Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Son Dakika Logo

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)
02.03.2013 14:47

Foto.ORGAN nakli rekor denemesi için Antalya'ya gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Ak Parti'nin iki genel başkan yardımcısının Antalya'da olmasının yatırımlar noktasında pozitif ayrımcılık yapılmasını sağladığını söyledi.

Foto: Ziyaretlerden

===

Antalya'ya pozitif

ayrımcılık yapılıyor

ORGAN nakli rekor denemesi için Antalya'ya gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Ak Parti'nin iki genel başkan yardımcısının Antalya'da olmasının yatırımlar noktasında pozitif ayrımcılık yapılmasını sağladığını söyledi. Kafkas, "Antalya'da hizmetlerimizin çıtasını çok yükseltmiş olacağız. Bu hafta Ağız Diş Sağlığı Merkezi'nin ihalesine çıkmış olacağız. Kepez'deki hastanemizle ilgili bakanlık olarak işlemlerini tamamlamıştık. TOKİ'de bir gecikme oldu. Onu yeniden değerlendiriyoruz. Gerekirse oraya yeniden başlayacağız" dedi.

Antalya Bölge Hastanesi konusunda çalışmaların devam ettiğini aktaran Agah Kafkas, 2013 yılında oranın ihalesini de tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti. Bu yatırımın Antalya'daki sağlık hizmetlerinin standardını yükseltecek bir proje olduğunu vurgulayan Bakan Yardımcısı Kafkas, "Burada yapacağımız Bölge Hastanemiz sağlık turizminde de önemli bir altyapı olacak. Antalya bizim turizm başkentimiz, dünyaya açılan kapımız. O yüzden de Antalya'ya bütün alanlarda pozitif ayrımcılık yapıyoruz" diye konuştu.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Agah Kafkas portre.

===

AVM çiçek bahçesi gibi

EKLEM romatizması hastalığıyla 25 yıldır mücadele eden Gülşen İnandık, ellerine, kollarına hareket kazandıran üç boyutlu seramik ve rölyef çalışması eserlerini, bu kez de Özdilek Alışveriş Merkezi Fuayesi'nde sergiledi. İnandık'ın, 'Ellerimde Güller Açtı' sloganıyla beğeniye sunduğu çiçek figürlü tabloları, AVM girişini adeta çiçek bahçesine dönüştürdü. Fuayede, gül, lale, papatya, gelincik, manolya, menekşe, zambak ve daha birçok çeşit çiçek figürü sergilendi. İnandık, oklavayla açtığı hamuru, sanat eserlerine dönüştürüyor, tablo satışından sağladığı gelirle de tedavi giderlerini karşılıyor.

SANATIYLA ŞİFA BULUYOR

Dirsek ve diz eklemlerini kaybedince, iki diz, iki de dirsek proteziyle güçlükle ayakta durabilen, kol ve ellerini hareket ettirebilen Gülşen İnandık, büyük bir azimle üzerinde çalıştığı çiçek figürlü tablolarını, beşinci kez sanatseverlerle buluşturman mutluluğunu yaşadı. Sanatıyla şifa bulmayı başaran İnandık, ürettiği üç boyutlu tablolarında, sadece hamur, tutkal ve boya kullanıyor. İnandık, eklem romatizmasının vücudu hareketsiz hale getiren bir hastalık olduğunu, birçok hastanın kolalarını kullanamadığını, başkalarının yardımıyla yaşamlarını sürdürdüklerini hatırlattı.

HASTALIK HAYALLERE ENGEL DEĞİL

Seramik çiçek tabloları yaparak, el ve kollarına hareket kazandıran İnandık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eklem romatizması hastalığına yakalanınca dünyam kararmıştı. Çünkü iş göremez hale gelmiştim. Kimsenin yardımı olmadan yaşamak için de mücadele etmek zorundaydım. Son 12 yılımı, hamur seramik sanatıyla değerlendirdim. Hamurdan çiçek yapını geliştirdim. Kollarımı, ellerimi, parmaklarımı zorlayarak, oklava ile hamuru açmayı, şekillendirmeyi, aylarca üzerinde çalışarak üç boyutlu çiçek tabloları üretmeyi başardım. Hastalıkların, insanların hayallerine engel olmadığına inanıyorum."

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Gülşen İnandık'ın tablolarının önünde görüntüsü

===

Okullarda yangın tatbikatı yapıldı

ALANYA Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından 'Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası' dolayısıyla okullarda ve itfaiye binasını ziyaret eden öğrencilere yönelik yangın ve kurtarma tatbikatı yapıldı. Tatbikat öncesinde, öğrencilere evlerde çıkabilecek yangınlarda, yangına sebep olan olaylar hakkında bilgi verildi. Daha sonra okul bahçelerinde ve itfaiye bahçesinde yangın tatbikatı yapılırken bazı okullarda ise senaryo gereği sınıfta mahsur kalan öğrenciler itfaiye kurtarma aracıyla pencerelerden çıkartılarak kurtarıldı.

İtfaiye görevlisi Mine Yıldırım tarafından yangına karşı yapılacak ilk müdahale anlatılıp uygulamalı olarak gösterildi. Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında bazı okullarda tatbikatların yapıldığını belirten Alanya İtfaiye Müdürü Mehmet Oral, "Öğrencileri bilgilendirmek ve bu konuda edindikleri bilgileri ailelerine anlatıp onlarında daha duyarlı olmalarını sağlamak istiyoruz. Yangınlarda, kazalarda ilk olarak haber verilmesi gereken 112 Acil Yardım hattı ve acil müdahale yöntemleri hakkında bilgilendirme yapıldı" dedi.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: Tatbikattan foto

===

Manavgat'ta öğretmenlere aile semineri

MANAVGAT Kaymakamlığı Kalite Yönetim Birimi koordinesinde başlatılan Evlilik Okulu Projesi (EVOP)kapsamında 3 okulda öğretmenlere aile semineri verildi. Yunus Emre, Öğer ve Çeltikçi İlköğretim okullarında Aile Danışmanı Arif Özutku tarafından verilen seminerde ailenin önemi anlatıldı. Ailede sevgi ve saygının önemine değinen Özutku "Sağlıklı yuva kurmada birinci öncelik saygı. Saygının olduğu yerde sevginin de olabilir. Aile içinde huzurun oluşmasında eşlerin birbirini rakip olarak algılaması yuvaya zarar verir" dedi.

Eşlerden birinin sinirli olduğunda diğerinin susmasını öneren Özutku, tartışmaların evliliği yıprattığını kaydetti. Özutku, "Tartışmanın galibi yoktur. Eşlerin biri sinirli halde bağırıp çağırsa diğeri susmalı. Yangına körükle gitmemeli. Aile içinde huzursuzlukların temel nedeni eşlerin tartışmalarında birbirine karşı ağır ve kırıcı sözler söylemesi. Kırıcı sözün tamiri çok zor oluyor" diye konuştu. Son yıllarda kültürel yozlaşmayla birlikte boşanmalarda artış olduğunu belirten Özutku, dünyada boşanmaların en az yaşandığı ülkelerden birinin de Türkiye olduğunu ancak son yıllarda boşanmalarda artış gözlendiğini kaydetti

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Seminerden

===

Minikler doktorluk mesleğini öğrendi

ANTALYA Koleji Okul Öncesi Gezenler Sınıfı Öğrencileri, aktif veli katılımlı öğrenme süreci kapsamında, doktorluk mesleği hakkında bilgi aldı. Sınıf arkadaşları Maya Toprak'ın babası Göğüs Hastalıkları Uzmanı Evren Toprak rehberliğinde gerçekleşen etkinlikte miniklere doktorluk mesleğiyle göğüs hastalıklarını anlatan Toprak, akciğerlerin vücudumuzdaki yerinden ve görevlerinden söz ederek maket üzerinde de görsellerle öğrencileri bilgilendirdi.

Evren Toprak, sağlıklı beslenme ve düzenli uykunun öneminden söz etti. Toprak, Kolejli miniklere sigaranın zararlarından bahsederek onlardan, anne ve babalarına sigara içmemeleri konusunda uyarılarda bulunmalarını istedi. Etkinlik sonunda Toprak, stetoskopla öğrencileri muayene ederek, öğrencilerinden gelen soruları yanıtladı. Antalya Koleji Okul Öncesi Koordinatörü Emine Sönmez, aktif veli katılımlı eğitimlere devam edeceklerini, bu modelle öğrenilen bilgilerin akılda kalıcılığının daha yüksek olduğunu söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Evren toprak ve öğrenciler

===

AGİDER'in 'Kadın Olmak' konulu fotoğraf sergisi Deepo'da açıldı

Antalya'nın en büyük outlet alışveriş merkezi Deepo Outlet Center'da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 'Kadın Olmak' konulu fotoğraf sergisi açıldı. Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER) üyeleri, geçen yıl Anneler Günü dolayısıyla başlattıkları 'Ben Anayım' projesinin ikinci bölümünü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleştiriyor. Proje, AGİDER Sosyal Sorumluluk Komite Başkanı Güldal Siğinç, DRN Ajans ve InCity Dergisi tarafından hayata geçirildi.

Kadın olmanın, çevreye ve toplumsal sorunlara duyarlı olmayı beraberinde getirdiği düşüncesinden yola çıkan AGİDER üyelerinin çektirdikleri, madde bağımlılığı, hayvanlara sahip çıkma, toplumsal şiddet, kuraklık ve daha birçok soruna vurgu yapan fotoğrafları 08 Mart'a dek Deepo'da sergilenecek. Sergi, AGİDER üyelerinin katılımıyla açıldı. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin çektikleri siyah beyaz fotoğrafların tamamında, AGİDER üyeleri birer sosyal yaraya parmak basan kurgulara eşlik ederek, gönüllü modellik yaptı.

NAKIŞ VE SERAMİK SERGİSİ

Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri de nakış ve seramik boyama sanatlarıyla ilgili hünerlerini 8 Mart'ta Dünya Kadınlar Günü'nde Deepo Outlet Center'de sergileyecek. Ayrıca kadınların yaratıcılıklarını ve yeteneklerini kullanarak birbirinden etkileyici makyaj ve nakış uygulamaları yapacağı nakış ve makyaj yarışması düzenlenecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: sergi açılışından

===

Rusça müzik dinledik

ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO), 'Dünya Renkleri' ismi verilen konserler dizisinde, bu kez Rus sanatçı Alexander Rudin'i konuk etti. Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu'nda gerçekleşen konserde, orkestrayı Antonio Pirolli yönetti. Solist olarak sahneye çıkan viyolonsel sanatçısı Rudin'e, ADSO'nun 100 sanatçılı orkestrası eşlik etti. Senfoni sever Antalyalıların, Antalya'daki yerleşik Rus vatandaşlarının, Mega Aritmetik Dahi Çocuk Merkezi'nin öğrencilerinin izlediği konserde, Rusça şarkıların müziği viyolonsel ve piyano ile seslendirildi. Rudin, viyolonseli ile icra ettiği her eser, müzikseverlerden kuvvetli alkış aldı. Salon, Rus müziği ve alkışlarla çınladı.

Moskovalı sanatçı Alexander Rudin, Rusya Musica Viva Oda Orkestrası'nın sanat yönetmenliği görevini sürdürüyor. Rusya Halk Sanatçısı unvanını da taşıyan Rudin, aynı zamanda Moskova Devlet Konservatuarı'nda öğretim üyesi. Kendi neslinin en parlak, en özgün ve karizmatik icracılarından biri olan Rudin, birçok uluslararası müzik etkinliğinde sahne aldı, yarışmaklarda jüri üyeliği yaptı. Roma da doğan şef Antonıo Pirolli'de, Türkiye de Cumhurbaşkanlığı, Çukurova, İstanbul, İzmir, Bursa ve Antalya Devlet Senfoni orkestralarını yönetiyor. 2008 yılında Aspendos Opera ve Bale Festivali'ni de yöneten Pirolli'nin, çok geniş bir opera ve senfoni repertuarı bulunuyor.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Alexander Rudin'in viyolonsel çalarken ve ADSO orkestrası

===

Hayvan dostlarına yeni mağaza

KUMLUCA'da Baylan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Mağazası hizmete açıldı. Mağazanın açılışını Kaymakam Salih Işık ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya birlikte yaptı. Veteriner Hekim Mert Baylan tarafından açılan mağazada, kedi, köpek, tavşan gibi hayvanların yanı sıra çiftlikler için gerekli aksesuar, sağlık ve bakım ürünleri, mama ve her türlü yem satışı yapılıyor.

Baylan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Mağazası'nın sahibi veteriner hekim Mert Baylan, mağazayı açmalarındaki amaçlarının, bölgede uzun zamandır uygulanan yanlış besleme ve onun yarattığı olumsuzlukları ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. Ev ortamında yetiştirilen hayvanlar ile büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı çiftlik hayvanlarında yanlış yem kullanımına bağlı olarak birçok olumsuzlukla karşılaştıklarını belirten Baylan, hayvan sahiplerine gerekli desteği vereceklerini söyledi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Açılıştan

===

Turizm turnuvası nefes kesti

MANAVGAT'ta Alman Turizm Acentası Novum'un tarafından organize edilen, Side Star Resort'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen Mini Dostluk Turizm Futbol Turnuvası'nda, Side Star Resort şampiyon oldu. Side Star Resort Gündoğdu futbol sahalarında oynanan turnuvada, Side Star Resort Oteli, Vtours (Almanya), Novum Touristic, Sun Express ve Side Karması mücadele etti.

Lig usulü 15'er dakikalık 2 devre halinde oynanan karşılaşmalar, karnaval havasında gerçekleşti. Katılımcıların yanı sıra izleyenlerin de büyük keyif aldığı turnuvada, 8 puanla Side Star Resort şampiyon olurken, 7'şer puanlı takımlardan Sun Express ikinci, Side Karması ise üçüncü oldu. Sahada kıyasıya mücadele eden sporcular, akşam Side Star Resort'da düzenlenen ödül töreni ve gala yemeğinde gönüllerince eğlendi.

Dereceye giren takımlara ödüllerinin verildiği geceye katılanlar, turnuvanın daha geniş katılımla her yıl tekrarlanarak geleneksel hale getirilmesini istedi. Turnuvayı Vtours Genel Müdürü Tobias Wolfshohl, Side Star Otelleri Genel Koordinatörü Oğuz Kabadayı, Saray Regency Otel Genel Müdürü Yaşar Sunal, Novum Antalya Bölge Müdürü Ercan Taşdelen, Novum Side Bölge Müdürü Kamuran Onat ve Novum Product Manager Selim Lapa'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi izledi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

Foto: Takımlardan - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika


Advertisement