Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.AFYONKARAHİSAR'ın Bayat İlçesi'nde AK Parti İlçe Başkanlığı görevini yürüten Mesut Ayten, AK Parti Genel Merkezi'nce görevinden alındı.

28.02.2013 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Mehmet Şahan, Uğur Acar ve Turan Çolak organ bağış standında bilgi verirken foto

===

AFYONKARAHİSAR'ın Bayat İlçesi'nde AK Parti İlçe Başkanlığı görevini yürüten Mesut Ayten, AK Parti Genel Merkezi'nce görevinden alındı. Ayten'in belde teşkilatının talep ve şikayetleri üzerine görevden alındığı belirtildi. Ayten'in, bir süre önce oğlunun Bayat Devlet Hastanesi'nde doktorlarla yaşadığı tartışmaya karışmasının da görevden alınmasında etken olduğu iddia edildi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, görevden alma karar ve yetkisinin MKYK'ya ait olduğunu söyledi. Zeybek, Ayten'in görevden alınma gerekçesi hakkında açıklama yapmadı.

Mesut Ayten'in görevden alınmasına neden olan sürecin Bayat Devlet Hastanesi'nde doktorlarla yaşanan bir kavgaya dayandığı da iddia edildi. İddiaya göre 1 6 Ekim 2012 tarihinde Ayten'in oğlunun kız arkadaşının rahatsızlanması üzerine 2 arkadaşıyla birlikte kız arkadaşını Bayat Devlet Hastanesi'ne götürmüş, doktorların hasta kızı tek başına bir odaya almak istemeleri üzerine doktorlarla gençler arasında tartışma ve kavga yaşanmıştı. Olay sonrası hastaneye polis çağırılırken, kavga sonrası Mesut Ayten de hastaneye gelerek doktorlarla tartıştığı ve tehdit ettiği ileri sürülmüştü.

Kavga ve tehdit iddialarından birkaç gün sonra yaptığı açıklamada iddiaları kabul etmeyen Mesut Ayten şeker hastası oğlunun, kız arkadaşının hastalanmasıyla panikleyerek hastalandığını ancak doktorların oğluyla ilgilenmediğini belirtmişti. Küfür, hakaret ve tehdit iddialarını reddeden Ayten, "Hastaneye gittiğimde polisler zaten oradaydı" demişti.

Ayten'in görevden alındığını doğrulayan AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, görevden alma karar ve yetkisinin tüzüğe göre partinin MKYK'na ait olduğunu ifade etti. AK Parti Bayat İlçe eski Başkanı Mesut Ayten'in görevden alınma gerekçesi hakkında açıklama yapmayan Zeybek; "Sayın Ayten'in görevden alınma kararı genel merkezimizin takdiridir. Göreve atanacak yeni isim genel merkezimizin teşkilatlandırma başkanlığınca belirlenecektir." şeklinde konuştu.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Mesut Ayten ve Mehmet Zeybek

===

Gaz kaçıran LPG'li otomobil sürücüsü bayıldı

AFYONKARAHİSAR'da gaz kaçağı olan otomobilin sürücüsü 20 yaşındaki Yusuf K. panikleyince, kullandığı 03 VS 351 plakalı otomobille önünde seyreden Burhanettin B. yönetimindeki 34 GB 7550 plakalı otomobile arkadan çarptı. Bu otomobil de, önündeki 03 US 862 plakalı halk otobüsüne çarptı. Gaz kaçağı bulunan otomobilin sürücüsü Yusuf K. çarpmanın etkisiyle bayıldı. Bu sırada otomobilin ön lastiği tutuştu.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Kaza yapan araç

===

Müdür odaları dersliğe dönüştürüldü

AFYONKARAHİSAR'daki 78 okulda, müdür odası, laboratuar gibi bölümlerin dersliğe dönüştürüldüğü açıkladı. Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na müracaat eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, bakanlıktan gelen cevaba göre, 78 okulda, müdür odası, laboratuar 135 odanın dersliğe dönüştürüldüğü açıkladı. CHP Milletvekili Toptaş, TBMM Başkanlığı'na soru önergesi vermek yerine Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde. bakanlığa 14 soru yöneltti.

Ahmet Toptaş, MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı'nın gönderdiği cevapta; Afyonkarahisar genelinde 78 okulda toplam 135 müdür odası, kütüphane, laboratuarın dersliğe dönüştürüldüğünü kaydetti. İlde temel eğitimde 183, orta öğretimde ise 47 okulda eğitim öğretim yapıldığını hatırlatan Toptaş, bakanlıktan gelen cevaba göre Afyonkarahisar'daki okullarda sınıf mevcutları 30 ile 60 öğrenci arasında değiştiğini söyledi. Toptaş, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran düzenlemeyle ildeki 18 okulun İmam-Hatip'e dönüştürüldüğünü belirtti.

4+4+4 sistemiyle ilkokul 1'inci sınıfta öğrenim gören 111 öğrencinin Rehberlik Araştırma Merkezi'ne sevk edildiğini ifade eden Toptaş, "8'inci sınıf öğrencilerinin ne kadarının örgün eğitime, ne kadarının açık liselere kayıt yaptırdığını da sormuştum. Bu soruma '2012-2013 öğretim yılında 8'inci sınıftan 9'uncu sınıfa geçen öğrenci sayısı 11 bin 682 olduğu ve bu öğrencilerin 9 bin 929'unun örgün eğitime, 1835'inin ise açık öğretim lisesine kayıt yaptırdığı belirtilmiş" dedi.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Ahmet Toptaş ve öğrenciler

===

SYDV'den 1544 öğrenciye destek

AFYONKARAHİSAR Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Başkanı Vali İrfan Balkanlıoğlu, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı 2'inci döneminde Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) kapsamında 1544 öğrenciye eğitim yardımı yapıldığını söyledi. Balkanlıoğlu, kişi başına 100 liranın velilerinin hesaplarına yatırıldığını belirtti. Balkanlıoğlu yardımın, yoksulluk nedeniyle okul çağındaki çocuklarını okula gönderemeyen, okuldan almak zorunda kalan veya okula göndermek için sıkıntı çeken ailelere, çocukların okula devam etmeleri şartıyla yapıldığına işaret etti.

SYDV tarafından, hiçbir sosyal güvencesi olmayan ailelerin öğrenci çocuklarına yapılan yardımlar sayesinde öğrencilerin eğitim-öğretimdeki ihtiyaçlarının bir nebze olsun giderildiğini belirten Balkanlıoğlu, öğrencilerin okul araç-gereç ve okul kıyafeti gibi ihtiyaçlarının karşılanabilmesi ve eğitimde maddi sıkıntının yaşanmaması için SYDV aracılığıyla süreceğini sözlerine ekledi.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Vali Balkanlıoğlu

===

OSB'ye meslek lisesi müjdesi

AFYONKARAHİSAR Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay, OSB'de endüstri meslek lisesi yapımı işinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2013 yılı yatırım programına alındığını açıkladı. Bekir Yeşilay, okulla birlikte atölyelerinin de yapılacağını belirtti. OSB içerisinde bulunan bir alanı 5 yıl önce meslek lisesi yapılması için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edildiğini hatırlatan Yeşilay, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan müjdeli haberin geldiğini söyledi. İnşaatın yaz ayları içinde başlayacağını kaydeden Yeşilay, okulun 1-1,5 yıl içinde tamamlanmasını beklediklerini vurguladı.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Bekir Yeşilay

===

Kumluca'da okul müdürleri toplandı

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği okul müdürleri toplantısı yapıldı. Kumluca Mimar Sinan İlköğretim Okulu konferans salonunda düzenlenen toplantıya Kaymakam Salih Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri ile özel eğitim kurum yöneticileri katıldı.

Toplantıda, ikinci dönemde eğitim-öğretimle ilgili planlanan etkinliklerle başarı göstergeleri değerlendirildi, ikinci dönem için hedefler belirlendi. 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı başından bugüne kadar uygulanan Değerler Eğitimi ile ilgili yapılan çalışmaları anlatan sinevizyon gösterisinin ardından Kaymakamı Salih Işık ve katılımcılar süreçle ilgili görüş ve düşüncelerini paylaştı.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Toplantıdan

===

Aksulu kadın çiftçiler yarıştı

GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinatörlüğünde yapılan 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi ve proje yarışmasının ilçe elemelerinde, Aksulu 31 kadın çiftçi kıyasıya yarıştı.

Yarışmaların Aksu elemelerinde, kadın çiftçilere tarım, gıda ve hayvancılık alanlarında 15 soru soruldu. Sekiz kişilik 3 grup halinde yarışan kadın çiftçilerden Yurtpınar Mahallesi'nden Özden Maden, Güloluk Köyü'nden Türkan Arslan, Kurşunlu Köyü'nden Hacer Dönmez birinci olurken, Dumanlar Köyü'nden Ayşe Alkan, Rukiye Kaya, Alaylı Köyü'nden Naime Yılmaz ikinci oldu. Aksu'da yapılan elemelerde birinci ve ikinci olan yarışmacılar, Antalya il elemelerinde yarışacak.

Aksulu kadın çiftçilerin ödüllerini Kaymakam Raif Özener, Belediye Başkanı İsa Yıldırım ve başkan yardımcısı Hasan Çetin verdi. Başkan İsa Yıldırım, yarışmada birinci olan kadınlara tam altın, 2'nci olanlara yarım altın, 3'üncü olanlara çeyrek altın sözü verdi. Aksu Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirilen yarışmanın jüri başkanlığını Ali Ulvi Büyüksoy yaparken, sınav sonrası verilen aralarda canlı müzik eşliğinde yarışmacılar doyasıya eğlendi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Kadın çiftçilerin, toplu foto

===

Dansta Türkiye ikincisi

İSTEK Antalya Yeditepe Koleji Ortaokul 5'inci sınıf öğrencilerinden Ecem Buse Yurt ile partneri 6'ncı sınıf öğrencilerinden Semih Ege Ersoy, Sportif Sosyal Danslar (Salsa) Türkiye Şampiyonası'nda büyük başarıya imza attı. İstanbul'daki Ahmet Cömert Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonada, Ecem Buse Yurt ile Semih Ege Ersoy, Yıldızlar 1C klasmanında, Türkiye ikinciliği elde etti. Dansta aldıkları derecelere bir yenisini ekleyen Ecem Buse Yurt ile Semih Ege Ersoy, okul yönetimi tarafından da başarı belgesiyle ödüllendirdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ecem Buse Yurt ile Semih Ege Ersoy - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement