Meysu, Geçen Yıl Yüzde 32 Büyüdü - Son Dakika
Ekonomi

Meysu, Geçen Yıl Yüzde 32 Büyüdü

Meysu, Geçen Yıl Yüzde 32 Büyüdü

Türkiye'nin ilk meyve suyu üretecisi ve 'Meysu' markasıyla tanınan Gülsan Gıda, 2011 yılında ihracat patlaması yaptı.

02.01.2012 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk meyve suyu üretecisi ve 'Meysu' markasıyla tanınan Gülsan Gıda, 2011 yılında ihracat patlaması yaptı. Bu sektör geçen yıl yüzde 9 oranında büyüme kaydederken, Gülsan Gıda'nın büyüme rakamı yüzde 32 oranında oldu.

Gülsan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Güldüoğlu, özellikle ihracatta yüzde 200'ün üzerinde bir artış yakaladıklarını, 2011 yılının her anlamda farklılık yarattığını anlattı. Güldüoğlu, Meysu'nun ambalaj değişikliğinden, gayrimenkulde Kayseri'nin ilk ve tek outleti Meysu Outlet yatırımına kadar 2011'e damga vurduğunu savunurken şöyle konuştu:

"2011'de birçok pazarda aranılan meyve suyu markası haline geldik. ABD, Kanada, Avustralya, Almanya, Belçika, Hollanda, Danimarka, İsveç, Avusturya, İsviçre, Fransa, Bulgaristan, Polonya, Bosna, Arnavutluk, Singapur, Malezya, Çin, Japonya, Irak, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Libya, Gürcistan, Türkmenistan, KKTC, Liberya, Gine, Uganda, Etiyopya, Gana, Fildişi Sahilleri, Cezayir, Afganistan, Pakistan, Azerbaycan başta olmak üzere yaklaşık 50 ülkeye ihracat yapıyoruz. Yıllık ciromuzun yaklaşık yüzde 10-15'ini ihracat gelirinden sağlıyoruz. Üretimini gerçekleştirdiğimiz reçel, tahin, pekmez, meyve suyu, süt, peynir, sirke ve sosları tüm ihracat pazarlarına gönderiyoruz. İhracatta yüzde 200 artış yakaladık. Bu ihracatımızın 3 kat arttığı anlamına geliyor. Geçen yıl 7,5 milyon dolar olan ihracatımızın bu yıl 12 milyon doların üzerinde olmasını öngörüyoruz. İhracat cirosunun yüzde 5'lik kısmını Afrika ülkelerine yapıyoruz. 12 milyon dolarlık ihracatımızın 1,5 milyon dolarını Afrika, 3,5 milyon dolarını ABD Avustralya ve Kanada, 2,5 milyon dolarını Avrupa, 3,5 milyon dolarını Libya ve Ortadoğu, 1 milyon dolar ise diğer ülkelere yaptığımız satışlardan elde ederek yılı tamamlamış olacağız."

Güldüoğlu, 2011 yılının son 4 ayında dünyayı ve özellikle Euro Bölgesi ülkelerini etkisi altına alan global krizin, önce dış pazarlarda sonrasında iç pazarlarda düşen talebi ve artan rekabeti beraberinde getireceğini düşündüklerini, buna göre planlama yaptıklarını ekledi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Meysu, Geçen Yıl Yüzde 32 Büyüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement