Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

1)11 YAŞINDAKİ ÇOCUK, TABANCAYLA ŞAKALAŞTIĞI KUZENİNİ ÖLDÜRDÜ GAZİANTEP'te evde eline geçirdiği tabancayla oynayan 11 yaşındaki S.K., şakalaşırken kazayla tetiğe dokununca, down sendromlu kuzeni 15 yaşındaki Hasan Görbil'in ölümüne neden oldu.

23.07.2017 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)11 YAŞINDAKİ ÇOCUK, TABANCAYLA ŞAKALAŞTIĞI KUZENİNİ ÖLDÜRDÜ

GAZİANTEP'te evde eline geçirdiği tabancayla oynayan 11 yaşındaki S.K., şakalaşırken kazayla tetiğe dokununca, down sendromlu kuzeni 15 yaşındaki Hasan Görbil'in ölümüne neden oldu.

Olay, dün gece Zülfikar Mahallesi'nde meydana geldi. S.K., evlerine gittiği down sendromlu kuzeni Hasan Görbil ile odada oynarken, eline geçirdiği kime ait olduğu henüz bilinmeyen tabancayla şakalaşmaya başladı. iddiaya göre S.K.'nin şakalaşmak için doğrulttuğu tabancanın ateş almasıyla, çıkan kurşun Hasan Görbil'in başına isabet etti. Eve çağırılan sağlık görevlileri kanlar içerisinde yerde bulunan down sendromlu çocuğun öldüğünü belirledi. Hasan Görbil'in cesedi, otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Mücahit YOLCU-GAZİANTEP/DHA

=================================================

2)ÇOCUĞU TERK EDEN KİŞİ BAKICISI ÇIKTI

İZMİT'te, 1 yaşındaki çocuğu tuhafiyeye bırakıp ortadan kaybolan kadının bakıcısı 20 yaşındaki N.C. olduğu belirlendi. N.C. otogarda yakalanırken, Antalya'da iş teklifi aldığını, kendisine izin verilmeyeceğini düşünerek çocuğu iş yerine bırakıp gittiğini söyledi.Olay dün, İzmit Kuruçeşme Doğan Mahallesi Değirmen Sokak'ta bir tuhafiyede meydana geldi. Bir kadın tuhafiyeye gelerek telefoncuya gidip geleceğini belirterek küçük çocuğu bıraktı. İş yeri sahibi kadının dönmemesi üzerine polise haber verdi. Olay yerine gelen polis çocuğu polis merkezine götürdü. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis 1 yaşındaki Poyraz Cantürk'ü tuhafiyeye bırakıp kaçan kişinin bakıcısı N.C. olduğunu belirledi. Polis, dün akşam Antalya'ya gitmek isteyen N.C'yi otogarda yakaladı. N.C. ifadesinde Antalya'dan iş teklifi aldığını, Poyraz Cantürk'ün annesi Nermin Coşkun'un izin vermeyeceğini düşünürek, bebeği iş yerine bıraktığını söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜLER DÜN GEÇİLMİŞTİ

Selda Hatun TAN/İZMİT(Kocaeli), -

==================================================

3)OTOMOBİL ÇÖP KAMYONUNA ÇARPTI: 2 YARALI

SAKARYA'nın Serdivan İlçesi'nde otomobil çöp kamyonuna çarparken, kamyonun arkasında bulunan temizlik işçisi ağır yaralandı. Temizlik işçisi ile otomobil sürücüsü tedavi altına alındı.

Kaza saat 02.00 sıralarında, Serdivan Köprübaşı Mahallesi Aralık Caddesi'ndeki Yazlık kavşağında meydana geldi. Talha Kökçü idaresindeki 34 GM 9621 plakalı otomobil önünde ilerleyen Suat Çokol idaresindeki 34 GM 9621 plakalı Adapazarı Belediyesi'ne bağlı çalışan temizlik firmasına ait çöp kamyonuna arkadan çarptı. Çöp kamyonunun arkasındaki basamakta duran temizlik işçisi Fehmi Alcan bacaklarının sıkışması sonucu ağır yaralandı. Fehmi Alcan ile otomobil sürücüsü Talha Kök 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Cadde ulaşıma kapatılırken, otomobilin içinde bira kutuları görüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Temizlik işçisinin sıkıştığı yerden çıkarılması

Kaza yapan araçlardan görüntüler

Olay yerinden görüntüler

Azim ÇELİK/SERDİVAN(Sakarya),

===================================================

4)SANDIKLI'DA EV YANGINI

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde 3 katlı kerpiç ev çıkan yangında tamamen yandı.

Sandıklı'ya bağlı Cuma Mahallesi'nde Saliha Çetinkaya'ya ait kullanılmayan 3 katlı kerpiç evde saat 03.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden mahalleli durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Polis güvenlik önlemleri alırken itfaiye ekipleri vatandaşların da yardımıyla alevlere müdahale etti. Uzun uğraşlar sonucu sabaha karşı kontrol altına alınan yangında ev tamamen yandı.

Yangın söndürmek için itfaiye yardımcı olan Yasin Sarıkaya, "Mahallede yangın çıktığını duyduk, hemen yardıma geldik. İtfaiyeye yardım ediyoruz. Yangını söndürmek için uğraşıyoruz" dedi.

Mahalle sakinlerinden 70 yaşındaki Mehmet Ali Sarıkaya, "İtfaiye bir müddet içeriye giremedi. Sokaklar dar. Bir de yapılan kaldırımlar da yanlış" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------

Yanan evden ve alevler

İtfaiye ve vatandaşların yangın söndürme çalışmalarından

RÖP 1: Mehmet Ali Sarıkaya (mahalle sakini)

RÖP 2: Yasin Sarıkaya (Yangın söndürme çalışmasına yardımcı olan vatandaş)

55.6 MB/// 01.44

HABER- KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,

=====================================================

5)YEDİ ÇAKRADAN YOLA ÇIKARAK HAZIRLADIĞI TASARIMLARI TANITTI

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde moda tasarımcısı Ayşe Gedikoğlu, tasarımlarını '7 Ses 7 Renk' adını verdiği defileyle beğeniye sundu. Gedikoğlu'nun doğu dünya görüşünü ve birikimini yansıttığı tasarımlarının sergilendiği defile büyük ilgi gördü.

Bodrum'da yaşayan moda tasarımcısı Ayşe Gedikoğlu, bir yılda hazırladığı çalışmalarını '7 Ses 7 Renk' isimli beşinci kişisel defilesi ile Yakaköy Mahallesi'ndeki Dibeklihan Sanat ve Kültür Köyü'ndeki Handa Restoran terasında beğeniye sundu. Yaklaşık 200 kişinin izlediği defilede Gedikoğlu'nun sanatsal, el yapımı, otantik ve özgün tasarımlarına yer verildi. Kolleksiyonunda her parçayı el emeği göz nuru olarak nitelendiren Ayşe Gedikoğlu, kullandığı özel dokumalar, yöresel kumaşlar için özel olarak üretilmiş el dantelleri, kaneviçeler ve iğne oyalarına ilave olarak bu sezon Özbek nakışları,Efe oyaları, aplikelerle  oluşturduğu modernize edilmiş kaftan modelleriyle büyük ilgi gördü.  Kıyafetleri mankenler Elif Olgaç, Özlem Ersoy, Funda Öncü, Belgin Güven, Nilgün Akınel, Zehra Yaşar, Oya İnci, Oya Germen, Cansın Türkdoğan, Nergis Oğuz ve Selda Can sundu.

Defilenin açılışında konuşan Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Halkla İlişkiler Sorumlusu Şafak Yaşar, "Özgün tasarımlarını otantik iğne oyaları, kaneviçeler ile bezemesi dolayısı ile geleneksel türk el sanatlarını günümüzde üretilen kumaşlar ve ikat ya da el dokumaları ile birleştirmesi Gedikoğlu' nun özgün stilini ortaya koyuyor. Geleneksel kaftan modellerinden esinlenerek hazırladığı yaz kreasyonlarında yazı serin tutan kumaş ve modelleri seçmesi Ayşe Hanım imzası olarak tanınıyor. Zaman zaman tasarımlarında efe oyaları, tığ işi, çiçek ve meyve oyalarını kullanması da kendi karakteristik özelliğini yansıtıyor. 7 çakradan yola çıkılarak hazırlanan '7 Ses 7 Renk' defilesi Mercan Dede'nin özel müziği ile gözlere ve gönüllere hitap edecek.  Herkese iyi seyirler" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Defileyi izleyenlerden görüntü

-Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Halkla İlişkiler Sorumlusu Şafak Yaşar'ın açılış konuşmasından görüntü

-Defileden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber- Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

========================================================

// ÖZEL- GÖRÜNTÜLÜ//

6)İNSUYU MAĞARASI REHBER EŞLİĞİNDE GEZİLECEK

BURDUR'da bulunan Türkiye'nin turizme açılan ilk mağarası İnsuyu'nun yeniden düzenlenmesi çalışmaları kapsamında ışıklandırma sistemi yenilendi, güvenlik kamerası ve acil çağrı sistemi kuruldu. Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, girişlerin mağaracılık eğitimi almış rehberler eşliğinde yapılacağını belirterek, "Dünya standartlarında bir ziyaret anlayışı oluşturacağız" dedi.

Türkiye'nin turizme açılan ilk mağarası olan Burdur-Antalya Karayolu'nun 14'üncü kilometresinde bulunan İnsuyu'nda Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ıncı Bölge Müdürlüğü tarafından kış döneminde başlatılan çalışmalar sona geldi. Müdürlük tarafından mağara içerisindeki ışıklandırma sistemleri mağara ekosistemine göre yeniden yapıldı. Ayrıca güvenlik kamerası sistemi kuruldu ve acil çağrı sistemleri yenilendi.

"DAHA GÜVENLİ HALE GETİRİLDİ"

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, İnsuyu Mağarası'nın kendine has ekosistemi olan, içindeki gölleriyle önemli bir mağara olduğunu belirterek, "Ne yazık ki göllerdeki çekilmenin acısını yaşıyoruz. Bölge müdürlüğü olarak sayın bakanımızın verdiği talimatla daha önce yapılmış olan aydınlatma ve acil çağrı sistemini baştan sona yeniledik. Bu çalışmalarımızda uzmanlarca yapılan incelemede mağaranın ekosistemine uygun şekilde led aydınlatma yapıldı. Burası çöküntü mağarası olduğu için depremlerde kolay etkilenebilecek bir mağara. Bunun için mağaranın ziyarete açık olan bölümünün tamamı acil çağrı butonu, haberleşme ve kamera sistemiyle donatıldı. Mağarada en büyük eksiklik buydu. Şu an ziyaretçinin kullanımında daha güvenli hale getirildi" dedi.

REHBER EŞLİĞİNDE GEZİLECEK

Çalışmalar kapsamında mağara içindeki korkulukların da sağlamlaştırıldığını anlatan Yılmaztürk, mağaraya girişlerin normal yönetmelik ve talimatlara uygun olarak rehber öncülüğünde yapılmasını düşündüklerini bildirirken şöyle dedi:

"Bu rehberler; mağaracılık eğitimi almış uzman kişilerden oluşacak. Dünya standartlarında bir ziyaret anlayışı oluşturacağız. Mağaralar genellikle karanlık ortamda olur. Bilimsel olarak baktığınızda hiç aydınlatma yapılmaması lazım. İnsuyu Mağarası'nın belirli kısmı ziyaretçiye açıldığı için mağara ekosistemini bozmayacak şekilde aydınlatma yapıldı. Buranın ekosistemine ve doğallığına saygı göstererek çalışmalarımızı özenle yapmamız lazım. Mağarada yapılan çalışmaların maliyeti 250 bin lira."

DIŞ ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Yılmaztürk, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün mağaranın dış çevre düzenlemesi için proje ödeneği çıkardığını, peyzaj mimari projesinde kurumsal destek verdiklerini belirterek, dış mekan ve mağaranın bir bütün olarak değerlendirileceğini anlattı.

Görüntü Dökümü

-------------

Mağara dışından detay

Mağara içerisinden detay

Yapılan çalışmalar

RÖP: Adnan Yılmaztürk

220 MB/// 06.20

(Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

==========================================================

7)TURİSTLER, ATV SAFARİYLE EĞLENİYOR

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde tatilci ve turistler için düzenlenen ATV safariler ilgi çekiyor. Tatilciler, yaklaşık 2 saat süren turda kum tepeleri ve doğada yol alarak eğleniyor.

Kaş'a bağlı Patara Mahallesi'ne gelen turistlere doğada ATV turu yaptırılıyor. Tura Kalkan, Kaş ve Patara yöresinde tatil yapan tatilciler ve turistler büyük ilgi gösteriyor. Çıkış noktasına gelen turistlere önce tur hakkında bilgi veriliyor ve kurallar anlatılıyor, ardından bir sözleşme imzalatılıyor. ATV'ler çalıştırılıyor ve çıkış noktasının yanındaki yuvarlak pistlerde deneme sürüşü yaptırılıyor. Sonrasında önde rehberin kullandığı bir cip eşliğinde yola çıkılıyor. En arkada da rehberin bulunduğu ATV grubu cipi takip ediyor. Patara Mahallesi'nin içinden geçilerek tozlu, topraklı yollarda tur devam ediyor. Bir ara kum tepelerinin bulunduğu kumsal alanlara giriliyor. Bu kumsal alanın içinde verilen mola sonrası özgürce sürat yapılıyor. Bazı sürücüler iki teker üstünde gösteri yapıyor. Burada 60-70 kilometre hıza ulaşılıyor.

Tur kapsamında Eşen Çayı'nın denize döküldüğü Çayağzı'na geliniyor. Burada verilen molada denize ve çayın buz gibi suyuna girilip serinleniyor ve bazı tatilciler su savaşı yapıyor. Molanın ardından ise doğanın içine giriliyor. Çay kıyısındaki kum tepelerinden atlanıyor, kumluk virajlardan geçiliyor. 2 saat süren macera çıkış noktasında sona eriyor. Tur sonunda yüzler tozdan bembeyaz oluyor. Bu macerada yaklaşık 30 kilometre yol alınıyor. Bu tur için ATV'ye tek binenlerden 120 lira, çift binenlerden 160 lira alınıyor. Tura katılan Scott Toppıng, "İngiltere'den Patara'ya tatile geldim. Patara'ya gelmenizi tavsiye ediyorum. Burası çok güvenli. Mutlu, eğlenceli, çok güzel bir gün geçirdim" dedi. İrlandalı Cerys Toppıng, çok eğlendiğini anlatırken, kaza yapmadığı ve motordan düşmediği için mutlu olduğunu anlattı.

Hollandalı Debbie- Dawn Boardman kardeşler de "Çok eğlenceliydi. Tozun ve doğanın içinde, kızgın güneşin altında çok heyecanlı bir gün geçirdik. Çığlıklar attık. Herkese bu turu tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Turistlerin tura hazırlanması

Tur öncesi deneme sürüşleri

Turun başlaması

Turdan detay görüntüler

Kumluk alanda yapılan sürüşler

Tura katılanlardan toplu görüntü

Drone ile havadan çekilen tur görüntüsü

Turdan detay

Drone ile çekilen tur görüntüsü

Suda savaş yapanların görüntüsü

Hava görüntüsü detay

Turdan detay

Turistlerle röportaj

284 MB/// 03.46ö

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya),

=======================================================

8)TRAKTÖRLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLETLİ YARALANDI

ISPARTA'nın Şarkikaraağaç İlçesi'nde traktörle çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı.Şarkikaraağaç' a  bağlı Arak Köyü'nde dün saat 20.30 sıralarında meydana gelen kazada, Mesut Ocak'ın kullandığı tescilsiz motosikletle Sinan Ocak'ın kullandığı 32 SD 759 plakalı traktör çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Mesut Ocak yaralandı.

Kazanın ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahalesini yaptığı yaralıyı ambulansla Şarkikaraağaç Dr. Saadettin Bilgiç Devlet Hastanesi'ne götürdü. Durumu ağır olan yaralı buradan Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Yaralıya ilk müdahalenin yapılması

Yaralının sedyeye konulması

Ambulansa konulan yaralı

Detaylar

81.3 MB/// 01.04ö

HABER- KAMERA: Hasan UĞUR/ŞARKİKARAAĞAÇ,

========================================================

8)JANDARMA 3 BİN 680 KÖK HİNT KENEVİRİNİ SÖKTÜ

ADANA İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ormanlık alana ekilen 3 bin 680 kök Hint kenevirini söktü.

Kozan İlçesi'ne bağlı Ferhatlı Mahallesi, Ferhat Tepesi bölgesindeki ormanlık alana Hint keneviri ekildiği ihbarı üzerine jandarma ekipleri operasyon düzenledi. Ağaçların arasına ekilen 3 bin 680 kök Hint keneviri, jandarma görevlileri tarafından söküldü. Kenevirlerin sahibi olduğu iddia edilen İ.D., gözaltına alındı. Şüphelinin evinde yapılan aramada ise 3 kilo kubar esrar ele geçti. Şüphelinin sorgusu devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Jandarma karamolunun dış görüntüsü

Jandarma araçlarının karakoldan çıkışı

Drone ile ormanlık alanın görüntüsü

Jandarmanın keneviri bulması

Jandarmanın keneviri toplaması

SÜRE: 01'15"  BOYUT: 761,1 MB

Haber-Kamera: ADANA,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement