Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Gaziantep'te fabrika yangını (1)GAZİANTEP'te, bakliyat fabrikasında yangın çıktı.

28.07.2017 13:30

Gaziantep'te fabrika yangını (1)

GAZİANTEP'te, bakliyat fabrikasında yangın çıktı. Yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken, fabrikadan yükselen dumanlar kentin her yerinden görüldü.

Aydınlar Mahallesi'nde bulunan bir bakliyat fabrikasının çatısında saat 12.45'de yangın çıktı. Nedeni bilinmeyen yangının kısa sürede tüm bölümlerini sardığı fabrikadan yoğun duman yükselmeye başladı. Kentin her yerinden görülen dumanların çıktığı fabrikadaki yangın ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin söndürmek için çalışmasını sürdürdüğü fabrika çevresinde polis ekipleri de önlem aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Yangından yükselen dumanlar

Dumanla kaplanan kent

Genel ve detay görüntüler

Haber: Hasan KIRIMIZTAŞ - Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

=========================================

PKK/PYD operasyonunda 1 İngiliz ve 2 Bulgar'a gözaltı

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde, polisin PKK/PYD terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda 1'i İngiltere, 2'si Bulgaristan uyruklu 3 kişi, gözaltına alındı.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne, e-posta ile KCK/PYD terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren üç kişinin Didim'de tatil yaptıkları ihbarı geldi. İhbar üzerine Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, geçen 26 Temmuz'da harekete geçti. Bir eve operasyon düzenleyen polis, İngiltere uyruklu J.A.R., Türk asıllı Bulgar vatandaşı M.Y.A. ve annesi V.P.R.A.'yı gözaltına aldı. Şüphelilere ait cep telefonu, bilgisayar ve dijital materyallere de el konuldu.

İfadeleri alınan şüphelilerden J.A.R., 2015 yılında örgüte tıbbi yardımda bulunmak üzere Suriye'ye gittiğini ve 3 ay kaldığını belirtip, " YPG'den silah eğitimi aldım ancak herhangi bir çatışmaya girmedim. Daha sonra buradan ayrılarak İngiltere'ye döndüm. 10 gün kadar önce M.Y.A. ve annesi V.P.R.A. ile birlikte tatil amacıyla Türkiye'ye geldik" dedi.

M.Y.A. da ifadesinde Hollanda ve İngiltere'de hukuk eğitimi aldığını, J.A.R. ile 2015 yılında sosyal medya üzerinden tanıştıklarını söyledi. V.P.R.A. ise de ifadesinde birlikte tatile geldiklerini vurgulayıp, kızı ile J.A.R. arasındaki arkadaşlığı sonradan öğrendiğini kaydetti. Şüphelilerden J.A.R. ve M.Y.A.'nın sosyal medya hesaplarında terör örgütünün kıyafetlerini giyerek terör örgütü YPG'nin propagandasını yaptıklarının tespit edildiği, diğer şüpheli V.P.R.A. hakkında ise suç tespitinin bulunmadığı bildirilirken, soruşturmanın sürdüğünü belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN/ AYDIN, -

================================

Bakan Bak, basın toplantısı sırasında arayan Cumhurbaşkanı ile görüştü

GENÇLİK ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, incelemelerde bulunmak üzere Rize'ye geldi. Bak, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantı sırasında kendisini arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla görüştü.

Ankara'dan uçakla Trabzon'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, karayolu ile geldiği Rize'nin Derepazarı İlçesi'nde bir restoranda basın mensupları ile bir araya geldi. Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Ak Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar ile İl Başkanı Muhammed Avcı ve bakanlık bürokratlarının eşlik ettiği toplantıda açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Rize'de olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek Cumhurbaşkanı ve Başbakanın taktirleri ile bakan olarak atanmasının gururunu yaşadığını söyledi.

Bu gururun Rize'ye ait olduğunu ifade eden Bak, "Rize'de bu toprakların çocuğu Cumhurbaşkanımız Rize'mizi her zaman projeleri ile yaptığı işleri destekliyor. Onunla gurur duyuyoruz. Onun açtığı yolda yürümeye devam ediyoruz. Bu süreçte Rize'mize hizmet eden değerli bakanlarımıza teşekkür ediyoruz. Rize'mize başta spor ve diğer hizmetlerin getirilmesinde noktasında birlikte çalışacağız. Biz bir ekibiz. AK Parti'de 'ben' yok 'biz' var. Birlikte güçlüyüz. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi biz bu millete hizmet etmeye devam edeceğiz."dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ARADI

Basın toplantısı sırasında korumalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aradığını belirterek telefonu Bakan Bak'a uzattı. Konuşmasına ara veren ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Bak, ardından "Cumhurbaşkanımızın selamlarını iletiyorum. Kendisi çalışmalarımızda başlarılar dilediö diyerek toplantısına kaldığı yerden devam etti.

"UYUŞTURCU İLE MÜCADELEYE YÖNELİK PROJELERİMİZ OLACAK"

Bakanlık görevi sırasında Rize'nin desteğini beklediğini ifade eden Bakan Osman Aşkın Bak, konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Biz daha yolun başındayız. İnşallah diğer bakanlarımızın Rize'ye yaptığı hizmetler gibi bizde hayırlı hizmetler yapmak istiyoruz. Rizeli hemşerilerimize layık olmak için elimizde geleni yapacağız. Allah utandırmasın. Biz birlikte Rize'miz için başarılı işler gerçekleştireceğiz. Bu noktada sporda da bizim bir avantajımız şu. Sporu seven, gençliği seven vizyonu olan çok değerli bir spor adamı Cumhurbaşkanına sahibiz. AK Parti hükümetleri döneminde spora yapılan yatırımlar ortada. İnşallah bu yatırımlar durmadan devam edecek. Özellikle uyuşturucu ile mücadele ve terörle mücadele sonrası Doğu ve Güneydoğuda o gençlere ulaşma açısından İçişleri Bakanlığımız ve diğer bakanlıklarımızla birlikte çalışmalar yürüteceğiz. İlk Bakanlar Kurulu toplantısına katıldım. Orada da bunu değerlendirdik. Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile beraber gençlerimize yönelik projeleri yürüteceğiz."

FATİH TERİM'İN MİLLİ TAKIMDAN AYRILMASI SORULDU

A Milli Futbol Takımı'nda Fatih Terim'in görevden ayrılmasının ardından yaşanan tazminat tartışmalarına yönelik bir soru üzerine Bakan Osman Aşkın Bak, şu değerlendirmelerde bulundu: "Futbol Federasyonu özerk bir yapıya sahip. Kendilerinin yaptığı sözleşeme de federasyon başkanı ile teknik direktör arasında yapılan bir protokoldür. Bu sorunları çözmek için federasyon başkanı ile Fatih Terim bir araya geldiler. Bu sorunu kendi açılarından bir çözüme kavuşturdular. Teknik konuları kendileri çözecektir. Bize düşen şudur. Fatih Terim bu ülkeye hem futbolcu, hem teknik direktör olarak, hem de yurt dışında çeşitli takımları çalıştırarak önemli başarılar elde etmiş bir teknik adamdır. Kendisine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Türk sporu yoluna devam edecektir. İnanıyoruz ki milli takımımız ve Türk sporu bu süreçte yoluna devam edecek. Diğer konular zaten teknik konular. Onu Futbol Federasyonu ile beraber Fatih Terim birlikte çözecektir.ö

Bakan Osman Aşkın Bak, toplantının ardından Rize Valiliği'ne geçti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Bakan Bak'ın toplantı detayları

Bakan Bak'ın açıklaması sırasında Cumhurbaşkanın telefonla araması

Bakan Bak'ın açıklamaları

Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-

=======================================

Van Büyükşehir Belediyesi 2 bin yoksula sıcak yemek dağıtıyor

VAN Büyükşehir Belediyesi, kentte ihtiyaç sahibi 2 bin kişiye günlük 2 öğün 3 çeşit yemek veriyor. Aşevi'nde hazırlanan yemekler gıda mühendislerinin denetiminden geçirildikten sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı aşevinde günlük 2 bin kişiye 2 öğün 3 çeşit yemek, aşevinin 30 çalışanı tarafından hazırlanıyor. Yemekler gıda kontrol mühendislerince analizi yapıldıktan sonra sosyal hizmet uzmanları tarafından belirlenen adreslere tek tek teslim ediliyor. Yemek miktarı da birey sayısına göre muhtaç ailelere sunuluyor.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri, bunun yanında sığınmacılara ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı refakatçi misafirhanelerine de yemek gönderdiklerini belirtti.  Günlük 2 öğün yemek aldıklarını ve uygulamadan çok mutlu olduklarını söyleyen muhtaç vatandaşlar da Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Yapılan yemekler

-Yemeklerin hazırlanması

-Yemeklerin sefer taslarına bırakılması

-Yemeklerin muhtaç ailelere dağıtılması

-Aileler ile röp.

-Detaylar

Haber-Kamera: VAN, -

===========================================

Minibüs TIR'a çarptı: 1 ölü, 3 yaralı

GAZİANTEP'te önündeki TIR'a çarpan minibüsün sürücüsü 30 yaşındaki Cemal Bakar öldü, eşi ve 2 kızı yaralandı.

Kaza, sabah saatlerinde Osmaniye-Gaziantep otoyolunun 24'üncü kilometresinde meydana geldi. Gaziantep yönüne gelen Cemal Bakar yönetimindeki 01 ELC 52 plakalı minibüs, Narlı kavşağını geçtikten sonra, önünde giden sürücüsünün ismi ve plakası öğrenilemeyen TIR'a arkadan çarptı. Kazada minibüs sürücüsü Cemal Bakar olay yerinde yaşamını yitirirken, araçta bulunan eşi Hacer ile annesiyle aynı ismi taşıyan 5 yaşındaki Hacer ve 2 yaşındaki Nermin Bakar yaralandı. Cemal Bakar'ın cesedi, inceleme sonrası otopsi için Gaziantep Adli Tıp kurumu morguna konulurken, eşi ve kızları ise hastanelere götürüldü. Acil servislerde tedaviye alınan yaralı kadın ve çocuklarının sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Bakar'ın cesedi ise, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Adana'ya gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Adli Tıp Kurumu

Morg önünde bekleyenler

- Cenaze aracının gelişi

Tabutun cenaze aracına konulması

Cemal Bakar'ın fotoğrafları

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

==============================

Yaşlı adamı gasp eden iki şüpheli tutuklandı

Güvenlik kamerasına yansıdı

EDİRNE'de uçucu madde kullandıkları öne sürülen 30 yaşındaki E.Ç. ve 23 yaşındaki arkadaşı A.Y., demir yollarında işçi olan 52 yaşındaki İ.K.'yı döverek cep telefonunu gasp ettikleri iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İki şüphelinin yaşlı adamı öldüresiye dövdükleri anlar bir akaryakıt istasyonunun güvenlik kameralarına yansıdı.

Devlet Demir Yolları (TCDD) Edirne garında ray bakım kontrol işçisi olan İ.K., önceki gün rayları kontrol etmek için Dilaverbey Mahallesi Tunca nehri yakınındaki demir yoluna gitti. Çalıştığı sırada yanına gelen uçucu madde (bali) bağımlısı E.Ç. ve A.Y., yaşlı adama saldırdı. Raylardan kaçan İ.K.'yi şüpheliler yakındaki bir akaryakıt istasyonunda yakalayıp öldüresiye dövdükten sonra yanında bulunan ve içerisinde cep telefonunun yanı sıra işyeri evrakları bulunan çantasını gasp edip kaçtı. Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. Yaşlı adam hastanede tedavi altına alınırken, polis ekipleri akaryakıt istasyonunun güvenlik kameralarını inceledi. eşkalleri belirlenen E.Ç. ve A.Y., polisin araştırmasının ardından yakalanarak gözaltına alındı.

KÜFÜR ETTİĞİ İÇİN DÖVMÜŞLER

Uçucu madde bağımlısı iki şüpheli geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından ifadeleri için Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne götürüldü. Güvenlik kamerası kayıtları karşısında suçlarını ve uçucu madde kullandıklarını itiraf eden şüpheliler, İ.K.'nın kendilerine küfür ettiği öne sürdü. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen E.Ç. ve A.Y., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Şüphelilerin yaşlı adamı öldüresiye dövmeleri akaryakıt istasyonunun güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde şüphelilerin yaşlı adamı yakaladıktan sonra dövdükleri e elindeki çantayı aldıktan sonra kaçtıkları görüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

(Güvenlik kamerası)

Yaşlı adamın darp edilme anı

Şüpheliler çantayı alıp gitmeleri

Olay yerine gelen ekipler

Süphelilerin elleri kelepçeli polis aracına binmeleri

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

=========================================

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 4 kişi gözaltında

SAMSUN'da  294 gram kokain ve 99 gram metanfetamin ile yakalandıkları iddia edilen 4 şüpheli, polis tarafından adliyeye sevk edildi.

Olay dün Atakum İlçesi Denizevleri Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre İstanbul'dan 294 gram kokain ve 99 gram metanfetamin alan Mehmet Emin Ş. (55) otobüsle suç ortakları Cuma A. (47), Yener K. (41) ve Bülent K. (42) ise otomobil ile Samsun'a hareket etti. Samsun Yusuf Ziya Yılmaz Otogarı'nda yolcu otobüsünden inen Mehmet Emin ş., Denizevleri mahallesi'ndeki bir lokantaya gitti. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin takibinde olan Mehmet Emin Ş.'nin yanına bir süre sonra diğer üç şüpheli otomobil ile geldi. Şüphelilerin buluştuklarını gören polisler lokantaya baskın yaptı. Yapılan baskında kokain ve metanfetaminler ele geçirilip 4 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan şüpheliler bugün 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Emniyetten detay

-Şüphelilerin adliyeye çıkartılması

-Adliyeden detay

Haber-Kamera: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

=======================================

Kuran Kursu öğrencisi 2 gencin boğulması soruşturmasında 3 gözaltı

SAMSUN'un Bafra İlçesi'nde dün Kuran Kursu öğrencisi Salih Karabulut ve Mehmet Reşit Kaçkan'ın denizde boğulmasıyla ilgili soruşturmada, onlarla birlikte denize gören 3 görevli gözaltına alındı.

Atakum İlçesi'ndeki Kuran Kursu öğrencileri yanlarında kursta görevli hocalarıyla dün gittikleri Bafra İlçesi'ne bağlı Koşuköyü Mahallesi sahilinde serinlemek için denize girdi. Bir süre sonra 16 yaşındaki Ömer Faruk Şimşek, 15 yaşındaki Mehmet Reşit Kaçkan ve 16 yaşındaki Salih Karabulut'un denizde boğulma tehlikesi geçirdiğini gören hocaları ve çevredekiler bir yandan onları kurtarmaya çalışırken, bir yandan güvenlik güçlerine ve sağlık ekiplerine haber verdi. Denizden çıkarılan ve hastaneye kaldırılan  gençlerden Mehmet Reşit Kaçkan Bafra Devlet Hastanesi'nde, Salih Karabulut ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ömer Faruk Şimşek'in ise Bafra İlçe Devlet Hastanesi'nde tedavisinin devam ettiği belirtildi.

HOCALARI GÖZALTINDA

Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada boğulan öğrencilerle birlikte denize giren Kuran Kursu'nda görevli hocalar Ahmet Akgündüz, Yusuf Demirci ve Sefa Polat, bugün jandarma tarafından gözaltına alındı. Bafra İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadeleri alınan 3 öğretmen adliyeye sevk edildi.

Bu arada denizde boğularak ölen Kuran Kursu öğrencileri Salih Karabulut'un cenazesinin otopsinin ardından memleketi Kayseri'ye, Mehmet Reşit Kaçkan ise Şanlıurfa'ya gönderileceği belirtildi.

Haber: Ayhan AYDEMİR/BAFRA (Samsun), -

=============================================

Kırmızılı Gülşen Bodrum'u salladı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde Hadise'nin işletmeciliğini yaptığı La Plaj'da sahneye çıkan Gülşen, kırmızı elbisesi ve formda görüntüsüyle dikkatleri üzerine çekti.

Bodrum'un Yalıkavak mahallesi Tilkicik koyunda, işletmeciliğini Hadise'nin yaptığı La Plaj Beach Club'ta sahneye çıkan Gülşen'i izlemeye gelenler izdihama neden oldu. Plajda adım atacak yerin kalmadığı konser öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan ve giydiği baştan sona kapalı kırmızı elbise ve beyaz kareli şapkası ile dikkat çeken Gülşen "Keyfim yerinde. Bodrum'daki depremde de gerginlik yaşadık ancak Allah'a şükürler olsun ki herhangi bir can kaybı olmadı. Ama tabiki madem deprem bölgesindeyiz bunlarla yaşamaya alışacağız, gerekli tedbirleri almalıyız" dedi.

"24 SAAT ÇOCUKLAYIM"

DJ Ozan Çolakoğlu ile evlenen ve ocak ayında bebeği olan Gülşen "İnanın bebeğim Benan ile 24 saat ilgilenmek zorundayım. Emziriyorum ve Benan ile uğraşmaktan fazla kilolarımı da verdim, zaman buldukça spor da yapıyorum" dedi.

GÜLŞEN'E HADİSE SÜRPRİZİ

Haydi Haydi ve Yatcaz Kalkcaz şarkıları ile konserine başlayan Gülşen'e DJ kabininden eşi Ozan Çolakoğlu eşlik ederken izlemeye gelenler arasında annesi Gülnihal Açıkgöz ve kardeşleri Derya Açıkgöz ile Hülya Açıkgöz de vardı. Şarkı arasında Hadise'yi görünce büyük şaşkınlık yaşayan Gülşen, "Hadise bana sürpriz yaptı çok sevindim" dedi. Gülşen'in şarkılarını dinlerken bol bol dans eden Hadise ise sanatçıya öpücük gönderdi. Yaklaşık iki saat sahnede kalan Gülşen performansı ve şarkıları ile 1000 kişiyi eğlendirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Gülşen'in konser öncesi yaptığı açıklamadan görüntü,

-Gülşen'in sahnedeki görüntüsü,

-Şarkılarından görüntüler

-Hadise'nin ve Gülşen'in ailesinin konseri izlerken görüntüsü.

Haber-Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM, (Muğla),

=========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement