2. Yılmaz Güney Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

2. Yılmaz Güney Festivali

2. Yılmaz Güney Festivali

10 – 20 Mart tarihleri arasında fotoğraf seçkisi, 20 – 30 Mart tarihleri arasında ise karikatür seçkisi sergilenecek.

13.03.2012 08:51

2. Yılmaz Güney Festivali Fotoğraf Sergisi Beyoğlu Mephisto'da

2. Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen karikatür ve fotoğraf yarışmasına başvuran sanatçıların eserlerinden oluşan sergi 30 Mart'a kadar Beyoğlu Mephisto'da. 10 – 20 Mart tarihleri arasında fotoğraf seçkisi, 20 – 30 Mart tarihleri arasında ise karikatür seçkisi sergilenecek.

Ülke genelinde katılımın oldukça yoğun olduğu fotoğraf ödülleri kapsamında Çerkes Karadağ, İsa Çelik ve Gültekin Tetik'ten oluşan fotoğraf jürisinin belirlediği eserler sergileniyor.

"Sinema" ve "Yılmaz Güney portreleri" olarak belirlenen iki konudaki üretimleri kabul eden karikatür dalına dünyanın pek çok yerinden katılım oldu. Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan, Tayland, İsrail, Moldova, KKTC, Hindistan, Sudan, Romanya, İran, Sırbistan, Ukrayna, Bulgaristan, Kolombiya, Hırvatistan, Endonezya, Arjantin, Polonya, Finlandiya, Mısır, Bosna-Hersek, Irak, Çin, Fransa, Rusya, Çek Cumhuriyeti, ABD, Belçika, İspanya, Afganistan, Yunanistan, Brezilya, Myanmar ve Makedonya'dan çizerlerin yolladığı eserlerden; Canol Kocagöz, Aşkın Ayrancıoğlu, Musa Gümüş, Kamil Yavuz, Elena Ospina ve Paolo Dalponte'den oluşan karikatür değerlendirme kurulunun belirlediği eserler sergilenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 2. Yılmaz Güney Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement