AK Parti Konya Milletvekili Baloğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Konya Milletvekili Baloğlu Açıklaması

AK Parti Konya Milletvekili Baloğlu Açıklaması

"Seçimlerin ardından gireceğimiz 4 yıllık seçimsiz süreçte Türkiye’nin birçok alanda ihtiyaç duyduğu konularla alakalı reformist düzenlemeler yapılacak.

09.02.2015 11:50

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, "Seçimlerin ardından gireceğimiz 4 yıllık seçimsiz süreçte Türkiye'nin birçok alanda ihtiyaç duyduğu konularla alakalı reformist düzenlemeler yapılacak. Türkiye'nin kanayan yarası terör sona erecek. Yine 7, 8 darbe ile can çekişecek duruma gelen anayasamızı değiştireceğiz" dedi.

Partisinin il binasında düzenlenen basın toplantısında gündemi değerlendiren Baloğlu, 7 Haziran'da gerçekleştirilecek seçim sürecine girildiğini söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun da seçim takvimini başlattığını belirten Baloğlu, buna göre bu yılki seçimlere 31 partinin katılacağını ifade etti.

Milletvekili aday adayları başvurularının da yarın başlayacağını aktaran Baloğlu, "2011 genel seçimlerinde 171 aday adayı partimize başvurmuştu. Ben bu yıl bu rakamın çok daha fazla olacağını düşünüyorum. Bunun da AK Parti'ye olan güvenin ve AK Parti siyasetinin bir farkı olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Aday adaylığı sürecinin sonunda AK Parti'den 14 adayın belirleneceğini dile getiren Baloğlu, bu sürecin de demokratik ve kardeşlik ortamında gerçekleşeceğini düşündüğüne işaret etti.

Baloğlu 24 Nisan'da milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adayların ilan edileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için oy kullanma işlemi 8 Mayıs'ta başlayıp 3 1 Mayıs'ta son buluyor. Malumunuz Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu da bir televizyon programında yine Konya'dan aday olacağını açıkladı. 7 Haziran'da bizim 14'te sıfır ile tüm milletvekilliklerini alma gibi bir hedefimiz var. İnşallah Konya ve Konyalı başbakanına yine sahip çıkacak ve rekor bir destek verecek. Seçimlerin ardından gireceğimiz 4 yıllık seçimsiz süreçte Türkiye'nin birçok alanda ihtiyaç duyduğu konularla alakalı reformist düzenlemeler yapılacak. Türkiye'nin kanayan yarası terör sona erecek. Yine 7, 8 darbe ile can çekişecek duruma gelen Anayasamızı değiştireceğiz. Paralel yapı ile mücadele son sürat devam edecek."

Konya'da şu ana kadar 5 ilçede devlet hastanesini tamamladıklarına işaret eden Baloğlu, şöyle devam etti:

"Bunlar, Cihanbeyli, Bozkır, Kadınhanı, Akşehir ve Yunak. 16 projenin de çalışmaları sürüyor. Bu 16 projenin toplam maliyeti ise 813 milyon 885 bin liradır. Yazma Eserler Kütüphanesi ve Bölge Müdürlüğü çalışmalarımız sürüyor. Proje ihalesi 12 Şubat'ta yapılacak. Mevlana Kültür Merkezi civarında 15 bin metrekarelik alana yapılacak proje, kente kültürel anlamda önemli faydalar sağlayacak." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Konya Milletvekili Baloğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement