Dha Yurt Bülteni-20 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-20

Dha Yurt Bülteni-20

Bakan Avcı: Turizm sezonu iyi gidiyorKÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizm sezonunun 2016 yılına göre iyi gittiğini söyledi.

07.06.2017 02:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Avcı: Turizm sezonu iyi gidiyor

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizm sezonunun 2016 yılına göre iyi gittiğini söyledi.

Eskişehir'de Valilik tarafından Şoförler Odası Düğün Salonu'nda şehit yakınları ve gaziler için verilen iftar yemeğine Bakan Nabi Avcı da katıldı. Yemekte konuşan Avcı, her zaman şehit yakınları ve gazilerin yanlarında olacaklarını söyledi. şehit yakınları, bakan Avcı ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Avcı, geçen 16 Ocak'ta Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda şehit olan çevik kuvvet polisi 32 yaşındaki Ali Sevim'in 1 yaşındaki oğlu Eyüphan Sevim'i kucağına alıp sevdi.

'2018 HEPSİNDEN İYİ OLACAK'

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı iftar yemeği sonrasında basın mensuplarının yönelttiği çeşitli soruları yanıtladı. Turizm sezonunun iyi gittiği ifade eden Avcı şöyle konuştu:

"Turizm sezonu iyi gidiyor. İyi derken 2016'ya göre iyi gidiyor. Bu sene erken rezervasyon kampanyasını erken başlattık. Dolayısıyla erken rezervasyon kampanyasına ciddi bir rağbet oldu. İç turizm çok önemli. Dışarıdan gelenler de önemli ama Almanya'nın, Fransa'nın turizmini ayakta tutan iç turizmdir. Dolayısıyla bizim de erken rezervasyonlarla buna katkıda bulunmamızda büyük fayda var. İyi gidiyor. Rusya pazarı maşallah iyi toparlandı. Almanya., İngiltere pazarlarında da kıpırdanma var ama bu Rusya pazarı kadar değil Ama inşallah oralar da zaman içerisinde toparlanmış olacak. İnşallah 2017, 2016'dan çok daha iyi olacak,2018 hepsinden iyi olacak inşallah."

TARAFTARLARA ELEŞTİRİ

Bakan Avcı, Antalya'da oynana maçta Eskişehirspor'un Göztepe'ye penaltılarla yenilmesine üzüldüğünü söyledi. Maçta her iki takımın taraftarlarının stada yanıcı madde atmaları da eleştiren Avcı konuşmasına şu ifadelere yer verdi:

"Antalya stadında, her iki takım için de söylüyorum hem Göztepe hem bizimkiler stadı doğrusu sportmenliğe ve centilmenliğe yakışmayacak görüntülere bürünmesine neden olan bir takım şeyler oldu. O torpiller, hiçbir şekilde ne Göztepe'ye yakıştı ne Eskişehirspor'a yakıştı. Üstelik maçın uzun bir süre duraksamasına da neden oldular. Hatta netice şöyledir, böyledir ayrı mesele ama biz kendi taraftarımızın sahaya attıkları yüzünden maç uzadı ve o uzatma dakikalarında o beraberlik golünü yedik. Şimdi o olsaydı böyle olurdu, şöyle olurdu demek istemiyorum ama centilmenlikten şaşmamak gerekir. Bundan sonar da bu tür bu ve benzer bütün müsabakalarda buna çok dikkat etmek gerekir. Ben Eskişehirspor taraftarına bir kere daha buradan Eskişehir'e, Eskişehirliye, Eskişehirsporluya yakışmayacak hiçbir tezahüratın ve böyle sahayı dumana boğmak gibi yakışıksız şeylerin içerisine olmamalarını bir kere daha hatırlatıyorum."

Görüntü dökümü:

-------------------------------

-Bakan Avcı'nın turizm ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlaması,

-Avcı'nın Eskişehirspor ile ilgili konuşması,

-Avcı'nı iftarın verildiği salona girmesi ve dua etmesi,

-Avcı'nın kürsüde şehit yakınlarına hitaben konuşma yapması,

-Bakan Avcı'nın,şehit polisin 1 yaşındaki oğlu Eyüphan Sevim'i kucağına alıp sevmesinden çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

========================================

Marketteki hırsızlık güvenlik kamerasında

KONYA'da müşteri gibi geldiği markatte market sahibinin bir anlık dalgınlığından faydalanıp 3 paket sigarayı montunun içine koyarak çalan şüpheli güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Olay, geçtiğimiz Pazartesi günü saat 20.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Fetih Caddesi üzerinde bulunan bir markette meydana geldi. Ali Karahan'ın işlettiği markete gelen şüpheli, önce 3 paket sigara ardından da 2 kilo çekirdek istedi. Karahan'ın bir poşete çekirdek doldurmasını fırsat bilen şüpheli tezgahta bulunan 3 paket sigarayı montunu içine koydu. Daha sonra Karahan'ın yanına gelen şüpheli birazda fındık vermesini istedi. 5 dakika daha markette duran şüpheli telefon geldiğini ve acilen çıkması gerektiğini söyleyerek verdiği siparişleri almadan marketten ayrıldı.

Kasaya gittiğinde sigaraların olmadığını fark eden Ali Karahan durumu polise bildirdi. Karahan olayı şöyle anlattı: "Markette gelip benden 2 kilo çekirdek istedi. Bende o kadar çekirdeği napacaksın dedim. Sabaha kadar oturacaz dedi. 3 pakette sigara istedi. Bende sigaraları tezgahın üzerine koydum. Ben çekirdek koyarken sigaraları almış. Daha sonra bir telefon geldiğini söyleyip hızla marketten çıktı. Tezgaha gittiğimde sigaraların olmadığını fark ettim" dedi. Polis, şüpheleyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Hırsızlık anları güvenlik kamera görüntüleri

Ali Karahan röportaj

İşyerinden detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA,

==================================

Otomobil Botan Çayı'na yuvarlandı; 3 ölü, 1 kayıp

SİİRT'in Pervari İlçesi'nde, kontrolden çıkıp yaklaşık 150 metreden Botan Çayı'na yuvarlanan otomobildeki 3 kişi öldü. Kayıp olduğu iddia edilen 1 kişi ise aranıyor.

Kaza, Pervari İlçesi Sarıdam Köyü yakınlarından meydana geldi. İlçe merkezinden Beğendik Beldesi'ne giden, henüz sürücüsü belirlenemeyen 56 AL 856 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp, yaklaşık 150 metre yükseklikten Botan Çayı'na yuvarlandı. Kazayı fark eden Sarıdam Köyü sakinleri, jandarma ve sağlık ekiplerine haber verip, araçtakilerin yardımına koştu. Köylüler, otomobildeki Zahit Yaman, Mehmet Emin Gönül ve henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişinin cesetlerine ulaştı.

Jandarma ekipleri, araçta bir kişinin daha olduğu iddiası üzerine, köylülerin de yardımıyla arama çalışması başlattı.

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan, kayıp olduğu kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

--görüntüsü geçildi

Haber: Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/SİİRT,

===============================================

Türkiye Kamu-Sen ekonomik büyümeden pay isteyecek

TÜRKİYE Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Bursa'da katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada "1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşmelerde Türkiye Kamu-Sen ekonomik büyümeden pay isteyecek" dedi.

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği tarafından düzelenen iftar progamına Genel Başkan İsmail Koncuk ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. İfta programında konuşan İsmail Koncuk, Türkiye'de son beş ayda gerçekleşen enflasyonun 6.18'e ulaştığını belirterek "Kamu çalışanlarının ocak ayında yüzde 3 zam aldı, son beş ayda enflasyon yüzde 3,17 olmuş. Maliye Bakanı Naci Ağbal 'Temmuz ayında enflasyon farkını vereceğiz' diyor. Ama memuru ve emekliyi ezen bir enflasyon durumu ortada" diye konuştu. Koncuk, refah payı uygulamasının bir an önce hayata geçirilerek alım gücünün geliştirilmesini de istedi.

MEMURUN ALIM GÜCÜ AZALDI

Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, 2002 yılından bu yana ekonomik büyüme ve gerçekleşen enflasyon karşısında memurların geçen ay itibariyle alım gücünün tam bin 85 lira azaldığını belirterek, "Demek ki mevcut sistem, kamu çalışanlarının alım gücünü, reel alım gücünü koruyan bir sistem değil. Bunu toplu sözleşmede resmen teklif edeceğiz. 1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşmelerde ekonomik büyümeden pay isteyecek, refah payı uygulamasını isteyeceğiz" dedi.

Kıdem tazminatları konusunda da görüşlerini belirten Koncuk, "İşçi sendikalarının görüşü çok önemli. Umarım hükümet tek taraflı irade beyanıyla yeni düzenlemeye adım atmaz, mutabakatla kıdam tazminatı konusunu hallederler de işçilerimiz ve sendikalarımız memnun olurlar" diye konuştu.

Haber: Hüseyin TÜCCAR/BURSA,

===============================

Ankara'da tartıştığı taksiciyi pompalı tüfekle vurdu

ANKARA'nın Yenimahalle İlçesi'nde, taksi şoförü Bilal Arıkan yolcu olarak yanında taşıdığı bir kişi tarafından pompalı tüfekle vuruldu.

Olay, saat 23.30 sıralarında Yenimahalle Yunus Emre Mahallesi Çameli Sokak'ta yaşandı. Taksi şoförü Bilal Arıkan, 06 T 3174 plakalı aracına aldığı henüz kimliği tespit edilmeyen bir kişi ile tartışma yaşadı. Yaşanan tartışma sonrası şüpheli kişi, yanında bulunan pompalı tüfek ile Bilal Arıkan'ın bacağına ateş açtı. Açılan ateş sonrası sürücü Bilal Arıkan ağır yaralandı, şüpheli kişi ise pompalı tüfek ile olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Yaralı Bilal Arıkan, ambulansla Ankara Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Kaçan şüphelinin yakalanması için ise polis ekipleri çalışma başlattı.

Görüntü dökümü:

------------------------

Taksiden görüntü

Polis ekiplerinin çalışması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa TURAPOĞLU/ANKARA,

==========================================

Elazığ'da gece yarısı silahlı kavga: Yoldan geçen 3 kişi yaralandı

ELAZIĞ kent merkezi Mehmet Akif Ersoy Lisesi önündeki boş alanda akşam saat 23.00 sularında 2 kişi arasında çıkan ve silahların kullanıldığı kavgada, yolda yürüyen ve kavgayla alakası olmayan 3 kişi yaralandı.

İftardan sonra vatandaşların yürüyüş alanı olan Öğretmen Evi Meydanı'ndaki Mehmet Akif Ersoy Lisesi önünde akşam geç saatlerde kimliği belirsiz iki kişinin kavga ettiği ve kavgada silah kullanıldığı belirtildi. İki kişinin kapışmasıyla başlayan ve tabancaların çekilerek ateş edildiği kavgada, yolda yürüyen ve olayla alakası olmayan 1'i kadın 3 kişi, mermilerin isabet etmesi sonucu yaralandı.

Kent merkezinde yaşanan silahlı kavga haberinin duyulması üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Ayrıcı Öğretmen Evi Meydanı'na gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı yaralı 3 kişi,112 ekipleri tarafından ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, kavga eden ve olay yerinden kaçan iki kişinin yakalanması için polis çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Yaralının ambulansa taşınması

Kalabalıktan detay

Ambulanslardan detay

Yerdeki boş kovanlar

Olay yeri şeridi

Genel detay görüntüler

Haber-Kamera: ELAZIĞ,

=================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-20 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement