Gündem / 5 Kasım 2017 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 5 Kasım 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, liselere geçişteki yeni sistemi Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda açıklayacak.

05.11.2017 09:03

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, liselere geçişteki yeni sistemi Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda açıklayacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İstanbul Üniversitesi Sultangazi Yerleşkesi temel atma törenine ve Büyük Balkan Buluşması'na katılacak.

(İstanbul/15.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Talas Başakpınar Şehitler Camisi açılış törenine iştirak edecek.

(Kayseri/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye'nin Katar'daki en büyük savunma sanayi projesi olan ve Havelsan tarafından yapılan AW139 Helikopter Simülatör Uçuş Eğitim Merkezi'nin açılış törenine katılacak.

(Doha) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznür Çalık, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katılacak, Doğanşehir Belediyesi Engelliler Spor Kulübünü ziyaret edecek, Evkur Yeni Malatyaspor-Medipol Başakşehir maçını izleyecek.

(Malatya/10.00/14.00/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fırat Kalkınma Ajansı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na iştirak edecek.

(Malatya/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Irak'ta merkezi hükümet ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Kerkük) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları izleniyor.

(Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 15 Temmuz şehit ve gazileri anısına düzenlenen Özel Sporcular Atletizm 2. Grup Şampiyonası ve "Turkish Airlines Open 2017" golf turnuvası ödül törenine katılacak, Atletizm Milli Takımı'nın kampında sporcularla buluşacak.

(Antalya/14.00/16.30/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Süper Lig'de 11. hafta, Teleset Mobilya Akhisarspor- Aytemiz Alanyaspor, Evkur Yeni Malatyaspor-Medipol Başakşehir, Demir Grup Sivasspor-Atiker Konyaspor, Göztepe- Beşiktaş maçlarıyla tamamlanacak.

(Manisa/14.00/Malatya/16.30/Sivas/İzmir/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Turkish Airlines Open 2017 golf turnuvası Antalya'da sona erecek.

(Antalya/10.00) (Fotoğraflı)

4- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 5. haftaya Yeşilgiresun Belediyespor- Banvit, Fenerbahçe Doğuş- Pınar Karşıyaka, Muratbey Uşak- Sakarya Büyükşehir Belediyespor müsabakalarıyla devam edilecek.

(Giresun/13.00/İstanbul/15.15/Uşak/17.00) (Fotoğraflı)

5- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 5. hafta, Canik Belediyespor-BOTAŞ, Abdullah Gül Üniversitesi- Hatay Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşmalarıyla sona erecek.

(Samsun/14.00/Kayseri/16.00/İstanbul/17.15) (Fotoğraflı)

6- Voleybol Efeler Ligi'nde 8. hafta maçları yapılacak. (Fotoğraflı)

7- TFF 1. Lig'de 11. hafta, Boluspor- Samsunspor, İstanbulspor- Balıkesirspor Baltok, Eskişehirspor-MKE Ankaragücü, Adanaspor- Çaykur Rizespor maçlarıyla tamamlanacak.

(Bolu/İstanbul/13.00/Eskişehir/15.30/Adana/18.00) (Fotoğraflı)

8- TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de gruplarda 11. hafta müsabakaları sona erecek.

ÖZEL HABER

1- Otomatik BES'i daha cazip hale getirecek kararlar yolda

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

"Daha çok katılımcı çekmek ve uygulamayı iyileştirmek için otomatik BES'i yeniden kurguluyoruz. Buna ilişkin çalışmalarımız son aşamaya geldi."

"Sistemden cayan vatandaşlarımızın tüm haklardan yeniden faydalanabilmesinin önünü açacağız."

"Sisteme yeniden giriş yapmak isteyen katılımcılar için başlangıçtaki bin liralık devlet katkısını yeniden hesaplayacağız. Sisteme yeniden girişte 2 yıl beklenmesi zorunlu olmayacak."

"Mevcut uygulamada 2 ay olan cayma dönemi süresini de 6 aya kadar uzatmayı düşünüyoruz. Bu sürede yine ana para koruma garantisi sunulacak."

"Çalışanların yüzde 50'sinin sistemde kalması, 14 yıldır yürürlükte olan BES'teki katılımcı sayısının yarısına bir seneden kısa sürede ulaşılması başarıdır."

(Zeynep AkyılAnkara)

2- "S&P'nin görünümü değiştirmemesi çok da önemli değil"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

"Türkiye'nin büyüme rakamlarına, istihdam rakamlarına, gelecekteki hedeflerine, reformlarına baktığımızda, bizimle emsal ülkeleri de dikkate aldığımızda Standard & Poor's'un görünümü değiştirmemesini çok doğru bulmuyorum ama çok da önemli değil. Önemli olan bizim ne yaptığımız ve ne yapabileceğimiz."

"Şirketlerimizin kur riskini azaltma noktasında adımlar atması lazım. Özellikle eğer satışları döviz üzerine değilse mümkün olduğu kadar kur, döviz borçlanmalarını gerçekleştirmeme noktasında kendilerini disipline etmeleri gerekir"

"Firmalarımızın önümüzdeki dönem sadece döviz cinsinden değil, altın cinsinden de borçlanmalara yönelmeleri gerekir"

(Emrah Gökmen/Malatya)

3- "Yerli dizilerde markalarımızı 'buzlayarak' fırsatı heba ediyoruz"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:

"Türk dizileri İskandinav ülkelerinden Uzak Doğu'ya kadar dünyanın dört bir yanında izleniyor. Ülkemizi, markalarımızı, kültürümüzü tanıtabilmek için böyle bir imkanımız var ama markalarımızı 'buzlayarak' bu fırsatı heba ediyoruz."

"Bakanlık olarak dizi ve filmlerimizin yurt dışına ihraç edilmesi, pazarlanması, tanıtılması için yapılan tüm faaliyetlere destek veriyoruz. Verdiğimiz desteğin karşılığını çok daha fazla alabilme şansımız olduğunu düşündüğüm için bu meselenin üzerinde duruyorum."

(Muhammed Ali Gürtaş-Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 5 Kasım 2017 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement