Şanlıurfa'da İlçelere Rağbet Çok, Büyükşehire İlgi Yok! - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'da İlçelere Rağbet Çok, Büyükşehire İlgi Yok!

Şanlıurfa\'da İlçelere Rağbet Çok, Büyükşehire İlgi Yok!

Şanlıurfa'da AK Parti başkan aday adaylarının müracaatlarını sonlandırırken diğer partilerde başvurular alınmaya devam ediyor.

04.11.2013 11:04  Güncelleme: 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK PARTİ URFA'DA ÇEVRE İLLERE FARK ATTI

AK Parti'de Cuma günü itibariyle sona eren aday adaylığı sürecinde, büyükşehir, il merkezi ve ilçe belediye başkanlıkları için Şanlıurfa'da 144 başvuru alınırken çevre illerde ise bu rakam Adıyaman'da 56, Kilis'te 19, Kahramanmaraş'ta 95 ve Gaziantep'te 63 oldu.

Şanlıurfa'da büyükşehir belediye başkanlığı aday adaylığı için 9, ilçelere ise 135 kişinin müracaat ettiği bildirildi. İl Başkanı Yusuf Eğilmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye başkan aday adaylığı için müracaatların 1 Kasım'da mesai bitimiyle sona erdiğini hatırlatarak, ilgi gösteren herkese teşekkür etti.

KADINLAR İLÇELERE BAŞVURU YAPTI

Başvurularla ilgili bilgi veren Eğilmez, "Büyükşehir belediye başkanlığı aday adaylığı için 9 kişi, merkez ilçelerimiz Haliliye'ye 21, Eyyübiye ilçemize 23, Karaköprü ilçemizde 11 aday adayımız müracaat etmiştir. Diğer ilçelerde Akçakale'de 7, Birecik'te 6, Bozova'da 10, Ceylanpınar'da 8, Harran'da 6, Halfeti'de 8, Hilvan'da 12, Siverek'te 4, Suruç'ta 6, Viranşehir'de 13 aday adayı arkadaşımız müracaatta bulundu. İlçelerimizde aday adaylığı başvurusunda bulunanlardan 4'ü kadın" dedi.

Emeği geçelere teşekkür eden Eğilmez, "Bu gayretlerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bu başvuruların Şanlıurfamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah aday adaylarımız arasında hem büyükşehirde hemde ilçelerde Şanlıurfamıza hizmet edecek olan adaylar belirlenir. Neticede bu aday adayları arasında her ilçede bir aday, büyükşehirde bir aday belirlenecek. Diğer aday adayı arkadaşlarımızda tekrar devam ederek partimizle birlikte yol almalarını istiyoruz. Bu sürecin herkese hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

AK Parti'ye büyükşehir belediyesi için başvuran 9 aday adayının isimleri şöyle:

Abdullah Ekinci, Ali İhsan Delioğlu, Enver Sedat Yahlizade, Mahmut Kaplan, Mehmet Takıl, M. Baki Özmen, Murat Karaçizmeli, Nezir Nebati, Faruk Koreli.

Karaköprü merkez ilçe belediye başkan aday adayları:

Abdulkadir Kirli, Ahmet Kaytan, Ahmet Süzen, Aysel Bilir, Ali Karakeçili, Mustafa Yavuz, Nihat Çiftçi, İrfan Kılıç, Yusuf Badıllı.

Eyyübiye merkez ilçe belediye başkan aday adayları:

Ahmet Aslan, Ali Doğan, Cevher Şulul, Enver Keskinbıçak, Eyüp Oktay, Halaf Yıldız, Halil Peltek, Hasan Çeçe, Hasan Oğul, Haşim Şeyhanlıoğlu, Hüseyin Karademir, Hüseyin Aslıhan, Mahmut Ayağa, Mehmet Acemoğlu, Mehmet Alak, Mehmet Ekinci, Mehmet Kuş, Mehmet Moğal, Mustafa Göktaş, Mustafa Tepe, Sinan Satış, Zeynel Abidin Şebel.

Haliliye merkez ilçe belediye başkan aday adayları:

Abdulkadir Karasaç, Adem Atmani, Ahmet Aslan, Ahmet Baytak, Ahmet Karaca, Fatma Akcan, Habib Arslan, Mahmut Kırıkçı, Mehmet Canpolat, Mustafa Zahit, Niyazi Kocadağ, İbrahim Halil Kaya, İbrahim Halil Arslan, Halil Kırmızı, Halil Yıldız, İbrahim Güllüoğlu, Osman Mutlu, Oktay Yaşar, Remzi İnalı, Salih Ay, Sibel Sakızcı.

CHP'DE İL BAŞKANI TAMAM AMA ADAY ADAYI YOK

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) adeta yaprak kımıldamıyor. Partililer, Karataş'ın istifa şokunu henüz atlatırken, İl Başkanlığına ise İş Adamı Ömer Karakeçili atandı. CHP Genel Merkezi tarafından atanan Karakeçili, göreve başladı ancak partide yerel seçimle ilgili bir hareketlilik yok. Partiye henüz aday adaylığı konusunda başvuru olmadığı da ileri sürülüyor.

BDP'DE 80 BAŞVURU

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Eşbaşkanı Halit Yıldıztekin'in verdiği bilgiye göre, il genelinde aday adaylarının sayısı 80'i buldu. Müracaatların alınmaya devam ettiği partide büyükşehir konusunda başvuru çok az. Bilindiği kadarıyla bugüne kadar sadece Şeyhmus Çakırtaş ve Mustafa Gümüş büyükşehir aday adaylığına müracaatlarını yaptı. Ayrıca parti, kadın kotasına konulduğu için Ceylanpınar'da sadece kadınların başvurusunu alıyor. BDP'li kadınlar diğer partilere nazaran Ceylanpınar'ın dışında da başvuru yaptı.

BAHÇELİ, SİVEREK VE BİRECİK ADAYLARINI AÇIKLADI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Özyavuz, il dışından kente yeni döndüğü için son birkaç günde yapılan başvuruları bilmemekle birlikte daha önceki aday adaylarının sayısının yaklaşık 15 olduğunu aktardı. Özyavuz, müracaatları almaya devam ettiklerini kaydederken, bu sayının çok daha üzerinde bir başvuru beklerini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, 2014 yerel seçimlerinin 2. Etap Aday Tanıtım Toplantısı'nda Siverek ve Birecik adaylarının da aralarında bulunduğu ülke genelindeki toplam 220 belediye başkan adayını tanıttı. MHP lideri Devlet Bahçeli, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde 2014 Mahalli İdareler seçimi 2. Etap Aday Takdim Toplantısı'nda bir konuşma yaptı. Konuşmasının ardından 15 ilde, 147 ilçede ve 49 beldede yerel seçimlerde yarışa girecek adayları açıkladı. Bahçeli, tanıttığı belediye başkan adaylarından illerin belediye başkanlığı koltuğu için yarışacak isimler arasında Şanlıurfa Büyükşehir için isim söylemezken, Siverek adayının Sinan Beyazkuş, Birecik'in ki ise Mehmet Kara isminde karar kılındığını söyledi.

KARATAŞ'IN İSTİFASI EKİM AYINA DAMGASINI VURDU

Ekim ayının siyasette öne çıkan kişi, konu ve olaylarını inceleyen Medya Takip Merkezi (MTM), hazırladığı medya raporunu açıkladı. Buna göre, Demokratikleşme Paketi, Lübnan'da kaçırılan Türk pilotlarının serbest bırakılması ve Marmaray projesinin hayata geçirilmesi gibi birçok önemli olay arasında Ferhat Karataş'ın CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı'ndan istifası da ön sıralarda yer aldı. Raporun siyaset bölümünde medyanın en çok yer verdiği siyasi parti AK Parti oldu. Bir önceki aya göre, haberlerinde yüzde 25 oranında artış yaşanan AK Parti, kadın milletvekillerinin başörtüleri ile meclise girebilmelerine ilişkin yapılan düzenleme ile medyada sıklıkla yer bulurken, ilkokullarda okutulan "andımız" uygulamasının kaldırılmasıyla da konuşuldu. Ak Parti, medyaya 133 bin 764 haber ve yazı ile konu edildi. Raporda diğer bir önemli başlık ise Ferhat Karataş'ın CHP İl Başkanlığı görevinden istifa etmesi oldu. Sıralamada yer bulan CHP'deki istifa ile ilgili "CHP Şanlıurfa il başkanı Ferhat Karataş da dahil 14 kişilik CHP yönetimi Şanlıurfa'da istifa etti" şeklinde başlıklar öne çıktı.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'da İlçelere Rağbet Çok, Büyükşehire İlgi Yok! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement