Dünya Gazze'nin ABD İsrail'in Yanında - Son Dakika
Güncel

Dünya Gazze'nin ABD İsrail'in Yanında

Dünya Gazze\'nin ABD İsrail\'in Yanında

Dünya genelinde İsrail'e karşı protestolar sürerken, ABD İsrail'e destek vermeye devam ediyor.

17.11.2012 09:02  Güncelleme: 09:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze'ye, havadan ve denizden düzenlediği saldırılara karşı tepkiler ABD'de dün de sürdü.

İngiltere, İtalya, Yunanistan, İrlanda, Libya, Almanya, Belçika, Mısır, Kanada, Güney Afrika, Filistin, İskoçya, Malezya, Fransa, İspanya, İsveç, Avustralya, Brezilya gibi ülkelerde düzenlenen İsrail'e karşı protesto gösterilerine Amerikalılardan da destek geldi.

'Gazze İçin Acil Küresel Eylem' adlı sivil toplum örgütü tarafından dünyanın neredeyse her ülkesinde düzenlenen protesto gösterilerinde İsrail'e saldırılarını durdurması çağrısı yapıldı.

MISIR'DA ERDOĞAN POSTERLİ PROTESTO

Başkent Kahire'de, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto eden binlerce Mısırlı, üzerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin bulunduğu posterlerle Tahrir Meydanı'na yürüdü.

'Gazze İçin Acil Küresel Eylem' kapsamında, ABD'nin Albuquerque, Ashville, Birmingham, Boston, Charlston, Cincinatti, Cleveland, Denver, Detroit, Fort Worth, Houston, Madison, Columbus, Olympia, Philadelphia, Pittsburg, Rochester, San Francisco, San Jose, St. Luis, Tepme, Washington D.C., West Lafayette ve New York kentlerinde binlerce kişi, Gazze'ye yapılan saldırılar nedeniyle İsrail hükümetini protesto etti.

New York'ta, 2. Cadde üzerinde, 42.ve 43. sokaklar arasında bulunan İsrail Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu'nun bulunduğu bina önünde toplanan, ellerinde Filistin Bayrakları ve İsrail karşıtı söylemler içeren pankartlar taşıyan kalabalık gruba, İsrail hükümetinin kendilerini temsil etmediğine inanan Hasidic Musevilerin yanı sıra Amerikalılar da yine destek verdi.

'DÜNYA GAZZE'NİN, ABD İSRAİL'İN YANINDA'

Göstericiler, ABD'nin İsrail'i destekleyen politikasını eleştiren konuşmalar yapıp, sloganlar attı.

Sandy Kasırgası'nın vurduğu ABD'de, binlerce kişinin evsiz, elektriksiz, yemeksiz ve susuz kaldığını anlatan göstericiler, 'Ama ABD bu insanların sorunlarını çözmek yerine, İsrail'e, bizim vergilerimizle elde ettiği dolarları akıtıyor. İsrail'in silahlarını ABD sağlıyor. İsrail'in işlediği insanlık suçuna ABD de ortak oluyor. Buna son vermenin zamanı geldi, Başkan Obama, yalnızca İsrail'in sesine değil, dünyanın sesine kulak vermeli diye konuştu.

Konuşmacılar, Filistin'in egemen, bağımsız ve İsrail'in işgalinden arınmış bir devlet olmadığı surece, Ortadoğu'da barış ve adaletin sağlanamayacağını vurguladı. İsrail'in, Siyonist, terörist bir devlet olarak nitelendiği New York'taki gösteride, 'Museviliğe evet, Siyonizme hayır' 'Özgür Gazze', 'İşgale karşı direniş haktir', 'Çok yaşa Filistin', 'İsrail'e suç islemesi için tek kuruş bile vermeyin', 'Gazze sen ağlama, Filistin asla ölmeyecek' soğanları atıldı.

ABD'de yaşayan İsraillilerin ve Amerikan vatandaşı Musevilerin de İsrail karşıtı söylemleri oldu. 'Siyonist Karşıtı Ortodoks Museviler' örgütü üyeleri, İsrail'i 'Siyonist' politika izlemekle suçlarken, yaptıkları yazılı açıklamada, 'Siyonizm öncesi, Müslümanlar, Hristiyanlar, Araplar ve Museviler, kutsal topraklarda barış içinde birlikte yaşadılar. Dünyanın Siyonist İsrail'e yaptığı yardımlar, göz yummalar Musevilerin yararına değil, tam tersine Araplar kadar Musevilerin de zararına' sözlerine yer verdi.

İsrail Birleşmiş Milletler Daimi İsrail BM Daimi Temsilciliği önünde gerçeklesen protesto gösterisinde, karşı kaldırımda ellerinde İsrail Bayrağı ile, protestoculara karşı İsrail'i savunan beş kişilik bir grup, 'provokasyona yol açtıkları' gerekçesiyle polis tarafından uzaklaştırıldı. Polis, İsrail BM Daimi Temsilciliği ile New York'taki sinagoglar çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünya Gazze'nin ABD İsrail'in Yanında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement