çarptıktan sonra bariyerlere girdi. Tamer Çolak çarpmanın şiddetiyle yan yoldan yaklaşık 10 metre yükseklikten aşağıdan geçen battı çıktı yola düştü. Kazayı gören vatandaşlar 112 Acil ve polisi arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri kazada ağır yaralanan Tamer Çolak ve sürücü İzzet Balay'a olay yerinde ilk müdahalede bulundu. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Otomobil sürücüsü ambulansa alınması

-Olay yerinden detaylar

-Gencin düştüğü yerden görüntü

Haber: Nabi YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli), -

=====================================

Enerji nakil hattında intihara kalkıştı, 5 saatte anca ikna edildi

KONYA'da 19 yaşındaki Onur Heyder,  bin 500 lira elektrik borcu olduğunu ve ödeyemediğini ileri sürüp, yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki enerji nakil hattı  direğinde intihara kalkıştı. Yanına yemek ve hesabına borcunu ödemek için para yatırılmasını isteyen Heyder, 5 saat sonra ikna edilip aşağı indirildi.

Olay, bugün saat 12.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Orgeneral Tuğral Mahallesi'nde Konya kent merkezine elektrik akışını sağlayan enerji nakil hattı direğinde meydana geldi. Kastamonu'nda yaşadığı belirtilen ayağında terlik bulunan bekar Onur Heyder,  bin 500 lira elektrik borcunu ödeyemediği ileri sürüp yaklaşık, bin 154 kilovat elektrik akımının olduğu yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki enerji nakil hattı direğine çıkıp intihara kalkıştı. Heyder'i, gören çevredekiler polise haber verdi. Bunun üzerine olay yerine polis, sağlık görevlisi ve itfaiye ekibi sevk edildi. Polis, Heyder'in ikna etmek için çalıştığı sırada itfaiye ekipleri de şişme yatağı açarak önlem aldı. Enerji nakil hattındaki elektrik akımı kesilirken, kente ise elektrik, trafolardan verildi.

YEMEK VE PARA İSTEDİ

Bir ara ikna olan Heyder'e, inmesi için itfaiye aracındaki merdiven uzatıldı. Ancak Heyder, kendisini kurtarmaya gelen merdivendeki itfaiye erine, "Buraya boş mu geldin yemek getirmedin mi?" diye sordu. Ardından tekrar direğin tepesine tırmandı. Heyder, borcu olduğunu ileri sürdüğü bin 500 lirayı, polis tarafından hesabına yatırılmasını istedi. Aksi taktirde inmeyeceğini belirtti. Bu arada kardeşi Heyder'in inmesini bekleyen ağabeyi Can Heyder, itfaiyenin merdiveni aracılığıyla direğin tepesinde bulunan kardeşine ulaşıp ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 5 boyunca direğin tepesinde bekleyip, intihar edeceğini söyleyen Heyder, ağabeyi Can Heyder tarafından ikna edilerek aşağı indirildi. Heyder'in intihara kalkıştığı anları ise çevrede toplanan kalabalığın cep telefonunun kamerasıyla kaydetmesi dikkat çekti. Bazılarının ise sosyal paylaşım sitelerinden canlı olarak yayınladığı görüldü. Aşağı indirilen Heyder, gözaltına alındı. Polis, yaptığı araştırmada Heyder'in, Kastamonu'nun Araç İlçesi'ndeki bir köydeki evlerinin yıkıldığı, devlet tarafından prefabrik ev tahsis edildiği ve bu evin bin 500 lira elektrik borcu olduğunu belirledi.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Onur Heyder'in elektrik direğindeki görüntüsü

-Polis ve itfaiyenin çevre güvenliği alması

-Polisin sürekli telefonla konuşarak Onur Heyder'i ikna çabası

-Çevrede toplanan kalabalığın cep telefonlarıyla canlı yayın yapması

-Onur Heyder'in kardeşi Can Heyderin itfaiye merdiveni ile direğe yaklaştırılması

-Onur Heyder'in ikna olup aşağıya indirilmesi

-Polis tarafından gözaltına alınması

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/KONYA,)

===========================================

Engeliler fetih dalışı yaptı

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, toplam 15 görme ve bedensel engelli ile 4 itfaiye eri, İstanbul'un fethi anısına profesyonel dalgıçlar eşliğinde dalış yapıp, su altında 'Fatih Sultan Mehmet'in torunlarıyız' yazılı pankart açtı. Engelliler, etkinlikle hayatlarında hem bir ilk hem de önemli bir heyacan yaşadıklarını söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Karesi Belediyesi ile özel bir hastane ile firmanın desteğiyle Prodivers Dalış Okulu tarafından engeliler için dalış etkinliği düzenlendi. İstanbul'un fethi anısına düzenlenen etkinliğe, Balıkesir Görme Engelliler Gençlik ve Spor Derneği (BAL-GÖR) üyeleri katıldı. Ayvalık'a gelen engelli su altı sporcusu Cem Esmeray'ın da aralarında bulunduğu görme ve bedensel engelli 15 kişi ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nde görevli 4 itfaiye eri dalış için, tekneyle Melina Adası'na geçti. Engeliler, burada 4 profesyonel dalgıç ve itfaiye erleri eşliğinde 5 metreye fetih dalışı yapıp, 'Fatih Sultan Mehmet'in torunlarıyız' yazılı iki afiş açtı.

"SU ALTINI ÇOK MERAK EDİYORDUK"

İlk kez böyle bir organizasyona katıldıklarını belirten BAL-GÖR Başkanı Akif Ergün, "Bu programa Cem Esmeray'ın daveti üzerine katıldık. Biz, geçen yıl dernek statüsü kazandık ve bu süre içinde faaliyetler yaptık. Derneğimiz sadece görme engelliler değil diğer tüm engelli gruplarına da açık. Yerel bir derneğiz, herhangi bir üst kuruluşumuz yok. Ayvalık programında çok heyecan duyuyoruz. Çok memnun kaldık. Ben dahil olmak üzere hemen tüm arkadaşlarımız suyla yeni tanışmış oldu" dedi.

BAL-GÖR üyesi bedensel engelli Nursel Etikbay, "Böyle bir etkinlik çok hoşuma gitti. Sürekli belgesel izliyorum. Balıkları çok merak ediyorum. Heyecanım çok fazla" dedi.

Balıkesir Lisesi öğrencisi görme engelli Gizem Ergün, Ayvalık'a daha önce tatil için geldiğini ama dalış yapmadığını belirtip, "Heyecanlandım ve merak ettim. Çünkü doğal olarak daha önce yaşamadığım bir deneyim" dedi.

"ENGELLİLERİN YAPAMAYACAĞI HİÇBİR ŞEY YOK"

Dünyada bedensel engelli olarak dalış yapıp literatüre giren engelli su altı sporcusu olan ve dalış öncesi konuşan Cem Esmeray, "Görme ve bedensel engelli arkadaşlarımızla su altına ineceğiz. Görme engelli arkadaşlarımızın da her ne kadar görmeseler dahi hissederek yaşadıklarını, engelli kişilerin de ekstrem spor yapabileceğini kanıtlamış oluyoruz. Engelli arkadaşlarımızla çok fazla destek göremediğimiz için bu tür faaliyetleri gerçekleştiremiyoruz. Diğer firma ve kamu kurumlarımızın da desteklerini talep ediyoruz. Gerekli destekler sağlandığında engelli arkadaşlarımızın yapamayacağı hiçbir şey yok" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Engelilerin dalışından görüntü

-Suda pankart açılmasından görüntü

-Dalış yapan engeliler ile röp.

-BAL-GÖR Başkanı Akif Ergün ile röp.

-Engelli su altı sporcusu Cem Esmeray ile röp.

Haber-Kamera: Kadri KAYA/ AYVALIK (Balıkesir),

===============================================

Çevreci çift nikah salonuna bisikletle gitti

EDİRNE'de 26 yaşındaki Zahide Öz ile aynı yaştaki İsmail Karakaya, nikah törenlerine gelin arabası gibi süsledikleri bisikletle giderken, arkadaşları da kendilerine bisikletlerle eşlik etti.

Özel bir havayolu şirketinde hosteslik yapan Zahide Öz ile öğretmen İsmail Karakaya'nın bugünkü nikah törenleri ilginç görüntülere sahne oldu. Çevreci çift arkadaşlarının da kendilerine eşlik ettiği bisiklet üzerinde düğün konvoyu oluşturup, kentte tur attıktan sonra nikah salonuna da süsledikleri bisikletlerle geldiler. Nikah törenleri kıyılan çift, davetlileri nikah şekeri yerine çam fidanı dağıttı.

Üniversiteyi Edirne'de okuduğunu ve bisiklet tutkunu olduğunu söyleyen Zahide Öz, Çin'e de bisiklet üzerinde yolculuk yaptığını belirtti. Öz, "Bisiklete binmeyi çok seviyorum. Edirne'de 6 yıl yaşadığım dönemde çok bisiklet seven arkadaşlarım oldu. Onlarla birlikte böyle bir organizasyon yaptık, çok mutluyum" dedi. İsmail Karakaya ise "Bisikleti gelin arabası gibi süsleyip nikah salonuna böyle gitme kararı aldık. Doğayı ve çevreyi çok seviyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Çift bisiklete binmeleri

-Bisiklet ile konvoy oluşturulması

-Bisitletlerin çıkışı

-Çiftin bisiklet ile gidişi detay

-Nikah salonuna gelişi

-Fidan dağıtmaları

-Nikah töreni

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement