Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (1)

Foto.ANTALYA Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ferda Erdem, altın fiyatlarında yaşanan hızlı düşüşün piyasada durgunluğa neden olduğunu kaydetti.

18.04.2013 10:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Cevheroğlu portre

===

Kuyumcunun umudu yabancı turist

ANTALYA Kuyumcular Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ferda Erdem, altın fiyatlarında yaşanan hızlı düşüşün piyasada durgunluğa neden olduğunu kaydetti. Yatırım amacıyla altın almayı planlayanların fiyatların daha da düşeceği beklentisi içinde olduğunu, yatırımı yastık altında yapanların ise artış düşüncesiyle beklemeyi tercih ettiğini vurgulayan Erdem, piyasadaki durgunluğun turizm sezonunun açılmasıyla aşılmaya başladığını dile getirdi. Erdem, turizm sezonu yeni başlamış olmasına rağmen tatilde altın satın alan turistin, esnafı umutlandırdığını ifade etti.

KUYUMCULARDA TURİST HAREKETLİLİĞİ

Vatandaşların fiyat düşüklüğü nedeniyle 'bekle gör' politikası uygulaması sonucu sektördeki durgunluğun turist hareketliliğiyle birlikte ortadan kalktığına değinen Erdem, başta Rus turistler olmak üzere kente tatile gelen yabancıların fantezi takı, mücevher, pırlantaya ilgi gösterdiğini aktardı. Yaz döneminde turistlere yönelik altın satışının daha da artması beklentisi içinde olduklarını dile getiren Erdem, turistlerin kendi ülkelerine göre ucuz olmasının yanı sıra, ürün kalitesi ve işçilikten dolayı genellikle pırlanta yüzük, kolye ile takı setlerini tercih ettiğini kaydetti.

DÜŞÜŞE RAĞMEN 3 YILDA YÜZDE 60 ARTTI

Fiyatlarda hızlı düşüş yaşanmasına rağmen altın fiyatlarında 3 yılda yüzde 60 artış yaşandığına dikkati çeken Erdem, son dönemdeki düşüş trendiyle birlikte fiyatların 2011 yılının Haziran ayındaki seviyesine gerilediğini ifade etti. Erdem, 24 gram altın 2010 yılı başlarında 53 lira 30 kuruştan satılırken, şu anda 80 lira civarında olduğunu hatırlattı. Fiyatlardaki sert düşüşe rağmen bahsedildiği gibi ucuzlama olmadığına dikkati çeken Erdem, altının uzun vadeli yatırım aracı olduğunu, düşüş yaşansa da yatırımcılarına 3 yılda yüzde 60 kazandırdığını aktardı.

ALTINDAKİ DÜŞÜŞ NEDENLERİ

Erdem, dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Avrupa ülkelerindeki merkez bankalarının büyük şirketlerin batmaması için kredi verdiğini ve bu kredilerin altına dönüştürülmesi nedeniyle son iki yılda sert yükseliş yaşandığını anlattı. Ekonomik kriz etkilerinin yavaş yavaş sona erdiği son aylarda büyük şirketlerin kar etmeye başlaması ve yatırımcıların altını nakde çevirerek ticari alanda değerlendirmesi nedeniyle fiyatların dengelenmeye başladığını kaydeden Erdem, Güney Kıbrıs'taki ekonomik kriz sonucu rezervlerindeki altını satacağını duyurmasının da düşüşün hızlanmasına yol açtığını söyledi.

DÜGÜN YAPACAKLARA 2 AY DAHA FIRSAT

Erdem, altın fiyatındaki düşüşün 2 ay daha sürmesinin ve bu süreçte ons fiyatının 1400 dolar seviyesinde kalacağının tahmin edildiğini kaydetti. Yaz aylarında altın fiyatlarında artış yaşanmasının beklendiğini ifade eden Erdem, 2 aylık sürecin yaklaşan düğün sezonunda altın almak isteyenler için güzel bir fırsat olduğunu belirtti. Altın fiyatının son dönemlere göre şu anda ucuz olduğunu ve bir miktar daha ucuzlamasının beklendiğini aktaran Erdem, sert bir düşüş daha yaşanma ihtimalinin çok zayıf olduğunu dile getirdi.

SEKTÖRDEKİ DURGUNLUĞUN OLUMSUZLUKLARI

Altın fiyatlarında sert düşüş ve yükselişlerin kuyumcu esnafında yarattığı olumsuz etkilerden de bahseden Erdem, fiyatlardaki değişikliğin ticareti olumsuz etkilediğini, esnafın bu dönemde sıkıntı yaşadığını belirtti. Hızlı fiyat değişiklikleri sonucu ortaya çıkan durgunluktan dolayı iflas eden kuyumcular olduğunu aktaran Erdem, birçok esnafın da çalışan sayısını azaltarak küçülmeyi tercih ettiğine değindi. Erdem, altın fiyatlarının dengelenmesinden sonra yaz aylarında sektörün tekrar hareketlenmesini umut ettiklerini sözlerine ekledi.

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto. Ferda Erdem kuyumcu dükkanı önünde fotosu

===

Velilerin okul isyanı

Antalya'daki Ersoy İlk ve Ortaokulu'nda eğitim gören öğrencilerin velileri, okul dönüşüm programı kapsamında ilköğretim birinci kademenin başka bir okula taşınacağı iddiası üzerine eylem yaptı. Çocuklarının başka okula gitmesini istemeyen veliler, yetkililere seslerini duyurmaya çalıştı.

Antalya'nın Kepez İlçesi Fabrikalar Mahallesi'nde yaklaşık 500 öğrencisi bulunan Ersoy İlk ve Ortaokulu'nun ilköğretim birinci kademesinin 'okul dönüşüm programı' kapsamında yaklaşık 2 kilometre uzaktaki Kaan Turan İlköğretim Okulu'na taşınacağını ileri süren öğrenci velileri, bu duruma tepki gösterdi. Okul önünde toplanan yaklaşık 50 veli, okul değişiminin hem çocukları hem de kendilerini olumsuz etkileyeceğini dile getirerek, taşınma işlemine karşı çıktı. Konunun şimdilik duyumlardan ibaret olduğunu kaydeden veliler, her şeye rağmen imza kampanyası başlatarak yetkililere seslerini duyurmaya çalışacaklarını aktardı.

KAPI YAPILIRSA TAŞINMA OLMAYACAK

Okul Aile Birliği Başkanı Gülnur Altan, bu yıl 'tam gün' olarak eğitim öğretimini sürdüren okulun, önümüzdeki yıl ilköğretim birinci kademesinin ayrılacağı yönünde duyumlar aldıklarını belirterek, "Veliler olarak buna karşı çıkıyoruz. Aynı sistemin devamını istiyoruz" dedi. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmelerde 10-15 bin TL maliyetle okula ikinci bir giriş kapısı yapılması halinde taşınma işlemi olmayacağı yönünde söz aldıklarını kaydeden Gülnur Altan, "Haziran ayına kadar velilerimizin ya da sponsorların desteğiyle bu kapının oluşturulmasını sağlayacağız. Bize verilen sözün yerine getirilmesini bekliyoruz. Mahalle olarak bu konuda da imza kampanyası başlattık" dedi.

İŞİN İÇİNE EKSTRA KÜLFETLER GİRECEK

Öğrenci velileri ise çocuklarının başka bir okula gitmesinin hem kendilerini hem de çocuklarını olumsuz etkileyeceğini savunarak, uygulamanın yanlış olduğunu ifade etti. Velilerden Zeycan Demirbağ, "Burada çocukları hem ilk hem de ortaokula devam eden veliler var. Okul dönüşüm programı nedeniyle veli belki ikiye, üçe bölünmek zorunda kalacak. İşin içine servis ve benzeri ekstra külfetler girecek. İnsanların çoğu bunu karşılayacak durumda değil. Biz okul dönüşüm programı kapsamına alınmak istemiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın isteğimiz doğrultusunda karar vermesini bekliyoruz" diye konuştu.

VELİLER BU OKULA YATIRIM YAPTI

Bir başka öğrenci velisi Gülsüm Ak ise okulun hem ilk hem de ortaokul olarak devam edebileceğini belirterek, "Eksik yatırımlar velilerimiz tarafından yapılabilir. Bunun için çocuklarımızın başka yere gönderilmesine gerek yok. Biz veli olarak bu okula maddi manevi yatırım yaptık. Şimdi tekrar çocuğumuzu başka bir okula alıştırmak çok zor. Bu 4+4+4 sisteminde zaten çocukların bilgi ve becerilerinin ortadan kaybolmaması için adımlar var. Buna tekrardan başlayacaksak bu hem bizde hem çocuklarımızda heves bırakmaz" ifadelerini kullandı.

GEREKİRSE ANKARA'YA GÖTÜRÜRÜZ

Bir diğer veli Arzu Şengül de öğretmenlerden ve eğitimden memnun oldukları okulun dönüşüm programına alınmasına karşı çıktığını dile getirerek, "Yapılması düşünülen uygulamadan memnun değiliz. Neden taşınmak isteniyor. Bu kafamızda soru işareti yaratıyor. Bizim devamlı bir müdür, konferans salonu gibi sorunlarımız var. Bunlar çözülmesi gerekirken biz taşınmayı konuşuyoruz. Konuşulacak konu okulun yapısı nasıl geliştirilebilir, öğrencilere nasıl daha iyi eğitim verilir olmalıdır. Lütfen artık yetkililer buna eğilsin. Biz veli olarak sonuna kadar destekleyeceğiz. Gerekirse Ankara'ya kadar da bu işi götüreceğiz" diye konuştu.

HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ

Veliler; 'Okulumuzdan ayrılmak istemiyoruz', 'Hiçbir yere gitmiyoruz, okulumuzu bırakmıyoruz' ve 'Okulumuzu bölmeyin kaliteyi düşürmeyin' yazılı dövizlerle yetkililere seslerini duyurmaya çalışırken, alkışlarla uygulamaya karşı olduklarını aktardı.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Velilerden genel.

===

Çocukların yüzü çiçek açacak

DÜNYANIN çocuklara armağan edilen tek bayramı 'Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nda, Türkiye'nin 'çiçek ve çocuk' temalı ilk EXPO'suna ev sahipliği yapacak Antalya, yüz boyayacak. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreterliği, 23 Nisan günü İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle birlikte 'Çocuklarımızın Yüzlerinde Çiçekler Açıyor' başlıklı yüz boyama etkinliği düzenleyecek.

Antalya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, saat 08.30'da Antalya Valiliği, 3'üncü Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi'nde makamların öğrencilere devredilmesiyle başlayacak. Minikler, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 93'üncü yıldönümünde yarım saatliğine vali, komutan ve belediye başkanı olacak.

Saatler 09.30'u gösterdiğinde Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelengi sunulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda okulların gösterileriyle devam edecek. 23 Nisan günü yapılacak kutlamalar öncesinde Antalya genelinde spor turnuvaları da yapılacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Uluslararası Antalya Çocuk Şenliği ve Gösterileri ise 19 Nisan Cuma günü saat 16.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak. Gösteriler bir sonraki gün 20 Nisan Cumartesi ise Muratpaşa Kent Meydanı'nda saat 17.00'de, Pazar günü saat 16.00'da ise Migros Alışveriş Merkezi'nde tekrarlanacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Çocuk ve Oyun Şenliği ise 20 Nisan Cumartesi günü başlayacak 23 Nisan'a kadar devam edecek. Saat 10.00'da başlayacak şenlikler üç gün boyunca saat 19.00'a kadar devam edecek. Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği şenliğin adresi ise Atatürk Kültür Parkı olacak.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreterliği ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle birlikte 'Çocuklarımızın Yüzlerinde Çiçekler Açıyor' başlıklı yüz boyama etkinliği düzenleyecek. 23 Nisan günü etkinlik saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek.

TBMM'nin açılışının 93'üncü yıldönümünde Kepez Belediyesi ise saat 13.30'da Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde Kepez Çocuk Meclisi'nin açılışını gerçekleştirecek. Antalyaspor'un Bursaspor'u ağırlayacağı 21 Nisan Pazar günü ise Antalya Çocuk Senfoni Orkestrası Keman Konseri, karşılaşmanın devre arasında gerçekleştirilecek.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: 23 Nisan kutlamalarından arşiv foto

===

Hünerli ellerden çevreci eserler

OKULLARDA çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermeyi amaçlayan ve 52 farklı ülkede uygulanmakta olan 'Eko Okullar Programı'na katılan Alara Koleji'nde, bu program kapsamında renkli etkinlikler yapılıyor. Proje kapsamında bir dizi etkinlik oluşturan Antalya Alara Koleji öğrencileri, Eylül ayından bu yana hazırladıkları eserleri okulun sergi salonu dışına taşıyıp, Terracity ve Shemall alışveriş merkezlerinde de sergiledi.

Geri dönüşüm ve çevreyi koruma projesi için plastik şişe, cam ve ayna parçaları, şişe kapakları, midye kabukları, atık kağıtlar, kumaş parçalarını kullanarak yaptıkları eserleri sergileyen öğrenciler, atık değerlendirerek neler yapabileceklerini gösterdi. Görsel Sanatlar öğretmeni Demet Ateş'in desteği ile hazırlanan proje çalışmasında öğrencilerin evlerinden getirdikleri karton kutu, gazete, naylon poşet, yün ip, ilaç kutusu gibi pek çok atık malzeme kullanıldı.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Görsel Sanatlar öğretmeni Demet Ateş ve öğrencilerin eserler önünde fotosu

19 NİSAN CUMA SABİTLERİ

=======================

HAVA DURUMU

-----------

ANTALYA : 14/18 (KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞLI)

BURDUR : 06/14 (KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞLI)

ISPARTA : 05/12 (YAĞMURLU)

ALANYA : 14/22 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

KEMER : 10/22 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

AFYONKARAHİSAR : 02/13 (YAĞMURLU)

MANAVGAT : 13/22 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

KUMLUCA : 09/20 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

BUCAK : 05/15 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

EĞİRDİR : 02/14 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

SANDIKLI : 01/13 (SAĞANAK YAĞIŞLI)

FETHİYE : 11/19 (GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLI)

NAMAZ VAKİTLERİ

---------------

İMSAK GÜNEŞ ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI

ANTALYA : 04.44 06.11 13.04 16.43 19.44 21.04

AFYONKARAHİSAR: 04.38 06.09 13.04 16.45 19.47 21.10

BURDUR : 04.43 06.12 13.05 16.45 19.46 21.08

ISPARTA : 04.41 06.11 13.04 16.44 19.45 21.07

ALANYA : 04.39 06.06 12.58 16.38 19.38 20.58

KEMER : 04.45 06.12 13.04 16.43 19.44 21.03

KUMLUCA : 04.47 06.13 13.05 16.44 19.45 21.04

FETHİYE : 04.51 06.18 13.10 16.49 19.50 21.09

NÖBETÇİ ECZANELER

-----------------

ANTALYA

-------

ALPSOY 16 Nolu Sağlık Ocağı karşısı 259 24 17

BEREKET K.Karabekir Cad. 30/A 237 67 65

ÇALIM Mithatpaşa Cad. 344 59 06

GÖKÇEN EFE Mevlana Cad. 45/2 311 67 30

GÜNEY Güvenlik Mah. 259 Sk. No: 18 335 47 53

İBRAHİM ÖZER İsmet Gökşen Cad. 97/1 316 38 36

SELİS Uncalı Semt Pol. yanı 227 59 88

SÖNMEZ Gençlik Mah. 19 Mayıs Cad. 30/3 322 53 56

ÜMİT Altındağ Mah. TRT Cad. 151 Sk. 248 49 09

AFYONKARAHİSAR

--------------

ÇOBANOĞLU Karaman Mah. 24. Sk. No: 12/A 212 13 77

ESER 3 Nolu Sağlık Ocağı yanı 217 40 46

SELİN Göğüs Hastanesi karşısı 215 99 34

ISPARTA

-------

ÇAKIROĞLU İstiklal Mah. 104. Cad. No: 18 223 53 32

ESRA Yayla Mah. 1615 Sk. No: 12/E 232 75 65

BURDUR

------

SAĞLIK Şehit Ersan Cad. Cemre Sit. No: B/36 233 43 11

ALANYA

------

ARIKAN Hayat Hastanesi karşısı 513 53 52

ŞİRİN Başkent Üniv. Hast. yanı 513 14 16

KEMER

-----

AYVAZ Akdeniz Cad. 8/C 814 38 91

MANAVGAT

--------

ALTINÖZ 3 Nolu Sağlık Ocağı karşısı 742 00 85

MEŞHUR Antalya Cad. 746 37 66

FETHİYE

-------

ERTÜRK Devlet Hastanesi arkası 613 13 22

GÖKÇE Atatürk Cad. 614 16 75

-----------------

HAFTANIN FİLMLERİ

-----------------

GEÇİT YOK

---------

Güney Koreli ünlü yönetmen Jee-woon Kim'in ilk İngilizce filmi olma özelliğini taşıyan yapım, bir sınır bölgesinde şeriflik yapan Owens'ın karşısına sınırda uyuşturucu kaçakçılığı yapan ve kanun tarafından aranan bir uyuşturucu baronunun çıkmasından sonra yaşananları anlatıyor.

SUÇ ORTAĞI

----------

Will, hapisten yeni çıkmıştır ve Alison ile ilişkisini düzeltmeye hazırdır. Bu arada Will'in 10 milyon dollarlık fidyeyi ulaştırabilmesi için yalnızca bir günü vardır. Hem FBI hem de Vincent'in inanmamasına rağmen para aslında onda değildir. Will için bu durumda tek bir seçenek kalmıştır. Eski suç ortağı, güzel, seksi ve akıllı Riley ile tekrar biraraya gelip, bir soygun daha yapmak ve geç olmadan kızını kurtarmak.

OBLIVION

--------

Jack Harper, dünyada geriye kalan birkaç insansız uçak teknisyeninden biridir. Scavs olarak bilinen tüyler ürpertici tehdide karşı yıllardır verilen savaşın ardından büyük bir operasyonun parçası olarak hayati kaynakların çıkarılmasıyla ilgilenen Jack'in görevi neredeyse bitmek üzeredir. Yerden binlerce metre yukarıdaki nefes kesici göklerde yaşayan ve oraları devriye gezen Jack'in sürdüğü bu yaşam, iniş yapmış bir uzay mekiğindeki güzel bir yabancıyı kurtarınca alt üst olur. Bu güzel yabancının gelişi, Jack'in bildiği herşeyi sorgulamasına yol açan bir olaylar zincirini tetikler ve insanlığın kaderini Jack'in ellerine teslim eder.

CROODS

------

Doğal afet sonrası yaşadıkları mağaralardan taşınmak zorunda kalan bir grup taş devri insanına filmde Nicolas Cage, Emma Stone ve Ryan Reynolds gibi ünlü isimler sesleriyle hayat veriyor.

ELCİN

-----

İstanbul'un sahil ilçesi Şile'de küçük bir kız kimliği belirsiz kişilerce kaçırılır. Olaylardan habersiz, kendi halinde yaşayan 5 üniversiteli genç, bir anda bu kızla ilgili garip olaylar yaşamaya başlarlar. Aniden beliren, telepatik görüntüler, belirsiz fısıltılar, lanetli olaylar çevrelerini sarar. Kızla ve ailesiyle hiçbir ilgileri yokken neden bu görüntülerle karşılaştıklarını çözemezler. Kendi kendilerine bir çıkış yolu ararken, gizemli kaçırılmanın ardındaki sırlar onları cinler alemine doğru sürükler. Ölüm ve hatta ondan daha korkunç olan acılar şimdi çok daha yakındır.

SELAM

-----

'Üç hikaye, üç umut, üç hayal tek bir ideal...' Gittikleri ülkeleri vatanları, karşılarına çıkan farklı renk ve dildeki insanları ise kardeşleri bilen Zehra, Harun ve Adem öğretmenin İstanbul'dan yola çıkışıyla başlıyor film. Haritada yerini dahi bilmedikleri ülkelere giden fedakar öğretmenlere destek olmak için vatanlarından ayrılan üç öğretmenin öyküsü tamamen yaşanmış hikayelerden yola çıkılarak beyazperdeye yansıtılıyor.

MİSİLLEME

---------

Filmde, G.I. Joe'lar sadece ölümcül düşmanları Kobra'ya karşı mücadele etmekle kalmıyor. Aynı zamanda devletin içinden kendi varlıklarını tehlikeye atan tehditlere karşı da mücadele vermek zorunda kalıyor. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement