Lazkiye'de Sol Örgütlere Silahlı Eğitim Veriliyor" - Son Dakika
Güncel

Lazkiye'de Sol Örgütlere Silahlı Eğitim Veriliyor"

Gazeteci yazar Hakkı Öznur, küresel şer cephesinin terör örgütü PKK ve onunla ittifak halinde olan Türk derin sol örgütlerini bir araya getirdiğini ve taşeronlarına Türkiye'yi iç savaşa sürüklemeleri için talimat verdiğini belirterek, "Suriye gizli servisine bağlı Mihraç Ural'ın bulunduğu Lazkiye'deki terör kamplarında silahlı eğitim gören sol örgüt militanları, Türkiye'ye eylem yapmaları için gönderilmektedir" dedi.

19.03.2016 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci yazar Hakkı Öznur, küresel şer cephesinin terör örgütü PKK ve onunla ittifak halinde olan Türk derin sol örgütlerini bir araya getirdiğini ve taşeronlarına Türkiye'yi iç savaşa sürüklemeleri için talimat verdiğini belirterek, "Suriye gizli servisine bağlı Mihraç Ural'ın bulunduğu Lazkiye'deki terör kamplarında silahlı eğitim gören sol örgüt militanları, Türkiye'ye eylem yapmaları için gönderilmektedir" dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu ile Büyük Birlik Partisini (BBP) kuran eski siyasetçi, gazeteci yazar Öznur, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Öznur, terör örgütü PKK'nın aşırı sol örgütlerle son dönemdeki işbirliğine dikkati çekerek, "Küresel şer cephesi, PKK ve onunla ittifak halinde olan Türk derin sol örgütlerini bir araya getirmiş ve taşeronlarına Türkiye'yi iç savaşa sürüklemeleri için talimat vermiştir. Suriye gizli servisine bağlı, Mihraç Ural'ın bulunduğu Lazkiye'deki terör kamplarında silahlı eğitim gören sol örgüt militanları, Türkiye'ye eylem yapmaları için gönderilmektedir" diye konuştu.

Hatay bölgesinde düzenlenen ve Beşar Esed'e destek niteliği taşıyan toplantıları, Lazkiye'de bulunan Mihraç Ural'ın yaptırdığını dile getiren Öznur, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ve Mihraç Ural'ın Baas rejimine hizmet ettiklerini söyledi.

Öznur, Hafız Esed'in kardeşi Cemil Esed'in hem Mihraç Ural'a hem de Öcalan'a Suriye'de büyük destek verdiğine işaret ederek, "Eski Acilcilerin liderlerinden Mihraç Ural ile terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan arasında da çok derin ve karanlık ilişki vardır. Öcalan, Suriye'de Mihraç Ural'ın evinde kalmıştır. Her iki kızıl örgüt şefi de direkt Cemil Esad'a bağlı çalışmışlardır. Bugün de PKK ve Ural'ın kurduğu örgüt, yine Beşar Esad rejiminin hizmetindedir. Esad yönetimi, bölücü, derin sol ve Nusayrici örgütlere destek vermeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Öznur, Esed rejiminin sol örgütlere, Lazkiye ve benzeri yerlerde kamp açtığını, Yunanistan ve Avrupa'dan gelen sol örgüt liderleri ve militanlarının burada silah ve bomba eğitimi aldığını vurguladı.

Sol örgüt militanlarının, Mihraç Ural'ın bulunduğu Lazkiye'deki terör kamplarında silahlı eğitim alarak, Türkiye'ye eylem için gönderildiğini savunan Öznur, PKK, MLKP, TKP/ML, THKP-C/MLSPB, MKP, TKEP-Leninist, TİKB, DKP, Devrimci Karargah, Proleter Devrimciler Koordinasyonu'nun, "Halkların Birleşik Devrim Hareketi" adıyla birleştiklerini bildiriyle ilan ettiklerini hatırlattı.

"34 yıl sonra yine Esed rejimi sol örgütleri bir araya getirdi"

"KCK yürütme komitesi üyesi Duran Kalkan'ın, 10 sol örgütün güç birliği yaptığına ilişkin açıklamalarının ardından Ankara saldırısı yapılmıştır" diyen Öznur, 1982'de Suriye'de bulunan Türk sol örgütlerin PKK ile "Faşizme Karşı Birleşik Direniş Cephesi (FKBDC)" adıyla ortak cephe kurduklarına değindi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı ve Baas yetkililerinin PKK ve diğer sol örgütlere silah ve para yardımı yaptıklarını aktaran Öznur, "Sol örgütlerin Türk devletine yönelik Ortadoğu'da oluşturdukları ilk şer cephesi, 1 Haziran 1982'de Şam'da kuruldu. Değişen bir şey yok. 34 yıl sonra yine Baas rejimi ve özellikle istihbarat servisleri, MOSSAD, PKK ve Türk sol örgütleri, Türk devletine yönelik kanlı eylemler için bir araya getirmişlerdir. NATO merkezli gladyo, terör rejimi İsrail, Şam ve Moskova, Türkiye'yi hedef alan küresel terörizmde ortak hareket etmekteler. PKK, derin sol örgütler, Muhaberat, Şebbihalar, İran Devrim Muhafızları, Coniler ve Moskof askerleri, Türkiye'ye karşı ittifak halindeler" değerlendirmesinde bulundu.

Öznur, Mihraç Ural ve ekibinin Hatay'ı "Türkiye'nin sömürgesi" gördüklerine işaret ederek, Esed rejiminin Hatay'la yakından ilgilendiğini ve Hatay'daki Arap Nusayrisi ile Esed destekçisi sol tandanslı hareketleri Türkiye'ye karşı kullandığını anlattı.

Sol örgüt kongrelerinde Hafız ve Cemil Esed lehine sloganlar

Cemil Esed'in, hayatını kaybettiği 2004'e kadar Türkiye ile yakından ilgilendiğini belirten Öznur, "Özellikle Türk sol örgütlere büyük maddi destek verdi, lojistik destek sağladı. Suriye gizli servisinin başında olan Cemil Esad'ın Lazkiye'deki villasında ve Kırdaha köyündeki malikanesinde bazı sol örgüt mensuplarına Arapça öğretiliyordu, ideolojik eğitim veriliyordu. Kimi Muhaberat elemanları sol örgüt şeflerine, Esad ailesine ve Muhaberat'a bağlı merkezlerde hem dil hem silah ve bomba eğitimleri veriyordu" şeklinde konuştu.

Öznur, Cemil Esed'in evinin Ortadoğu'daki kirli ve karanlık örgütlerin liderlerinin toplanma yeri olduğuna dikkati çekerek, "KYB lideri Celal Talabani başta olmak üzere bazı Marksist Filistinli örgütlerin liderleriyle Öcalan, Mihraç Ural, Teslim Töre ve benzeri sol örgütlerin liderleri de Cemil Esad'ın evinden çıkmaz ve önemli kararları burada alırlardı. Sol örgütlerin birçok kongresinde, katılımcılara Suriye diktatörü Hafız Esad ve kardeşi Cemil Esad lehine sloganlar attırılıyordu" görüşünü paylaştı.

"Mihraç Ural, İskenderun'dan Nusayri gençleri Suriye'ye taşıyor"

Mihraç Ural'ın, Hatay, Mersin ve Adana'da halkı tahrik etmek için çok sayıda toplantı düzenlettirdiği bilgisini veren Öznur, "Mihraç Ural ile irtibatlı örgüt mensupları, Samandağ, İskenderun ve çevresinde propaganda yaparak solcu Nusayri gençleri Suriye'ye taşıyor. Suriye Türkmenlerinin yerleşim yerlerine yakın yerlerde konuşlanan bu cani örgüt, Türkmenlere saldırı üstüne saldırı düzenlemektedir" dedi.

Öznur, Mihraç Ural'ın yönettiği "Mukaveme Suriyyi" adlı örgütün sınır ve sahilleri içeren bölgelerde 2 bin kişilik silahlı güçle faaliyet gösterdiğini aktararak, örgütün Banyas dışında birçok katliam yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini anlattı.

Reyhanlı olayında gündeme gelen "Acilciler" adlı eski Çayanist örgütün lider ve mensuplarının Suriye iç savaşında kullanıldığına değinen Öznur, "Arap Nusayrisi olan Mihraç Ural, Suriye ordusu ve cani, cinayet şebekesi Baas Şebbihalarıyla masum insanları katletmeye devam etmektedir. Hama, Humus, Halep, Lazkiye gibi birçok yerde bir grup Türk soluna mensup militanla çatışmaların içinde yer almaktadır. 2 Mayıs 2013'te Banyas katliamında ve birçok katliamda Türkiyeli Şebbihalar da vardı" değerlendirmesinde bulundu.

Öznur, Öcalan'ı Hafız Esad ile ilk tanıştıran kişinin Celal Talabani olduğunu kaydederek, "Daha sonra Mihraç Ural vasıtasıyla birçok kez Hafız Esad ve Esad ailesi ile görüşmüştür. Cemil Esad, ilk görüşmede Öcalan'a 'Türkiye aleyhine yapacağın her faaliyette yanındayım ama yaptığınız her toplantı, kongre ve eylemden önce benim, sonra Muhaberat'ın haberi olacaktır. Burası Suriye, her şeyden haberdar olmak zorundayız' diyerek, PKK liderine ilk mesajını vermiştir. Zaten Öcalan da her şeyi 19 yıl kaldığı Suriye'de, Suriye devletinin kontrolünde yapmıştır" diye konuştu.

Öcalan'ın, Suriye'deki ilk yıllarında zaman zaman Mihraç Ural'ın evinde kaldığına işaret eden Öznur, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ural ailesini yakından tanımaktadır. Mihraç Ural'a Bekaa Vadisi'ne yerleştiğinde mektuplar göndermiş ve desteklerini iletmiştir. Zaman zaman Acilcilerin toplantılarına PKK lideri Öcalan, 'Cuma' kod adlı Cemil Bayık'ı göndermiştir. PKK ile Mihraç Ural'ın etrafında toplanan Acilciler çok sıkı işbirliği yapmışlar, düzenlenen birçok toplantıda birlikte hareket etmişler, birbirlerine destek vermişlerdir. Öcalan ile Lazkiye'de, Şam'da Cemil Esad'ın evinde ve kendi kaldığı evlerde birçok kez görüşmüşlerdir. Yıllar önce Mihraç Ural, Abdullah Öcalan'la ilgili, 'Apo'yla 19 yıl boyunca Suriye'de birlikte yaşadım. Aynı sofrada yedik, aynı evde yatıp kalktık' demiştir."

"Kuzey Suriye'nin PKK'ya tahsis edilmesi fikrinin mimarlarındandır"

Öznur, Mihraç Ural'ın, Suriye devletiyle ilişkisi olduğu halde Öcalan'ı, "Öcalan'ın Muhaberat ile ilişkisi yoktur, bu konuda herkesten çok daha temizdir. PKK, dün de bugün de Muhaberat'la asla ilişkilendirilmeyecek bir yapıdır. Bugün MİT'le geliştirilen diyaloglara da aynen öyle bakıyorum ve asla MİT'in etkisi olarak görmüyorum" sözleriyle korumaya çalıştığını söyledi.

Öznur, "Mihraç Ural, Öcalan'ı en büyük enternasyonalist büyük Kürt lideri görüyor. Esad ailesiyle de samimi olan Ural, Hatay'ın Suriye'ye bağlanması ve Kuzey Suriye'nin PKK'ya tahsis edilmesi fikrinin mimarlarındandır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lazkiye'de Sol Örgütlere Silahlı Eğitim Veriliyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement