Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Kılıçdaroğlu, Bolu Dağı'nın zirvesine ulaştıCHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu Dağı'nın eteğindeki Abant Kavşağı'nda verilen molanın ardından yürüyüşe devam etti.

26.06.2017 13:49

Kılıçdaroğlu, Bolu Dağı'nın zirvesine ulaştı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu Dağı'nın eteğindeki Abant Kavşağı'nda verilen molanın ardından yürüyüşe devam etti. Bolu Dağı'na tırmanan Kılıçdaroğlu'na, Elmalık Köyü mevkisindeki üst geçitte toplanan bir grup tepki gösterdi. Polis ekipleri grubu üst geçitten indirerek uzaklaştırdı. Kılıçdaroğlu, yürüyüş sırasında araçlarından kendisini destekleyenleri selamladı. 900 rakımlı Bolu Dağı'nın zirvesine tırmanırken zorlandığı gözlenen Kılıçdaroğlu, sık sık sıvı aldı. Kılıçdaroğlu, Bolu Dağı tabelasının önünden elinde 'Adalet' yazılı dövizle geçti. Yürüyüşe katılanlar ile kendilerine tepki gösteren bir araçtakiler arasında gerginlik yaşandı. Arbede sırasında aracın camı kırılırken, polis olaya müdahale ederek aracı uzaklaştırdı. 6.5 kilometrelik ikinci etap, Bolu Dağı'ndaki Köroğlu tesislerinde sona erdi.

Görüntü dökümü:

-------------------------------

-Yürüyüş

-Üst geçitteki tepki

-Polisin müdahalesi

-Bolu Dağı'na tırmanış

-Bolu Dağı tabelası

-Camı patlayan araç

Haber-Kamera:  Ersin ERCAN-Gürkay GÜNDOĞAN/BOLU,

===========================================

Askerileri taşıyan otomobil devrildi: 1 şehit, 5 yaralı (1)

SİVAS'ta bu sabaha karşı özel otomobilin devrilmesi sonucu 1 asker şehit oldu, 5 asker ise yaralandı.

Kaza sabah saat 04.00 sıralarında Sivas-Ankara çevreyolu üzerine Adliye binası yakınlarında meydana geldi. Jandarma binasına giden askerleri taşıyan sürücüsü öğrenilemeyen özel otomobil kontrolden çıkarak refüje çarptıktan sonra devrildi. Kazada araç içerisindeki 6 asker yaralandı. Yaralılar ambulanslarla kentte bulunan hastanelerde tedaviye alındı. Kazada araçtan fırladığı belirlenen 22 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Hamza Dede ağır yaralı olarak kaldırıldığı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedaviye alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Dede, şehit oldu. Diğer askerlerin durumlarının iyi olduğu, tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.

Olay sonrası Vali Davut Gül, hastaneye giderek doktorlardan askerlerin durumu ile ilgili bilgi aldı. Manisalı olduğu öğrenilen Jandarma Uzman Çavuş Hamza Dede'nin cenazesi, yapılacak otopsinin ardından havalaanında düzenlenecek askeri tören ile memleketine gönderilecek.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Eraydın AYTEKİN/ SİVAS, -

=========================================

Yağmur, İstanbu'u ve köprüyü yakından görüp, memleketine döndü

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde oturan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın daveti üzerine İstanbu'a giden Aydın Güder, 8 yaşındaki kızı Yağmur, eşi Hayat, kızları Pınar, Bahar ve Elanur memleketlerine döndü. Babasının kendisi için yaptığı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve İstanbul'u yakından gördüğünü anlatan Yağmur, büyük mutulluk yaşadığını belirtirken, aile yetkililere teşekkür ederek İstanbul'da çok güzel 5 gün geçirdiklerini söyledi.

Yüksekova İlçesi'nde oturan uydu alıcısı ve çanak anten tamircisi Aydın Güder, bir süre önce İstanbul'u görmek isteyen kızı Yağmur için perde korneşi, şemsiye, led ışıklar ve ses sitemi kullanarak 2 metre 10 santimetre uzunluğunda ışıklı ve martı sesli 15 Temmuz Şehitler Köprüsü maketini yaptı. Bu meket ve küçük Yağmur'un duyguları haber olunca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, baba, kızı ve ailesini İstanbul'a davet etti. Başkan Topbaş'ın davetlisi olarak 5 gün boyunca İstanbul'da kalan Yağmur ve ailesi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü başta olmak üzere bir çok tarihi mekanı gezme olanağı buldu. Yağmur ve ailesi bugün uçakla İstanbul'dan memleketleri Yüksekova'ya geldi.

Yaklarının karşıladığı Güder ailesi ve Yağmur'un mutluluğu gözlerinden okunurken, aile çok güzel bir hafta giçirdiklerini anlattı. Aydın Güder, kızının hayellerini gerçek olduğunu ve herkesin Ramazan Bayramını kutladığını belirterek şöyle konuştu:   "İstanbul ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü çok merak eden kızımı, maddi imkansızlıklardan dolayı İstanbul'a götüremiyordum. Yaptığım maket haber olunca bizi İstanbul'a davet ettiler. Maketini yaptığım köprüyü ve birçok yeri yakından gördü. Büyük mutluluk yaşadık. Herkese teşekkür ediyoruz. İstanbul'un en güzel yerlerini gezdik. Yağmur, bize hayellerine kavuştuğunu ve büyük mutluluk yaşadıklarını anttı. Kızım belkide ömürü boyunca bu kadar güzel yerleri gezemezdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ve diğer yetkililere teşekkür ediyorum. Hem kızım, hem de biz unutamayacağımız günler geçirdik."

Çifte bayram yaşadığını anlatan 2'nci sınıf öğrencisi Yağmur ise, "Köprüyu gezdim, hem de bayramı İstanbul'da kutladım. Bu arada tarihi mekanları da gezdik. İstanbul'da gezdiğim yerleri mahalledeki ve sınıf arkadaşlarıma anlatacağım. Buradan Başkan Kadir Topbaş'a çok teşekkür ederim" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Uçaktan inmesi

-Havaalanı içerisinden gör

-Güder, ailesinin havaalanından çıkması

-Babasının elini bıramayan Yağmur

-Havaalanı önünde gazetecilere açıklama yapan Baba Aydın Güder

-8 yaşındaki Yağmur Güder'in konuşması

-Havaalanında genel detaylar

-Evlerine gelmesi

-Baba ve Kızı evin kapısında el salladı

Haber-Kamera: YÜKSEKOVA

===========================================

CHP'de bayramlaşma töreni

CHP Antalya İl Başkanlığı'nda Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde bayramlaşma töreni düzenlendi.

İl binası önünde gerçekleştirilen törene Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, ilçe başkanları ve partililer katıldı. Törene, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun devam ettirdiği adalet yürüyüşünde oldukları, Deniz Baykal ise yurtdışında olması nedeniyle katılamadı.

Törende konuşan CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, sıcak havaya rağmen bayramlaşmaya katılan vatandaşların ve tüm Türkiye'nin bayramını kutladı. Erdem, adaletsizliğin güç geçtikçe arttığını iddia ederek, işlerini beğenmeyen işçilere verilen sosyal yardımların tamamen kesilmesiyle ilgili Kanun Hükmünde Kararname'nin çıktığını söyledi.

Adalet yürüyüşünün sadece Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına dayandırılmaya çalışıldığını ifade eden Erdem, "Asla böyle bir şey yok. Bu durum sözün bittiği yerdir. Genel Başkanımızın başlattığı, adalet yürüyüşünü çok anlamlı ve onurlu buluyoruz. Antalya'da da ilçe bazında yürüyüşlerimiz devam ediyor. Aydın Kanza Parkı'ndan 21.00- 23.00 arası adalet nöbetimiz devam ediyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------------

CHP binası önündeki partililerin görüntüsü

Partililer öpüşürken görüntü

Müziğe eşlik eden CHP'li kadınların görüntüsü

İl Başkanı Mustafa Erdem'in konuşması

İl Başkanı Mustafa Erdem'in konuşması

Partililer bayramlaşırken görüntü

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

================================================

Bodrum'a 3 günde 220 bin araç giriş yaptı

MUĞLA'nın turizm cenneti ilçesi Bodrum'da Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla yerli turistlerin akınına uğrarken, üç gün içinde 220 bin aracın ilçeye giriş yaptığı bildirildi.

Ramazan bayramı tatilinin başlaması ile birlikte Bodrum'a 4 kilometre mesafedeki Kaynar Mevkisi girişindeki denetim noktasında, düzenli olarak polis ve jandarma tarafından kontroller yapılırken, MOBESE kameraları da ilçeye giren araçları kayıt altına aldı. Son 24 saatte Bodrum ilçe merkezine büyük bölümü otomobil 79 bin 661 aracın giriş yaptığı belirlendi. Bayram tatilinin başlamasından bu yana fgeçen sürece ilçeye giriş yapan araç sayısı 220 bine ulaştı. Bu rakamın tatil bitimien kadar 250 bini bulmasının beklendiği kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Bodrum'daki adraç yoğunluğundan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

========================================

Büyükelçi Turenicova: 150 bin Slovak vatandaşı Türkiye'yi ziyaret ediyor

SLOVAKYA Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova, "Slovakya küçük bir ülke, buna rağmen yıl içerisinde 120- 130 bin kadar Slovak vatandaşı Antalya bölgesini ziyaret ediyor. Toplamda 150 bin Slovak vatandaşı Türkiye'yi ziyaret ediyor" dedi.

Hafta sonu tatilini Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde geçiren Slovakya'nın Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova, Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB) Başkanı Cengiz Haydar Barut'la görüştü. Görüşmede Slovakya'nın Antalya Fahri Konsolosu Şükrü Vural da hazır bulundu.

Büyükelçi Turenicova, Side'nin harika bir turizm merkezi olduğunu belirterek, Ankara'dan Side'ye gelirken önce harika bir doğa ardından muhteşem bir deniz manzarasının görüldüğünü anlattı. Slovakya'nın küçük bir ülke olduğunu aktaran Büyükelçi Turenicova, buna rağmen 120- 130 bini Antalya olmak üzere her yıl Türkiye'ye yaklaşık 150 bin Slovak vatandaşının tatil için geldiğini söyledi.

ANTALYA'DAN MEMNUNLAR

Büyükelçi Anna Turenicova, şöyle dedi:

"Slovakya için en önemli turizm merkezi Türkiye'dir. Slovakların en çok tercih ettiği turizm merkezi Türkiye'de Antalya bölgesidir. En önemlisi de şu Slovakya küçük bir ülke, buna rağmen yıl içerisinde 120- 130 bin kadar Slovak vatandaşı Antalya bölgesini ziyaret ediyor. Toplamda 150 bin Slovak vatandaşı Türkiye'yi ziyaret ediyor. Türkiye'ye gelen turistler, özellikle Antalya bölgesine gelenler buradaki servisten, otellerden ve insanların sıcakkanlılığından o kadar memnun ki her sene tekrar Türkiye'ye tatile geliyorlar."

"GEÇEN SEZONUN YÜZDE 40 ÜZERİNDE KAPATIRIZ"

MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, haziran ayında genel olarak Manavgat ve Side bölgesindeki otellerin doluluk oranının yüzde 70 civarında seyrettiğini aktararak, "Bayram dolayısıyla bölgemize ciddi bir misafir talebi de var. Dolayısıyla bayram süresince bölgemizdeki doluluklar yüzde 90'ların üzerine çıktı. Son bir hafta 10 gündür bölgemize olan talep temmuz, ağustos, eylül aylarının da iyiye gideceğine işaret ediyor. İnşallah sezonu biraz daha uzatarak geçen yılın yüzde 40 üzerine kapatmayı hedefliyoruz" dedi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun turizmcilerden hedeflerini hep yüksek tutmalarını istediğini anlatan MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, "Bu sezon sonu için final rakamlarımız Antalya genelinde 10 milyon. Manavgat ve Side bölgesi olarak da 3.5 milyon misafirin üzerine çıkacağımızı ümit ediyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Side Apollon Tapınağı görüntüsü

Detay görüntüler

RÖP 1: Büyükelçi Anna Turenicova

Detay görüntüler

RÖP 2: MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut

Detay görüntüler

HABER- KAMERA: Mithat ABAKAN/MANAVGAT (Antalya),

======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement