Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-7

Adıyaman'da dolandırıcılık şüphelileri adliyedeADIYAMAN'da, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan sahte evraklarla kredi çekip dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

05.05.2017 13:44

Adıyaman'da dolandırıcılık şüphelileri adliyede

ADIYAMAN'da, Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan sahte evraklarla kredi çekip dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan sahte evraklarla kredi çekip dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen Mehmet K., Emrah K., Ekrem Ç., Fahrettin A., Mehmet Hüseyin Y., Gökçe Y., Erol I., Mehmet Reşit K., Seliha A., Nedim I. ve Abdullah A. hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkarıldı. Karar üzerine harekete geçen polis, adreslerine düzenledikleri operasyonla şüphelilerden 9'unu gözaltına aldı. Emniyette ifadeleri alınan şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Adreslerinde bulunamayan Nedim I. ve Abdullah A.'nın da yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Adıyaman Adliyesi

Şüpheliler minibüsten indirilmesi

Şüphelilerin adliyeye götürülmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-

==================================

Taksi şoförü, alacağını isteyen patronunu av tüfeğiyle yaraladı

GAZİANTEP'te Kerem Erzurumlu, taksisinde soför olarak çalıştığı ve kendisinden alacağını isteyen Fayat Yalçınkaya'yı av tüfeğiyle vurarak yaraladı.

Olay, öğle saatlerinde Kıbrıs Mahallesi'nde meydana geldi. Fayat Yalçınkaya taksisini şoför olarak çalıştırması için Kerem Erzurumlu'ya verdi. Ancak Erzurumlu, iddiaya göre anlaştığı yevmiyeyi taksiden elde ettiği geliri Yalçınkaya'ya vermedi. Bunun üzerine ikili telefonda tartıştı. Alacağını tahsil edemeyen Yalçınkaya daha sonra taksi durağına gitti. Burada ikili arasında çıkan tartışmada Erzurumlu, iddiaya göre Yalçınkaya'ya av tüfeğiyle ateş edip kaçtı. Av tüfeğinden çıkan saçmalara hedef olan Yalçınkaya yaralandı. Yalçınkaya, duraktakiler tarafından bölgedeki özel hastaneye götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan Yalçınkaya'nın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilirken, polis Kerem Erzurumlu'yu gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri

Taksi

Polis ekipleri

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Eyyüp BURUN-GAZİANTEP-DHA)

=====================================

Tedavi edilmediği iddiasıyla kendini kesti

ANTALYA'da 40 yaşındaki İsmail R., diş tedavisi için geldiği hastanede tedavi edilmediği iddiasıyla maket bıçağıyla kendine zarar verdi. İsmail R., savcı Ali Çam tarafından ikna edildi.

Olay, saat 09.30 sıralarında Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi önünde meydana geldi. Tedavi için hastaneye gelen, ancak kendisiyle kimsenin ilgilenmediğini öne süren İsmail R., bahçeye çıkarak bir süre çevredekilere bağırdı. Daha sonra vücudunun üst kısmındaki kıyafetleri çıkaran İsmail R., yanında getirdiği maket bıçağıyla kendine zarar vermeye başladı. Bu sürede hastaneye giriş çıkışlar kapatıldı.

Çevredekilerin haber verdiği güvenlik görevlileri ise polisten yardım istedi. Olay yerine gelen polis, vücudunun üst bölümü kan içinde kalan İsmail R.'yi ikna etmek için uğraştı. Yaklaşık 2 saat süren ikna çabaları boyunca kendisine zarar vermeye devam eden İsmail R., olay yerine gelen savcı Ali Cam'ın yardım edileceğini söylemesi üzerine maket bıçağını atarak eylemini sonlandırdı. Olay yerine gelen ambulansa alınan İsmail R., tedavi için Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Polis, İsmail R.'nin belirli aralıklarla hastaneye gelip eylem yaptığını belirtti.

Olayla ilgili açıklama yapan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Er, İsmail R. için klinik boşaltıldığını, ancak tedavi olmadığını ifade etti. İsmail R.'nin en son 10 Mart günü hastaneye geldiğini aktaran Er, "İsmail, zaten öncelikle hasta sınıfında. Geleceğini öğrenince kliniğin birini boşalttık. Ancak o gelir gelmez şova başladı" diye konuştu.

GORUNTU DOKUMU

----------------------

-İsmail Rüzgar'ın kendisine zarar vermesi

-Polisin ve güvenlik görevlilerin önlem alması

-Hastane içinde bulunan görevlilerin korku dolu bakışı

-Vatandaşlardan görüntü

-Savcının ikna etmesi

-Rüzgar'ın ikna edilmesi

-Dekan'ın açıklaması

Haber- Kamera Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

========================================

İşle ilgili 400 bin uyuşmazlık arabuluculukla çözümlenecek

ADALET Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, işle ilgili ihtilafların mahkemeden önce arabulucuya götürülmesini öngören tasarı yasalaştığında 400 bine yakın uyuşmazlığın arabuluculukla çözümlenmesinin hedeflendiğini açıkladı.

Hakan Öztatar, Antalya Su Otel'de 'Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk ve Arabuluculukta Avukatın Rolü' konulu sempozyuma katıldı. Avrupa Konseyi'nden temsilciler ile ABD İngiltere, İtalya ve Yunanistan'dan arabulucuların da konuşmacı olarak yer aldığı sempozyumun açılışında konuşan Hakan Öztatar, Türkiye'deki arabuluculuk uygulamaları hakkında bilgi verdi. Öztatar, hukuki uyuşmazlıkları en kestirme yoldan çözmenin yolunun arabuluculuktan geçtiğini söyledi. Öztatar, arabuluculuğun hukuki uyuşmazlıkları kısa sürede çözüme kavuşturduğu gibi taraflar arasındaki husumete de son verdiğini belirterek, "Bir hukuki uyuşmazlık mahkemeye götürüldüğünde ortalama 200 ile 400 gün arasında karar veriliyor. Ancak verilen karardan bir taraf üzgün ayrılıyor. Arabuluculukta ise taraflar uzlaşmayla ayrılıyor. Neden hukuki uyuşmazlıklar sırasında işadamlarımız üzülsünler ki? İşadamlarımız husumetleşmek yerine neden sorunlarını barışçı yoldan çözümlemesin? Arabuluculuk hukuki sorunu çözdüğü gibi insanlar arasındaki ilişkileri de düzeltiyor. Husumetleri yok eden bir süreç olarak karşımıza çıkmakta" dedi.

400 BİNE YAKIN UYUŞMAZLIĞIN ÇÖZÜMÜ HEDEFLENİYOR

Hükümetin arabuluculuğa büyük önem verdiğini anlatan Öztatar, işle ilgili hukuki uyuşmazlıkların bu konudaki tasarı yasalaştıktan sonra önce arabuluculara götürülmesi gerekeceğini söyledi. Bu konuda hazırlanan kanun tasarısının şu an Başbakanlıkta olduğunu anlatan Öztatar, "Bu tasarı yasalaştığında işle ilgili ihtilaflarda önce arabulucuya gidilecek. Çözümlenemezse daha sonra mahkemeye gidilebilecek. Bu şekilde 400 bine yakın uyuşmazlığın arabuluculukla çözümlenmesi hedeflenmekte" dedi. öztatar, uyuşmazlıkların arabulucu sayesinde çözümünün aynı zamanda ekonomik olduğunu da sözlerine ekledi.

VALİ SERTİFİKASINI SEMPOZYUMDA ALDI

Emekli olduktan sonra arabuluculuk yapmak için Antalya Adliyesi'ndeki kursları bitirenler için düzenlenen sertifika törenine katılamayan Vali Münir Karaloğlu da belgesini Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal ile Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya'nın elinden aldı. Sempozyum açılışında yaptığı konuşmada arabulucu olabilmek için sınavları da geçmek gerektiğini anlatan Vali Karaloğlu, "Dersleri bitirdik de sınavdan korkuyoruz. Bir arabulucu adayı olarak aranızdayım" diye espri yaptı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da adliyede mahkeme yönetim sistemi adı altında bir sistem kurmaya çalıştıklarını söyledi. Bu çalışma tamamlandığında idare mahkemelerinden boşalan bölümde arabulucuların taraflar arasında müzakereleri yapabileceği görüşme odaları hazırlanacağını belirten Solmaz, hukukta arabuluculuk gibi cezada da uzlaşma odaları tahsis edeceklerini açıkladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------------

Sempozyumundan genel görüntüler

Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar'ın konuşmaları

Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun konuşması

Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz'ın konuşması

Arabuluculuk eğitimi sertifikasını takdimi

Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

=============================================

Edirne'nin fetih yıldönümüne mehterli kutlama

EDİRNE fethinin 656'ncı yıldönümü, kentte düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Valiliğin memurlardan oluşturduğu mehter takımının Fatih Sultan Mehmet heykeli ve Osmanlı toplarının bulunduğu alanda verdiği mini konser beğeniyle izlendi.

Edirne'nin 5 Mayıs 1361 tarihinde 1'inci. Murat tarafından Osmanlı topraklarına katılmasının 656'ncı yıldönümü Edirne Valiliği'nin düzenlediği etkinliklerle kutlandı. İlk tören Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Buradaki program Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün ve halk katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından konuşan 54'üncü Mekanize Tugay Komutanlığı'nda görevli Yüzbaşı Durmuş Bozkurt, kentin fethini anlatarak, "Edirne, Mehmet Akif Ersoy'un 'Edirne' isimli şiirinde de ifade ettiği gibi şarkın demir kilididir. Edirne, Osmanlı Devleti'nde Osman Bey'in vefatından sonra padişah olan I. Murat tarafından 1361 yılında fethedilmiştir. I.Murat, Balkan fetihlerinin önünü açmak için kaderi su yollarıyla çizilen saadetin kapısı olarak belirtilen Edirne'nin öncelikle fethedilmesini arzu ediyordu. Bu maksatla I.Murat, Edirne'ye gelen yolların kontrolünü sağlamış, dışarıdan yardım ve destek imkanını engellemiş, Lala Şahin Paşa komutasındaki kuvvetler ile Sazlıdere de Bulgar-Bizans güçlerini yenerek Edirne'yi fethetmiştir. Osmanlı ordunun Edirne kalesine dayanması sonucu kaçmaktan başka çaresi kalmayan Edirne tekfuru Meriç nehrinin de taşkın olduğu bir gecede sala binerek Enez'e firar etmiştir. I.Murat ve ordusu 1361 senesinde kalenin anahtarlarını teslim almıştır" dedi.

Anıttaki programın ardından Vali Özdemir ve beraberindekiler trafiğe kapalı olan Saraçlar Caddesi'nde 'Edirne'de Kar Manzaraları' konulu fotoğraf sergisinin açılışını yaparak gezdi.

MEMUR MEHTERAN İLGİ GÖRDÜ

Kutlama programı daha sonra Fatih Sultan Mehmet heykeli ve Osmanlı toplarının bulunduğu Selimiye Meydanı'nda devam etti. Edirne Valiliği'nin memurlardan oluşturduğu mehter takımının verdiği konser ilgiyle izlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Anıttaki tören

Programa katılan protokol

Yüzbaşı Bozkurt'un konuşması

Fotoğraf sergisi açılışı

Serginin gezilmesi

Mehter takımı

İzleyenler

Mehter takımından detay

Mehterin konseri

Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

======================================

Edirne'de atlar Kakava için koştu

EDİRNE'de Hıdırellez ve Kakava Şenlikleri'nde Roman vatandaş arasında düzenlen at yarışları büyük çekişmeye sahne oldu.

Edirne Belediye Başkanlığı'nın düzenlediği Hıdırellez ve Kakava Şenlikleri, bugün Roman vatandaşlar arasında düzenlediği at yarışları ile başladı. Edirne Kapalı Cezaevi önündeki boş arazide toprak parkurda yapılan yarışmalar oldukça çekişmeli geçti. Engebeli parkurdaki yarışmada Yalçın Derebeyi, 'Yamanülkü' adlı atıyla birinci, Salih Güzel 'Güzel' isimli atıyla ikinci, İbrahim Mert ise 'Selime' isimli atıyla üçüncü oldu. Yarışmada birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye de çeyrek altın hediye edildi. Belediye yarışmaya katılan tüm atların sahiplerin de 4'er balya saman hediye etti.

Yarışmada derece alanlara ödülleri Belediye Meclis Üyesi Erkan Makas tarafından verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Atların parkura gelişi

Yarış için start verilmesi

Koşan atlarndan detay

Seyirciden detay

Birinci olan at

Yalçın Derebeyi ile röp

Erkan Makas ödül vermesi

Davul zurna göbek atanlar

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

==============================

83 yaşında Kuran okumayı öğrendi

KİLİS'te, 5 çocuk annesi Şenel Celkanlıoğlu, 83 yaşında Kuran okumayı öğrenip 50 yıllık hayalini gerçekleştirdi.

Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı (YOYAV) Kilis Şubesi'nde açılan kursa katılan Şenel Celkanlıoğlu, ilerlemiş yaşına rağmen azmedip Kuran okumayı öğrendi. Kursa katılan gelini ve kızının Kuran okumayı öğrenmesinin ardından kendisi de kursa katıldığını belirten Celkanlıoğlu, 50 yıldır Kuran okumayı hedeflediğini ve başardığı için mutlu olduğunu söyledi. Şenel Celkanlıoğlu, şöyle dedi:

"5 çocuk annesiyim, hepsini okuttum. Gözüm devamlı Kuran'da idi. Kuran okumayı öğrenmeyi çok istiyordum. Kurs olduğunu öğrenince gelinim ve kızımı gönderdim. Onlar öğrendi. Ben de katıldım ve 50 yıllık hayalimi gerçekleştirdim. Çok mutluyum. Şükürler olsun Kuran'ın tek kelimesini bilmezken, şimdi okuyabiliyorum."

İl Müftüsü Mahmut Karatepe, Kuran okumayı 83 yaşındaki öğrenen Şenel Celkanlıoğlu'nu kursta ziyaret etti. Kentteki Kuran kursu sayısının 46'ya ulaştığını ifade eden Karatepe, "Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı'ndaki kursumuz çok başarılı bir kurstur. Bugün 83 yaşında annemizin Kuran'ı okuması bizi ayrı mutlu etti. Bu işin yaşı yok, beşikten mezara kadar. Kuran'ı, ilmi olabildiği kadar insanların öğrenmesi lazım. Biz Şenel annemize hayırlı ömürler diliyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Kuran Kursu

Şenel Celkanlıoğlu'nun Kuran okuması

Şenel Celkanlıoğlu ile röp.

İl Müftüsü Mahmut Karatepe ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

=====================================

BM muhabirleri Gaziantep'te

İSVİÇRE Yabancı Gazeteciler Derneği (APES) tarafından organize edilen program kapsamında Birleşmiş Milletler muhabirleri, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'yı ziyaret etti.

APES tarafından organize edilen ve Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü desteğiyle yapılacak program kapsamında 10 BM muhabiri, Vali Ali Yerlikaya'yı ziyaret etti. APES BAşkanı Jean Musy başkanlığındaki gazeteciler, Vali Yerlikaya ile kente ilişkin bilgi aldı. Mülteci kamplarını da gezecek olan heyet, kentte yaşayan mültecilerin sorunları üzerinde durdu. Bir gazetecilinin sınır güvenliğiyle ilgili sorusunun yanıtlayan Yerlikaya, sınır hattındaki duvar çalışmalarının kaçak geçişin önüne geçtiğini ve sınırın daha güvenli hale geldiğini söyledi.

Ziyaretin ardından Vali Yerlikaya'ya İsviçre çikolatası hediye edeldi. Yerlikaya ise, derneğin başkanı Jean Musy'e kutnu kumaşından yapılan kravat takdim etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Ziyarete katılanlar

Vali Ali Yerlikaya'nın konuşması

Kısa film gösterimi

Hediye verilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-7 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement