Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

ADANA' DA SICAK BUNALTTIADANA'da termometreler 40 dereceyi gösterirken, oruç tutan vatandaşlar, parklarda, ağaç altlarında serinlemeye çalıştı.

17.05.2018 14:06

ADANA' DA SICAK BUNALTTI

ADANA'da termometreler 40 dereceyi gösterirken, oruç tutan vatandaşlar, parklarda, ağaç altlarında serinlemeye çalıştı.

Ramazan'ın ikinci gününde, Adana'da termometreler, açık havada 40 dereceyi gösterdi. Nemin yüksek olduğu kentte, oruç tutan vatandaşlar, sıcaktan korunmak için yer aradı. Kent merkezindeki Atatürk Parkı'na giden vatandaşlar, ağaç gölgelerinde serinlemeye çalıştı. Bazıları süs havuzlarında el ve yüzlerini yıkadı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün gölgede bugün 33 derece olarak açıkladığı hava sıcaklığının hafta sonu biraz düşmesi bekleniyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

Paktaki termometrenin görüntüsü

DHA Muhabiri Yusuf Baştuğ'un anonsu

Parktaki süs havuzunda yüzünü yıkayan vatandaş

Vatandaşlarla röp.

Parkta oynayan çocuk

Gölgede oturan vatandaş

SÜRE: 01'08" BOYUT: 70 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ-Kamera: Veysel DOGUÇ/ADANA,

==============================================

FATMA, ŞAHİN, İLK ORUCUNU İFTAR ÇADIRINDA AÇTI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilk orucunu vatandaşlarla birlikte iftar çadırında açtı.

Gaziantep Üniversitesi Atakent Parkı'nda kurulan iftar çadırında Vatandaşlara yemek dağıtan Şahin, iftar çadırına gelenlerle sohbet etti. Öte yandan şehrin 6 bölgesinde kurulan iftar çadırlarında ramazan ayı boyunca 300 bin kişiye iftar yemeği verileceği belirtildi. Ramazan Ayı'nın ilk iftarını, iftar çadırında yapan Şahin akşam ezanın okunmasının ardından vatandaşlarla birlikte orucunu açtı. Kardeşlik sofrasında bir araya geldiklerini söyleyen Şahin, 11 ayın sultanı Ramazan Ayı'nın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu bereket olduğunu belirterek, "Büyükşehir olarak, yıllardır yaptığımız gibi yine iftar sofrasında halkımızla buluştuk. Gaziantep Üniversitesi Atakent Parkı'nda, üniversite öğrencileriyle birlikteyiz. Onlarla iftar yapmanın, sohbet etmenin, kardeşlik sofrasında bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu ortamı sağlayan yüce Mevla'ya şükrediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrin 6 bölgesinde kurduğumuz iftar çadırında bir ay içerisinde 300 bin kişiye iftar yemeği vereceğiz. Binlerce insana gıda desteği sağlayacağız. İnanların manevi ihtiyaçları için gün içerisinde ve iftar sonrasında söyleşiler yapacağız. Kur-an'ı Kerim tilaveti, tasavvuf musikisi gibi ramazanın manevi hazzını tattıracak içerikte kültürel çalışmalarımız olacak. 'Nerede o eski ramazanlar' dediğimiz hepimizin çocukluk hatıraları var. O duyguyu yaşatmak için de çocuk tiyatrolarıyla çocuklara, iyilik, merhamet ve adalet duygularını anlatacak tiyatro oyunları sahnelenecek. Çocuklarımıza oyunlarla, yoksullukla mücadelenin, dinimizin öğrettiği 'veren el' olmayı, yoksulluğu azaltmak için bu duruşun, ne kadar gerekli olduğunu göstereceğiz, bu bakış açısıyla çocuklarımızı hazırlıyoruz. Festival Park'ta her akşam söyleşiyle, musikiyle ramazanın manevi ruhuna uygun bir biçimde programlarımız olacak. Amacımız ve muradımız; girilmedik ev, çalmadık kapı, dokunmadık yürek kalmasın istiyoruz. Yüce Mevla, bölgemize, şehrimize, ülkemize; huzur, barış, adalet ve herkesin gönlüne göre bir dünya nasip etsin" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

İftar çadırı

Fatma Şahin'in yemek dağıtması

Fatma Şahin Röp.

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 197 MB

Haber-Kamera: Mustafa KANLI/GAZİANTEP,

==============================================

İKİ TIR ÇARPIŞTI; AKRABA SÜRÜCÜLER ÖLDÜ/EK

TÜRKÜ SÖYLERKEN ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLERİ KALDI

Gaziantep'te iki TIR'ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada ölen iki sürücüden Ali Kaygın'ın türkü söylerken çekilen görüntüleri kaldı. Ali Kaygın'ın sosyal medya hesabından paylaştığı türkü söylerken çekilen görüntülerin, yakınları ve takipçilerince beğenildiği görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------------

Ali Kaygın'ın türkü söylemesi

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 7 MB, 2 MB

Haber: Mücahit YOLCU- Kamera: GAZİANTEP,

============================================

OTOMOBİLLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

Bursa'nın Kestel ilçesinde otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü Fatih Satı (28), yaşamını yitirdi.

Kaza, saat 09.30 sıralarında Kestel ilçesi doğu çıkışındaki kavşakta meydana geldi. İnegöl'den Bursa yönüne giden C.B. yönetimindeki 16 LBJ 66 plakalı otomobil ile Fatih Satı yönetimindeki plakasız motosiklet çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü Fatih Satı, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Fatih Satı'nın cesedi, morga kaldırılırken, otomobil sürücüsü C.B. gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Kaza yeri,

-motosiklet ve araçtan detaylar,

-polis ekipleri inceleme

269 MB   2 dk 24 sn

Haber: Halil ÖZÇOBAN/BURSA,

============================================

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER İÇİN BİRİM

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde şehit yakınları ve gaziler için hastane işlemlerinde yardımcı olmak adına hizmet birimi açıldı. Şehit aileleri ve gaziler de hastane yönetimine teşekkür ziyaretinde bulundu.

Türkiye Harp Malulü ve Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte; şehit yakınları ve gazilerin hastane işlemlerinde yardımcı olmak adına 'Gazi ve Şehit Yakınları Müracaat Birimi' açan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran'ı makamında ziyaret etti. Şube Başkanı Kumartaşlı ve yönetim kurulu üyeleri Duran'a gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ederek, plaket ve dernek övünç madalyası takdim etti.

'HASSASİYETİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ'

Uygulamanın Türkiye'de ender olarak uygulandığını belirten İsmail Kumartaşlı, "Mehmet Duran Bey bizim her zaman yanımızda. 24 saat bizimle ilgileniyor. Özellikle de son dönemdeki Afrin operasyonunda yaralanan askerlerimizle birebir ilgilendi. Başhekimimize bu hassasiyetinden dolayı kendisine ve hastane personelimize teşekkür ediyoruz. Bunun için kendisine bir teşekkür plaketi vermeyi uygun gördük. Plaketin yanında dernek övünç madalyamız var, onu da kendisine verdik" dedi. Başhekim Mehmet Duran, hastane olarak şehit yakınları ve gazilerle yakından ilgilendiklerini kaydederek, her türlü imkanı sunmaya çalıştıklarını vurguladı. Duran, "Bizler için canlarını feda eden şehitlerimize, gazilerimize ve onların yakınlarına böyle bir hizmeti vermenin olmazsa olmaz olduğunu düşünüyoruz. Bunun için bir hizmet birimi oluşturduk. Bizim için çok önemli olan şehit yakınları ve gazilerimize birimdeki personelimiz muayenede öncelik ve tetkiklerde kolaylık sağlanması için hizmet veriyor. Hastane olarak bu ziyaretten de memnun olduk. Kendilerine ince davranışları için teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Kumartaşlı ve beraberindeki heyet Başhekim Duran ile birlikte müracaat birimini ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı. Kumartaşlı, şehit yakınları ve gazilerin kimlik kartlarının yer aldığı bir örneği de yetkililere göstererek bilgilendirdi. Kıbrıs gazisi Tahsin Koç da verilen hizmetin kendileri için çok iyi olduğunu söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Dernek üyelerinin başhekim tarafından karşılanması

-Başhekimi makamında ziyaret

-Dernek üyeleri ve başhekimden detay

-Duran'a Kumartaşlı övünç madalyası verirken

-Kumartaşlı röp

-Başhekim röp

-Hastane içerisinden detay

-Birim incelenirken

-Tahsin Koç konuşma

-Toplu fotoğraf çekinirken

436.13 MB///03.56

HABER-KAMERA: SATILMIŞ AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR,

============================================

KARADENİZ'İN EN YÜKSEĞİNDEKİ KALENİN RESTORASYONU TAMAMLANDI

KARADENİZ Bölgesi'nin deniz seviyesinden 2800 metre ile en yüksek rakıma sahip olma özelliğini taşıyan kalesi, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Kale-i Bala'nın restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Ziyarete açılan kale yerli-yabancı turistleri bekliyor.

Çamlıhemşin ilçe merkezine 40 kilometre mesafedeki Kale köyü sınırları içinde, Fırtına Deresi'ne hakim bir noktada yer alan Kale-i Bala, deniz seviyesinden 2800 metre ile Karadeniz Bölgesi'nin en yüksek rakımlı kalesi olma özelliğini taşıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan ve sona gelinen restorasyonla ziyarete açılan Kaçkar Dağları zirvesine yakın mesafedeki kale, 14'üncü yüzyılda inşa edildi. Kalınlığı 50 santimetre ile 1 metre arasında değişen sur duvarlarının yer aldığı dikdörtgen planlı kale, sarp bir kayalık üzerine kurulu olma özelliği ile ilgi çekiyor. 70 metre, genişliği, 25 metre uzunluğa sahip kale yaz döneminde yerli-yabancı turistleri ağırlayacak.

HOCAOĞLU: KARADENİZ'İN EN YÜKSEK KALESİ

Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, kalelerin kentin turizminde önemli yer tuttuğunu belirterek 5 farklı özellikte kalelere sahip olduklarını söyledi.  Rize,  Zil, Ciha, Kız ve Kale-i Bala kalelerinin hepsinin ayrı ayrı özelliklere sahip olduğunu ifade eden Hocaoğlu, "Kalelerimizi restore edip turizme hizmet eder konuma getiriyoruz. Karadeniz'in en yüksek rakımında yer alan Kale-i Bala'da da restorasyon çalışmalarının sonuna geldik. Ciha kalemiz de restorasyon ihale çalışması yapılacak. Böylece ilimizde ki 5 kalenin de restorasyon çalışmalarını tamamlamış olacağızö dedi.

Kale-i Bala'nın önemli bir turizm destinasyonu üzerinde bulunduğunu ifade eden Hocaoğlu, "Zil kalenin restorasyon çalışması tamamlandıktan sonra ilginin üç beş kat daha artığını gördük. Eşsiz bir doğanın ortasında bulunan kaleyi görenler hayran kalıyorlar. Geçmişte bu kaleler İpek Yolu üzerinde bulunuyordu. O tarihlerde bu kaleler bir tür karakol ve dinlenme yeriydi. Zil Kale'den 28 kilometre sonra Kale köyünde bulunan Kale-i Bala'ya ulaşılabiliyor. Bu kalemizin de restorasyonunun tamamlanmasıyla turizmde çok ziyaret edilen bir yer olacağına inanıyorumö ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

-------------------

Kalenin DRONE ile görüntüleri

Kale detayları

Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu açıklaması

Haber-Kamera: Aytekin KALENDER RİZE-DHA

====================================================

BALIKÇIDAN 300 BİN LİRA ÇALANLAR, 5 AY SONRA YAKALANDI

Mersin'de, bir balıkçıdan 300 bin lira çaldıkları iddia edilen 3 şüpheli, polisin 5 ay süren takibi sonucu yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, mahkemece tutuklandı. Olay, merkez Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi'nde bulunan balıkçıda, 2017'de meydana geldi. Hırsızlık yapma amacıyla Gaziantep'ten Mersin'e gelen 3 kişi, keşif yaptıkları balıkçıya 12 Aralık gece yarısı girdi. İş yerinin penceresinden girip çelik kasanın bulunduğu odaya geçen şüpheliler, ellerindeki matkap ve malzemelerle kasayı 2 dakikada açtı. Şüpheliler, kasada bulunan yaklaşık 300 bin lirayı alarak kaçtı.

Güvenlik kamerasının açısını değiştirmelerine rağmen yapılan çalışmalarda eşkalleri tespit edilen şüpheliler, polis tarafından takibe alındı. Yaklaşık 5 ay süren çalışmaların ardından polis, şüphelileri yakalayıp gözaltına aldı. İfadelerinin ardından adliyeye sevkedilen zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Hırsızlar odaya girerken

-Hırsızlar çekyatı çekip kasaya ulaşırken

-Kasayı matkapla açarken

-Hırsızlardan biri güvenlik kamerasını çevirirken

-Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 00: 55 BOYUT: 70 MB

Haber: İbrahim MAŞE- Kamera: MERSİN,

====================================================

(ÖZEL) - ALZHEİMER HASTASI BAĞ EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

Kahramanmaraş'ta, dün sabah evinden ayrılan ve bir daha dönmeyen Alzheimer hastası Seyit Yiğit (90) bağ evinde ölü bulundu.

Olay, dün akşam saatlerinde Kılavuzlu Mahallesi Çatalçam mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, sabah saatlerinde evden ayrılan Alzheimer hastası Seyit Yiğit, bir daha dönmedi. Akşam saatlerinde Emine Yiğit, kendisini arayan kızına "Babanız bulamıyorum" dedi. Bunun üzerine çocukları ve torunları Seyit Yiğit'i aramaya başladı. İhtimal üzerine bağ evine giden bazı yakınları burada Seyit Yiğit'i hareketsiz halde buldu. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin kontrolünde, Seyit Yiğit'in yaşamını yitirdiği belirlendi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Seyit Yiğit'in cansız bedeni bir battaniyeye sarılarak evden çıkarıldı. Bu sırada Emine Yiğit, 65 yıllık eşi Seyit Yiğit'in ardından gözyaşı döktü. Seyit Yiğit'in cesedi otopsi için Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi morguna götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------

Olay yeri ve polisler

Cesedin taşınması

Emine Yiğit'in eşine son kez bakıp ağlaması

Cesedin götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 82 MB

==================================================

NORVEÇLİLER BAĞIMSIZLIK GÜNÜ'NÜ KEMER'DE KUTLADI

Antalya'nın Kemer ilçesinde yerleşik yaşayan ve tatil yapan Norveçliler, Bağımsızlık Günü'nü yürüyüşle kutladı.

Kemer Belediyesi'nin destekleriyle düzenlenen 17 Mayıs Norveç Milli Bayramı kutlamaları Atatürk Caddesi'nden başladı. Norveç ve Türk bayrakları taşıyan yaklaşık 100 kişilik grup renkli görüntüler oluşturdu. Çınarlı Kavşağı'na kadar yürüyen Norveçlilere çevredeki diğer turistler ve esnaf da alkış tutarak destek verdi. Gruptakiler Norveç Milli Marşı'nı okuyarak Cumhuriyet Meydanı karşısındaki bir restorana geldi. Norveçlileri restoran önünde karşılayan Kemer Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Gül, Norveçlilerin Kemer'de önemli bir turizm kaynağı olduğunu söyledi. Norveçlilerin Kemer'de yatırım yaparak turizme büyük katkı sağladıklarını ve Norveçli sayısının Kemer'de artmasını istediklerini aktaran Gül, "2009'dan bu yana Norveçlilere destek olmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana onların bayramlarına ortak olmaya çalışıyoruz" dedi. 14 yıldır yaz aylarını Kemer'de geçiren su ürünleri teknikeri Sverre Idar Kofoed (62) de 17 Mayıs'ın kendileri için çok özel olduğunu çünkü ülkelerinin Bağımsızlık Günü'nü kutladıklarını aktardı. Kofoed, "Biz çok mutluyuz Kemer'de yaşamaktan. Bizi çok önemsiyorlar. Belediye Başkanı Mustafa Gül'e de teşekkür etmek istiyorum Kemer'e yaptıkları için. Kemer'de 14 yıldır yaşıyorum. Birçok şey görüyorum, yeni yapılan güzellikler. Bunlar gerçekten çok güzel bizim için de ve güzel işler yapılıyor Kemer için" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Norveçlilerin yürüyüşünden detaylar

Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün restoran kapısında Norveçlileri karşılaması

Norveç bayrağı detay

Başkan Mustafa Gül açıklama

Restorandaki Norveçliler detay

Norveçli Sverre Idar Kofoed açıklama

Norveç Bayrakları detay

Kahvaltından detay

399 MB/// 03.33" (HD)

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement