Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

DEVRİMCİ Turizm İşçileri Sendikası (DEV TURİZM İŞ) Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, yaz sezonunun sona ermesiyle Türkiye'de turizm sektöründe çalışan yaklaşık 2 milyon 500 bin kişi gibi Antalya'da çalışan 500 bin civarında kişinin işten çıkarılma...

12.11.2012 15:10

Fotosuz

===

turizm çalışanları destek bekliyor

DEVRİMCİ Turizm İşçileri Sendikası (DEV TURİZM İŞ) Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, yaz sezonunun sona ermesiyle Türkiye'de turizm sektöründe çalışan yaklaşık 2 milyon 500 bin kişi gibi Antalya'da çalışan 500 bin civarında kişinin işten çıkarılma tehlikesi yaşadığını söyledi.

DEV TURİZM İŞ, Antalya'da turizm sektöründe çalışanların çalışma ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla imza kampanyası başlattı. Turizm sektöründe çalışanların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla başlatılan kampanyada sendika görevlileri, Kazım Özalp Caddesi, Belediye İş Hanı'nda kurdukları standda, vatandaşlara turizm sektöründe çalışanların yaşadığı sorunları anlatarak, kampanyaya destek olmaları çağrısında bulundu.

İMZALAR TBMM'YE GÖNDERİLECEK

DEV TURİZM İŞ Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, kampanyanın 20 Aralık'a kadar devam edeceğini ve toplanan imzaların TBMM'de grubu olan partilere gönderileceğini söyledi. Turizm sektöründe çalışanların sorunlarını anlatan Yahyaoğlu, "Yaz sezonunun sona ermesiyle Türkiye'de turizm sektöründe çalışan yaklaşık 2 milyon 500 bin kişi gibi Antalya'da çalışan 500 bin civarında kişi işten çıkarılma tehlikesi yaşıyor" dedi.

TURİZM ÇALIŞANLARININ SORUNLARI

Turizm faaliyetlerinin 12 aya yaygınlaştırılarak, personele sürekli çalışma ortamı sağlanması gerektiğini vurgulayan Yahyaoğlu, şunları söyledi: "Sezonluk işçiler için kış aylarında alternatif iş imkanları sağlanmalı. Sezonluk turizm işçisinin işsizlik sigortasından yararlanması için gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı. Tesislerde 8 saatlik masai süresi uygulanmalı. Fazla çalışma iş yasalarına göre ücretlendirilmeli. Turizm sektöründe çalışanların maaşı düzenli ödenmeli."

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: İmza kampanyasından foto

===

Atatürk'ü şarkılarla andılar

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na bağlı İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı, 74'üncü ölüm yıldönümünde Atatürk'ü anma konseri düzenledi. Antalya Kültür Merkezi Perge Salonu'nda gerçekleşen 'Atamızı Anıyoruz' konserine, Antalyalılar yoğun ilgi gösterdi. Konserde İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Çok Sesli Koro ve Çocuk Korosu toplamda 14 eser seslendirdi. Sunuculuğunu Gizem Yönel'in yaptığı, Lilyana Todorova'nın piyano performansıyla eşlik ettiği konser, TSM Korosu Şefi Volkan Kırımlıoğlu, THM Korosu Şefi Hasan Bozkurt, Çok Sesli Koro Şefi Nikolay Merdzhanov ve Çocuk Korosu Şefi Ahter Destan tarafından yönetildi. Repertuarda Atatürk'ün sevdiği, ancak çok fazla bilinmeyen şarkılar, şiirlerle birlikte oratoryo tarzında dinleyiciye sunuldu. Çocuk Korosu'nun 'Andımız'ı müzikli şekilde sunması salondan büyük alkış aldı. Yaklaşık 1.5 saat süren konser tüm koroların birlikte sahne alarak İzmir Marşı'nı söylemesiyle son buldu.

Yusuf TÜRKÖZÜ/ANTALYA, (DHA)

Foto: Çeşitli fotolar

===

Emniyet Müdürü Celal Aydoğan Bayburt'a atandı

BURDUR Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Bayburt Emniyet Müdürlüğü görevine atandı. Aydoğan'ın yerine ise Polis Başmüfettişi Abdulkerim Polat getirildi. İçişleri Bakanlığı'na ait atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre Burdur Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Bayburt Emniyet Müdürlüğü görevine, Polis Başmüfettişi Abdulkerim Polat ise Burdur Emniyet Müdürlüğü'ne atandı.

Bayburt Emniyet Müdürü Mesut İnce, başka bir göreve atanmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındı. Emniyet Müdürü Celal Aydoğan 29 Mayıs 2006'da Burdur Emniyet Müdürü olarak göreve başladı. 24 Aralık 2007'de merkeze alınan Aydoğan, mahkeme kararıyla 3 Eylül 2008'de tekrar Burdur Emniyet Müdürlüğü görevine döndü.

Onur ÖZKAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Emniyet Müdürü Aydoğan

===

Protokol eşleri kahvaltıda buluştu

FİNİKE Kaymakamı Mesut Yakuta'nın eşi Dr. Derya Yakuta, ilçe protokolündeki kadınlar, protokol üyelerinin kadın eşleri ve kadın daire amirleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Corendon Otel'de düzenlenen tanışma toplantısına, Cumhuriyet Savcısı Nurhan Aktiş, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu'nun eşi Müzeyyen Dülgeroğlu, Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç'in eşi Sela Genç, kadın daire amirleri, protokol ve siyasi parti temsilcilerinin kadın eşleri katıldı. Dr. Derya Yakuta, konuklarıyla sohbet ederek hepsiyle tanıştı. Davetliler de, Kaymakam Mesut Yakuta ve eşi Dr. Derya Yakuta'ya hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Meclis üyesi hacda kalbine yenildi

SERİK Belediyesi'nin MHP'li meclis üyesi 54 yaşındaki Azmi Akman, hac görevini yerine getirmek için gittiği Medine'de kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Medine'de namaz kıldığı sırada kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Akman, Serik'teki yakınlarını yasa boğdu. Azmi Akman'ın cenazesi Medine'de toprağa verildi. İki dönemdir belediye meclis üyeliği yapan Akman, Milliyetçi Hareket Partisi yönetim kurulu üyeliği de yaptı. Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı, "Serik sevdalısı değerli meclis üyemizi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Azmi Akman hacca giderken eşi Sanem Akman ile birlikte fotosu

===

Isparta'da senfonik akşam

CUMHURBAŞKANLI Senfoni Orkestrası, Anadolu şehirleriyle buluşma projesi kapsamında ikinci konserini Isparta'da verdi. Doğuş Grubu'nun ana sponsorluğunda 'Kampüste Senfonik Akşamlar' adı altında Isparta Belediye Kültür Sarayı'nda verilen konseri yaklaşık 700 kişi izledi. Konser dizisinin ilkini Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde veren Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, toplam 6 ilde konser verecek.

Klasik müziği sevdirmeyi amaçlayan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, salondakilere eşsiz bir müzik ziyafeti yaşattı. Şef Rengim Gökmen yönetimindeki orkestra Hasan Niyazi Turan'ın 'Evlerinin Önü Mersin' adlı Isparta türküsünü yorumladı. Orkestra, Beethoven, Ludwig Van gibi bestecilerin eserlerini seslendirdi. Konserin sonunda dinleyenler, orkestrayı ayakta alkışladı.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Konser foto

===

Türkü gecesinde buluştular

Afyon Kocatepe Üniversitesi Kitap Kulübü üyeleri, Yeşilyol'daki Green Cafe'de türkü gecesinde bir araya geldi. Kulüp üyelerinin birlikte türküler söylediği etkinlik hakkında bilgi veren Kulüp Başkanı Kahraman Özkul, "Biz akademik yıl boyunca farklı etkinliklere imza atacağız. Bu da o etkinliklerden bir tanesi" dedi.

Kitap okumanın ve okutmanın çok önemli olduğunu belirten Özkul, "Ülkelerin ve şehirlerin gelişmesi için düşünceye önem verilmeli. Düşünceye önem verilmesi için de kitap okumayı ve okutmayı teşvik etmemiz gerekir" diye konuştu. Ekim ayında Kars'taki bir köye yardım amaçlı kampanya düzenlediklerini hatırlatan Özkul, "Bu çerçevede 300 kırtasiye malzemesi, 500'den fazla kalem, 200 sulu boya, 60 oyun hamuru tedarik ettik" dedi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Geceden foto

===

İnşat işçisi düşerek öldü

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bir inşaatta çalışan 41 yaşındaki Cemalettin Yılmaz, asansör boşluğunda ailesi tarafından ölü bulundu. Olay, önceki gün Oba Beldesi Çarşamba Mahallesi'nde meydana geldi. Yapımı süren inşaatta işçi olarak çalışan Cemalettin Yılmaz, evine gitmeyince merak eden ailesi aramak için inşaata gitti. Yakınları, Yılmaz'ın cansız bedenini asansör boşluğunda bulundu.

İhbar üzerine olay yerine giden jandarma ve sağlık ekiplerinin incelemesinin ardından Yılmaz'ın cenazesi Alanya Belediye Mezarlığı Morguna götürüldü. 5 katlı inşaatın en üst katından düştüğü ve vücudunda çok sayıda kırık olduğu belirlenen evli ve 2 çocuk babası Yılmaz'ın cenazesi, otopsinin ardından Elikesik Köyü'ne toprağa verildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Fotosuz

===

Minikler Atatürk Evi'nde

MURATPAŞA Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakım Evi, 10 Kasım nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. Saygı duruşuyla başlayan anma töreninde Atatürk Büstü'ne çiçekler sunun minikler, fotoğafları için çerçeveler hazırladı. Atatürk Evi Müzesi'ni de ziyaret eden minikler, müzede Atatürk'ün şahsi eşyalarını yakından gördü ve öğretmenlerinden bilgi aldı. Çocukların, Atatürk hakkındaki duygu ve düşüncelerinin yeraldığı ifadeler de öğretmenleri tarafından pano haline getirildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Minekler Atatürk Evi'nde ve pano fotosu - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement