2. Kartal Kitap Fuarı Kitapseverleri Dolu Bir Programlarla Misafir Ediyor - Son Dakika
Yerel

2. Kartal Kitap Fuarı Kitapseverleri Dolu Bir Programlarla Misafir Ediyor

2. Kartal Kitap Fuarı Kitapseverleri Dolu Bir Programlarla Misafir Ediyor

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen ve İstanbul Anadolu Yakası'nın en büyük kitap fuarı olarak tanımlanan Kartal Kitap Fuarı, beşinci gününde de Türkiye’nin önemli isimlerini ağırladı.

15.06.2022 12:09  Güncelleme: 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen ve İstanbul Anadolu Yakası'nın en büyük kitap fuarı olarak tanımlanan Kartal Kitap Fuarı, beşinci gününde de Türkiye'nin önemli isimlerini ağırladı.

Türkiye'nin en büyük yayınevlerinin stant açtığı, ünlü yazar, şair ve sanatçıların söyleşiler yaptığı Kartal Kitap Fuarı'na, ziyaretçi akını devam ediyor. İstanbul'un dört bir yanından ve çevre illerden ziyaretçilerin akın ettiği fuarda; Sunay Akın'dan Mustafa Kul'a, Altay Öktem'den Okan Çabalar'a edebiyat ve medya dünyasının ünlü isimleri sevenleri ile buluştu.

GÜNDÜZ PROGRAMINDA SEVİLEN YAZARLAR OKUYUCULARIYLA BULUŞTU

Günün ilk söyleşisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Mustafa Kul tarafından düzenlendi. Aynı zamanda yazarlık yapan Mustafa Kul, kendisini dinlemeye gelenleri anne ve babası için yazdığı şiirleri okuyarak duygulandırırken, Erzurumlu Teyo Pehlivan'ın hikayelerini anlatarak ise kahkahalara boğdu.

Günün ikinci söyleşini düzenleyen isim Psikolog Cevher Sönmez'di. Özellikle genç bir kitleye hitap etme fırsatı bulan yazar; mutluluk, insan doğası, tercihler, kararlar ve motivasyon üzerine bilgilendirici bir sohbet düzenledi. Sönmez'in ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel kendisini dinlemeye gelenlerle buluştu. Ayşe Yüksel ÇYDD Eski Başkanı Merhum Türkan Saylan'ı, genç nesillere anlattı. Saylan'ın başarılarından, özellikle kız çocuklarının okuyabilmesi için verdiği çabadan övgüyle bahseden Yüksel, dinleyicilerden gelen soruları da yanıtladı. Söyleşinin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Adem Uçar, konuşmacıya teşekkür ederek günün anısına kendisine kalem hediye etti. Programın devamında profesör-yazar Necdet Neydim sevenleriyle buluştu. Çocuk edebiyatının ünlü ismi, sevenlerini masal dünyasında keyifli bir geziye çıkardı. Masallarda cinsiyet eşitliği, kadın ve erkeklere biçilen roller ve çocuk hakları konusunda ilginç bilgiler veren yazar, ayakta alkışlandı. Söyleşinin ardından Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Kemal Aslan, Neydim'e günün anısına bir hediye takdim etti.

UĞUR KÖKDEN'E SAYGI PANELİ

Fuarın dikkat çeken etkinliklerinden biri de Usta Kalem "Uğur Kökden'e Saygı Paneli" oldu. Ünlü yazarın hayatı, yazıları, kitapları, denemeleri, siyasi yaşamı ve edebiyata kazandırdıkları yine önemli kalemler tarafından anlatıldı. Adnan Özyalçıner, Mehmet Serdar, Mustafa Gazalcı ve Tahir Şilkan, Uğur Kökden'in yaşamındaki zorlukları, tutuklanmalara rağmen süren yazma azmini dinleyicilerle paylaştı.

Panelden sonra üç şair edebiyatseverlerle bir araya geldi. Altay Öktem, Turgay Kantürk, Kadir Aydemir şiir ve edebiyat üzerine keyifli bir sohbet düzenlendi. Söyleşinin ardından Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Mukadder Gürcan, konuşmacılara hediyelerini takdim etti.

Akşamüzeri söyleşilerinin ilki ise yazar Başar Başarır ile yapıldı. Yine kendisi gibi yazar olan Serkan Türk'ün moderatörlüğünde düzenlenen söyleşide Başarır'ın kitapları ve karakterleri derinlemesine incelenerek dinleyiciye aktarıldı. Başarır'a hediye takdimini Kartal Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Gülay Boyraz yaptı.

Akşam saatlerinde sahnede yer alan bir diğer ünlü yazar Orhan Bahtiyar oldu. Uzman psikolog ve yazar Melih Yıldız'ın sorularını cevaplayan yazar, sevenleriyle birlikte keyifli bir sohbete imza attı. Kitaplarından yola çıkılarak yapılan söyleşide Muhsin Ertuğrul ve Vecihi Hürkuş gibi önemli isimler anıldı. Yazarın yazım hayatı, tarihi olaylar ve anlattığı hikayeler dinleyicilerin beğenisini kazandı. Söyleşinin sonunda Kartal Belediyesi Kültür Sanat Komisyonu Başkanı Umut Daştan yazara kalem hediyesini takdim eden isim oldu.

OKAN ÇABALAR'DAN TEK KİŞİLİK PERFOMANS

Gün boyunca etkinliklerin yapıldığı KE Sahne'nin akşamki konuğu ünlü sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Okan Çabalar oldu. Oyuncu tek kişilik sahne performansıyla izleyicileri kırdı geçirdi. Çabalar'ın stand-up gösterisi için alanı dolduran kalabalık, kahkaha dolu anlar yaşadı. Bir saate yakın süren eğlenceli anların sonunda Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ünlü oyuncuya gösterisi için teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

SUNAY AKIN İLE FİNAL

Kartal Kitap Fuarı'nın beşinci gününün son performansı ise tüm Türkiye'nin yakından tanıdığı şair, yazar ve hikaye anlatıcısı Sunay Akın tarafından düzenlendi. Ünlü isim için Kartallılar ve diğer ilçelerden gelen vatandaşlar KE Sahne önünde bulunan Nazım Hikmet Meydanı'nı tamamen doldurdu. Sunay Akın tek kişilik gösterisinde Türkiye ve dünya tarihinden önemli kişilerin yaşadıkları olayları şiirsel bir dille anlattı. Vincent van Gogh'tan Bernard Shaw'a, Galileo'dan Kopernik'e ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e kadar birçok tarihi karakterin ilginç anıları Sunay Akın'ın anlatımıyla yeniden canlandı.

"İSTANBUL'UN GAMZESİNİ ORTAYA ÇIKARIYORUZ"

Sunay Akın sahne performansı esnasında "İnsan gülünce gamze ortaya çıkar ya… İşte kentlerin meydanları da öyledir. Kitap demek aydınlanma demektir, bilgi yolunda yürümek demektir. Ne mutlu ki şu anda İstanbul'da Kartal'da bu güzel semtin bu güzel meydanında bir araya geldik ve İstanbul'un gamzesini ortaya çıkarıyoruz. Sevgili Gökhan Yüksel'e ve bütün çalışma arkadaşlarına çok çok teşekkür ediyorum" dedi.

"BİLGİNİN IŞIĞINDA KOŞMAK İÇİN TEKRAR HEYECANLANMAK ÇOK KIYMETLİ"

Günün son etkinliğinin ardından Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, bir kez daha sahneye gelerek bir konuşma yaptı. Yüksel konuşmasında "Çok kıymetli komşularım beraber büyülendik. Tarih tekerrürden ibarettir sözünün ne kadar anlamlı olacağını, yıllar yıllar önce bu bilgiye sahip olan bir toplum olduğumuzu tekrar hatırlamak ve bilginin ışığında koşmak için tekrar heyecanlanmak çok kıymetli. Bize bu heyecanı tekrar yaşattığı için Sunay Akın'a çok teşekkür ediyorum. Kartal'da kültür sanat devam edecek. Yolumuz, ışığımız aydınlansın diyorum" dedi ve ardından yazara çiçek takdim etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel 2. Kartal Kitap Fuarı Kitapseverleri Dolu Bir Programlarla Misafir Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement