Egd "Yaza Merhaba" Buluşması - Son Dakika
Ekonomi

Egd "Yaza Merhaba" Buluşması

Egd "Yaza Merhaba" Buluşması

Başbakan Yardımcısı Babacan: "Hükümet olarak güven ve istikrar ortamının bozulmasına asla izin vermeyeceğiz, ne gerekiyorsa yapacağız. Bu az bir emekle oluşmadı" Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: "Bizlere ders verenlere Türkiye, on yıldır ders veriyor. Maastricht kriterlerini önümüzde duvar gibi koyanlar, şimdi o kriterlerden hiç bahsetmiyor" Anadolu Ajansı Finans Haberleri Editörlüğü'nden Finans Başmuhabiri Gökhan Kurtaran, "Sberbank hisselerini halka arz ederiz, Denizbank'ı asla" başlıklı haberiyle Namık Ahıska özel ödülüne layık görüldü

20.06.2013 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, hükümet olarak güven ve istikrar ortamının bozulmasına asla izin vermeyeceklerini ve ne gerekiyorsa yapacaklarını belirterek, "Bu ortam az bir emekle oluşmadı" dedi.

Turkcell'in ana sponsorluğu ve İTO'nun katkılarıyla düzenlenen Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) geleneksel "Yaza Merhaba" gecesinde gerçekleştirilen "Ekonomi Basını Başarı Ödülleri" töreninde konuşan Babacan, Türkiye'nin son 10 yıllık döneminde çok farklı güzel gelişmeler olduğunu ve pek çok alanda ilerlediğini belirterek, Türkiye'nin şu anda sahip olduğu en kıymetli değerin güven ve  istikrar ortamı olduğunu ve bunun parayla ölçülemeyeceğini kaydetti.

Babacan, Türkiye'nin zor dönemlerden geçtiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Bu dönemleri yaşamış kişilerin şimdi ki dönemin kıymetini bilmesi gerekiyor. Türkiye, güven ve istikrar ortamına kolay gelmedi. Güven, basamak basamak oluşur, zaman alır ama kaybı kolaydır. Ülkemizin geldiği noktaya her vatandaşın sahip çıkması lazım. Hükümet olarak güven ve istikrar ortamının bozulmasına asla izin vermeyeceğiz, ne gerekiyorsa yapacağız. Bu ortam az bir emekle oluşmadı. Bunun elimizden kayıp gitmesine asla izin vermeyeceğiz."

Demokrasiyi ilerletmek, temel hak ve özgürlükler alanında uygulamalarını en iyi noktaya ulaştırmak için gayret içinde olacaklarını anlatan Babacan, bu işin temelinde iyi niyet olduğunu aktardı. Babacan, küresel ekonomide gelişmekte olan ülkelerin tümünü etkileyen önemli trendlerin olduğunu belirterek, piyasadaki hareketliliğin sadece Türkiye'de yaşanmadığını kaydetti.

-"Son on yılının iki sihirli kelimesi güven ve istikrar "

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son on yılının iki sihirli kelime olan "güven ve istikrar" ile geçtiğini söyleyerek, "Son on yıl  ekonomi gazetecileri için çok da heyecanlı değildi. Sizin mevzularınız rutine döndü. Enflasyon çıktı, faizler uçtu, döviz kaçtı, bunları yapmaktan mahrum kaldınız. IMF heyeti geldi, Dünya Bankası gitti, üretim  azaldı, işsizlik arttı gibi haberleri çok fazla yapamadınız. Bu nedenle çok heyecanlı bir on sene geçiremediniz. Ama memleket on senede çok iş yaptı. Güven ve istikrar ülkeye büyüme kazandırdı. Milli gelirini üçe katladı" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin iletişimde Afrika seviyesinden Avrupa seviyesine geldiğini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Ülkemizde 30 milyon vatandaşımız her gün birbirleriyle konuşuyor. Dünyanın dört bir yanında birbirleriyle haberleşiyor ben hariç. Ben sosyal medyada yokum. Bir tek olmayan herhalde ben kaldım. Ben de gireceğim de adresi belli değil. Adresi bulamadığım için giremiyorum. Bundan bir mana çıkarabilirsiniz. Burada konuşmacılara baktım bir mesaj furyasıdır gidiyor. Mesaj işinden de biz sorumluyuz, PTT bize bağlı. Her türlü mesajı götürmek, yerine ulaştırmak da Ulaştırma Bakanı'nın görevidir. Bu görevimizi de yapmaya devam ederiz merak etmeyin. On yılda eğitimde, ulaşımda, enerjide, sağlıkta ve hayatın tüm alanlarında destan yazıldığı yıllar oldu. Bu, güven ve istikrar sayesinde oldu."

-"Maastricht kriterlerini önümüzde duvar gibi koyanlar, şimdi o kriterlerden hiç bahsetmiyor"

Son dönemdeki olaylar ve buna benzer çok daha ağır olayları Türkiye'nin gördüğünü ancak bunların üstesinden geldiğini anımsatan Yıldırım, "Birlik ve kardeşlikle, birbirimize kenetlenerek, farklılıklarımızı ön plana çıkararak değil, birlikteliğimizi ve benzerliğimizi ön plana çıkararak bu sorunların da üstesinden geleceğiz. Üçüncü köprüyü de, 100 milyon kapasiteli havalimanını da yapacağız, 150 yıllık Marmaray rüyasını da gerçeğe dönüştüreceğiz" dedi.

Bakan Yıldırım, insanların birbirlerine sevgiyle yaklaşması ve müsamaha göstermesi gerektiğini ifade ederek, "Bizlere ders verenlere Türkiye on yıldır ders veriyor. Maastricht kriterlerini önümüzde duvar gibi koyanlar, şimdi o kriterlerden hiç bahsetmiyor. Onlar şimdi o duvarın altında kaldı Türkiye on yılda milletiyle bunu başardı" diye konuştu.

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD ) başarı ödüllerinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da,  ekonomide başarıya ve hızla ilerlemeye ihtiyaç duyulduğunu kaydederek, "Bu nedenle, bu başarı ödülü alanları yürekten kutlamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Mutlu, duran adamların göz altına alınmasına yönelik gelen bir soru üzerine ise, "Herkes şiddeti olmayan görüntüler veriyor şiddeti hiçbir zaman tasvip etmiyoruz" yanıtını verdi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, yeni yönetim olarak söz konusu organizasyonu destekleyeceklerini belirterek, "Ekonomi gazetecilerinin sadece bizim mesajlarımızı ulaştırmakla kalmadığını biliyoruz, ekonomiyle ilgili birikimlerinizden de istifa etmeye çalışıyoruz" dedi.

Gezi Parkı olaylarına değinen Çağlar, iş dünyası olarak ekonomiye rakamlarla baktıklarını ancak insanlara bakış açılarında duyguların hakim olduğunu kaydetti. İstanbul'da başlayan bu olayların sükunet noktasına geldiğini görmekten çok mutu olduklarını aktaran Çağlar, bu tür olaylarda asıl kaybedenin önce iş dünyası olduğunu dile getirerek, herkesi sükunet mesajları verme çağrısında bulundu.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise, 76 milyonun, bir takım halinde, sadece ileriye bakarak çalışması gerektiğini belirterek, "Çıkış yolunun, bilgiden, takım oyunundan ve çok çalışmaktan geçtiğine inanıyorum" dedi.

İş dünyasının Türkiye için hizmet etmesi gerektiğini vurgulayan Ciliv, hükümetin, basının, sivil toplum kuruluşlarının ve üniversitelerin takım halinde çalışarak, yola devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

-AA Finans Haberleri Başmuhabiri Kurtaran'a ödül

Ekonomi Basını Başarı Ödülleri'nin sahiplerini bulduğu gecede, Anadolu Ajansı Finans Haberleri Editörlüğü'nden Finans Başmuhabiri Gökhan Kurtaran, "Sberbank hisselerini halka arz ederiz, Denizbank'ı asla" başlıklı haberiyle Namık Ahıska özel ödülüne layık görüldü.

Etkinliğe, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, GYODER Başkanı Aziz Torun, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ve çok sayıda davetli katıldı.

-Ödüller

-Ekonomi Haberi

Hacer Boyacıoğlu, Radikal (Denetimde 2011 yılı boş geçti)

Metin Can, Sabah (Patronlar kopyalandı)

Sinem Yördem, CNN Türk (İşçilerin kaderi ölüm değil)

Dinçer Gökçe, www.hurriyet.com.tr (Fon parasıyla tatlı hayat)

-Söyleşi Röportaj

Zafer Özcan, Bugün (Boydak Modeli)

Turhan Bozkurt, Skytürk3600 (Muharrem Yılmaz röportajı)

Hande Berktan, Bloomberg HT (Kriz Kahini Nouriel Roubini)

-Ekonomi Programı

Berfu Güven, Tamer Arıcan, Zeynep Hasdemir, Geri Sayım-Cnbc-e

-Grafik Tasarım

Niyazi Demircan, Zaman (Genç ve işsiz nüfusun yükü 15 yıl sonra hissedilecek)

Kayhan Erkan, Forbes Türkiye

-Yılın sektör haberi

Ebru Erdoğan, Habertürk (Yurt dışında okula gitmek Türkiye'den ucuz hale geldi)

Meltem Kara, Hürriyet ( Fikirtepe'de maskeli KC)

Ahmet Çoşkunaydın-Hüseyin Avni Yardımcı- Barış TV (Haftanın Aynası)

-Yerel Basın Ödülü

Hasan Durna, Yeni Asır-Denizli (Artık mermerden tablo)

Akın Bodur, Ses Gazetesi- İskenderun (OSB'den 2 termik çıktı)

Umut Karakoyun, Kanal 35-İzmir (Geri dönüşüm ekmek kapısı oldu)

-Başarı Öyküsü

Özge Yavuz, Sabah (Gecekondu Holding)

Kıvanç Özvardar, Ekonomist (K. Maraş'ta doğdu, "Operanın Babası'nın" dekorcusu oldu

-Ekonomi Yazarı

Vahap Munyar, Hürriyet

-Jüri Özel Ödülü

Kaan Zenginli, Star Gazetesi  (Sahibinden 250 bine sporcu böbreği)

Sümer Demirciler, Akşam (Motorlu testere tarfikte bile alıcı buldu,400 bin 'çakma' 80 milyon TL rant doğurdu)

Nezih Demirkent Özel Ödülü- Ersan Çıplak, Para Dergisi (Yurtdışına çalışmaya değil patron olmaya git)

Namık Ahıska Özel Ödülü- Gökhan Kurtaran, Anadolu Ajansı (Sberbank hisselerini halka arz ederiz, Denizbank'ı asla)

Bülent Yardımcı Özel Ödülü - Aram Duran, Skytürk 360(Toprağın renkleri)

Esen Salihoğlu Özel Ödülü - Uğur Küçük, Türkiye (Piyasaya bir darbe de 'fotokopi' çeker vurdu)

Turkcell Özel Ödülü,   Çilem Kaya, Hürriyet

Gecede plaket verilen EGD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri jüri üyeleri ise şu isimlerden oluştu:

"Abdurrahman Yıldırım- Habertürk, Sefer Levent- Hürriyet (Plaketini Dinçer Gökçe aldı), Rüştü Bozkurt- Dünya, Adil Küçük - Türkiye (Plaketini Fikri Türkel aldı), Celal Toprak- Ekonomi Gazetecileri

Derneği, Kadir Dikbaş- Zaman, Jale Özgentürk- Radikal (Plaketini Hacer Boyacıoğlu aldı), İdriz Çokal- Para Dergisi, Hasan Arslan-Anadolu Ajansı, Mustafa Kemal Çolak- Ekonomist, Esin Gedik-

Akşam, Özlem Dalga- Bloomberg HT, Tarık Yılmaz- Ekonomi Gazetecileri Derneği, Selçuk Geçer- Cem Tv (Plaketini Ceylan Erbaş aldı), Koray Öztürkler- Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden

Sorumlu  Genel Müdür Yardımcısı" - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Egd 'Yaza Merhaba' Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement