Trabzon'da Fener Fırtınası Esti - Son Dakika
Spor

Trabzon'da Fener Fırtınası Esti

Trabzon\'da Fener Fırtınası Esti

Fenerbahçe Trabzonspor'u Avni Aker'de Bamba, Cristian ve Gökhan Gönül'ün golleriyle 3-0 yendi.

17.02.2013 20:54  Güncelleme: 21:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ligin 16. haftasında Galatasaray'a 2-1 mağlup olarak ikinciliği Beşiktaş'a kaptıran Sarı-Lacivertliler, Trabzonspor karşısında aldığı 3 puanla tekrar ikinci sıraya yükseldi.

Ezeli rekabette, bordo-mavililerin 37, sarı-lacivertlilerin ise 42 galibiyeti bulunuyor. 30 maçta ise eşitliği bozan taraf olmadı. Fenerbahçe""nin attığı 133 gole Trabzonspor 126 golle cevap verdi.

İki takım arasında ligde oynanan müsabakalarda Trabzonspor""un 22, Fenerbahçe""nin 32 galibiyeti bulunuyor. 25 karşılaşmada ise beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe'nin ligdeki 103 golüne, Trabzonspor 85 golle karşılık verdi.

UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon Atletico Madrid takımıyla oynadığı için statü gereği BATE Borisov maçında Fenerbahçe forması giyemeyen Emre Belözoğlu cezalı Meireles'in yerine, Ziegler'in yerine de Hasan Ali Kaldırım ilk 11'de görev yaptı.

BATE Borisov maçında sağ üst adalesine aldığı darbeye bağlı ağrıları oluşan ancak son antrenmanda takımla çalışan Gökhan Gönül de ilk 11'de sahaya çıktı.

En son ligin 19. haftasındaki Gaziantepspor maçında ilk 11'de sahaya çıkan Hasan Ali, ligde 2 hafta sonra formasına kavuştu.

FENERBAHÇE'DE EKSİKLER

UEFA Avrupa Ligi'nde BATE Borisov maçında 4. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Raul Meireles, ligde de sarı kart cezalısı olduğu için Trabzonspor maçında forma giyemedi.

Mersin İdmanyurdu maçında 4. sarı kartını görerek cezalı duruma düşen Portekizli futbolcu'nun yanı sıra Afrika Uluslar Kupası'nda yaşadığı şampiyonluğun ardından henüz takıma katılmayan Joseph Yobo, tedavileri süren Mehmet Topuz ve Sezer Öztürk ile kadroya alınmayan Krasic, Orhan Şam ve genç Beykan Şimşek de takımda yer almadı.

Bate Borisvo maçının ardından 21 futbolcuyla Trabzon'a gelen sarı-lacivertlilerde Ziegler, Serdar Kesimal ve kaleci Serkan da kadroya alınmayan diğer oyuncular oldu.

TRABZONSPOR'DA 3 DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor'da ise Teknik Direktör Tolunay Kafkas, geçen hafta 2-0 kaybedilen Sivasspor maçı kadrosuna göre 3 değişikliğe gitti.

Cezası bulunan Zokora'nın yerine Serkan orta alanda görev yaparken, bu oyuncunun sağ kanattaki boşluğu Celustka ile dolduruldu.

Alanzinho'nun yerine Yasin'e görev veren Kafkas, Halil'in hamile olan eşinin yaşadığı rahatsızlık nedeniyle Almanya'da bulunmasından dolayı forvette Janko'yu tercih etti.

Bordo-mavili takımda ayrıca Sapara, Emerson, Zeki Ayvaz, Zeki Yavru, Aykut, Alim, Abdullah Karmil ve Uğur Dündar kadroda yer almadılar.

BU KEZ TEKNİK DİREKTÖR OLARAK KARŞILAŞTILAR

Trabzonspor'un teknik direktörü Tolunay Kafkas ile Fenerbahçe'nin teknik direktörü Aykut Kocaman, bu kez teknik direktör olarak karşı karşıya geldiler.

Tolunay Kafkas, 1995-1996 sezonunda Trabzonspor forması ile Kocaman'da sarı-lacivertli formayla Hüseyin Avni Aker Stadı'nda çok önemli bir maçta karşılaşmıştı. Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda önemli olan maçtan 2-1'lik galibiyetle ayrılmıştı.

TRABZONSPOR KONVOYLARLA STADA GELDİ

Trabzonsporlu taraftarlar konvoy eşliğinde takımı Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nden Hüseyin Avni Aker Stadı'na getirdi.

Yaklaşık 200 kişilik taraftar grubu, tesisler önünde Trabzonspor'un takım otobüsünü durdurdu. Takımları lehine tezahüratlarda bulunan taraftarlar, daha sonra 50 araçlık konvoyla stada kadar takımlarına eşlik etti.

FENERBAHÇE RİZE'DEN STADA GELDİ

Fenerbahçe Futbol Kafilesi de kamp yaptıkları Rize Dedeman Otel'den Hüseyin Avni Aker Stadı'na geldi.

Trabzonspor'dan yaklaşık 10 dakika önce Hüseyin Avni Aker Stadı'na gelen sarı-lacivertli kafileyi Rize'den taraftarları sevgi gösterileriyle uğurladılar.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

1. dakikada. Webo'nun pasıyla ceza sahasına giren Sow'un vuruşunda Onur başarılı bir kurtarış yaparak topu kornere çıkardı.

5. dakikada Serkan Balcı sol taraftan kale sahası içine doğru gönderdiği topu arka direkteki Marc Janko, kafa ile Adrian'a indirdi. Bu oyuncudan önce Fenerbahçe savunması topu müdahale ederek tehlikeyi önledi.

7.dakikada kaleci Volkan'ın ceza sahası dışına çıkıp uzaklaştırmak istediği top Adrian'ın önüne düştü. Boş kaleye gönderdiği topu Egemen çizgi üzerinden çıkardı. Topun çizgiyi geçip-geçmediği tartışmaları arasında hakem Bülen Yıldırım oyunu devam ettirdi.

11.dakikada Fenerbahçe öne geçti. Kuijt sağ taraftan Trabzonspor kale sahası içine doğru gönderdiği topu Sol Bamba ters bir vuruşla kendi kalesine gönderdi. 0-1

26.dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Chirstian Baroni'in ceza sahası dışında şutu Sol Bamba'ya çarpıp kaleci Onur'u yanıltınca top ağalarla buluştu. 0-2

35.dakikada Ceza yayı gerisinden Cristian'ın kullandığı frikikte sol köşeye giden topu Onur kornere çeldi.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Trabzonspor, sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Maçın ilk yarısı konuk ekibin 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı.

İKİNCİ YARI

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u 3-0 yendi.

48. dakikada Adrian'ın pasında, ceza alanı içinde Olcan'ın şutunda, Volkan'ı geçen top yandan auta gitti.

52. dakikada Cristian'ın soldan ortasında, savunmanın arkasında Gökhan gelişine sağ ayağının içiyle vuruşunda top kaleci Onur'un sağından filelere gitti: 0-3

74. dakikada Kuyt'ın pasında yakın mesafedeki Mehmet Topal'ın kaleci Onur ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda Onur topu kornere çeldi.

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 3-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Gol: Dk. 11 Bamba (k.kalesine), Dk. 26 Cristian, DK. 52 Gökhan (Fenerbahçe)

Sarı Kart: Dk. 34 Colman, Dk. 64 Celutska, Dk. 73 Giray (Trabzonspor), Dk. 39 Mehmet Topal, Dk. 62 Hasan Ali (Fenerbahçe)

 

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Trabzon'da Fener Fırtınası Esti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement