Depremzede Çiftçilere Eskişehir'den Yardım Eli - Son Dakika
Yerel

Depremzede Çiftçilere Eskişehir'den Yardım Eli

Depremzede Çiftçilere Eskişehir\'den Yardım Eli

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB), Malatya’da ürünleri enkaz altında kalan kayısı üreticilerine destek için harekete geçti. Ürün alımı yaparak bölgedeki kayısı üreticisine yardım eli uzatan EBB, 16 başka belediye ile de irtibata geçerek alım yapmalarını sağladı.

07.03.2023 13:48  Güncelleme: 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB), Malatya'da ürünleri enkaz altında kalan kayısı üreticilerine destek için harekete geçti. Ürün alımı yaparak bölgedeki kayısı üreticisine yardım eli uzatan EBB, 16 başka belediye ile de irtibata geçerek alım yapmalarını sağladı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, deprem felaketi sonrasında zor durumda olan bölge çiftçisine ve üreticisine destek vermeye devam ediyor.

Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Hatay'da besicilere yem desteği sağlayan EBB, Malatya'da da kayısı üreticisi için harekete geçti.

EBB, depremde büyük yıkıma uğrayan Malatya'nın Doğanşehir ve Akçadağ mahallelerinde ürünleri enkaz altında kalan çiftiçilerin ürünleribi satın alıyor. Devam eden çalışma kapsamında 16 belediye ile irtibata geçerek koordinatörlük görevi de yürüten EBB, Halk Ekmek A.Ş ile birlikte yaklaşık 6 ton kayısı alımı yaptı.

Eskişehir'den Han Belediyesi, Mahmudiye Belediyesi, Seyitgazi Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kırklareli Belediyesi, Lüleburgaz Belediyesi, Uzunköprü Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Datça Belediyesi, Fethiye Belediyesi, Marmaris Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Milas Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Çeşme Belediyesi de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin çağrısı ile kayısı alımı yaptı.

Enkaz altından çıkarılan yaklaşık 6 ton kayısı, gerekli kontroller ve temizlik yapıldıktan sonra kamyonlara yüklendi.

EBB Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bölgeye ulaştırılan yardımların çok önemli olduğunu ancak zarar gören çiftçilerin ve üreticilerin de tekrar üretime dönebilmeleri için destek olunması gerektiğini vurgulayark, "Yaralarımızı birlikte saracağız demiştik ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Malatya'da yıkımın yoğun olduğu bölgelerde üreticilerimizin elinde kalan kayısıları satın almak üzere harekete geçtik. Kayısı üreticilerimizden 6 tona yakın ürünü alarak kendilerine destek olduk. Tüm yerel yönetimlerimizi bölgedeki üreticilere destek olmaya davet ediyorum. Depremzede çiftçilerimize vereceğimiz destekle hem yaralar sarılacak hem de yeniden üretim yapmalarına imkan sunmuş olacağız. Afet bölgesindeki illerimize bundan sonra da desteğimiz kesintisiz sürecek" diye konuştu.

Yapılan çalışma ile nefes alacaklarını söyleyen kayısı üreticileri ise "Ürünlerimiz enkaz altında kaldı. Evlerimiz yıkıldı. Çıkardığımız ürünleri fırsatçılara yok pahasına satmak zorunda kalacaktık. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmasıyla ürünlerimizi satma imkanımız oldu. Tüm destek verenlere çok teşekkür ederiz. Yeniden hayata tutunmaya çalışıyoruz. Emeklerimizin boşa gitmemesi tek tesellimiz olacak" dediler.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Depremzede Çiftçilere Eskişehir'den Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement