İçerde Oyuncusu Yıldıray Şahinler: Esrar İçen Adamın Sesi Bozulur Dedim - Son Dakika
Magazin

İçerde Oyuncusu Yıldıray Şahinler: Esrar İçen Adamın Sesi Bozulur Dedim

Show TV'nin 'İçerde' dizisinde Alyanak karakterini canlandıran Yıldıray Şahinler, karakterin ve dizinin bilinmeyen yönlerini anlattı. Ses tonunu neden o şekilde kullandığını açıkladı.

20.12.2016 17:00  Güncelleme: 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İçerde dizisinde yaşam felsefesi ve ses tonuyla hafızalara kazınan bir karakter haline gelen 'Alyanak'ı canlandıran Yıldıray Şahinler, Haberturk Magazin'e verdiği röportajda dizideki rolünden bahsetti. Ses tonuna ve dizinin başarısına değinen oyuncu, bilinmeyen detayları okuyucular ile paylaştı.

"SİNEMA ZEVKİ ALARAK DİZİDE OYNAMANIN TADINI ÇIKARIYORUM"

Pazartesi akşamları yayınlanan ve kısa sürede reytinglerde zirveyi ele geçiren İçerde dizisinin yıldızına dizinin başarısı soruldu. Yıldıray Şahinler, "Neye bağlıyorsunuz bu başarıyı?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Senaryo çok kaliteli, senaristlerimiz çok kıvraklar, hikâye hiç tıkanmıyor. Senaristlerimizden öyle güzel paslar geliyor ki o topları taca atamaz insan. Bu yüzden bütün şutlar 'İçerde' bence. Senaristlerimize de işlerinde çok iyi olan yönetmenlerimize de minnettarım. Genelde televizyonda para kazanmak için iş yaparsın ama bu kez sinema zevki alarak bir dizide oynamanın tadını çıkarıyorum. Bu, televizyonda çok nadir olur. Bir de karşında iyi oyuncular olunca tadından yenmiyor.

"HADDİNİ BİLEN ÇAKAL FELSEFESİ UZUN ÖMÜRLÜ BİR ŞEY DEĞİL"

Kendi varoluşunu gerçekleştirmek emek istiyor ve insanlar emek vermeden köşe dönmeye alıştırıldıkları bir düzende yaşıyorlar. Emek verenin değil önce patronun hakkı düşünülüyor ve insan hakları, adalet, her şey bunun üzerinden işliyor.
İnsanlar da buna uyum sağlayıp yukarıdakilere "Paşam, ağam" filan diyorlar. Bir üsttekine böyle davranıp ayakta kalabileceklerine inanıyorlar. Haddini bilen çakal felsefesi bu işte, ama uzun ömürlü bir şey değil. Tabii kıvrak çakallar hemen başka bir aslanın yanına koşabiliyor."

İçerde Oyuncusu Yıldıray Şahinler: Esrar İçen Adamın Sesi Bozulur Dedim

"HER AN KAÇMAYA HAZIR VAHŞİ BİR HAYVAN"

Hayat verdiği Alyanak karakterinden bahseden Şahinler, "Şansını kendi yaratıyor. Tehlike geldiğinde orada olmuyor çünkü korkuyor. Ben çok belgesel seyrederim. Bir de doğayla uğraşan bir insanım, biliyorsun ikinci mesleğim dalış eğitmenliği. Doğada şu var: Kaç ya da saldır. Bütün vahşi hayvanlar kaçmaya ya da saldırmaya hep aynı anda hazırdır. Alyanak da her an kaçmaya hazır bir vahşi hayvan. Tehlikenin kokusunu aldığı an orada olmuyor zaten." şeklinde karakteri tanımladı.

İçerde Oyuncusu Yıldıray Şahinler: Esrar İçen Adamın Sesi Bozulur Dedim

"ESRAR İÇEN BİR ADAMIN SESİ BOZULUR DEDİM"

"Alyanak karakterini nasıl şekillendirdiniz?" sorusuna ise, "Başlangıçta Alyanak daha çok bir rol oyuncusuydu, işlevini yerine getirmek üzere orada bulunan biriydi." yanıtını verdi ve ekledi: "Her role yaklaştığım gibi onun geçmişini ve yaşamını düşünmeye başladım. "Otopark işleten bir mafya üyesi ne yapar?" dedim."

Şahinler, kendi sorduğu soruya ise şöyle cevap verdiğini söyledi: "En çok yapılan şey uyuşturucu satmaktır ve kendileri de kullanarak satarlar diye düşündüm. Esrar içen bir adamın sesi bozulur deyip çıktım yola. Konuşma ritmi ağır olan ama ağır abi olmayan, işler hızlandığı zaman komik duruma düşebilecek bir adam hayal ettim ve bunu okuma provasında uyguladım. "

İçerde Oyuncusu Yıldıray Şahinler: Esrar İçen Adamın Sesi Bozulur Dedim

"ÇOK BÜYÜK KEYİF ALIYORUM"

Ses tonu ile sosyal medyada fenomen haline gelen ve capslere konu olan Şahinler, "Senaristlerimiz de benim karaktere getirdiğim şeyler doğrultusunda yazmaya başladılar. Alyanak'ı oynamaktan çok büyük keyif alıyorum. Seyirci de çok hoşuma giden, çok güzel bir ilgi gösteriyor." ifadelerini kullandı.

İçerde Oyuncusu Yıldıray Şahinler: Esrar İçen Adamın Sesi Bozulur Dedim

(Kaynak: HT Magazin)

İçerde Oyuncusu Yıldıray Şahinler: Esrar İçen Adamın Sesi Bozulur Dedim

Son Dakika Magazin İçerde Oyuncusu Yıldıray Şahinler: Esrar İçen Adamın Sesi Bozulur Dedim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement