Meteoroloji'den Buz Gibi Uyarı - Son Dakika
Güncel

Meteoroloji'den Buz Gibi Uyarı

Meteoroloji\'den Buz Gibi Uyarı

Son değerlendirmelere göre Türkiye yeni bir soğuk hava dalgasının etkisine girecek.

13.02.2013 16:35  Güncelleme: 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurdun batı bölgeleri bu geceden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine girecek, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı, cuma günü batı bölgelerde, hafta sonunda ise yurt genelinde 3 ila 7 derece azalacak.

BİRÇOK İLDE YAĞIŞ VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin batı bölgelerinin bu geceden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor.

Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Eskişehir çevrelerinde yarın yağış tahmin edilirken, yağışlar, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesiminde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak şeklinde olacak.

Mevcut yağışlı havaya ilave olarak yurdun Cuma günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağış bekleniyor. Yağışların Muğla, Antalya'nın doğu ilçeleri, Osmaniye ve Hatay'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile zamanla Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Ege, Göller Yöresi, Eskişehir, Bilecik ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında tüm bölgelerde Cumartesi günü görülecek yağışların kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da genellikle yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenirken, Pazar günü de yağışların yurdun doğusunda etkili olmaya devam edeceği öngörülüyor.

Tahminlere göre, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı, Cuma günü batı bölgelerde, hafta sonunda ise yurdun kuzey ve iç kesimlerinde hissedilir derecede (3 ila 7 derece) olmak üzere Türkiye genelinde azalacak, önümüzdeki hafta ise yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. 

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Meteoroloji'den Buz Gibi Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement