Balıkesir Devlet Hastanesi Yöneticiliğine getirilen Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr.Adil Ozan Gökuç, Balıkesir'de verilen sağlık hizmetlerinin bir çok ile örnek olduğunun altını çizdi. Yönetici Gökuç, verdiği rakamlarla Balıkesir Devlet Hastanesi'nin büyük hastaneler ile yarıştığını ifade etti.
Balıkesir Devlet Hastanesi'nde uzun süre yöneticilik yapan Tezcan Sezgin'in Çanakkale Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği görevine atanmasının ardından Devlet Hastanesi yöneticiliğine Adil Ozan Gökuç getirildi. 2012 yılından beri anestezi ve yoğun bakım doktoru olarak görev yapan Uzm.Dr.Adil Ozan Gökuç "Balıkesir'in dinamosu olan, hizmetleriyle diğer illere örnek olacak bir hastane. Örnek verecek olursak bir anjiyografi aletimiz var ve ikincisini almak çok istiyoruz. Türkiye'de bir anjiyografi ünitesi olarak en fazla hizmet veren hastaneyiz. 3 bin 707 anjiyo yapılıyor, bin 800 tanede stent takılıyor yıllık bazda. Tek cihazda bize yaklaşabilen bir il yok. Tek makineden alınan performansa bakılacak olursa bizim hizmet sayımız çok çok yüksek. Kardiyoloji doktorlarımız akşam geç saatlere kadar evlerine gitmeyip anjiyo yapmaya ve hastaları tedavi etmek için çalışıyorlar. Başka bir şansımız yok, çünkü insanlar başka bir yere gitmek istemiyorlar. Bu hizmetlerin hepsine Hasan Hocaoğlu zamanında başlandı. Yılda 500 tane bypass ameliyatı yapılıyor. Onkoloji merkezinde hem radyo terapi cihazlarımız, hem çoğu ilde olmayan aletlerimiz var burada" dedi.
ŞEHİR HASTANESİ BİR SÜRE SONRA YETMEYECEK
Tek şansızlıklarının hizmet binalarının yetersizliği olduğunu dile getiren Dr. Gökuç "Yer sıkıntımızı her gün yeni bir bölüm ve blok ekleyerek çözmeye çalışıyoruz. Biz şehir hastanesi açıldıktan sonra Balıkesir Devlet Hastanesinin kalmasını ve hizmetlerine devam etmesini istiyoruz. Çünkü şehir hastanesi de bir süre sonra yetmeyecek. Yaşlı nüfusumuz artıyor. Biz şehir hastanesi açıldığı an burada hazırlıklarımızı bitirip, yıkılacak yer varsa oraları yıkıp, yeni binaların bu süreçleri bir an önce halletmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Yaşlanan nüfus konusuna değinen Dr. Gökuç "Yıllar önce sağlık planlaması yapılırken hızla nüfusun yaşlanacağı hesaplanmamıştı. Her şey günlük olarak takip ediliyor. Kurum başkanımız Zafer Çukurovalı'da benim gibi bir anestezi doktoru. Oda işin içine çok hızlı bir şekilde girdi. Genel Sekreterimiz Hasan Hocaoğlu'da yıllarca burada hizmet verdiği için yapılanlara ve önümüzü açmaya yardımcı olmaya çalışıyor. Biz 'Hadi bu binanın onarımına başlayalım' dediğimiz an o kadar uzun bir zaman alıyor ki, bütün isteğim ve fikrim bu zamanı kısaltmak. Balıkesir her zaman geride kalmış ve 2. planda bakılmış bir şehir. Bundan çok rahatsızım ben. Yanımızda kocaman Bursa ve İzmir olabilir ama, bu Balıkesir'de hizmet veremeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Artık ortopedi hastaları diğer illere gönderilmiyor, kalça ve diz ameliyatları yapabiliyoruz. Bağırsak ve mide kanseri ameliyatları burada yapılıyor. Bunlar çok büyük değişiklikler. Yoğun bakımda 3. düzeyde 16 yatağımız varken 28'e çıkarttık ve şimdi 12 yataklı bir yoğun bakım daha planlıyoruz. 30'a yakın yoğun bakım yatağımız olsun ve insanlar dışarı sevk edilmesin istiyoruz. Son bir ayda tek hasta sevkimiz oldu. Yeni gelen genç doktorlar çok daha donanımlılar ve her şeyi yapmak istiyorlar. ERCP merkezi için bakanlıktan onay bekleniyor. Bunların hem yapılması bir yandan da geleceğin planlanması gerekiyor. Bunların hepsini yapmak ekip işi, genel sekreterliğimizin, sizin bir ufkunuz olması gerekiyor. Bu ufka da sahip olduğumu düşünüyorum" dedi.
İNSANLAR HİZMETİN KALİTELİ OLMASINI İSTİYOR
15 yıl sonra Balıkesir'in nüfusunun 5 milyon civarında olmasının beklendiğini kaydeden Dr.Gökuç "İnsanlar aldığı hizmetin kaliteli olmasını istiyor. Kanser hastası her şeyinin burada hallolmasını istiyor. Mustafakemal Paşa, Manisa'nın bazı ilçelerinden onkoloji hastaları buraya geliyor. Bu hastaların tedavisi 10 dakika sürüyor, ancak 30 gün sürecek tedavi. Her gün 10 dakikalık işi var ama 30 gün sürecek. Merkezdekilere her gün buraya gel diyebilirsin ancak Sındırgı, Ayvalık'tan gelen hastalara bu gün git yarın gel diyemezsiniz. Hastaneden bu kişilerin kalabileceği misafirhane oluşturabilir miyiz bunu da düşünüyoruz. İstanbul Şişli Etfal Hastanesinde aylık onkoloji hasta sayısı 100, Cerrahpaşa'nın 130, bizim hastanemizin aylık sayısı 190. Büyük hastanelerden sayımız çok daha yüksek. O kadar çok şey yapmak istiyoruz ki, Bakanlığımızın ve genel sekreterliğimizin arkamızda olduğunu da biliyoruz bununda rahatlığı var. Tabi ki bu ülkenin bir ekonomisi ve planlaması var. Balıkesir'e yapılan hizmetler az değil, ama artık bir merdiven daha atlamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
YAŞLI NÜFUS ARTIYOR
Yaşlılara verilecek yeni hizmetler konusunda da açıklamalar yapan Dr. Gökuç "Nüfusumuz git gide yaşlanıyor Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın genç nüfus isteme sebebi bu. Artık Avrupa gibi yaşlı bir nüfusumuz var. Yaşlı nüfus daha fazla kanser vakası, ortopedi vakası, hiper tansiyon vakası demek. Sadece yaşlılara hizmet veren merkezler kurmak istiyoruz. Şimdi Palyatif yoğun bakımlar açıyoruz. Eve gidemeyecek kadar kötü, fakat hastanede durduğu zamanda bir şey yapılamayan hasta guruplarının daha konforlu yaşaması için merkezler kuruyoruz. İkinci bir konu yıllardır planlanan ama başlanamayan inme merkezi. Hastalar inme geçirdikleri andan itibaren 4 saat içinde hastaneye getirilebilirlerse bir tedaviye başlıyoruz ve hasta bir hafta için hiç bir şey olmamış gibi yürüyerek gidecek. Artık herkes bir şey yapmak istiyor emin olun. Gidin Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne, gidin Sağlık Müdürlüğüne, gidin Genel Sekreterliğe artık çalışmak ve bir şeyler üretmek isteyen gencecik insanlar göreceksiniz. Bundan 20 sene evvel 38 yaşındaki birinin koltuğa oturma imkanı yoktu" dedi. - BALIKESİR
Son Dakika › Yerel › Balıkesir Devlet Hastanesi, Büyük Hastanelerle Yarışıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (1)