4 milletvekili Gazze'ye yardım için Mısır'a gitti - Son Dakika
Politika

4 milletvekili Gazze'ye yardım için Mısır'a gitti

İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamına tepki göstermek amacıyla Gelecek ve Saadet Partili 4 milletvekili, bu sabah Mısır'a gitti. Bölgedeki çalışmaları yerinde inceleyecek olan heyetteki Ankara Milletvekili Mesut Doğan "Aslında tüm Müslümanların onuru bombalanıyor. Biz buradan Mısır'a oradan da Gazze hattına geçmeye çalışacağız. Gazze için farkındalık oluşturmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

03.11.2023 08:29  Güncelleme: 11:10

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken Gelecek ve Saadet Partilerinin TBMM Grubu'ndan 4 milletvekili, Gazze'ye yapılan insani yardım çalışmalarını desteklemek ve yerinde incelemek amacıyla Mısır'a gitti.

HAVAALANINDAN UĞURLANDILAR

Sabah saatlerinde Mısır'a giden Ankara Milletvekili Mesut Doğan, İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan ve Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, İstanbul Havalimanı VIP Salonu'nda partililer tarafından uğurladı. Gazze'ye giden heyet adına bir konuşma yapan Ankara Milletvekili Mesut Doğan günlerdir Gazze'ye bomba yağdığını 9 binin üzerinde Filistinlinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Gelecek ve Saadet Partisi Milletvekilleri Gazze'ye Yardım İçin Mısır'a Gitti

"TÜM MÜSLÜMANLARIN ONURU BOMBALANIYOR"

Doğan, "Saldırılarda 3 bin 760 çocuk hayatını kaybetti. Bu vahşet bir taraftan yaşanırken İsrail, tetikçi olarak kullandığı isimler üzerinde farklı algılarda oluşturuyor. İsrail diye bir devlet yok ki, İsrail diye işgalci terör devleti var. Oranın sahibi Filistinliler ve bu halk topyekün ülkelerini savunuyor. Bombalanan sadece Filistin değil aslında tüm İslam alemi bombalanıyor. Aslında tüm Müslümanların onuru bombalanıyor. Biz Gelecek-Saadet TBMM grubunun oluşturduğu bir heyet olarak buradan Mısır'a oradan da Gazze hattına geçmeye çalışacağız. Gazze için farkındalık oluşturmak istiyoruz" dedi.

4 milletvekili Gazze\'ye yardım için Mısır\'a gitti
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 4 milletvekili Gazze'ye yardım için Mısır'a gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement