Son dönemin en geniş kapsamlı anketinden ilginç sonuçlar! Cumhur İttifakı'yla Millet İttifakı başa baş gidiyor - Son Dakika
Politika

Son dönemin en geniş kapsamlı anketinden ilginç sonuçlar! Cumhur İttifakı'yla Millet İttifakı başa baş gidiyor

MAK Araştırma şirketinin 30'u büyükşehir tam 67 ilde toplam 5750 seçmenle yaptığı ankette ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Ankete göre; kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı'nın ortağı AK Parti yüzde 31,5 oy toplarken ittifakın diğer üyesi MHP ise yüzde 8 oy aldı. Millet İttifakı'nın üyesi CHP yüzde 24,5, diğer üyesi İYİ Parti ise yüzde 15 oy toplayabildi. Böylece iki ittifak arasındaki fark azalarak yüzde 39,5'te eşitlendi.

27.11.2021 00:36  Güncelleme: 00:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MAK Araştırma, 12-18 Kasım arasında yaptığı Türkiye Gündemi Araştırması'nın sonuçlarını açıkladı. 30'u büyükşehir olmak üzere tam 67 ilde yapılan araştırmada, toplam 5750 vatandaşla görüşüldü.

SEÇMENLERİN YÜZDE 43'Ü FARKLI BİR PARTİYE OY VERECEK

Araştırmada, "Yarın bir genel seçim olsa 24 Haziran seçimlerinde oy verdiğini partiye göre oy tercihiniz değişecek mi?" sorusuna katılımcıların yüzde 43'ü farklı bir partiye oy vereceklerini ifade ederken yüzde 41'i aynı partiye oy atacaklarını söyledi. Yüzde 16 ise "Kararsız/Cevap yok" seçeneğini işaretledi.

CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 40'IN ALTINDA KALDI

Araştırmaya göre; Cumhur İttifakı'nın ortağı AK Parti, kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 31,5 oy toplarken ittifakın diğer üyesi MHP ise yüzde 8 oy aldı. Böylece Cumhur İttifakı'nın toplam oy oranı yüzde 39,5 oldu.

Son dönemin en geniş çaplı anketi! Cumhur İttifakı'yla Millet İttifakı başa baş gidiyor

MİLLET İTTİFAKI, CUMHUR İTTİFAKI'NI YAKALADI

Millet İttifakı'nın ortağı CHP, kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 24,5 oy alırken ittifakın diğer ortağı İYİ Parti ise yüzde 15 oy topladı. Böylece ittifakın toplam oy oranı yüzde 39,5 oranında kaldı.

HDP BARAJ ALTI KALDI

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra HDP yüzde 9,6 oyla baraj altı kalırken yeni kurulan partilerden olan DEVA Partisi ve Gelecek Partisi yüzde 2,6'şar oy aldı. Milli Görüş'ün temsilcisi olarak bilinen Saadet Partisi yüzde 1,5 oy toplarken onu Milli Görüş'ün kurucusu Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın kurduğu Yeniden Refah Partisi yüzde 0,9'la takip etti. Muharrem İnce'nin kurduğu Memleket Partisi ise yüzde 0,4 alarak beklentinin altında kaldı.

Ankette kararsızlar dağıtılmadan önceki durum:

  • AK Parti: 29.5
  • CHP 23
  • İYİ Parti: 14
  • HDP: 9
  • MHP: 7.5
  • DEVA: 2.5
  • Gelecek Partisi: 2.5
  • Saadet Partisi: 1.3
  • BBP: 0.8
  • HÜDAPAR: 0.8
  • Yeniden Refah Partisi: 0.3
  • Memleket Partisi: 0.7
  • BBP: 0.5
  • Demokrat Parti: 0.4
  • Türkiye Değişim Partisi: 0.3
  • Diğerleri: 0.7
  • Kararsız/Cevap Yok: 6.5
Son dönemin en geniş çaplı anketinden çarpıcı sonuçlar! Cumhur İttifakı'yla Millet İttifakı başa baş gidiyor
Son dönemin en geniş kapsamlı anketinden ilginç sonuçlar! Cumhur İttifakı\'yla Millet İttifakı başa baş gidiyor

Son Dakika Politika Son dönemin en geniş kapsamlı anketinden ilginç sonuçlar! Cumhur İttifakı'yla Millet İttifakı başa baş gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement