Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Baykan'da terör saldırısı: 1 asker şehit, 2 asker yaralı (3)ŞEHİT ASKER DÜZENLENEN TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDIBaykan İlçesi'ne bağlı Çukurca Köyü kırsalında teröristlerin saldırısında şehit olan 29 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ'ın naaşı, düzenlenen törenle toprağa...

24.07.2017 19:01

Baykan'da terör saldırısı: 1 asker şehit, 2 asker yaralı (3)

ŞEHİT ASKER DÜZENLENEN TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Baykan İlçesi'ne bağlı Çukurca Köyü kırsalında teröristlerin saldırısında şehit olan 29 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ'ın naaşı, düzenlenen törenle toprağa verilmek üzere memleketi Tokat'a uğurlandı. Siirt 3'üncü Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen uğurlama törenine Vali Ali Fuat Atik, Belediye Başkanvekili Ceyhun Dilşad Taşkın, 3'üncü Komando Tugay Komutan Yardımcısı Albay Aydoğan Birgiç, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatadaş katıldı.

Şehidin Türk Bayrağı'na sarılı naaşının katafalka konulmasıyla başlayan törende, şehidin öz geçmişi okunmasıyla devam etti. İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından okunan duaların ardından konuşan Vali Atik, teröristlerin amaçlarına ulaşmayacaklarını belirterek, "Baykan İlçemiz'e bağlı Çukurca Köyü'nden, ilçe merkezine intikal haindeyken bölücü terör örgütü PKK'lı hain teröristlerce düzenlenen kalleş saldırıda şehadete yürüyen Jandarma Üstçavuş Yakup Akdağ'a yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve silah arkadaşlarına başsağlığı ve sabır, yaralı güvenlik güçlerimize de acil şifalar diliyorum. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ülkemizin milli birlik ve beraberliği uğruna en yüce mertebe olan şehitlik mertebesine yükselen aziz şehidimizin kanı yerde kalmayarak. Bu canilerin etkisiz hale getirmek amacıyla bölgede geniş çaplı operasyona devam edilmektedir. Bölücü hain terör örgütünün yaptığı bu saldırılar, örgütün insanlık dışı ve iğrenç yüzünü bir kez daha göstermiştir. Tüm milletimizin huzur ve kardeşliğini bozmayı hedefleyen bu hain saldırıları gerçekleştirenler bilmelidirler ki, hain ve karanlık emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bu kalleşçe saldırılar, bizleri terörle mücadelede azim ve kararlılığımızdan asla vazgeçiremeyecektir" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından evli, bir erkek çocuk babası şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Tokat'a uğurlandı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Vali Atik'in tören alanına gelişi

-Şehidin naaşısının tören alanına getirilmesi,

-Şehidin özgeçmişi okunması,

-İl Müftüsünün dua okuması,

-Vali Atik'in konuşması

-Şehidin uğurlanması,

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

===============================================

FETÖ tutuklusu Tuğgenerale tahliye

TOKAT'ta 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan eski Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, bugün görülen duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından tatil için gittiği Antalya'da gözaltına alınıp 18 Temmuz 2016 tarihinde Tokat'ta tutuklanan eski Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan hakkında Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme suçlamasıyla dava açıldı. Tokat 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu sanık Arslan bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Örgütle bağı olmadığını ifade eden Arslan, tahliyesini talep etti. Mahkeme ifadeler ve delil durumunu dikkate alarak tahliye talebini kabul etti. Arslan, 1 yıl 6 gün süren tutukluluğunun ardından kaldığı Çamlıbel Cezaevi'nden akşam saatlerinde tahliye edildi. Arslan cezaevi çıkışında ailesi ve yakınları tarafından alkışlarla karşılandı. Eşi Hamide Arslan kocasına sarılarak özlemini giderdi. Cezaevi çıkışında konuşan Adnan Arslan davasının halen devam ettiğini ve Türk adaletine güvendiğini söyledi. Bir sonraki duruşmanın 27 Eylül'de yapılacağı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Cezaevinden görüntü

-Arslan'ın tahliye edilmesi

-Yakınları tarafından alkışlarla karşılanması

-Yakınlarıyla hasret gidermesi

-Konuşmaları

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

==============================================

Muğla Valisi Civelek, Datça'da incelemelerde bulundu

MUĞLA Valisi Esengül Civelek, Ege Denizi'nin Gökova Körfezi açıklarında meydana gelen, Richter ölçeğine göre 6.5 büyüklüğündeki depremde en fazla hasar gören yerleşim yerlerinden biri olan, Datça'nın Reşadiye Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Vatandaşların sorunlarını dinleyan Civelek, boşaltılan evlerin akıbeti ile ilgili sürecin hızlandırılması talimatını verdi.

Vali Esengül Civelek, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Muğla AFAD İl Müdürü Mustafa Temel Kışlal, Datça Kaymakamı Vehbi Bakır ve CHP'li Belediye Başkanı Gürsel Uçar ile birlikte geldiği Reşadiye Mahallesi'nde depremde hasar gören evleri tek tek gezdi. Ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle boşaltılan evlere, kesinlikle girmemeleri konusunda vatandaşları uyardı.

Devletin, deprem mağdurlarının yanında olduğunu söyleyen Vali Civelek, gerekli tüm yardımların yapılacağını söyledi. Kentsel SİT oldukları için, hasar gören binalarda nasıl bir işlem yapılacağının belirlenmesine dair sürecin hızlandırılması talimatını veren Vali Civelek, "Allah'a şükür can kaybımız olmadı. Ancak buradaki binalar eski ve yığma taş olduklarından tehlike arz ediyor. Binaların bakım ve onarımı ya da yıkılıp yıkılmayacağı ile ilgili nasıl bir karar verileceği gerekli inceleme sonucu belirlenecek. Bu süreç hızlandırılarak, vatandaşlarımızın mağduriyeti önlenecek" dedi. Vali Civelek, ağır hasarlı olduğu gerekçisiyle ibadete kapatılan Reşadiye Camii hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra, mahalle kahvehanesinde vatandaşların şikayetlerini dinledi.

Reşadiye Mahallesi'nde 148 binanın tescilli olduğunu hatırlatan vatandaşlardan Hüseyin Vural (53), asıl sorunun kentsel SİT olduğunu söyledi. Buradaki evlerin 1950'li ve 1960'lı yıllardan kaldığını belirten Vural, "Buranın Kentsel SİT olması büyük bir yanlıştır. Lütfen yardımcı olun. Biz de elimizi taşın altına koyalım. Burayı projelendirelim. Anıtlar Kurulu'nun koruduğu binalar hep yıkıldı. Diğer binalarda hep yıkılacak. Bu binaların tamir olacağını sanmıyoruz. Reşadiye Kentsel SİT davasından kurtarılmalıdır" diye konuştu.

Reşadiye Mahallesi'nin depremde zarar görmesinin, binalara çivi çakılamamasından kaynaklandığını ifade eden Tamer Özdenler (71) ise, soruna çözüm bulunmasını talep etti.

Vali Civelek, vatandaşların taleplerini dikkate alacaklarını belirterek, "Önce depremin yaralarını saracağız. Sonra yıllardır var olan sorunu, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile bir araya gelip görüşürüz. Yerel yönetim ile nasıl bir işbirliği yapılacak onun da arayışında oluruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Vali Civelek'in, beraberindekilerle beraber Reşadiye Mahallesi'nde zarar gören evleri gezip vatandaşlarla görüşmesinden görüntü

Haber-Kamera: Mehmet ÇİL/ DATÇA (Muğla),

==============================================

Gaziantep'te PKK operasyonuna 6 tutuklama

GAZİANTEP'te, terör örgütü PKK lehine yasa dışı gösteri ve şiddet eylemlerini yönlendiren kişilere yönelik insansız hava aracı destekli operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

Emniyet Terörle Mücadele Şube ekipleri, terör örgütü PKK yapılanmalarından KCK/TY ve DGH adına faaliyet yürütenlere yönelik operasyon düzenledi. İnsansız hava aracı desteğiyle özel harekatçıların da katılımıyla düzenlen operasyonlarda, yasa dışı gösteri ve şiddet eylemini yönlendirmeye çalışan ya da geçmişte kanunsuz gösterilere katıldığı saptanan 8 kişi gözaltına alındı. Sorgulaması tamamlanan 8 şüpheliden 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 6 kişi ise tutuklandı. Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince; PKK/KCK terör örgütünün yapılanmalarından KCK/TY ve DGH adına faaliyetlerde bulunan, ilimizde düzenlenen operasyonlar ile etkisiz hale getirilen yapıyı, tekrar örgütsel buluşma ve toplantılar organize ederek kanunsuz gösteri ve şiddet eylemlerine yönlendirmeye çalışan ve geçmiş dönemlerde meydana gelen kanunsuz gösterilere katıldığı yada organize ettiği tespit edilen şahıslara yönelik insansız hava aracı destekli operasyon gerçekleştirilmiştir. Yapılan operasyonda yakalanan ve adli makamlara sevk edilen 8 şahıstan 6'sı tutuklanmış, 2'si hakkında adli kontrol kararı verilmiştir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Operasyona katılan ekipler

Havadan çekilen operasyon görüntüleri

Özel harekatçıların baskını

Adreslerde yapılan arama

Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ - GAZİANTEP-DHA)

==============================================

Gaziantep DEAŞ operasyonu: 5 gözaltı

GAZİANTEP'te, polis ve MİT tarafından düzenlenen ortak operasyonda 5 DEAŞ terör örgütü mensubu silah, mühimmat ve paralar ile yakalandı. Operasyonda DEAŞ üyelerinin adreslerinde toplatma kararı verilen FETÖ/PDY'ye ait 4 kitap da bulundu.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü ve MİT tarafından düzenlenen ortak operasyonda terör örgütü DEAŞ üyesi 5 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin kullandığı ev ve işyerleri ile depolarında yapılan aramalarda 10 Kalaşnikof, 35 şarjör, 2 bin 370 fişek, 3 tabanca, 7 tabanca şarjöüe, 382 kurşun, 102 çuvalda patlayıcı yapımında kullanılan 5 ton 100 kilo amonyum nitrat, 2 av tüfeği, 1 pala ele geçirildi. Baskınlarda arama yapılan adreslerde ayrıca 38 bin 705 lira ile 15 bin 870 dolar, farklı kişiler adına düzenlenmiş 40 bin 500 lira tutarında çek, 163 bin lira tutarında senet, 2 koçan boş çek defteri ile çok sayıda dijital materyal bulundu.

Aramalarda ayrıca FETÖ/PDY terör örgütünün yayın organları tarafından çıkartılan ve toplatma kararı bulunan 4 kitap ele geçirildiği belirtilen valilik açıklamasında, "Ele geçirilen FETÖ/PDY yayınlarının değerlendirilmesinde ideolojik anlamda bir araya gelemeyecek terör örgütlerin Türkiye'ye yönelik eylem ve faaliyetleri söz konusu olduğunda birlikte hareket ettikleri bir kez daha ortaya çıkmıştır" denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Özel harekatçıların baskını

Adreslerde yapılan arama

Ele geçirilen silah ve paralar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ - GAZİANTEP-DHA)

===============================================

Kos'ta hayatını kaybeden depremzede gözyaşlarıyla uğurlandı

EGE Denizi'nde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'nda hayatını kaybeden Sinan Kurtoğlu, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazından sonra oğlunun tabutunun başında konuşan babası Ali Kurtoğlu, "Oğluma 39 sene ben çok iyi baktım. Bundan sonra Rabbim baksın. Oğlumla bir kez daha gurur duydum. Bu kadar çok seveni varmış" dedi. Sinan Kurtoğlu'nun depremden iki gün önce doğum gününü kutladığı, Fethiye'ye tatile gittiği sonrasında da Kos Adası'na geçtiği öğrenildi.

Gecen cumartesi gece yarısı yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremde, Yunanistan'ın Kos Adası'nda minarenin yıkılması sonucu hayatını kaybeden İzmirli işletmeci 39 yaşındaki Sinan Kurtoğlu'nun cenazesi, dün feribotla Bodrum'a getirildi. Sinan Kurtoğlu'nun depremden iki gün önce doğum gününü kutladığı, Fethiye'ye tatile gittiği sonrasında da Kos Adası'na geçtiği öğrenildi. Sinan Kurtoğlu için bugün de İzmir Bostanlı Beşikçioğlu Cami'nde ikindi vakti tören düzenlendi. Baba Ali Kurtoğlu, annesi Simin Kurtoğlu, kızkardeşi Canan Dereli taziyeleri kabul etti. Oldukça üzgün olan aileyi yakınları ve oğlunun arkadaşları ile Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da yalnız bırakmadı. Akpınar, Sinan Kurtoğlu'nun pırıl pırıl bir insan olduğunu, belediye işçilerine işletmesinin bulunduğu sokakta çalışma yaptıkları sırasında ihtiyaçlarını karşıladığını çay demleyip ikram ettiğini anlattı. İkindi vakti kılınan cenaze namazından sonra oğlunun tabutunun başında konuşan babası Ali Kurtoğlu, "Oğluma 39 sene ben çok iyi baktım. Bundan sonra Rabbim baksın. Oğlumla bir kez daha gurur duydum. Bu kadar çok seveni varmış" dedi. Sinan Kurtoğlu'nun cenazesi Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Cenaze töneninden görüntü.

Hüseyin mutlu Akpınar'ın konuşmasından görüntü.

Baba Ali Kurtoğlu'nunu konuşmasındran görüntü.

Tabutun taşınmasından görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM - Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

==============================================

Tekirdağ'da NATO boru hattından akaryakıt çalındı

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde NATO'ya ait akaryakıt boru hattından kelepçe yöntemiyle akaryakıt çalındı.

Olay, Seymen Mahallesi'nde bulunan Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO Pol Tesisleri TF-31 Tank Çiftliği Şefliği sorumluluğunda bulunan Tatarlı Yönü Boru Hattı'ndan, tarlalık alandaki 496 kritik bölge noktasında meydana geldi. Kimliği belirsiz kişiler tarafından kelepçe ile delinerek akaryakıt çalındı. Akaryakıt alınırken hattında basıncın düştüğünü gören görevliler hemen durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine giden NATO ve jandarma görevlileri, yaklaşık 2 metrelik bir çukur açılarak boru hattına kelepçe takıldığını ve buradan akaryakıt çalındığını tespit etti. Olay yerine gelen jandarma ekipleri çukur açıldığı ve içinden özel sistem kurularak akaryakıt çalındığını belirledi.

Seymen Mahalle Muhtarı Aydın Dinler, olayın daha önce de aynı bölgede yaşandığını belirterek. Dinler, olayı öğrendiklerinde tarlalık alana gelerek açılan çukuru gördüklerini ifade ederek, "NATO Tank Çiftliği görevlileri jandarmayı arayınca bizim de konudan haberimiz oldu. Buraya ulaştığımızda açılan çukura kapak yapıp bırakıldığını gördük. Büyük ihtimalle mazot çalınmış. Bu olay geçen yıl da birkaç defa cereyan etti. Bu yıl da tarlaların biçilmesiyle yeniden başladı. Bu olaylardan dolayı çok rahatsızız. Hırsızlık haberleriyle gündeme gelmekten bıktık" dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Çukurdan görüntü

-Bekleyenler

-Natonun aracı

-Güvenlik görevlisinin beklemesi

-Muhtar Aydın Dinler röp.

Haber - Kamera Mehmet YİRUN/ÇORLU( Tekirdağ),-

==============================================

Mezarlıkta çiftetelli oynayan 2 işçi işten atıldı

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, 'Toplum Yararına Çalışma Programı' (TYÇP) kapsamında belediye mezarlıklar müdürlüğünde  görevlendirilen 2 kadın, mezarlıkta çiftetelli oynarken çekilen videonun sosyal medyada yayılması ardından işten çıkarıldı.

Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü'nce 6 ay geçici işçi olarak Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nde görevlendirilen Y.A. adlı kadının, Şehir Mezarlığı'nda temizlik yaparken müzik eşliğinde çiftetelli oynarken çekilen görüntüsü ortaya çıktı. Görüntüyü, aynı statüde çalışan A.Ç. adlı kadının çekerek sosyal medya hesabında paylaştıktan sonra sosyal medyada ve internet sitelerinde yayıldığı öğrenildi.

BELEDİYE İŞTEN ÇIKARDI

Ereğli Belediyesi, söz konusu videonun hızla yayılması ve tepki çekmesi ardından konuyla ilgili inceleme başlattı. İnceleme sonunda iki kadın işçinin iş akitlerine son verildi. Ereğli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Görüntüde yer alan Y.A. isimli kadın işçinin ve görüntüyü çeken A.Ç. isimli kadın işçinin TYÇP kapsamında İş-kur tarafından Karadeniz Ereğli Belediyesi'nde görevlendirilen 6 aylık geçici işçiler olduğu tespit edilmiştir. Belediyemiz Mezarlıklar Müdürlüğünde görevlendirilen personelin işe başlamadan önce verilen eğitimde, mezarlıklardaki çalışma koşulları ve uyulması gereken kurallar tebliğ edilmesine rağmen, görüntülere yansıdığı şekilde Karadeniz Ereğli Belediyesinin kurumsal kimliğine uymayan, hizmetleriyle bağdaşmayan görüntüler üzerine her iki TYÇP'li personelin 25 Temmuz 2017 tarihinden itibaren belediyedeki iş akitlerine son verilmiştir. Gerekli evraklar, İş-Kur Karadeniz Ereğli şubesine gönderilmiştir."

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Y.A.'nın oynaması

Süre: (11 sn) Boyut: ( 1.14 MB)

Haber: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

============================================

Side plajında ziftten eser kalmadı

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'ndeki Büyük Side Plajı Mevkii'nde önceki gün sahilde görülen ziftten eser kalmadı.

Manavgat'ta yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri Büyük Plaj Mevkii'nde yüzenlerin ayaklarına yapışan ziftin denizin dalgalarıyla birlikte kaybolduğu belirtildi. Plajda şezlong kiralayan işletmeciler önceki gün sabah geldiklerinde sahilin bölüm bölüm zift olduğunu gördüklerini ve yetkililere haber verdiklerini söyledi. O gün yetkililerden kimsenin sahile gelmediğini anlatan işletmeciler, ertesi gün geldiklerinde ise zift olmadığını, gece yükselen dalgalarla denize taşınmış olabileceğini söyledi.

Sahilde görülen ziftle ilgili bazı plaj çalışanları maddenin zift olup olmadığını bilmediklerini, ancak görülen kirliliğin plajın her yerinde değil, bazı bölgelerinde olduğunu söyledi. Side Büyük Plajı'nda tatilci ve turistlerin güneşlendiği ve denize girmeye devam ettiği görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Plajdan görüntüler

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

===================================================

Akçakale'de, İsrail protestosu

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde, STK'lar tarafından İsrail aleyhine protesto gösterisi düzenlendi.

Öğleden sonra İstasyon Caddesi üzerinde toplanan STK üyeleri, İsrail'in Mescidi Aksa'da uygulamaya koyduğu dedektörler ve yaş sınırlamasını protesto etti. Kur'an-ı Kerim okunan protesto gösterisine katılanlar, uygulamanın biran önce sonlandırılmasını istedi.

Sık sık tekbir getirilen protesto sonunda kalabalık İsrail bayrağı yaktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Kalabalığın toplanması

Kur'an-ı Kerim okunması

Konuşmaların yapılması

İsrail bayrağı yakılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hadi KURT - ŞANLIURFA-DHA)

======================================================

Çiftçinin sulama tepkisi

DENİZLİ'nin Sarayköy İlçesi'nden bir grup çiftçi, sulama birliğinden suyu düzensiz ve yeterli miktarda alamadıkları için tarla ve bahçelerindeki, başta pamuk olmak üzere ürünlerin telef olduğunu iddia edip, Valiliğe gelerek yardım istedi.

Sarayköy İlçesi'ndeki tarla ve bahçelerini sulamak için yeterli su alamadıklarından ürünlerinin zarar gördüğünü belirten 30 çiftçi, Denizli Valiliği'ne gelerek yardım istedi. Pamukkale Sulama Birliği'nden yeterli ve düzenli şekilde sulama yapamadıkları için başta pamuk olmak üzere çeşitli ürünlerin aşırı sıcak nedeniyle yandığını, zarar gördüğünü belirten çiftçiler, Valilikten sorunun çözülmesini istedi. Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk ile görüşen çiftçiler, jandarma himayesinde çarşamba günü tarlalarını sulama sözünü alarak Valilikten ayrıldı. Sarayköylü çiftçi Refik Şahin yeterli su gelmediği için pamuklarının yandığını belirterek, "Pamukkale Sulama Birliği'nden yeterli su gelmediği için mağduruz. Pamuklar yandı, ağaçlardaki meyveler zarar gördü. Gidebileceğimiz her yere gittik, en son çözüm olarak Valiliğe geldik" dedi.

Çiftçilerden Mehmet Salih Konya ise, arazilerinde zamanında sulama yapılmadığı için ürünlerdeki rekoltenin azaldığını, verimin giderek düştüğünü belirterek, "Ben pamuk, mısır yetiştiriyorum. Sulama birliği, kanalın son bölümünü sulamadı. Pamukların da yeterli suyu alamadığı için boyları kısa kaldı. Kanaldaki su yönetimi uygun olmadığı için bize gelene kadar su kalmıyor. 80 gündür bizim bölgeye su verilmedi. Dekarda 500 kilogram olması gereken pamuk, yeterli sulanmadığı için 200 kilograma kadar düştü" dedi.

Çiftçilerin suçladığı Pamukkale Sulama Birliği Başkanı Ahmet Ekincier de, sulanamayan az bir alanın kaldığını belirterek, "Türkiye'nin belki de en uzun kanalına sahibiz. Kanalda 115 kilometre sulama alanımız var. Sulanamayan 250 dekar alan kaldı. Yarından sonra kalan yerler de sulanacak" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Çiftçilerden görüntü

-Çiftçi Refik Şahin ile röp.

-Çiftçi Mehmet Salih Konya ile röp.

-Pamukkale Sulama Birliği Başkanı Ahmet Ekincier ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement