Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

1)ÖLÜMLÜ KAZADA KAVGA ÇIKTI POLİS HAVAYA ATEŞ EDEREK ORTALIĞI YATIŞTIRDIBURSA'da hafriyat kamyonuna arkadan çarpan kamyonette yolcu olarak bulunan 43 yaşındaki Tahir Şık sıkıştığı araçta hayatını kaybederken sürücü olan abisi Yasin Şık yaralandı.

17.05.2017 12:40

1)ÖLÜMLÜ KAZADA KAVGA ÇIKTI POLİS HAVAYA ATEŞ EDEREK ORTALIĞI YATIŞTIRDI

BURSA'da hafriyat kamyonuna arkadan çarpan kamyonette yolcu olarak bulunan 43 yaşındaki Tahir Şık sıkıştığı araçta hayatını kaybederken sürücü olan abisi Yasin Şık yaralandı. Kaza sonrasında sıkışan Tahir Şık'ın araçtan çıkarılması gecikince yakınları polise saldırdı. Polis olayları havaya 2 el ateş ederek ve biber gazı kullanarak yatıştırdı.  Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi İstanbul Caddesi Tofaş lambalar önünde şehir merkezine doğru seyir halinde olan meyve yüklü 16 CZG 11 plakalı kamyonetin sürücüsü Yasin Şık, ilk olarak Yasin Ortakaya'nın kullandığı 16 EV 763 plakalı jipe yandan çarptı, ardından aynı cadde üzerinde park halindeki  73 FA 199 plakalı hafriyat yüklü kamyona arkadan çarptı. Kaza sonrası kamyonette yolcu olarak bulunan sürücünün kardeşi 43 yaşındaki Tahir Şık sıkıştığı araçta hayatını kaybetti. Yaralı olan ve o da sıkışan Yasin Şık ise AFAD ve Bursa itfaiyesi tarafından kurtarıldı.

ORTALIK KARIŞTI POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Sürücü Yasin Şık'ın kurtarılmasının ardından ekipler hayatını kaybeden Tahir Şık'ı araçtan çıkarmak için yoğun çaba gösterdi. Olay yerine gelen Şık'ın yakınları ise sinir krizleri geçirdi. Tahir Şık'ın araç içersinden kurtarılması esnasında  kurtarma ekiplerinin geciktiğini ileri süren Şık'ın yakınları polisle tartışmaya başladı. Bu esnada ortalık bir anda karıştı ve Şık'ın yakınları polise saldırmaya başladı. Olayları yatıştırmak isteyen polis kavganın büyümesi üzerine havaya iki el ateş etti.  Polis, biber gazı sıkarak olayları yatıştırdı.

YOL SAATLERCE TRAFİĞE KAPALI KALDI

Kazanın meydana gelmesinin ardından İstanbul-Bursa yolu 3 saat boyunca araç trafiğine kapatıldı. Yolun tamamen kapanmasıyla birlikte İstanbul- Yalova istikametinden gelerek şehir merkezi istikametinde giden araçların geçişi Demirtaş Mahallesi'ndenki alternatif karayolu güzergahından sağlandı.

Görüntü Dökümü

------------------

Kavganın başlamasıyla polisin müdahale etmesi ve havaya ateş sıkıp biber gazı kullanması

Kapanan karayolundan görüntü

Kurtarma ekipleri ambulanslar

Yaralı ve ölenin kurtarılması

Polis ekipleri

Edip TEKİN/ BURSA, -

==============================================

2)KATO OPERASYONU 29'UNCU GÜNÜNDE DEVAM EDİYOR

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Kato Dağı'nda silahlı faaliyet yürüten teröristlerin etkisiz hale getirilerek kamp, sığınak ve mağaların kullanılamaz hale getirilmesi amacıyla başlatılan ve binlerce eğitimli komandonun katıldığı operasyon 29'uncu gününde sürüyor. Örgüte karşı, -10 derece soğuklarda mücadele eden komandolar, geceleri dağda konaklıyor gündüz saatlerinde ise kaçmaya çalışan PKK'lıların izini sürüyor.

Örgütün önemli geçiş güzergahlarından biri olan ve çok sayıda kamp, sığınak ve mağarasının bulunduğu Kato Dağı'nda, binlerce eğitimli komandonun başlattığı operasyon 29'uncu gününde sürüyor. Güvenlik korucularının da destek verdiği operasyonlarda zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşanırken, çatışmalar kapsamında onlarca PKK'lı etkisiz hale getirilirken, örgüt içerisinde faaliyet yürüten bir çok PKK'lı da kendiliğinden teslim oldu. Son olarak önceki gün kendiliğinden teslim olan bir kadın PKK'lı'ya ilk müdahalesi Kato Dağı'nın zirvesinde yapıldı. Daha sonra Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne getirilen kadın PKK'lı, burada tedavi altına alındı.  Kato Dağı zirvesinde komandoların yaptığı operasyonlar sırasında, bulunan kamp, sığınak ve mağaralar kullanılmaz hale getirilirken, buralara çok sayıda ağır silah ve mühimmatlar da bulundu. Silah ve mühimmatlara el konulurken, bulunan yaşam maddeleri ise bulundukları yerde imha ediliyor. Yine operasyonlar kapsamında terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla onlarca kişi gözaltına alınırken, gözaltına alınanlardan bir kişi önceki gün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

PKK'lılara karşı, aynı şartlarda mücadele eden komandolar, zorlu doğa şartlarına rağmen hareket kabiliyeti yüksek bir şekilde operasyonlarını sürdürüyor. Geceleri güvenli bölgelerde konuşlanan birlikler, gündüz saatlerinde ise kaçmaya çalışan PKK'lıların izini sürüyor. Sık sık asker değişimi yapılan Kato Dağı'nda, helikopterlerle geceleri sevkiyat yapılıyor. Kato Dağı'ndaki stratejik noktalarda hakimiyet sağlayan komandolar, örgütün çok sayıda ağır silah, patlayıcı ve çok sayıda mühimmatını ele geçirdi. Örgütün lojistik kanallarını da kesen komandolar, kaçmaya çalışan silahlı PKK'lıları etkisiz hale getirmek amacıyla yeni stratejileri uyguluyor.

Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Kato Dağı'nda düzenlenen operasyonla ilgili Şırnak Valiliği tarafından dün akşam yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı bölgesinde 16.05.2017 tarihinde 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda, Beytüşşebap 8'inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı emir-komutasında devam eden operasyon kapsamında bir (1) bölücü terör örgütü mensubu silahıyla birlikte teslim olmuş; daha önceden etkisiz hale getirilen iki (2) bölücü terör örgütü mensubuna ait ceset bulunmuştur. Operasyon kapsamında 15-16 Mayıs 2017 tarihlerinde tespit edilen mağaralarda PKK/KCK terör örgütü tarafından gizlenmiş; 1 adet Doçka silahı, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 36bin 350 adet bixi mühimmatı, 189 adet Doçka mühimmatı, 57 adet Uçaksavar mühimmatı, 1000 litre benzin, 13 adet tüp ve çok sayıda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Bölgede 19 Nisan 2017 tarihinden itibaren devam eden operasyonda toplam 450 adet muhtelif tipte silah, 258956 adet muhtelif mühimmat,5 ton Amonyum Nitrat patlayıcı madde ile 50 tondan fazla yiyecek ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Bölgede operasyonlar kararlılıkla devam etmektedir" denildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Kato Dağı zirvesinde helikopter heraketliliği

Karlı dağ zirvesinde bekleyen askerler

Helikopterin iniş yapması

Bulunan malzemelere benzin dökülmesi

Malzemelerin ateşe verilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emin BAL/BEYTÜŞŞEBAP (Şırnak), -

=======================================================

3)OTOMOBİLİNDE TABANCAYLA İNTİHAR ETMEK İSTEDİ, YARALANDI

GAZİANTEP'te 25 yaşındaki Ayhan D., boş araziye park ettiği otomobilinde, durumundan şüphelenip yanına yaklaşan polislerin önünde tabancayla başına ateş ederek intihar etmek istedi. Ağır yaralanan genç, hastanede tedaviye alındı.Olay, öğle saatlerinde Fırat Mahallesi'nde boş bir arazide meydana geldi. Kendisine ait 06 BT 8051 plakalı otomobiliyle boş araziye gelen Ayhan D.'yi görenler durumundan şüphelenerek polisi aradı. Olay, yerine gelen polisleri gören genç, yanındaki tabancayı otomobilin ön camından polislere gösterdikten sonra başına ateş ederek intihar etmek istedi.

Silah sesinin ardından otomobile yaklaşan polisler, yaralı genç için sağlık görevlilerine haber verdi. İhbarla gelen sağlık görevlileri, yaralı genci Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan gencin ameliyata alındığı belirtildi.

Araçta inceleme yapan polis, gencin ateşlediği ve ruhsatsız olduğu saptanan tabancaya el koydu.

Görüntü Dökümü

-----------------------------------------

Olayın yaşandığı yer

Olay yerindeki polisler

Sağlık ekiplerinin yaralıyşa müdahale etmesi

Yaralının ambulana konulması

Yerdeki tabanca

Polislerin incelemesi

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Eyyüp BURUN- GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 86 MB

=============================================

4)KURTLAR, AĞILDAKİ KEÇİLERE SALDIRDI

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde hayvancılık yapan 39 yaşındaki Erdal Engin, ağıla giren kurtların 3 keçisini parçalayıp telef ettiğini, 3'ünü de yaraladığını söyledi.

Malkara İlçesi'ne bağlı Allıışık Mahallesi'nde hayvancılık yapan Erdal Engin, gece saatlerinde ormandan gelen kurtların hayvan ağılına girerek 3 keçiye saldırdığını söyledi. Keçilerden 3'nün telef olduğunu, diğer üçünün de yaralandığını anlatan Engin, "Aç kalan kurtlar gece sayamıza girdi. Üç tane keçimiz yedi, 3 tane keçimizi de yaraladı. Geçtiğimiz günlerde de kurtlar başka bir arkadaşımızın da sayasına girerek 6 tane koyununu parçalayıp yedi. Yetkililer bu kurtları domuzları yakalasın diye salmışlardı. Ormana ama kurtlar tam aksine keçilerimizi yiyor. Bunlarla bir an önce ilgilenmesini istiyoruzö dedi.

Kurtların bakanlık tarafından 6 yıl önce ormana bırakıldığını öne süren 65 yaşındaki Ali Kaya da, bu durumdan çok rahatsız olduklarını belirterek, "Bu kurtları bizim ormana domuzları yesin diye yetkililer saldılar. Ama bu kurtlar bizim hayvanlarımızı yiyorlar. Artık köylü olarak çok rahatsızız. Gece Erdal Engin arkadaşın keçilerini yediler, geçenlerde yine Kemal Kurt isimli arkadaşımızın da 6 koyununu yediler. Kurt avına çıkınca vurduğumuz takdirde yetkililerde bize 'niye kurt vurdunuz diye' ceza yazıyorlar. Bir an önce çare bulunmalıö şeklinde konuştu.

Allışık mahallesinde hayvancılık yapan 76 yaşındaki Ömer Ersöz, de kurtların ormandan köye geldiklerini ifade ederek, endişelendiklerini söyledi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Parçalanan ve yenen keçiler

-Ağıllardan görüntüler

-Keçilerin sahibi Erdal Engin röp.

-Köy sakinlerinin röp.

-Köy girişinden ve köy meydanından detay

Haber-Kamera: Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),-

===================================================

5)ANTALYA'DAKİ AVUKAT SAYISI 4 BİNİ AŞTI

*- ANTALYA Barosu Başkanı Polat Balkan, stajyerlerle birlikte Antalya'daki avukat sayısının 4 bini aştığını söyledi. Balkan, önümüzdeki 5 yılın sonunda Türkiye'de şu an 102 bin olan avukat sayısının ise 170 bine çıkacağını açıkladı.

Antalya Barosu Staj Akademisi 2017 yılı 1'inci dönemi, kapanış toplantısıyla sona erdi. Antalya Barosu'nda gerçekleştirilen törende staj akademisinde görev alan avukatlara teşekkür belgesi verildi. Çok sayıda avukatın ve stajyerin katıldığı törende Baro Başkanı Polat Balkan da konuşma yaptı. Balkan konuşmasında, staj akademisi yürütme kurulunda görev alan avukatlara, uygulamaya ve pratiğe dönük vizyon ortaya koydukları için teşekkür etti. Antalya Barosu'nun hiçbir zaman insan kaynağı konusunda sorun yaşamadığını belirten Balkan, staj eğitimlerini baroya bağlı avukatların verdiğini söyledi.

KENDİNİZİ GELİŞTİRİP FARK YARATIN

Stajyer avukatlara da kendilerini geliştirmeleri ve fark yaratmaları çağrısında bulunan Balkan, "İyi bir baroya, güçlü bir baroya geliyorsunuz. Ama gerçekleri görmekte de yarar var. Türkiye gerçeklerinden söz etmek istiyorum. Bugün Türkiye'de şu anda 102 bin avukat var. Tüm Türkiye'de yaklaşık 13 bin civarında stajyer avukat var. Ayrıca şu anda hukuk fakültelerinde öğrenim gören 65 bin civarında öğrenci var. Bu da demektir ki, önümüzdeki 5 yılın sonunda Türkiye'deki avukat sayısı yaklaşık 170 bin civarında olacak. Bunun da şöyle bir yaşamsal karşılığı olacaktır. Ekonomik olarak gelir azalacağı için koşullar daha da acımasızlaşacak. Ama sizler bilgi birikiminizle, cesaretinizle farkınızı ortaya koyacaksınız" diye konuştu.

Balkan, Antalya'da ise şu anda 3 bin 850 avukat, 390 civarında da stajyer bulunduğunu sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Staj akedemisinin kapanış töreninden genel görüntüler

Plaket töreninden genel görüntüler

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkanın konuşmaları

256 MB/// 3.11"

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

================================================

6)DÖLGER: "UZUN VADELİ MENFAATLERİ DİKKATE ALARAK BU BİRLİKTELİK GÜÇLENMELİ"

TÜRK-Alman Ekonomi Günü Ege İhracatçı Birlikleri işbirliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Federal Almanya Cumhuriyeti Büyükelçeliği Maslahat Güzar Robert Dölger, "Uzun süreli iş birliği içerisinde bir takım süreçler oluyor. Ama bu süreçleri karşılıklı menfaatleri koruyarak daha ileri götürmek gerekiyor. Biz burada Federal Hükümet adına Türkiye'nin bizim için çok stratejik bir partner olduğunu ve bu bağların devam ettiğini belirtmek istiyorum. Uzun vadeli menfaateleri dikkate alarak bu birlikteliğin güçlenmesi gerekiyor" dedi.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Avrupa Birliği'nin dev ekonomisi Almanya'ya ihracatı artırmak için Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyük Elçiliği işbirliğinde Türk-Alman Ekonomi Günü'nü düzenledi. Toplantıya, EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Federal Almanya Cumhuriyeti Büyükelçeliği Maslahat Güzar Robert Dölger, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu ile Türk ve Alman firmalarının yetkilileri katıldı. Toplantıda konuşan EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Avrupa'nın en büyük ülkelerinden biri olan Almanya'nın Türkiye'nin önemli bir stratejik ortağı olduğunu belirterek, "Amerika, Japonya ve Almanya bildiğiniz gibi dünyanın en büyük sanayi devi ülkeler. Ayrıca yaklaşık 82 milyonluk nüfusu ile Avrupa Birliği'nin en önemli pazarı konumunda yer alıyor" dedi. Almanya ekonomisinin 2009 yılında son 60 yılın en büyük gerilemesini yaşadığını hatırlatan Ünlütürk, "Almanya ekonomisinin yıllık bazda yüzde 5 oranında küçülmesi, sadece ülkenin kendi iç dinamiklerini değil, stratejik ticari ortağı ülkeleri de olumsuz yönde etkiledi. Almanya önceki yıllarda olduğu gibi 2016 yılında da ülkemiz ihracatinda lider konumunu korurken, ithalatta Çin'in ardından ikinci sırayı almıştır. Dış ticaret açığımız 2016 yılı verilerine göre 7.5 milyar dolar seviyesindedir. 2016 yılı verilerine göre ihracatımız bir önceki yıla göre yüzde 4,4 artarak 14 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmiştir. Birliğimizden 2016 yılında Almanya'ya gerçekleştirilen ihracat 1 milyar 272 milyon dolardır. Ülkeye olan ihracatımızın yüzde 90'ı ağırlıklı olarak sanayi mamüllerinden oluşurken yüzde 10 oranında tarım ve gıda ürünleri ihracatı gerçekleştirilmektedir" diye konuştu.

ALMAN YATIRIMCILARI İZMİR'E DAVET ETTİ

EİB olarak Almanya ile katma değeri yüksek ürünleri ihracatı konusunda iş birliği yapmak istediklerini belirten Ünlütürk, "Oldukça geniş yatırım olanaklarına sahip İzmir ve Ege Bölgesi'ne daha çok dikkat kesilmenizi diliyorum. Ürünlerimizin ülkede daha iyi pazarlanabilmesi ve tanıtılabilmesi için pek çok proje ve çalışma gerçekleştiriyor, fuarcılıkta da dünya lideri olan Almanya'da Türk firmalar olarak birçok fuara iştirak ediyoruz" dedi.

"İZMİR YENİ YATIRIMLARA EVSAHİPLİĞİ YAPMAYA HAZIR"

EBSO hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu ise İzmir'in ve Türkiye'nin menfaatlerini gözeterek sanayileşme faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, "İzmir'in hem potansiyeli, hem konumu, hem de dünyaya bakışı açısından ülkemizin Batıya açılan kapısı olarak tanımlandığını ifade eden Gökçüoğlu, "Bu durumu teyit eden İzmir'in bir verisi var ki, yabancı sermaye kültürünü ve uluslararası yatırımcılarla nasıl aynı dili konuştuğunu en iyi şekilde özetlemektedir. Yabancı sermayeli firmaların en çok geldiği ilk 3 sanayi şehri içinde, İzmir'e gelen firmalar yüzde 19 ile imalat sanayinde ilk sırada yer almaktadır. İzmir'de, Alman yatırımcı firma sayısı 585'dir" dedi. İzmir'in potansiyelinden söz eden Gökçüoğlu şöyle konuştu:

"1,5 milyarlık bir nüfusa ve 25 Trilyon dolar GSMH ile 8 Milyar dolar ticaret hacmine ulaşılabilirlik, 28 ülke ve 70 şehre direkt uçuş imkanı, nitelikli işgücü, 13 OSB, Serbest Bölge ve Teknoloji Geliştirme Bölge avantajları ile İzmir bir yatırımcı için oldukça cazip fırsatlar anlamına gelmektedir. Teşvikli yatırımlar açısından 1. Bölge'de yer almasına rağmen, yüksek teknolojili ürünler, enerji, savunma sanayi, otomotiv gibi birçok alanda 5. Bölge teşvik imkanlarından yararlanmaktadır. Devam eden ulaşım altyapı projeleri ile de, İzmir yeni yatırımlara evsahipliği yapmaya hazırdır. "

"ALMANYA'YI TANITMAK İSTİYORUZ"

Federal Almanya Cumhuriyeti Büyükelçeliği Maslahat Güzar Robert Dölger, İzmir'in, Ankara ve İstanbul'dan sonra Türkiye'deki en büyük ekonomik bölgelerden biri olduğunu belirterek, "Ticari ilişkiler açısından İzmir'in yurt dışı ile ekonomik bağları söz konusu. Bizim için de bu ekonomik gününü düzenlemek için iyi bir sebep. 2007 yılından beri bu ekonomi günlerini düzenilyoruz. İstanbul'daki Alman- Türk Ticaret Odası ve yereldeki odalarla birlikte iş birliği ile bu günü düzenliyoruz. Türk ve Alman iş adamlarını buluşturarak yeni iş imkanları yaratmak ve Almanya'yı tanıtmak istiyoruz. Almanya'nın da yatırım için iyi bir ülke ve seçim olduğunu göstermek istiyoruz" dedi.

"SADECE MERKEZİ DEĞİL DİĞER BÖLGELERİ DE DEĞERLENDİRİN"

16 eyaletin her birinin kendine göre ekonomik özelliği ve gücü olduğuna dikkat çeken Dölger, "Başkent ve merkezlerden değil bölgelerden de faydalanmak gerektiğini göstermek istiyoruz. Burada İzmir de bir örnek, Türkiye'nin en büyük ekonomik bölgelerinden biri. Burada 150 yıldan beri, Osmanlı döneminden bu yana  faaliyet gösteren şirketler var. 6 bin 700 Alman şirketi burada faaliyet gösteriyor. Almanya'nın 1980 yılından bu yana Türkiye'ye doğrudan 12 milyar euro değerinde yatırımı var. 2015 verilerine göre iki ülke arasında 37 milyar euro ticaret hacmi var" diye konuştu.

"KARŞILIKLI MENFAATLERİ KORUMAK GEREKİYOR"

Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Dölger, şöyle konuştu:

"Uzun süreli iş birliği içerisinde bir takım süreçler oluyor. Ama bu süreçleri karşılıklı menfaateri koruyarak daha ileri götürmek gerekiyor. Biz burada Federal Hükümet adına Türkiye'nin bizim için çok stratejik bir partner olduğunu ve bu bağların devam ettiğini belirtmek istiyorum. Uzun vadeli menfaateleri dikkate alarak bu birlikteliğin güçlenmesi gerekiyor. Türkiye bizim için ekonomik açıdan çok cazip bir yatırım yeri. Türkiyede çok eğitimli iş gücünün oludğunu biliyoruz. Büyüyen bir nüfusa sahip, satın alma gücüne sahip olan bir nüfusu var. Geçen hafta Türk ve Alman ekonomi bakanları Berlin'de yakın bir ilişkinin önemini vurguladı. Biz Türk Alman ekonomik işbirilğinin gelişmesi için girişimde bulunmak istiyoruz. Bugün aramızdaİzmir başkonsolosluğu vize sorumlusu da bize katılacak ve vize konusundaki soruları yanıtlayacak."

Konuşmaların ardından şirket temsilcileri sunumlarını gerçekleştirdi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Sabri Ünlütürk konuşma

İbrahim Gökçüoğlu konuşma

Robert Dölger konuşma

Katılımcıların görüntüsü

Genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ  Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR

===================================================

İZMİR'DE BÜYÜK HİNTKENEVİRİ OPERASYONU

7)NİF DAĞI ETEKLERİNDE 47 BİN 463 KÖK HİNTKENEVİRİ ELE GEÇİLDİ

İZMİR'in Kemalpaşa İlçesi'ndeki Nif Dağı'nın eteklerinde, komando birliklerinin de katılımıyla düzenlenen operasyonda, 47 bin 463 kök hintkeneviri ele geçirildi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde imal ve ticareti, yasadışı ekim ile mücadele kapsamında dev bir operasyona imza attı. İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube müdürlükleri ile Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, dün (salı), yapılan istihbari çalışmalar sonucunda Kemalpaşa'nın Nif Dağı eteklerinde belirlenen 4 ayrı bölgeye, narkotik köpeklerinden de yararlanılarak eş zamanlı operasyon yaptı. Büyüklüğü 5-15 santimetre arasında değişen 47 bin 463 kök hintkeneviri ele geçirildi. Ele geçirilen hitkenevirleri sökülerek imha edilirken, şüpheli H.C. gözaltına alındı. Şüphelinin at ile bölgeye ulaştığı, çevredeki taşların arasına ekim için kullandığı araç ve gereci gizlediği ortaya çıktı.

Jandarma yetkilileri, şimdiye kadar kentte en fazla 25 bin kök hintkeneviri ele geçirildiğini belirtti. Bu operasyonda ele geçirilen 47 bin 463 kökün en yüksek miktar olduğunu kaydetti. Ele geçirilen hintkenevirlerinden yaklaşık 2 bin 500 kilo esrar imal edilebileceği vurgulandı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Jandarma ekipleri köpeklerle arama

Krater taşları arasında bulunan kimde kullanılan malzemeler

Hintkenevirleri

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Kadir ÖZEN/ İZMİR,

=======================================================

8) 'ESKORT KADIN' ÇETESİNİN ALTINDAN AİLE ÇIKTI

ADANA ve Samsun merkezli 13 ilde gerçekleştirilen operasyonda 'eskortluk sitesi' adı altında fuhuş çetesi kurduğu ve fuhuşa yer temin ettiği iddiasıyla yakalanan 12 kişiden 7'sinin eş, kardeş, baldız, anne ve kayınpeder olduğu ortaya çıktı. Şüpheliler adliyeye sevk edilirken çete yöneticisi Özgür A.,  okuyamadığı için bilgisayar mühendisi olamadığını ancak kendi imkanlarıyla Hacker düzeyinde bilgisayar kullanıcısı olunca eskort sitelerini kurduğunu söyledi.

Bir eskortluk sitesinin internet üzerinden kendisine abone olan kadınları pazarladığı bilgisine ulaşan Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı, söz konusu sitenin Adana ve Samsun'da faaliyet gösterdiğini saptadı. Yapılan fiziki ve teknik takip sonucu internet üzerinde faaliyet gösteren 30 eskortluk sitesi belirlendi. Bu siteleri 41 kişinin yönettiği, yüzlerce kadının da sitelere üye olup fuhuş yaptığı anlaşıldı. Çetenin, yönettiği fuhuştan milyonlarca lira kazandıklarını tespit eden polis, 12 Mayıs'ta Adana ve Samsun merkezli İstanbul, Ankara, Eskişehir, Konya, Gaziantep, Bursa, İzmit, Muğla, İzmir, Mersin ve Hatay'da fuhuş şebekelerine yönelik eş zamanlı baskın yaptı.

7'Sİ AKRABA

Baskınlarda eskortluk sitesi adı altında fuhuş çetesi kurduğu, çeteye üye olduğu, fuhuşa yer temin ettiği ve siteye teknik destek verdiği öne sürülen 16'sı kadın 53 kişi  gözaltına aldı. Operasyonda çetenin fuhuş gelirinden elde ettiği 6 araç, 5 daire ile 25 ayrı bankada bulunan hesaplarına el konuldu. Şüphelilerin banka hesaplarında 3 milyon 440 bin 520 lira hesap hareketleri olduğu da saptandı. Gözaltına alınan ve hem mağdur hem şüpheli görülenler tutuksuz yargılanmak üzere savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Adana emniyetindeki sorguları tamamlanan ve aralarında eskort sitesini kuran yönetici Özgür A., kardeşi Özkan A., eşi Kader A., baldızı Gönül Ö., üvey annesi Meryem A., Özkan A.'nın eşi Tuğba A. ve kayınpedere  Mustafa H.'nin de bulunduğu 12 kişi, adliyeye sevk edildi.

'HACKER DÜZEYİNDE BİLGİSAYAR KULLANICISIYIM'

Adana'da eskort sitesi kurduğu belirlenen yönetici Özgür A, ifadesinde, "Ortaokul mezunuyum. Bilgisayar mühendisi olmak istiyordum ama maddi sıkıntılardan okuyamadım. Bunu hırs yaparak kendi imkanlarımla bilgisayarı öğrendim. Hacker düzeyinde bilgisayar kullanıcısıyım. Eroin bağımlısı olduktan sonra porno ve eskort sitesi açtım. İlan için arayan bayanlara 'domain oturdu' diye bilgi verdim" dediği öğrenildi. Özgür A.'nın yardımcısı ve kardeşi Özkan A. ise iş bulamadığı için ağabeyinin yönlendirmesiyle bu işe girdiğini, para kazandıkça hevesinin arttığını söyledi. Özgür A.'nin eşi Kader A.'nın da, "Yıllar önce annem fuhuş yaptığı için babam tarafından öldürüldü. Bir süre ben de fuhuş yaptım ve hamile kaldım. Özgür A. ile tanıştım ve çocuğu kabul etti" diye ifade verdiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlıların toplu halde görüntüsü

Adli Tıp Birimi'ne getirilmeleri

Adli Tıp Birimi'nden çıkarılmaları

Polis araçlarına bindirilmeleri

Polis aracının gidişi

SÜRE: 02'15"    BOYUT: 138 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ-Salih ÜÇTEPE-Kamera: ADANA,

======================================================

9)MANGA, BATMANLILARI COŞTURDU

BATMAN'da, 10 yıl sonra ikinci kez gelen ünlü Manga grubu, hayranlarıyla şehir stadyumunda buluştu. 20 bin kişinin katıldığı konserde, grubun bazı hayranları sanatçıları görmek için tribünden atladı, bazıları ise kilitli olan kapıları kırarak stadyuma kurulan platformun yanında konseri dinledi.

Batman Belediyesi'nce "Gençlik Festivali" etkinlikleri kapsamında düzenlenen konser için ünlü Manga grubu Batman'a geldi. 16 Mayıs şehir stadında verilen konseri yaklaşık 20 bin kişi izledi. Manga grubunun sahneye çıkmasıyla tribünleri dolduran hayranları korkulukları üzerinden atlayarak sahaya indi. Sahaya atlayanları gören ve tribünde oturan sanatçıların hayranları da daha sonra tribünün kilitli olan kapısını kırarak sahaya girdi. Sahaya giren gençler, stadyumda kurulan platformun ön tarafına yerleşti. Gençler burada grubun seslendirdiği şarkılara eşlik etti.

Kentte, daha önce 'Hürriyet treni' etkinlikleri kapsamında konser veren Manga grubunun 10 yıldanr sonra ikinci kez kentte geldiği belirtildi. Şehir stadını hınca hınç dolduran grubun hayranları gurubun solisti Ferman Akgül'e eşlik etti.  Grubun solisti Ferman Akgül, "Batman'a 10 yıl sonra gelmek güzel bir duygu ve çok mutluyum"dedi.

Batman Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy ise, stadyumdaki atmosfere bakarak Batmanlıları böyle  gülerken, eğlenirken, mutlu görmek kendilerini bir kat daha mutlu ettiğini belirterek, "Çünkü sizler geleceğimiz ve her şeyimizsiniz. Şimdi sizlere güzel bir haberimiz var. Buradan arkadaşlarıma talimat veriyorum, en kısa zamanda en sevdiğiniz sanatçıları getirmek için oylayacağız anket sayfamızı belediyemizin internet sayfasından duyuracağız. Olanaklarımız ölçüsünde sizleri sevdiğiniz sanatçılarla buluşturacağız. Sizlere söz veriyorum, görevli olduğumuz sürece bu kenti sizlerle birlikte yöneteceğiz, kararlarımızı alırken hep sizin duygularınızı, hep sizin isteklerinizi hep sizin ihtiyaçlarınızı ön plana alacağız. Çünkü, sizler bizim her şeyimizsiniz. Artık bundan sonra hep mutlu olacağız. Çünkü siz kavgaya, kötülüğe layık değilsiniz. Sizler mutluluğa layıksınız, sizler her şeyin en güzeline layıksınız" diye konuştu.

Ünlü grubun verdiği konser yaklaşık 3 saat sürdü. Konserin bitiminde Manga gurubuna Batman Belediye Başkan vekilli Aksoy çiçek verdi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Manga grubunun konseri

-Tribünlerin korkulukları üzerinde sahaya atlayanlar

-Tribün kapısını kırarak sahaya inerken

-Konserden görüntü

-Belediye başkan vekili konuşması

-Manga solisti ferman akgül konuşması

Genel ve detay

Haber-Kamera: Reşat YİĞİZ/BATMAN,-

======================================================

10)MİNİK ÖĞRENCİLERİN 'SU İÇME ALIŞKANLIĞINI KAZANDIRMA' PROJESİ

KIRIKKALE Mustafa Necati İlkokulu 2/C sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmeni Adem Canarslan eşliğignde 'Su İçme Alışkanlığını Kazandırma' projesini hayata geçirdiler. Öğrenciler, 2 bin pet şişe su dağıtımında bulunurken, sağlık açısından her gün bol su içilmesini istediler.Proje kapsamında  Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan öğrenciler, daha sonra Zafer, Ankara, Hürriyet Caddesi'nde düşüncelerini anlatmak ve halka ulaşmak için yürüyerek şehir turunda bulundular. Öğrenciler, Cumhuriyet meydanında ve Doğu caddesi  üzerinde  halka ücretsiz 3000 pet şişqe suyu dağıtımında bulundular. Halka ulaşarak bu alışkanlığın yararını anlatmak istediklerini söylediler.

Sınıf öğretmeni Adem Canarslan yaptığı konuşmada, "Bundan sonra bizler 'Su içme alışkanlığını kazandırma elçileri  olarak toplumda yerimizi almak istiyoruz. Bu konuda projemizi geliştirerek kamuoyu oluşturmak ve herkese dokunmak için çalışacağız. Sayımızın gittikçe artacağına inanıyoruz. 'İç organlarımıza  duş aldıralım' sloganı ile yolumuza devam etmek, daha da ötesi 'Dünya Su İçme Günü' gibi iddialı bir hedefe taşımak istiyoruz. Bu bir başlangıç olsun" dedi.

Mustafa Necati 2/C sınıfı öğrencileri, projeye uygun giydikleri kıyafetle farklı bir görüntü sergilediler. Proje, veliler tarafından da benimsenip, çocuklarına destek verirken, Kırıkkale halkı tarafından ilgiyle karşılandı. V

Görüntü Dökümü

---------------------------

Öğrencilerden detay görüntüler

Sınıf öğretmeninin açıklaması

Velilerle röportajlar

Öğrencilerin cadde yürümeleri

Cumhuriyet meydanında su dağıtımı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, -

=====================================================

11)HAKKARİ'DE LİSELİLERİN MEZUNİYET SEVİNCİ

HAKKARİ'de bu yıl 18'inci mezularını veren Anadolu Lisesi'nde  mezun olan 156 öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi. Törende öğrenciler, keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadı.

Anadolu Lisesi bahçesinde  düzenlenen törene okul idarecileri, öğretmenler, veli ve öğrenciler katıldı. 2016-2017  eğitim ve öğretim yılı sonunda 156 öğrenciyi mezun eden Anadolu lisesi'ndeki törende, okul ve YGS birincilerine ödül verildi. Ardından Okul Müdür Vekili Beybün Gür bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından öğrenciler arasında çuval, sandalye kapma ve halay yarışmaları düzenlendi. Mezuniyet kıyafetlerini giyen öğrenciler isimleri tek tek okunarak tören alanına davet edildi. Sevinç ve hüznün bir arada yaşandığı törende öğrenciler müzikler eşliğinde bol bol eğlendi. Tören öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla son buldu.

Görüntü Dökümü

-----------------------

- Hakkari Anadolu lisesi bahçesinde mezuniyet töreni için gelen veliler ve öğretmenlerden genel görüntü

-öğrenciler arasında Çuval, sandalye  kapma yarışması

-Etkinlikleri izleyen öğrenci ve veliler

-Halat yarışması

-Mezun olan öğrenciler tören alanına isimleri okunarak davet edilmesi

-Öğrencileri cep telefonları ile çeken veliler

-Öğrencilerden yakın plan görüntüsü

-Öğretmenler öğrencilerine belge verirken

-Bir öğrenci ile kısa röportaj

-Tören alanına giden öğrencilerden genel görüntü

-Keplerini uçurmak için hazırlanan öğrenciler

-Keplerini havaya uçuran öğrenciler

-Halay çeken öğrencilerden genel ve datay

-Ankara havasında çalınan müzik eşliğinde dans yapan öğrencilerden genel ve datay

BOYUT: 221 MB

SÜRE: 3 DK 29 SN

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement