Vali Ünlü "Yılın Fotoğrafları" Oylamasına Katıldı - Son Dakika
Toplum

Vali Ünlü "Yılın Fotoğrafları" Oylamasına Katıldı

Vali Ünlü "Yılın Fotoğrafları" Oylamasına Katıldı

Vali Enver Ünlü, Anadolu Ajansı (AA)'nın muhabirleri tarafından çekilen, Türkiye ve dünya gündemini etkileyen olaylara ilişkin en etkileyici fotoğrafların yer aldığı "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

21.12.2021 14:22  Güncelleme: 20:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Enver Ünlü, Anadolu Ajansı (AA)'nın muhabirleri tarafından çekilen, Türkiye ve dünya gündemini etkileyen olaylara ilişkin en etkileyici fotoğrafların yer aldığı "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Oylamaya, 21 Aralık Pazartesi günü Makamında katılan Vali Ünlü, Haber kategorisinde; Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki ateşkesi ihlal ederek sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırıda yaralanan bir çocuğun, Foto Muhabiri Muhammed Said'in objektifinden "Esed Rejiminin Sivillere Saldırısı" adlı fotoğrafını seçti.

Yaşam kategorisinde; Zeytin Dalı Harekatı bölgesindeki bir üsse yönelik terör saldırısında şehit düşen Veteriner Uzman Çavuş Ahmet Akdal'ın birlikte görev yaptığı ve aynı saldırıda yaralanan mayın arama köpeği "Atmaca"'nın şehidin Kahramanmaraş'taki ailesiyle birlikte yaşamasını konu alan İzzet Mazı'nın "Oğullarının Emaneti 'Atmaca'" adlı fotoğrafı tercih eden Vali Ünlü, Spor kategorisinde ise Ali Atmaca'nın "Şampiyon Mete Gazoz" başlıklı fotoğrafı için oy kullandı.

Birbirinden güzel ve etkileyici fotoğraflara imza atan AA muhabirleri ve foto muhabirlerini tebrik eden Vali Ünlü, "Dünyada emperyalist güçlerin yapmış olduğu zulüm, Filistin'de İsrail'in yaptığı zulüm, Suriye'de Esed rejiminin yaptığı zulümleri gösteren fotoğraflar var. Orman yangınlarıyla ilgili fotoğraflar var. Yine yaşam alanında şehit olan sahibini özleyen köpeğin o özlemi, o dilsiz dostlarımızın bize olan sadakati, onların da duygularının olduğunu gösteren güzel bir fotoğraf" ifadelerini kullanarak, sporda Türkiye'yi gururlandıran "Şampiyon Mete Gazoz" adlı fotoğrafın kendisinin favorisi olduğunu belirtti.

AA'nın ilk kez 2012'de düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında, Türkiye'nin yanı sıra Afganistan, Filistin, Suriye, Irak, Yemen, İspanya, İtalya, İzlanda, Macaristan, Belarus, Rusya, ABD, Kanada, Japonya, Endonezya, Bangladeş, Kolombiya ve Brezilya gibi dünyanın farklı coğrafyalarından "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerinde yayımlanan 825 binden fazla kare arasından belirlenen 67 seçkin fotoğraf, Türkçe ve İngilizce alt yazıyla 1 Aralık Çarşamba günü saat : 09. 00'da oylamaya açıldı.

Oylamada bu yıl; haber kategorisinde 26, yaşam kategorisinde 24 ve spor kategorisinde 17 kare fotoğraf olmak üzere toplamda 67 seçkin fotoğraf yer alıyor.

Kaynak: Habermetre

Son Dakika Toplum Vali Ünlü 'Yılın Fotoğrafları' Oylamasına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement